Hej, träningsvärk!

Jag har varit på gymmet! Ja, ni läste rätt. :) Fick med mig brorsan, äntligen. Han köpte till och med kvartalskort. Vet inte vad det tagit åt honom riktigt. ;) Jag hade med köpt det eller månadskort om det inte varit för att jag är i Lund titt som tätt. Känns bra att ha gjort ett styrkepass iaf, har ju inte varit där sen i höstas, typ september eller när det var. Hej, träningsvärk! :P Ska ta mig dit någon dag nästa vecka med, men det blir dyrt att köra engångspris för ofta. =/

Efter gymmet åkte vi ner till stan och köpte godis tills ikväll. Haha, träningen ogjord med andra ord. ;) Nädå, jag känner mig så nöjd så. :)

Nu blir det mat, magen skriker.

Tjo flöjt!

Uppdate: Fick förresten ett samtal innan jag drog till gymmet från där jag var på intervju för ett par veckor sen. Beskedet var som väntat, de har tillsatt tjänsten med en annan. Surprise. Eller inte.

Cykelsex

Sex med damcyklar

(
Aftonbladet.se)

Kunde inte låta bli att skratta åt det här. Vad är det för fel på människor? Hur tusan kan man tända på en cykel? "Nu åtalas mannen för ett tiotal fall av sexuellt ofredande." Sexuellt ofredande mot en cykel? Haha, komiskt, kul och knäppt på samma gång. :D

Gammal fotouppgift

Lägger upp några bilder jag tagit i brist på något annat att skriva om. Tog dessa under en fotokurs i skolan när vi fick låna skolans digitala systemkameror. En dag ska jag äga en egen. :) Den första bilden (på min bror) var till en uppgift där jag skulle fånga att naturen är fridfull (alla hade olika påståenden). Tycker att jag lyckades bra med det. Vad läraren och gästföreläsaren som vi hade tyckte vet jag inte för vi fick ingen feedback på det. =/ Men jag är nöjd med bilderna iaf. :)

Foton

Trött, tröttare, Therese

Är hemma i U-hamn igen efter ett antal timmars lagom roande bussåkning. Jag är sjuuuukt trött nu. Somnade till en sväng när vi åkte från Jönköping, men de där sketna snorungarna från Bottnaryd tar fan priset i störande moment som vanligt. De började pilla med den där spaken man fäller bak sätena med. Ett jäkla liv ju. Om ändå busschauffören kunde säga till de små fjantarna!

Skulle helst av allt vilja lägga mig i sängen och vila, men det står massa ren disk i diskmaskinen som måste plockas ur och sen är det massa skitig disk som ska in. Dessutom behöver det dammsugas. Vilket inte jag borde göra egentligen, enligt mig, eftersom jag inte varit hemma på en vecka, men men, det ser för jäkligt ut så får väl se om jag hinner med det också innan de gamle kommer hem.

En promenad skulle inte sitta fel heller. Solen skiner ju, men vet i tusan om jag orkar. =/ Trött, tröttare, Therese.

Jag gjorde det!

Jag känner mig lite stolt över mig själv just nu. Jag tog bussen in till stan, gick runt till några affärer och lämnade mitt CV. Så varför stolt? Jo, för att jag tycker sånt är skitjobbigt, men jag gjorde det. Stolt, stolt, stolt. :) Några av dem ville dock inte ha mina papper utan ville att man skulle registrera sig på deras hemsida istället, så jag får väl göra det.

Tog sen bussen hem igen. Hade tänkt ta mig en promenad tillbaka, men det blåser för jäkligt ute och regnar lite då och då och jag har ingen lust att bli mer förkyld än vad jag redan är. Blåsan på senan under tungan är förresten på väg bort, så nu kan jag nästan röra tungan hur jag vill utan att det gör ont så fort jag vrider på den. :D

Nu blir det senaste avsnittet av One Tree Hill och sen lite lunch.

Onyttig kvällsmat

Eftersom ingen av oss orkade laga någon mat idag så bestämde vi oss för att vara onyttiga. Det blev ostburgare med pommes till mig och en pizza till T. Som vanligt får jag nästan lite dåligt samvete efter att ha smällt i mig det. Orkade dock inte allt så T. åt upp det med. Verkar inte finnas någon botten i den magen. ;) Ska snart lägga mig på golvet och göra lite situps och "fitups" för att gottgöra det här frosseriet. Fjärde dagen i rad nu som jag är duktig. Jag är på G igen. ;) 

Onyttig mat

Sömnlös natt

Jag är uppe och har varit det sen T. cyklade iväg till jobbet för en halvtimma sen. Jag har sovit fruktansvärt dåligt i natt. Något har jag ju förstås sovit, men det känns som jag mest legat och kollat på klockan. Riktigt segt. Men jag ska göra ett nytt sovförsök strax. Bara de inte fortsätter borra i väggarna (vilket borde vara förbjudet den här tidien) för då spricker min plan.

Ny design...igen

Tystnaden är bruten. Har suttit och pulat på en ny header idag och reslutatet ser ni nu. Förhoppningsvis. :) T. sitter och spelar tv-spel i väntan på Outsiders. Handlar som de flesta gångerna om erotik. Verkar vara sådär, så får väl se om vi ser klart det eller inte. Klockan nio ska jag iaf se på Cityakuten. :) Sen blir det väl att sova. På återseende i morgon.

Tv spel

Tyst idag

Jag har inget vettigt att säga idag så jag håller tyst.

Hårigt inlägg

Oduschade, illaluktande och skitigt hår. Det var vi för en stund sen. Mitt hår ser förjäkligt ut idag. Ska se vad plattången kan göra åt detta. Hatar att håret aldrig ligger som jag vill. Och vad ska jag göra med min lugg? Klippte ju rak lugg sist, men ska klippa snelugg igen. Dessutom är den alldeles för lång. Igen. Helst vill jag inte ha lugg alls, men eftersom jag inte passar i något annat så måste jag ha det. Mitt hår och jag har skillda åsikter. Funderar även på att tona håret ljusbrunt med lite ljusa slingor i till sommaren. Den STORA frågan är dock: Passar jag i det?

Slapp söndag

Lördagens bästa låt

Bjuder på lördagens bästa låt. Enjoy! ;)


En liten utflykt

Gårdagen bjöd på en liten utflykt. Vi tog bussen ändå ut till Willys. Inte illa va? ;P Skulle handla lite mer än vanligt och det blev billigare och så finns det ju mer att välja på där. Har inte varit i den änden av stan innan så det var väldigt spännande. *skratt* Thomas var lagom irriterad efter träning och matbrist, men efter att ha fått i sig lite i magen blev han som vanligt igen. ;) Där är vi lika. Båda blir irriterade och tjuriga om vi inte får mat när vi är hungriga. :P

Idag är det tvätt som gäller. Maskinerna är igång för fullt och torkskåpet är på uppvärmning.

Senare blir det middag hos Birgitta. Ska bli gott, det brukar det vara. :)

Delfinal 3

Men ärlig... FRIDA???? Hur många trodde att den skulle gå direkt till final? Då var ju Caracola bättre och gladare. Den gillade jag. :D Sen hade vi den opersjungande blondinen med det fina namnet...det skar i mina öron. Usch. Däremot gillade jag BWO:s låt. Yeah! Självklart att den gick vidare, annars hade det varit något fel. :)

Bjön Gustavsson var grym som vanligt. BjörnCarina Berg. Klockrent. :D

Men upp och hoppa och var glada. Nästa vecka blir det ett grymt startfält. Nåt att se fram emot.

Ahhhh, fick precis panik. Jag kommer missa nästa veckas Melodifestival. Fan. Hur ska jag överleva???? Det här var inte bra. Shit...åååå....hm... :(

Konstig tunga

Har orkat mig upp ur sängen, sminket är på plats och frukosten håller på att ätas upp. T. har dragit iväg på am. fotbollsträning och är inte hemma förrän vid halv två.  Så vad ska jag göra? Jo, slappa, duscha och kanske fortsätta min läsning i Luftslottet som sprängdes.

Det är nåt knäppt med min tunga. Kände det när jag vaknade. Det är typ svullet eller vad man ska säga vid senan under tungan. Skumt. Vad gör man åt sånt? Bara låta det vara?

Storm på väg?

Det blåser som tusan ute. Den där stormen dom pratar om kanske blir av trots allt. Knappt jag kom framåt innan i motvinden. Får se hur lätt det blir att sova inatt. När det blåser här så låter det som att vinden är inomhus. Men så länge blåsten inte ställer till problem i form av kapade ledningar och liknande så är det okej. Jag måste nämligen få se finalen av På spåret ikväll. ;)

Från hoppfullt till tårar

Jag var ju nere på ICA hemma i U-hamn för ett tag sen och frågade om jobb. Då sa han att han inte visste för att de skulle göra om schemana. Så i morse ringde jag honom och frågade om han visste något mer. Detta sa han i stora drag:

- Tyvärr inte. Vi försöker snarare dra ner på tider. Men hör av dig närmare sommaren för sommarjobb finns ju alltid och då är det lättare att få in en fot sen.

Vadå få in en fot?! Jag har fan jobbat där i två år innan, är inte det att få in en jävla fot?! Mitt humör svängde från hoppfullt till tårar på en sekund. Dra åt h*lvete.

Det känns helt hopplöst.

Kattkvinnan - en skrämmande varelse

Kattkvinnan

(
Artikel från Aftonbladet.se)

Hur tusan kan man förstöra sig på det här sättet? Inte ser hon ju ut som en katt iaf . Jag skulle skrika högt om jag mötte henne på stan. :P

Är allt en bluff?

Jag och brorsan har spenderat de senaste timmarna med att titta på det här. Det handlar om hur makthavarna manipulerar folket för att kunna kontrollera och behålla makten över dem. Filmen är indelad i tre delar som alla tar upp samma ämne, manipulation och lurendrejeri.

Den första handlar om att Jesus är fejk. Att Bibeltexter är snodda från egyptierna och att Jesus egentligen skulle vara solen.

Den andra delen handlar om 11 september, att det skulle vara politikerna som ligger bakom allt, att de skulle vara bomber utplacerade i WTC, tveksamheter kring planen som kraschade in i Pentagon och i Pennsylvania m.m.

Den tredje och sista delen tar upp bankerna i USA. Hur de, makthavare och politiker lurar folk, hur USA tagit sig in i krig genom att själva orsaka sitt folk skada och i slutet knyts det ihop och sammanfattas.

Vad ska man tro egentligen? Tja, det är upp till var och en.

Sant eller falskt. Hur som helst är det riktigt intressant, så titta och bedöm själva.

Jag längtar efter...

- SOMMAR (värme, grönska, grillning, sköna kvällar...)
- ett JOBB (pengar, att ha något att göra, socialt liv...)
- att FLYTTA HEMIFRÅN (att få klara sig själv, göra som man vill, inreda...)
- POJKVÄNNEN  

Bättre idag än igår

Morrn morrn! Jag hoppas den här dagen blir bättre än igår. Det känns så. Igår hade jag värsta deppdagen. Inget var kul, jag var bara helt nere.

Idag blir det att packa lite för i morgon åker jag ner till älsklingen. Jag måste även ha mat klar tills pappa kommer hem på lunch. Så segt. Bara stressande att ha den tiden att tänka på, men vad göra. Bara att ställa sig vid spisen.

Nu in i duschen och bli en människa.

See ya.

Nu finns jag på Bloggkoll

Nu kan ni följa min blogg på Bloggkoll.com. Bra va? :D Klicka på länken till vänster i menyn. Tyvärr blev det en liten ikon eftersom den stora inte fick plats. Ville ha den lite större än jag har nu, men vet inte om det går. Ni som kan, går det? 

Nåja, nu ska jag boka biljett ner tiil Lund och sen ska jag invänta Gossip Girl och House, alternativt I huvudet på Gynning. Får se. Kanske zappar lite emellan dem.

Ska smutta på min dyra glass med, Ben and Jerry's Cookie Dough. Stod 45 kronor eller vad det var på skyltarna, men sen när jag kollade på kvittot stod det 52. 52 spänn! Ruinerad på flera kronor extra ju. Usch, fattiga jag borde inte ens köpa sån glass, men ibland måste man ju få unna sig lite. Eller?

Vad tycks?

Ska bloggen vara som den är nu, alltså svart, eller ska jag ändra så den ser ut som på bilden nedan? Har beslutsångest. :P

Header

Telefonen är knäpptyst

Jag vill att de ska höra av sig från jobbet som jag var på intervju hos, men telefonen är dödare än dödast. Fan. På torsdag tänker jag iaf åka ner till Lund. Ringer de och säger att jag gått vidare får jag åka hem tidigt nästa vecka. För åker jag inte ner til Lund nu får jag inte träffa älsklingen på hela två veckor och det går inte. Saknar ju redan ihjäl mig efter honom. ♥

Vacker solnedgång

Solnedgång

Förevigade den fina solnedgången här idag. Tyvärr blev den inte alls lika vacker på bild som den var i verkligheten. En vacker dag ska jag ha en digital systemkamera i min hand. Min nuvarande lilla kompaktkamera vill inte ta så bra bilder som jag vill när det inte är fullt ljus utomhus.

Var ju hos farmor och farfar innan och tjänade hela 100 spänn på att hjälpa till att stapla lite ved. Bra timpeng det där. ;)

Resten av kvällen ska spenderas framför Outsiders (har inte sett vad det handlar om idag iofs) och Cityakuten.

Jag får inte dän den!

Efter att ha gått upp vid 9 och därefter varit ute på en entimmes promenad följt av lunch och dammsugning så slog tröttheten till rejält. Jag däckade på sängen med radion påslagen och slumrade till i några minuter.

När pappa kommer hem lite efter fyra ska vi ut till farmor och farfar och köra in ved. Ja, de envisas med att fortsätta med vedeldning trots att de inte orkar med det. Envisa gamla människor! :P

Jag har skrivit om dialekter innan och det slutar aldrig facinera mig. Thomas förstod inte ett smack av vad jag menade med en mening.

"Ta dän den då" eller "jag får inte dän den". Man använder visst inte ordet "dän" i Skåne. Gör man det någon annastans än här? Jag tyckte iaf att det var skitroligt att han inte förstod. :D För er oförstående mäniskor så betyder det typ "ta bort/av den då" eller "jag får inte bort/av den".

Presenter

Present

Det här fick jag av älsklingen i födelsedagspresent. Ett par guldörhängen med ett tillhörande hängsmycke i samma stil. Jättefint!

I övrigt fick jag pengar, champagneglas till min samling, assietter till min servis, tulpaner, cider och ett genispel i pocketformat. :)

Min födelsedag

Gårdagen blev riktigt bra. Tvingade upp en trött pojkvän som hellre ville sova än att göra sig i ordning tills mormor kom vid 11. Men upp kom han iaf. Sen vid halv ett-tiden dök farmor och farfar upp  och mitt i skidskyttet var det dags för lunch, Räksoppa. Smarrigt!

Efter maten gick Andreas och Thomas ut för att leka av sig lite med en amerikansk fotboll. Thomas konstaterade att jag fick bättre spin på den än Andreas. Moahaha! :D I'm the best! ;P Sen var det fiddydags för deras del. Brum, brum. ;)

När de kom in igen var det tårtdags. Glupska som alla är så gick nästan allt åt. Resten delade jag och Thomas på idag. När de gamle åkt hem (jag, Andreas och Thomas körde hem mormor och både jag och Thomas somnade i baksätet. :P) bar det iväg till bowlinghallen. Gick ju inte riktigt som jag hade bestämt. Jag kom bara trea. Thomas vann, konstigt nog. :P Jag skyller på att hålen i mina klot var för små. :P

Sen var det mys och Melodifestivalen resten av kvällen innan det var dags för sängen. :)

Här är lite bilder från gårdagen. :)


Min födelsedag

Delfinal 2

En liten snabbrapport av Melodifestivalen. Rätt låtar vidare för en gångs skull. Jag trodde faktiskt att Carola och Andreas Johnsson skulle ta sig till final, men Rongedahls var bra. Påminde mycket om Scissor Sisters med lite inslag av Mika. :) Jag brukar inte gilla Sanna Nielsen, men i år måste jag ändra mig. Jättefin låt och en jättefin röst. Helt klart värd en plats i Globen. Olas låt var kass, hade hoppats på Lasse Lindh där istället och vad ska man säga om Kebabpizza? Haha? Jag trodde nästan att den skulle ta sig till final när det bara var den och tvillingarna kvar. Tack gode gud att det inte blev så. Nästa radioplåga mån tro?

Happy birthday to me!


24 år

Stelfrusen

Det är fredag och jag har precis suttit i bilen och frusit både fingrar och tår av mig i väntan på att Thomas skulle komma tillbaka från sin lilla utflykt. Trodde nästan han blivit bortförd, så lång tid tog det, men som tur är hade jag med mig Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes". Riktigt bra!

Ikväll blir det alltså en tripp till Borås för att träffa kompisgänget. Ska bli kul att se dom igen. :) Vad vi ska hitta på vet i sjutton. Beställa mat har vi sagt iaf. :)

Och i morgon är det alltså Den Sstora Dagen. Nåde den som glömmer bort mig då. ;)

En mysig dag i år

Jag är uppe tidigt idag. Efter att T. cyklat iväg till jobbet var det ett jäkla bankande i rör och grejer här så det gick ju inte att somna om. Så kl. 8 gick jag upp. Solen skiner från en klarblå himmel. Underbart!

Och så är det ju Alla hjärtans dag. Det är väl ingen som missat det. Har alltid tyckt att det varit ett komersiellt jippo för affärerna att tjäna mer pengar. Och det tycker jag i år med, men ändå känns det lite mer speciellt än vanligt. Det är första gången som jag inte räknar mig som singel på den här dagen.  I år känns Alla hjärtans dag mysig. Jag har någon att dela den med, någon att mysa till den med. Nu kommer vi ju sitta på en buss större delen av kvällen, men ändå. Jag tror jag gillar hjärtedagen i år. Ja, det gör jag. ♥


Hjärta

Ett par intensiva dagar på hemmaplan

Det är onsdag, mitt-i-veckan-dagen. Helgen närmar sig. I morgon eftermiddag/kväll åker jag och pojken upp till Ulricehamn för att spendera helgen hos mig. Det blir ett par hyfsat intensiva dagar. Ingen vila här inte. ;) På fredag kväll blir det Borås för att träffa några kompisar. Ska bli skoj. Första gången dom får träffa Thomas med. :) På lördag är det Den Stora Dagen, min 24-årsdag. Farmor, farfar och mormor kommer och äter lunch (räksoppa på min beställning) och tårta (daim förstås). :) När dom åkt hem ska hela familjen iväg och bowla. Jag ska klå dom allihop. :D Thomas brukar ju inte vara några större problem iaf. Puss på dig! ;) Sen på kvällen blir det Melodifestivalen framför tv:n med lite gott snacks. Vare sig dom vill eller inte. Min födelsedag=jag bestämmer. ;D

Jag smälter bort i min vinterjacka

Har precis kommit tillbaka från stan. Kände att jag behövde röra lite på mig och så behövde jag en ny mascara och lite lunch. På menyn idag: Hjulpasta med korv och pastasås. Fast det är ingen höjdare att vara ute och gå här nere i Skåne. Det känns som vår så mina vinterstölar och min vinterjacka känns lite smått överflödiga. Jag smälter bort så fort jag rör mig typ. :P Annars är det här vädret, även om det kunde vara lite varmare, mer än välkommet. :D

Har fått nytt duschset i badummet idag. Snubben var här halv elva och på lappen stod det att det skulle ta ca. 20 minuter att sätta upp det nya, efter fem minuter var han klar. :P

Ska snart ta och pyssla här lite, fixa maten, kolla mixstafetten i skidskytte-vm och så får jag nog ta fram dammsugaren igen.

Ny lunarpresentation

Ny lunarpresentation
(
Pingwe på Lunar)

Noll inspiration

En ny vecka har tagit form. Jag sitter och klurar på en sommarjobbansökan som reporter. Sommarjobb ja... Jag vill ju ha ett jobb innan sommaren, men lika bra att skicka in ifall det skulle gå åt skogen.

Har kollat klart på sensaste avsnittet av One Tree Hill, tvättmaskinerna är i full gång och jag börjar bli rastlös.

En promenad sen? Kanske. Trist att gå själv bara. Lunchen ska fixas. Blir tomatsoppa som bara är att värma upp och till det lite makaroner. Måste iväg och köpa mjölk bara.

Usch, vilket oinspirerande inlägg det här blev. Min inspiration är lika med noll just nu. It sucks.

Min favoritfilm alla kategorier

Sista delen av dagen igår, innan jag slocknade, spenderades framför tv:n och Titanic. Min absoluta favoritfilm alla kategorier. Har sett den hur många gånger som helst och jag tröttnar aldrig. Och varje gång forsar tårarna nedför kinderna när de ligger i vattnet och Jack dör. Älsklingen hade som tur var slocknat för längesen så han slapp se mitt rödgråtna ansikte. Kan bli lite pinsamt ibland när jag ser på film för tårarna kan rinna hej vilt, helt okontrollerbart. Jobbigt värre! :P

Vilken är er favoritfilm?

Titanic

Sex månader sedan idag

Idag är det exakt ett halvår sedan jag och älsklingen träffades för första gången på bussen i Jönköping påväg mot Stockholm. <3

Delfinal 1

Har alla svenska dansbandsfan gaddat samman sig ikväll eller? Christer "Äckel" Sjögren till final? :S Och Sussie "the Sömnpiller" Tapper till Andra chansen? *gäsp* *snark* Jag går åt! Tur att käcka lilla Amy är i final iaf. De långhåriga krulltottarnas låt var inte vidare tycker jag. Ingen direkt fart i den. Och de där tjejerna som skulle se så tuffa ut med sina gitarrer, vad var det för fel på sångerskans röst? Årets löjligaste? :P

Aja, så kan det gå.

Konstigaste fobin jag hört talas om

Nog för att man kan ha fobi för mycket, men rör och vattenledningar?? Den var ny för mig. Hade det varit fobi för offentliga toaletter i sig hade det inte varit lika konstigt, men att det är rören. Och att inte kunna duscha själv pga dem. Hm... Det var nog den konstigaste fobin jag hört talas om.

Rörfobi
(
expressen.se)

Hon berättar om sin ovanliga fobi i OutsiderKanal 5 på måndag 20.00.

Spilld mjölk

Hamnade lite mjölk under mitt glas igår. Hur det kom dit vet jag inte. ;) Men visst blev det ett sött mönster? :)

Spilld mjölk

Skitigt, dammigt....you name it

Det är skitigt här. Japp, det är det. Jag har aldrig sett ett skitigare tangentbord. Knappt jag kan skriva utan att få Kolera eller någon annan dödlig åkomma. Ska försöka skrubba bort det mesta sen med tops och lite vatten. Men jag tvivlar på att det går att göra något åt. :P

Dammsugaren måste med fram. Och helst en dammtrasa. För att inte tala om att det måste diskas. Fast det får Thomas göra när han kommer hem från sin Am.fotbollsträning. 

Nu ska jag in i duschen innan Skidskytte-VM börjar. Fast jag blir väl lika skitig så fort jag kommer ut därifrån igen. :P

All by myself

Ville bara meddela att jag, mot alla odds, fick sitta själv hela vägen till Lund. :D Lycka! ;)

Konstiga människor brevid mig

Om ett par timmar bär det av till Lund. Äntligen. Sjukt hur mycket man kan sakna någon. :) Men själva bussresan ser jag inte fram emot. Jag undviker helst att åka runt helgen. Apmycket folk! Dessutom börjar sportlovet nu så det gör väl att det blir extra många, jobbiga människor. Jag kan ju säga adjöss till att få sitta själv i lugn och ro iaf. Jag gillar inte att ha någon okänd person bredvid mig. Antingen andas de högt eller konstigt, de är tjocka så man måste trängas, killar sitter alltid med benen brett isär så man får kura ihop sig i ena hörnet eller så är de gamla så när de sover tror man att de dött. :P Bara jag får sitta hyfsat nära toaletten så man slipper gå genom hela bussen om det blir kris.

Jag förbereder mig på 4 timmars helvete. ;P

Ses på Råsunda!

Premier League
(
aftonbladet.se)
 
Det här låter som något för mig. :D Ses på Råsunda om det blir verkliget! Iaf om det är Manchester United som spelar. ;)

En av sex utvalda av 110 sökande

Intervju är över och jag överlevde. ;) Det var inte så hemskt när jag väl var där. Blev intervjuad av två tjejer, 29 och 23 år och de var lätta att prata med. Och jobbet låter skoj. Sånt jag vill jobba med. De sa att de tyckte att jag hade bra svar och egenskaper, så får väl se. Jag var iaf en av sex utvalda av 110 sökande. Inte illa pinkat det inte. ;) Av oss sex kommer de välja ut tre stycken som får en uppgift att utföra och så får man komma och förklara för dem och VD:n varför man gjort på det viset. Hoppas jag blir en av dem. Fortsätt håll tummarna!

Ny betygsskala och betyg i årskurs 6

En ny betygsskala mellan A och F och betyg redan i årskurs 6. Rätt eller fel? Rätt, enligt regeringen med utbildningsminister Jan Björklund i spetsen.

- Med fler betygssteg är det lättare för fler elever att höja sina betyg genom en extra ansträngning. Det vill jag uppmuntra, sa utbildningsminister Jan Björklund (fp). (
aftonbladet.se)

Det kan jag hålla med om, helt klart. Han poängterar även att betygsstegen mellan betygen är för stort. Även där är jag beredd att hålla med. Jag har alltid stört mig på när lärare har satt ett litet plus eller minus efter ett G eller VG. So what liksom. Det syns ändå inte i sammanställningen av slutbetyget sen. Därför välkomnar jag fler betygssteg som skulle göra en mer rättvis bedömning.

Däremot är jag emot att betygsskalan ska börja gälla redan i årskurs 6. Varför sätta den pressen på barnen redan i den åldern? Det ska vara roligt att gå i skolan, inte enbart ett stressmoment. Jag har hört folk som menar att om elever har betyg så jobbar de bättre i och med att de eftersträvar ett högre betyg och det blir hårdare riktlinjer. Visst, så kan det vara. För vissa. För vissa inte. De som redan har det jobbigt och inte gillar skolan lär inte bli mer skolintresserade av det. Jag tycker det räcker med omdömen så man vet hur man ligger till i årskurs 6, som nu finns i årskurs 7 och att man i sjuan kan få betyg istället för i åttan som det är nu. Men innan sjuan ska det vara fritt från hårda betyg.

Enbart betyg gör inte barn mer "smarta". Lärarna, pedagogiken/utlärningen, klasskompisarna, föräldrarna m.m. spelar den viktigaste rollen.

Det jag inte har fått kläm på är om man får icke godkänt eller F i årskurs 6, blir man då inte behörig till högstadiet eller vad är det som gäller?

Detta är mina åsikter efter mina egna erfarenheter.

Fjärilar i magen som gör mig nervös

Jag börjar bli sjukt nervös inför intervjun i morgon. Therese, bit ihop, var dig själv och tänk på något annat nu. Lätt? Nope. Alla tips är välkomna!

Nästa onsdag börjar Grey's Anatomy igen. :D Kul va, älskling? Haha! Jag och mina serier.

Ikväll är det landskamp. Sverige-Turkiet. Eller var det Turkiet-Sverige? Skit samma. Ska jag se den? Vet inte. Tycker inte de där träningsmatcherna ger så mycket. Och ofta är det inga bra matcher. Självklart måste jag följa resultatet, det är ju ett genrep inför EM i sommar. Men ändå. Johnnie och Mattias och en renovering av ett källarrum känns lite mer lockande för tillfället.

Strax dags att sätta igång med maten tills pappa kommer hem. Mamma ligger återigen i sängen efter att ha känt sig bra igår och tänkt jobba idag. Shit happens.

Hurra för farmor!

Hon fick en massa blommor i olika färger och former. Hyfsat mycket folk. Några senila, några barn och så vi normala. ;) Trevligt var det och jag blev proppmätt på smörgåstårta och daimtårta.

Farmor 80 år

Illamående och 80-årskalas

Grattis farmor som fyller 80 år idag! :) Vi ska ut dit ikväll och käka daimtårta. Min favorittårta. Vi har gjort den. ;) Ska ha den när jag fyller år också. Yummi! :)

Har ägnat ca en timme på promenad med Ottilia och Iggy (hunden) nu på förmiddagen. Skönt medan man rörde på sig. Kallt efteråt när vi stod still och pratade.

Min mage är inte som den ska idag. Vaknade vid femtiden i morse och var lite yr och mådde illa. Lyckades tillslut somna om en stund och nu känns det bättre, men det är fortfarande en skum känsla. Jag får inte bli sjuk. Jag får inte, jag får inte, jag får inte...

Min favoritlåt just nu



Takida - Curly Sue

Husrannsakan efter betyg

Jag har letat som en idiot efter mina gymnasiebetyg idag. Hela min garderob har vänts ut och in. Inga betyg i sikte. Däremot kunde jag rensa ut massa annan skit som jag samlat på mig. Varenda låda i hela huset som kunnat agera betygsförvar har letats igenom. Inga betyg. Mamma frågade om jag inte satt in dem i min ena pärm som jag samlat csn-papper och andra sådana viktiga högskolepapper i. Nej, svarade jag, utan att titta i den och vi fortsatte leta. Tillslut tittade mamma själv i pärmen och vad fanns på första sidan så fort man öppnade pärmen? Jo, mina gymnasiebetyg såklart.

Fan, att hon skulle få rätt ändå. :P Jag var bombsäker på att jag inte satt dem där.

Dagens fråga: Varför har jag satt mina gymnasiebetyg i pärmen med högskolepapper?

Betyg

Oväntat besök, men ändå inte

Det plingade på dörren för en stund sedan. Min reaktion: vem tusan kan det vara? Jag öppnade iaf, iklädd pyjamas, otvättad och osminkad. Fräsht!  Det var Caroline. :) Längesen jag träffade henne nu då hon inte bor i stan längre, så det var kul. Hon skulle hämta en skiva med Photoshop som jag lånade av henne för flera år sedan (och då menar jag VÄLDIGT många år sedan). Hade ju pratat på msn om att hon skulle ner hit den här helgen och hämta den, men det hade ju jag glömt bort förstås. Hur som helst, tack för lånet. ;)
 
Birgitta, kul att ni gillade räkorna. Det är ju sååååååå gott. :) Åt rester av det igår kväll och ska äta resten av det idag till lunch. Mumma! :)

Nu duschen och fräsha till mig.

På återseende.

Mörkare igen

Söndagen har sprungit iväg och helgen är inne på slutspurten. Jag har inte gjort mycket alls idag förutom att färgat håret. Testade ett nytt märke den här gången och det blev bra. Utväxten är borta och håret mörkare. Kanske för mörkt, men det ljusnar så fort så det gör inget. Lyckades skvätta ner hela badkaret och väggen när mamma skulle massera in färgen. :P Tur kakel är lättputsat. Värre blev det för trägallret vid väggen. *ups* Ommålning kanske? :P
Nyfärgat hår

Nu är jag rastlös och jag vet inte hur jag ska bota det. Surt. Borde skriva jobbansökningar, men det orkar jag inte. Får fixa det i morgon. Kanske ska läsa? Fast det har jag ingen lust med heller egentligen. Titta på tv? Med det går inget bra nu. Jag får fortsätta vara rastlös.

Lördag kväll och det är dags för sängen

Lördag kväll. Jag har precis kollat klart på Underbara älskade. En och annan tår föll på slutet. De var en film som berörde.

Jag stod för maten ikväll. Mamma ligger nedbäddad i sängen med feber så matlagningen föll på mig. Kryddheta räkor och ris. Min favorit. Jag lyckades utmärkt.

Tidigare idag bokade jag biljetter ner till Lund. Meningen var att jag skulle åka ner nästa måndag, den 11:e, men jag bokade biljetter till nu på fredag. Jag orkar inte vänta ända till måndag. Saknar honom alldeles för mycket för det. <3

Nu ska jag sova.

God natt.

Bästa reklamen på länge

Jag kan inte låta bli att skratta/le varje gång jag ser den här reklamen för räkost. Så skön! Så klockren!

Nyttig istället för onyttig

Sitter här och äter min nyttiga frukost bestående av fil med äppelbitar, banan och special flingor i. Har alltid haft sylt i men för någon vecka sen kom jag på att det här är mycket godare och framförallt nytttigare. Så nyttiga mornar i fortsättningen! :)

Så fort brorsan har vaknat ska vi ta och se den andra filmen, Caliber 45, från igår som vi inte orkade se. Då orkade vi bara med Vacancy. Förstår inte varför jag tittar på sådana thriller/rysare för jag gillar dem egentligen inte, blir bara uppskrämd och säger att jag aldrig mer ska öppna dörren eller svara i telefon, men samtidigt gillar jag dem på något vänster. Logiskt? Hm...njae, men så är det iaf. :P

Kanske att jag tar mig ut på en promenad också om det fortsätter vara uppehåll. Efter min otroligt onyttiga dag igår så kan det behövas. Hamburgare till lunch, pizza till kvällsmat och lite tortillachips och salsadip på det. Gårdagens nyttiga bestod av EN passionsfrukt. ;)

Men man kan ju inte vara nyttig jämt. Det mesta som är gott är ju onyttigt. :P

Mitt nya rekord på
alfabetet på tid som jag skrev om i ett tidigare inlägg är nu nere på 2.997 s. :D

Äntligen!

Jag ska på jobbintervju på torsdag! :D

Hej, mitt vinterland...

Ovädret har snöat in oss. Inte så att vi inte kan ta oss ut, men det är snö överallt. Flera centimeter. TRÅKIGT. Jag vill ju ha vår och inte sån här skit. :P Men kanske får jag ansvändning av min nya skiddress som jag inte använt än. Det enda positiva med det hela. :P

Nu måste jag in i duschen för om drygt en timme kommer mamma och hämtar upp mig. Ska hänga med henne till frissan och få min lugg klippt. Sen ska vi valsa runt på stan lite. Ikväll blir det På spåret och filmkväll med brorsan och till det pizza. :)

Vinter