Reportage klart!

Nu är reportaget klart! :D Fast det blev inte bra när jag skrev ut det tyvärr. Först skrev jag ut det från Indesign och då blev färgerna mycket mörkare än i datorn. Då testade jag att skriva ut från pdf-filen, men då blev allt mycket ljusare och starkare. Gräset blev till exempel onaturligt grönt. Hm...aldrig kan något bli som man vill. Hade inga fler utskrifter kvar sen eftersom ett A3 i färg tar hela 14 (!) stycken, så det får vara så här nu. Tror det blir den mörka som ska redovisas. Men som om det inte vore nog med färgen så blev slutet av texten dubbel. Det är som att man ser dubbelt alltså. *grr* Men det är inget jag kan göra åt så det får väl också vara så. Jäkla skrivare!
image12

Dött i plugget

Sitter i skolan nu och jag ju inte påstå att det är så vidare livat här. Det är rätt dött faktiskt. Men hade ju inte väntat mig nåt annat heller. Var knappt något folk på bussen hit heller. Det är såååååå skönt när inte alla jobbiga högstadieelever i Bottnaryd ska till skolan. Man blir fasen knäpp på dem ibland. Eller ibland, oftast menar jag. De har total brist på bussvett i sina små ihopkrympta hjärnor! Och det är det inte bara jag som tycker. ;)

Känns som jag är klar med reportaget nu. Fast rubriken är jag ju halvnöjd med. "En flygande sport på väg framåt". Sådär lockande va? =/ Nåja, shit the same! Fast har ju flera timmar kvar tills jag kan åka hem så jag kan ju klura på den en stund till. :P Det är ett jäkla tjöt på mig och min rubrik, jag vet haha. Men snart är det över så då ska ni få slippa läsa om allt vad reportage och rubriker heter. :D

Låttips: Sahara Hotnights - Visit to Vienna

Jättebra och trallvänlig låt man blir glad av. Jag blir iaf det. :D Lyssna!

Ny design

Sådär, nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat med designen här. :) Kan mycket väl hända att det blir fler ändringar framöver eftersom jag aldrig kan bestämma mig för hur jag vill ha det. :P

Ska ta och bege mig ut en sväng så jag inte blir helt försoffad här idag. Måste dessutom få igång hjärnan så jag kan komma på en bra rubrik till discgolf-reportaget. Jag har aldrig varit med om att jag haft sånna problem med att komma på en rubrik som lockar till läsning nnan. Totalt hjärnsläpp har jag.

Bäst att ge mig ut medan vädret fortfarande är okej. 
Hasta la vista!

Glassprat

Jag och brorsan sitter och äter var sin daimstrut vid sjön.

Jag: Konstigt att glassarna blir dyrare när de blir mindre.
Andreas: Har de blivit mindre då? Är det inte vi som blivit stora?

*skratt*

Högerögd

Jag är visst högerögd. Och eftersom jag även är högerhänt betyder det att jag inte hör till de smartaste här i världen. Fast jag håller inte riktigt med. Jag tycker jag är JÄTTESMART. :D

Så vet du om du är höger- eller vänsterögd:
Titta med båda ögonen och peka på ett föremål långt bort.
Håll kvar handen och blunda med vänster.
Om du fortfarande pekar på samma föremål är du högerögd. Annars är du vänsterögd.

Rätt händelselös dag

Har inte mycket att berätta om idag. H&M har inte hört av sig. Jag har jobbat på med layouten av reortaget och är snart klar tror jag. Blir att åka in till skolan en sväng på måndag och fixa det sista. Ikväll har jag suttit och tittat på "Vad kvinnor vill ha". Lite smårolig film det där. :) Men nu är det dags för sängen. Sov gott med er!

Planet Earth

Har precis suttit och kollat på Planet Earth. Har ni inte spanat in den dokumentärserien än, så är det dags att göra det nu. Den är riktigt intressant och är jättefint filmat. Varje avsnitt handlar om en viss del av jorden. Den här gången var det grottor. Det finns sjukt många mysko djurarter i dom alltså och många grottor är riktigt häftiga. :)
Så glöm inte att sätta på tv:n nästa torsdag kl.21 på SVT 1. Det är hela sju avsnitt kvar. :)

H&M-intervjun över

Då var intevjun över och jag har inte den blekaste hur det gick. Det kan ha gått hur som helst. Har 6 eller 7 konkurrenter om 2 tjänster så känns ju inte som att chanserna är allt för stora. Men hon hör av sig i morgon eller på onsdag. Men vilka jobbiga frågor. Fick frågan om vilket mitt drömyrke var typ. Jag vet ju inte ens vad jag vill syssla med så den frågan hade jag inget bra svar på. Sen frågade hon om jag kunde tänka mig att flytta till Vetlanda. Öhhhh....vet inte, blev mitt svar. Jag har ju inte ens varit där nångång. Visade sig att de ska öppna en butik där och får man sommarjobb kan man vara påtänkt dit. Jaja, vet ju inte om mitt mål är att hamna i Vetlanda precis. Vet bara att Lena Ph är därifrån. :P Hon ville dessutom ha numret till en referens så jag gav henne numret till Patrik, bossen över mig på ICA. Haha, han minns mig väl inte ens (han hälsar åtminstone inte när jag går förbi honom *örfil åt honom*), men men...hon ville ju ha numret så.

Klockans fel att jag är trött :P

Usch vad trött jag är idag. Kom i säng alldeles försent igår, så det har bara blivit runt 5 timmars sömn i natt. =/ Jag vet, jag borde skärpa mig, men vad gör man när man inte är trött när man egentligen borde lägga sig? Dessutom gick jag efter klockan på väggen som sackat efter en halvtimma ungefär, så jag trodde inte klockan var riktigt så mycket som den var. Lite smått chockerad när jag upptäckte mitt misstag. :P

Ska se till att få ihop mina reportage idag så jag kan börja layouta det om discgolf i morgon. Tyvärr blev bilderna på mitt intervjuoffer inte de bästa. Men har man inte tillgång till någon av de 4 (ja, tro det eller ej, skolan har inte fler och ändå har de kurser i digitalfoto) systemkamerorna för att alla redan är utlånade så fick det bli min lilla digitala kompaktkamera. Det blev lite överexponerat vid himlen och så, men men, jag får försöka fixa till det värsta i photoshop om det går. Bless that program!

I eftermiddag är det ju dags för min intervju på H&M. Börjar bli lite smått nervös. =S Meddelar senare hur det gick.

Hasta la vista amigos!

I reportagens värld

Har suttit hela dagen med att försöka få ihop mina reportage om Stadsparken och frisbeegolf. Frisbeegolfen går bättre än Stadsparken. Trodde det skulle vara mycket lättare att skriva om den än vad det är. Har bara fått ihop en sida hittills. =/ Men jag ska väl fixa det här med som allt annat. Skulle jag säga en sak som jag är bra på så skulle det nog bli just att skriva. :)

Det har varit så segt att sitta inne vid datorn när solen har skinit. En stund tog jag mitt gamla hederliga block och en penna och traskade ut och satte mig på trappan. Varmt och skönt. :) Men det går ju så mycket lättare att skriva och göra ändringar på datorn, så jag fick vara så snäll att skutta in igen. *grrr* Ibland skulle man ha en bärbar dator.

Men det mest störande är ändå att jag knappt har hunnit träna alls under den här kursen. Inte bra alls. Jag hoppas att nästa kurs blir lugnare så att jag kan ta tag i det ordentligt igen innan sommaren. Vill ju inte förlora alla muskler jag byggt upp under våren. ;)

Ikväll blir det att se favoritserierna och ni borde lärt er vilka det är vid det här laget. :P Just det, Grey's anatomy och Heroes. :)

Jönköping runt på pigga ben

Nu har jag tagit steget från webblogg.se till blogg.se och då frågar ni er säkert varför, men dte vet jag inte riktigt. Tyckte att en liten nystart kändes bra helt enkelt. :)

Dagen har bestått av en massa motion, sura sjuksköterskor, jobbiga Jönköpingsbrats och söta djur. :)

Den började med att jag och Sofie tog bussen upp till Stadsparken så att jag kunde få ihop mitt onödiga resereportage. För ja, det är onödigt. Ser inte varför vi måste skriva det. Jag tycker det vore bättre om vi fick den här tiden till enbart slutreportaget istället, men men, som vanligt har ju jag inget att säga till om när det gäller sånt här. :P Nåja, väl där så måste jag erkänna att de små killingarna (barngetter för de som inte vet ;)) stal mitt hjärta för ett tag. De var sååååå himla söta. :) Det blev även ett besök hos hästarna, lamadjuren, fåren, dovhjortarna och ankorna. Fick även se en urgullig ekorre hoppa från träd till träd. :)

Efter besöket där traskade vi ner mot centrum för att ta oss till Länsmuséet som Sofie skulle skriva om. Sen bar det av i jakt efter mat och det slutade med att vi hamnade på en thailändsk restaurang. Det var JÄTTEGOTT och vi blev JÄTTEMÄTTA. :) Därefter släpade vi oss til skolan för att snabbt ta oss till Per Brahe gymnasiet för att få tag på intervjuoffer till Sofies slutreportage och efter många om och men hittade vi dem tillslut, tre pratglada estettjejer. :)

När det var över var det väntetid för mig innan min intervju med ordföranden för frisbeeklubben. Jag tog bussen till Rocksjön och det visade sig att all min oro över att inte hitta var obefogad. Det var ju inga problem alls. :) Däremot fick busschauffören för sig att strunta i att stanna när jag plingade så jag fick åka med en hållplats till *grr*. Inte så långt, men ändå! Promenerade till mötesplatsen och medan jag satt där och väntade fick jag besök att ett par änder som ville prata lite. Det var min slängda äppelskrutt som gjorde att jag blev populär. Dock bara för en stund, men det var trevligt så länge det varade. Alltid kul med lite sällskap. ;)

Tillslut dök mitt intervjuoffer upp i sin BMW M6 och intervjun flöt på bra. Ska nog lyckas knåpa ihop ett reportage om sporten utan några större problem. *harkel* :P Fick skjuts till stationen i lyxbilen sen. :D

Nu får det vara slut på mitt första inlägg här på blogg.se. På återseende allesammans!

image2