Matglada, galna människor

Näst sista dagen på året håller på att gå mot sitt slut. Jag har tillbringat den på jobbet. I kallskänken som tur är, inte ute bland kunderna. De har varit helt galna. Så fort man stuckit ut huvudet i själva butiken har de hopppat på en med frågor. Tror inte jag lyckades undkomma en enda gång. Jobbigt värre.

Tog och handlade nyårsmaten på min rast och fy sjutton säger jag bara. Jag var helt slut efteråt. Över en halvtimme rök på det. Galet mycket folk, långsamma människor, långa köer. Usch. Men skönt att slippa det efter jobbet.

I morgon blir det jobb 7-12 innan kvällens lugna bravader tar vid. Vi ska till Ottilia tillsammans med min bror och hans kompisar. Äta och umgås. Skoj skoj!

Ska försöka få till en liten
årskrönika framöver. Håll till godo. 

GOTT NYTT ÅR!

Julafton i bilder

Julafton 2008

En livlig jul

Julen är så gott som över. Julmaten håller på att smältas och träden är frostiga, två dagar försent.

Det blev en bra jul, trots allt. Det var den livligaste julen Thomas varit med om. Men en helt vanlig jul i familjen Hultgrens liv. :D En tafsande tomte i solglasögon och sjal för mun och näsa likt en bandit istället för skägg, armbrytning på hög nivå och två julbord där det ena höll på att missa det viktigaste, skinkan. Och snälla har vi visst lyckas vara i år också för det bjöds på en del julklappar.

Therese:
Locktång/plattång (Andreas)
Pengar (farmor och farfar)
Presentkort på Lindex (Thomas)
Presentkort på Parelle (mamma och pappa)
Sex & the City, The movie (Max)
Lokalt tovad tomte (mamma och pappa)
Dekorationsträd (Ottilia)
Godis (kusinerna)

Thomas:
Presentkort på Intersport (av mig)
Kalsonger (av mig)
Smörgåsgrill (mamma och pappa)
Pengar (farmor och farfar)
Godis (Andreas och Max)

Till oss båda:
Pengar (mamma och pappa)
Pengar (mormor)

Bilder från julafton kommer...

God Jul

"Tack för att vi fick gå in och byta tvättställ.
God Jul.
Sune"


Den texten mötte mig i köket när jag kom hem. Efter att ha fått lite funderingar på varför badrumsdörren stod på vid gavel när jag kom in genom ytterdörren (jag brukar nämligen aldrig lämna den så) så blev jag väldigt lättad när jag fick syn på lappen. Nytt handfat plus en ny kran i badrummet. :D ÄNTLIGEN! Hyresgästföreningen hjälpte med andra ord. En sak på listan avklarad. Ska bli spännande att se när hyresvärden tar tag i de andra. :P

I morgon blir det full rulle. Familj, släkt, två julbord, julklappar, Kalle Anka?, mys, slapp och kurering av min sketna förkylning. Har gått på Ipren i två dagar nu och det har hållt mig på benen på jobbet. Näsan är lika jäklig än och i morse kunde jag knappt prata. Lät lite roligt. :P

Men nu önskar jag er bara en riktigt

God Jul

Snoret droppar

Jag har blivit så jäkla förkyld. Näsan rinner, näsan täpps igen, snoret tar ny fart mot ett nytt niagarafall, halsen kliar, öronen kliar, näsan kliar. Vet inte hur många gånger jag nyst. Kändes som jag hade feber i morse, men eftersom vi inte äger någon termometer har jag inte fått det bekräftat. Stoppade i mig en Ipren så nu känns det lite bättre. Det blir jobb, men skiter det sig får jag väl pallra mig hem igen.

Vi köpte en färdigkokt skinka igår, vilket jag aldrig gjort tidigare. Mamma kokar alltid sin själv. Hur som helst, Thomas griljerade den och den såg/ser riktigt god ut. Men jag föredrar egenkokt. Den här smakade lite mer åt kasslerhållet, tycker jag. Kanske beror på märket. Vad vet jag. Men nångång ska ju vara den första att testa på.

I'm back

Jag är tillbaka, tillsvidare i alla fall, efter en vecka jag helst vill glömma. Det kan bli glest mellan inläggen men det får ni stå ut med.

Snart julafton, men jag kan inte påstå att julkänslan har infunnit sig än. Det blir full rulle på jobbet måndag och tisdag. Sen ledigt i tre dagar innan det är jobb i fem igen. Kommer förresten att få mer fasta tider. En slutar så jag ska ta över ca 25 timmar i veckan av den tjänsten plus extratider när det behövs. Bra skit!

Men nu ska jag ägna mig åt lite grejs här hemma. Bland annat tvätt i eftermiddag.

På återseende.

Bloggpaus...

...på obestämd tid.

Fullspäckad onsdag

Onsdag då. Jag är ledig och den här lediga dagen ska jag snart börja med att spendera på stan och spana in lite eventuella julklappar. Efter det bär det av till frissan för en liten makeover så här innan jul och nyår. Hoppas det håller i i sig bara, det sa hon att det skulle göra. Och senare kommer pappa för att hjälpa till att sätta upp en hylla ovanför sängen. Fullt upp med andra ord.

Ensam hemma

Dagen har spenderats med Ottilia i ett julshoppingskaos i Jönköping. Jobbigt mycket folk i omlopp, men ändå ingen kö till provrummet, konstigt nog.

Kvällen har bjudit på Dansbandskampen och Svensson, Svensson i sin vanliga ordning. Thomas är på julbord med jobbet så jag har diggat här själv. Min
nya favorit med Leona Lewis går på repeat. Måste ändå erkänna att det känns lite ensamt så här när lördagsnatten knackar på.

Julklappsfunderingar

Sitter och försöker komma på vad min älskling ska få i julklapp. Kom på en bra grej, men det är tveksamt om det funkar.
Sånt här är svårt! Har samma problem varje gång jag ska köpa presenter i olika former, även om det bli rätt bra tillslut ändå. Jag får fundera vidare, det är ju trots allt flera veckor kvar till julafton. *harkel och panik* 

(Ursäkta bildkvalitén, men min lilla kompaktkamera är inte så förtjust i mörker.)
Ljusfat

Tisdag

Snön yr omkring utanför fönstret  och börjar sakta men säkert lägga sig till rätta på marken. Förmodligen inte för att stanna så länge, men det är mysigt för stunden.

Hade planer på att ge mig ut på stan, men nu vet i tusan. Jag kommer bli dyngsur. Inte så lockande. Jag får se. Jag kanske ändrar mig.

Ska snart ringa brorsan. Han och jag ska greja med julklappar. Eller julklapp. Thomas slutar tidigt så det blir nog träning för grabbarnas del efteråt. För min del, slapp och kanske lite städning.

Ha en bra tisdag allesammans.