Klantarsel

Ibland är jag så jäkla klantig. Skulle flytta runt två lampor för att testa hur de passade i andra fönster. Då fastnade den ena sladden i den andra och den ena lampan for i golvet med ett kras. Skärvor överallt och naturligtvis skulle en skära upp ett hack i foten. Där låg jag med foten i luften när Thomas kom hem. Och som om inte det vore nog så skar jag mig i fingret när jag skulle plocka upp skiten (skärvorna) också. Blä. Jag som gillade den lampan. Får nog köpa en ny på IKEA nästa gång. IKEA is the shit. ;)

Födelsedagen


Jag myste till det i måndags kväll på Thomas födelsedag. Tände ljus, lagade middag, dukade fint. Allt i hemlighet, till han kom hem från jobbet. Jag tror han uppskattade det. :) Överraskade honom också med en daimtårta som han älskar. Bakade den uppe hos mamma och pappa i lördags så att han inte skulle se den. Tyvärr orkade vi inte äta av den efter middagen, men igår bjöd vi mamma och pappa när de var här och grattade honom. Av mig fick han en t-shirt och ett presentkort på Jack & Jones, av mamma och pappa två fina tavlor. Tror vi ska behålla dem, men det är upp till Thomas, det är hans presenter. :)

24 år!

Idag fyller älsklingen 24 år. Grattis gubben! Tråkigt nog jobbar han hela dagen, så det blir inte så mycket firande. Detta betyder också att det var ett år sen som jag var nere i Lund och hälsade på honom för första gången och träffade hans mamma och syster. Ett år...tiden går fort när man har roligt. ;)

I eftermiddag drar jag och mamma iväg till IKEA en sväng. Ska se om jag får tag på lite gardintyg till småfönstren. Ska även en sväng till ICA och se om de vill prata tider idag. Blir helt knäpp på dem där nere alltså. Det sköts så jäkla dåligt.

Men först blir det frukost och dusch.

"Happy birthday to you...!" ♥


EDIT: M haffade mig när jag var på ICA, ursäktade sig att han glömt bort mig i torsdags, och sa att det fanns en tid i mejeriet morgon mellan 15 och 20 och så någon på torsdag och fredag. Gött! Då blir det lite pengar trots allt. Ska komma lite tidigare i morgon och prata mer med honom.

Jaha, nu ringde P och sa att jag ska vara i delikatessen mellan 8 och 17 i morgon istället. De är ju helt otroliga.

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Nackont och fullspäckat schema

Det är lördag, Thomas jobbar, jag tvättar och min nacke gör sjukt ont. Kan inte vrida huvudet åt vänster eller röra armen som jag vill. Måste ha legat konstigt timmarna innan jag gick upp. Så jäkla onödigt.

Måsten idag: duscha, diska, handla, hinna se på OS och helst måla. Får se hur mycket jag hinner med. Disken får nog vänta tills T kommer hem. Har några grejer till på schemat utöver det här.

Dags att gå ner till tvätten.
Ha en bra lördag!

Snopet

Har precis haft lite besök av Carro, Daniel och lilla Elvira. Alltid trevligt när kompisar tittar förbi och Elvira har växt till sig en aning sen jag träffade henne sist. :)

Nu sitter jag mest bara och väntar på att Thomas ska komma hem från jobbet. När han jobbar länge, slutar jag tidigt, när han är ledig jobbar jag och tvärtom. Skittrist. Får ändra det framöver. Vet bara inte hur det blir med mitt schema än. Vikariatet som jag och de flesta andra trodde jag skulle få, får jag inte. Blev helt snopen (liksom många andra) när det stod en annan bakom disken när jag kom en dag. Men det sägs att jag ska få fler tider på golvet/frukten istället. Ingen höjdare om jag bara får vara där, men bättre än inget. Ska prata om tider med en i morgon eller på fredag. Surt känns det hur som helst..

I morgon börjar jag 6. Hur jag ska orka upp vet jag inte. Jag måste sitta uppe och titta på Project Runway till klockan elva ikväll. :P

OS-reflektioner

Måndag och jag är ledig. Riktigt skönt. Ska ta det ganska lugnt i dag. Bara göra det nödvändigaste som att diska och handla lite. Blir även lunch på kinarestaurangen med broder innan han och några kompisar drar iväg till Spanien ikväll. Jag är inte alls avundsjuk *host*. Han ska uppfylla sin dröm och se ett Formel 1-lopp på plats i Valencia. Mäktigt!

Jag som är lite av en sportnörd har insett att jag inte har skrivit en rad hittills om OS. Men faktum är att det känns så avlägset i år. Det går på fel tider och när det går något jag vill se så jobbar jag. Katastrofvarning på det. ;) Tre medaljer har det ju i alla fall blivit, tre silver, två i cykel och ett i dubbeltennis. Det är nästan så jag vill räkna in Aras brottningsbrons också. Tycker det var bra gjort av honom att våga sätta ner foten och protestera. Sen om det var rätt sätt vet jag inte, men något dramatiskt måste ju göras för att uppmärksamma fusket i sporten.

Michael Phelps måste ses som OS gigant. 8 guld på 8 försök och Spitz rekord från München 1972 är slaget. De svenska simmarna är däremot en besvikelse. Det var inte mycket som gick rätt där.

Och så har vi ju Usain Bolts världsrekord på 100 meter, vilket jag faktiskt såg live. Helt otroligt fantastiskt och fortare hade det kunnat gå utan spexet på slutet. Men ändå dansade tankarna om doping förbi i skallen, men nej, jag vill inte tro att han är dopad. Han är helt enkelt så snabb. 9.69 s på 100 meter. Hur snabbt kan en människa egentligen springa? Och kommer han slå Michael Johnsons rekord, 19.32 från 1996, på 200 meter?

Spänningen stiger. Det återstår att se om Sverige får några fler medaljer. I morgon hoppar Stefan Holm höjdfinal. Och jag jobbar förstås.

Gardinerna är uppe

Nu sitter de nya gardinerna i vardagsrummet uppe. Är riktigt nöjd över mitt tygval. Det som jag velar över är om det svarta ska vara in mot väggen som det är nu eller om det ska vara mot fönstret. Och så fattas det en tavla på väggen till vänster. Det ser lite tomt ut...

Gardiner i vardagsrummet

På resande fot

Jag är riktigt imponerad av Ottilia, som drog iväg till Skottland, helt själv, i lördags. Det skulle jag aldrig våga och dessutom skulle jag tycka att det vore skittråkigt attt åka själv. Men inte hon. Hon skulle hyra en bil och åka runt. Hon kommer hem på fredag så då ska jag se till att få reda på alla bravader där borta. ;)

Det komiska är att hennes bror och hans flickvän åkte dit i måndags och också ska hem på fredag. Med samma plan. :P Ingen av dem visste om att den andre skulle dit. *skratt* Undrar om de har mötts på vägen. Ottilia skulle åka högervarvet runt och de skulle ta vänstervarv.

Mitt nyttiga liv

Jag har bestämt mig för att fatet på bordet alltid ska ha frukt på sig så idag laddade jag upp ordentligt. Visst ser det gott ut? :) Bara att ta för sig när man känner sig sugen på något.
Fruktfat

Hittade förresten gardiner till vardagsrummet idag. Hoppas de passar bra där. Mamma ska sy dem, men så fort de hängts upp lägger jag upp en bild. :)

Ett år sen


Idag är det ett år sen som jag och Thomas träffades första gången. Snacka om att tiden har gått fort och att mycket har hänt sen dess. :)

Ny kökslampa

Det nya

Här kommer lite bilder på det jag köpte häromdagen. Bordslöpare, diskmedel-/tvålbehållare, salt-/pepparkvarn, orkidé med kruka. Helt oredigerat. Måste fixa photoshop. :P Och gardiner till rummen. Ser så kalt ut som det är nu, men har inte hittat några jag gillar än.

Köksbodet

Diskmedelbehållare

Peppar- och saltkvarn

Vardagsrumsfönstret

Bara massa nytt

Idag har jag spenderat pengar. På inredningsprylar, smink och mat. Alltså bara bra saker. ;) Ska strax ta och sätta upp grejerna och se om det passar som jag tänkt. Sen ska det lagas mat. Har levt på bullar, kakor och frukt idag än så länge. Inte bra. Ska börja ett hälsosammare liv. Inga bullar på rasterna, träning här hemma igen osv. Måste verkligen skärpa mig nu.

Det är förresten den nya datorn jag sitter vid. Den funkar finfint. Än så länge. Man vet ju aldrig med datorer. Och snabbare går den. :D Måste bara installera lite viktiga program som Photoshop. Går ju inte att ha en dator utan det programmet. ;)

Igår tittade mamma och pappa upp här med en inflyttningspresent. En soda streamer. :D Jag som inte gillar kolsyrat vatten, oavsett om det är smaksatt eller inte, var väldigt skeptisk, men vad fel jag hade. Det smakar inte alls som det man köper på flaska i affären. Vi fick med smaken lemon och det är supergott! Och lätt och smidigt att fixa. Så hädanefter köper vi smaktillsatser och gör vår egen läsk. ;) Tack kära förädrar! :)

Ny dator beställd

Det är söndag. En ledig dag blev det för min del denna helgen. Sen blir det jobb fram till fredag och två dagars ledighet. Fast då är inte Thomas ledig. Han prickar in det på torsdag och fredag istället. Det suger så det ska vi försöka ändra sen om jag får vikariatet på ICA. Måste ju vara lediga samtidigt nångång.

Vi har köpt en ny dator. Thomas beställde den igår så vi får den nog på tisdag eller onsdag. Hoppas verkligen att den inte segar så mycket som den här gör för då har vi slängt  pengarna i sjön och det vore hemskt onödigt, tycker jag.

Om en timme sätter vår tvättid igång. Roligare kan man ju ha det på sin lediga dag. Nu ska jag joina Thomas vid Guitar Hero och rocka loss.