This sucks

Jag hatar att inte ha något jobb. Att inte få in några pengar. Jag blir heldeppig. Och sista februari ska jag börja betala tillbaka CSN-lånet. Handels borde jag gått ur för längesen. De snor massa pengar varje månad. Men ändå så har hoppet om ett jobb funnits så jag har stannat kvar. This sucks big time.

Intervjuoffer på Lunarstorm

Jag har blivit en riktig lunarnörd. ;) Idag kan man på Lunarstorm läsa om mina förväntningar på det nya året.


Intervju på Lunarstorm

Felräkning?

Jag tycker inte den där automatiska nedräkningen till min födelsedag (pekar åt vänster) stämmer riktigt. Jag tycker det borde vara iaf 16 dagar kvar tills den "stora dagen".

Jag fyller ju faktiskt år den...

16 februari

Inte bra, inte bra...

Inte bra alls...

James Keane skadad
Till artikeln
Läs mer: Elfsborg

Hemma i U-hamn igen

Då var jag hemma i U-hamn igen. Tomt. 12 dagar tills nästa gång vi ses och som vanligt känns det som en evighet, men vi ska väl överleva den här gången med. :)

Efter att jag kommit hem, packat upp och ätit lite (eller lite var det inte, tallriken svämmade nära på över :P) gick jag in i brorsans rum för att se om han hade någon ny, bra film som jag kunde se. Och jajemen, på golvet hittade jag The Departed som jag velat se länge. Jättebra film! Ett filmtips ifall ni vill se lite action och korruption.

Resten av kvällen ska jag bara dega. Något annat orkar jag inte.

Over and out.

Pony play

Folk får syssla med vad de vill, men det betyder inte att jag inte tycker att vissa saker är helt sjuka. Som igår på Outsiders. Det handlade om Pony play, där den ena i ett förhållande är undergiven,i detta fallet kvinnan, medan den andre, mannen, vill ha full kontroll. Det här paret, 20 respektive 42 år, från Småland åkte till Texas för att gå en kurs i just Pony play. Kvinnan lärde sig hur en häst beter sig och rör sig och mannen hur man tränar och äger en häst. Samtidigt utförde de detta fullt munderade i hästprylar och "sexiga" kläder.

Helsjukt! Den här kvinnan och en annan kvinna stod bland annat i en spilta, sparkade med benen som en häst kan göra, frustade, låtsades äta och allt vad en häst nu gör. De skulle även dra en vagn som "ägaren" körde och självklart skulle "ägaren" även rida "hästen".

Han som ägde gården och ledde kursen (en äldre man), menade att kvinnan är det vackraste som finns och en häst är det vackraste djuret. Och genom att kombinera dessa två skapas det ett övernaturligt väsen.

Behöver jag säga att paret även syslade med BDSM och andra "extrema" sexuella förteelser.

Är ni nyfikna på programmet finns det att se på
Kanal5.se.

Alfabetet på tid

Hittade det här spelet, eller vad man nu ska kalla det, hos Erik. En liten varning: det är lätt beroendeframkallande, så se upp. ;)

Mitt rekord än så länge: 3.325 s.

Minns att jag hade ett program med tangentbordsträning på datorn under högstadiet, tror jag det var. Då var jag grym på det här. Mina fingrar har visst segat ner sig lite sedan dess, men det ska det snart bli ändring på. ;) 

Sötfula gubbar och dumma fågor

Söndag igen och rumpnissarna visas på tv:n. Sötfula gubbar det där. Har precis haft maratonlopp mellan Birgittas gamla och nya lägenhet och burit saker. Värsta styrkepasset. ;)

Annars har dagen bestått av en liten promenad i det härliga, soliga, men lite blåsiga vädret och några timmars tvättning.

Har även fått iväg en jobbansökan. En sån man ska fylla i på nätet. Och nu känns det inte alls så hoppfullt om det där superroliga jobbet längre. Massa dumma frågor om tidigare erfarenheter inom detta och konstiga program som jag aldrig hört talas om. Jag vill ha det där vikariatet på 10 månader ju!!! Snälla!!!

Skolresor att minnas

I sommar är det fem år sedan jag tog studenten. Fem år!!! Helt sjukt ju. Det känns som om det vore igår. Jag minns det så väl. Champagnefrukosten med äcklig champangeliknande vätska som Tesa fixat, avslutningen i sporthallen, utgången på trappan (vi var första klasen ut), hövagnsåkningen runt stan, festandet på kvällen. En av de bästa dagarna, helt klart.

Det betyder också att det är fem år sedan klassresan bar av till Kreta. En riktigt kul och minnesvärd resa med sjösjuka, dåligt väder, lite sol, slemmiga greker och shots vid namn "Blow job". Det var grejer det. ;)

Det är ännu fler år sedan vi var i Rom. Sex tror jag närmare bestämt. Eller så var det sju. Den resan lär jag aldrig glömma. Ojojoj. jag trodde jag skulle dö. Ärligt. Haha. Hamnade i värsta bohem-familjen. Myntkastningen i Fontana di Trevi är ett förevigt inpräntat minne liksom Colosseum som är hur coolt som helst IRL. För att inte glömma alla promenader som fötterna fick utså.

2002 bar det av till London med klassen. Ännu ett festligt skolminne. Inte minst Premier league-matchen mellan Charlton och Liverpool. Riktigt coolt att ha varit på en sådan match. Insmugglingen av cider på hotellrummet, rektorns (vår lärares man) tennisboll som vi skulle följa (hahaha, så kul) och Madame Tussaud's... Minnen!

Skolan var inte så dum alla gånger. ;)

Min student

Tiden går fort

4 månader

Grått överallt

Rockbjörnen var ju igår! Sändes den i tv?? Skit isf, för den ville ju jag sett! Ni får ju påminna mig om sådana viktiga saker! :P

Annars var det renovering som gällde igår. En massa nedslipande av spackel. Jäklar var dammigt det blir av det. Min hårfärg förvandlades till grå, ett fint lager gråfärgat pudet täckte ansiktet och så slipade jag upp händerna när jag höll i det där sketna slippappret. Det känns som jag är dammig hela tiden eftersom pappret luckrade upp huden. Obehagligt! Men det blir att fortsätta med det idag.

Lyckades även att boka in en tvätttid igår så klockan 11 ska jag ner i tvättstugan. Tur det för mina trosor är slut och jag har noll lust att tvätta upp dom för hand. :P

Ha en bra fredag nu gott folk! :)

Arbetslös igen

Idag var det en hyfsat lugn dag på Silvan. Räknade bland annat massa slippapper eller vad det heter, som ser ut som stora sandpapper typ. Sen lite städning och så. Inventeringen är klar och därmed är jag arbetsklös igen. Även om det varit ovant och sjukt jobbigt att gå upp tidigt dom här dagarna så vänjer man ju sig efter ett tag och jag VILL jobba. Jag vill ha något att göra på dagarna. Tjäna pengar. Ska ta och skriva ihop en jobbansökan till ett jobb jag hittade i tidningen idag. Håll tummarna! Det jobbet låter skitskoj. :D

Thomas hjärna har fått lite men under inventeringen. I morse började han mummla halvsovandes och frågade mig om han hade inventerat tvätten eller tvättkorgen (nåt av dom var det iaf) bredvid sängen. *skratt* Den här gången kom han snabbt på sig själv och sa att han yrade. ;) Han gör så ibland, pratar i sömnen eller vad man ska kalla det. Han sover ju inte helt, bara halvt, haha. Både kul och lite läskigt. :P

Nu ska jag sätta One Tree Hill på nedladdning, sen in i duschen och efter det sätta mig och titta på avsnittet. Ikväll blir det lugnt. Jag är rätt trött. Thomas lär vara ännu tröttare. Det såg ut som han skulle somna på lunchen. I morgon ska jag ta mig en liten sovmorgon innan jag har tänkt hjälpa till med renoveringen i Thomas mammas nya lägenhet.

På återseende!

Dagens chock

Dagens chock kom när jag läste löpsedlarna. Heath Ledger hittad död. What liksom? Han kan ju inte vara död. Han är ju för ung. Han ska ju fortsätta göra bra filmer. En överdos tros vara dödsorsaken då en tom burk sömnmedel hittades bredvid honom. Olycka eller medvetet? Sorgligt är det vilket som.
Heath Ledger

Carolina Gynning...

...eller Carolina Mynning som pappa brukar säga. :P Jag måste säga att hon är en märklig människa. Jag sitter och kollar på I huvudet på Carolina Gynning och kan som vanligt inte låta bli att kommentera henne hela tiden. Jag har någon slags hatkärlek till henne. Samtdigt som jag tycker att hon är grymt korkad många gånger så tycker jag att hon är rätt rolig och underhållande. Kanske för att hon är just korkad. Jag vet inte. Men hon kör sitt race. Hon skiter i vad andra tycker. Ändå kan jag inte låta bli att bli reagera över hennes kommentarer ibland. Som i dagens program (fritt översatt):

" I Sverige ska kvinnor vara som män. Det gillar inte jag."


Så är det väl ändå inte. Eller? Jag har då inte märkt av det. Kommentaren kom upp när de pratade om att vara sexig och att hon gillar att vara det. Hm...nä, det var en av Mynnings, förlåt, Gynnings kommentarer den här gången som fick mig att reagera en smula.

Nu har hon ju inte bara dumma och konstiga kommentarer. Hon har många, riktigt sköna också. :D Titta på programmet och få er ett skratt. Jag ska inte missa ett enda avsnitt har jag tänkt. ;)

Förra veckan kunde jag inte låta bli att skratta när hon skulle passa åtta syskon. Som när hon skulle steka falukorv. *skratt*

Trööööööttttt

Det var inte lite jobbigt när klockan ringde i morse, men jag pallrade mig upp, gjorde mig i ordning och kröp ner i sängvärmen en stund igen. Sen bar det iväg på cyklen. Riktigt kul att cykla ju. Var längesen jag gorde det, men här är det ju inga backar som det är hemma som gör att man (läs jag) hellre går. :)

Mitt huvud har varit så tungt av trötthet i eftermiddag/kväll, men jag har jobbat på som vanligt ändå. Den sista en och en halv timmen tillbringade jag bland hänglås och krokar. Skönt att få byta miljö lite. Även idag ville listerna och brädorna attackera mig med flisor och händerna svider som tusan av alla osynliga sår när de hamnar i vatten. Det onda i handen känns däremot nästan ingentign längre. :) Fast jag hade så ont i magen på hemvägen att jag knappt kunde trampa. Thomas fick putta på mig på raksträckorna så att jag kom framåt. :P

Värstingdan är hur som hlest över. I morgon slutar jag två skönt nog. Om jag inte är alltför trött kanske jag hjälper till med renoveringen en stund, annars kör jag igång med den på torsdag igen. :)

Jag vill förresten ha en chihuahua . :D Jag blev lite frälst idag när Jenny hade med sig sötnosarna Herman och Bosse till jobbet. Sötare hundar får man ju leta efter. :) Synd att dom ska vara så förbaskat dyra bara... (Ps. dom betedde sig lite bögigt då dom ertappades med att sätta på varandra *skratt*).

Nu blir det sängen och lite tv igen.

Ha en trevlig kväll allihop!

Bland brädor och skåningar

Första jobbdagen är över och jag är piggare än vad jag trodde jag skulle vara även om jag är svintrött nu. :P Jag blev placerad bland trälistorna och brädorna så det var ju bara att börja lyfta ner, räkna, bunta ihop och ställa tillbaka. En nagel har offrats, mina händer har blivit attackerade av flisor, ryggen har tagit strykmin hand gör fortfarande ont och som om det inte skulle vara nog så fick jag världens fulaste, långärmade tröja att ha på mig. Den är grå, men inte fint grå, jag ser inte klok ut i den och dessutom är den alldeles för stor. Hata! Den är onödigt jobbig att ha på sig när man ska arbeta.

Har även upptäckt att skånska kan vara ett riktigt helvete ibland. Jag förstår inte vad dom säger. *skratt* Det låter bara som ett mumlande i mina öron, typ som danska. :P Får börja prata engelska med dom eller skaffa tolk. Haha! :P

Men alla är trevliga så jag trivs och jobbar på. :) Money, money, money... :D

Nu ska jag in i duschen och fräscha till mig lite. Imorgon blir det nya tag. Klockan ringer vid 04.00 och då ska jag vara pigg och glad. Eller inte. :P

Jobbvecka

Thomas stod och pratade med Lucas när jag kom ut från toan på bion och jag kände inte igen honom. Var tvungen att fråga Thomas efteråt vem det var. PINSAMT! Jag har ju faktiskt träffat honom. :P Jag sa inte hej, han sa inte hej. Jag bara stod som ett fån. *skratt* Han måste tro att jag är knäpp. Undrar om jag känner igen honom i morgon när jag ska jobba på Silvan. :P

Jobb i morgon alltså. Jag fattar inte hur jag ska orka upp så där omänskligt tidigt.

Måndag: 8-17
Tisdag: 6-19
Onsdag: 6-14

Jag måste ju gå upp vid fyra-tiden om jag ska hinna. Jag kommer vara som en zombie. :P Men pengarna kommer sitta riktigt skönt. :)

Nu ska jag inta soffan och heja fram Ferry och Co. i sina masstarter. Efter Ferrys vinst igår finns det ju lite hopp om ytterligare en vinst idag. :)

National Treasure - Hemligheternas bok

Jag blev inte besviken på uppföljaren till National Treasure. Helt klart värt ett biobesök. :) Den är rätt lik den första filmen och Riley är lika skön i den här som i den första. Gå och se!
National Treasure - Hemligheternas bok

Promenaden som blev en hinderbana

Jag fick min promenad innan och vi gick vår vanliga runda genom hästhagen och förbi de aggresiva (:P) svanarna. Men det var lite av en hinderbana då stigen var översvämmad på två ställen. På hinder 2 hade dammen och ån fått för sig att ingå äktenskap vilket resulterade i att vattnet forsade över stigen.

Promenaden blev dödsstöten för Thomas skor. Förutom att leran knappt gick att få bort så upptäckte han ett hål i dem. R.I.P.

Lerig promenad

En riktig tiopoängare

Sovmorgonen sprack. Thomas är iväg och är bärhjälp, jag sitter här och käkar frukost. Min, som det kändes obotliga trötthet när jag vaknade, börjar lägga sig och jag känner mig rätt pigg nu. :) Solen skiner, himlen är blå. Jag borde ut på en promenad.

Jag säger bara YEAH! Jag ägde På spåret igår. Jag tog Malmö på 10 p! Man blir alltid så sjukt glad när man lyckas klura ut resmålet så tidigt och innan mupparna i burarna gör det. :D

Ikväll blir det bio, National Treasure - Hemligheternas bok. Ettan är ju grym så jag har höga förväntningar på att den här ska vara minst lika bra.

Dagens konstaterande: Det är ont om bilder i inläggen nu, det måste ändras. Jag får se till att fota bättre. Håll ut, upplivning på G! :) 

Renoveringsfri dag

Nu sitter jag här igen och äter frukost. Ska snart sätta igång One Tree HIll och sen göra mig i ordning. Jag har fått ledigt från renoveringen idag. :D Så idag kan jag pyssla lite annat som jag har på min att-göra-lista. :)

Urk, jag tror jag tog för mycket frukost. De här bamsetallrikarna gör att man tror att man tar lagom med Yoggi, men egentligen blir det megamycket. En sked för mamma, en sked för pappa...


Fick förresten tillbaka mobilen igår. Precis som Birgitta sa, så glömde Fabian den fast vi pratat en stund innan. Det var lite småroligt. ;)

Ännu en dag med renovering

Jag är uppe, duschandet är avklarat, frukosten pågår. Måste ta och ringa Fabian strax och sen upp och börja fortsätta med renoveringen. Nedladdningen av senaste avsnittet av One Tree Hill är i full gång. Det blir att titta på det i morgonbitti, tror jag.

Och så är mobilen borta. Den var puts väck när jag skulle ställa klockan igår ikväll. Panik. Jag tror den ligger uppe hos Birgitta. Annars är det tack och adjö med fonen. Man känner sig ju helt naken utan den. Mobilen ska ligga bredvid mig. Så är det bara. Då känns det tryggt. Haha, vilken värld man lever i. :P

Som sagt, äta frukost och sen ringa Fabian.

Ciao!

Kortfattat

Dagen har bestått av några timmars tapetrivning. Roligare kan man ju ha det, men oj vad jag jobbade på. ;)

Innan det var dags med rivandet kollade jag det första, extra långa avsnittet av säsong 5 av One Tree Hill. Så bra! Längtar efter nästa avsnitt hela tiden. I morgon kan jag se nästa. Woho! :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och glo på tv igen.

Natti!

Idrottsgalan 2008

Få väl ta och nämna några ord om Idrottsgalan som jag suttit och tittat på hela kvällen. Lika skönt varje gång som en gala inte går i fyran så man slipper alla jobbiga reklamavbrott. Peter Settman axlade Jihdes gamla roll och gjorde det, enligt mig, suveränt. Han är störtskön ju. :)

Zlatan blev kung och var värd sina priser (Årets manlige idrottare & Jerringpriset). Jag höll tummarna för att han skulle få det sistnämda. Han har vuxit som person i mina ögon. Från att ha varit en kaxig diva (ja, jag tycker han har varit det förut) till en mer ödmjuk person. Papparollen som gjort honom sån kanke? ;) Fotboll kan han ju hur som helst spela...i klubblaget. Jag säger som vanligt, nu vill jag se lite mål från honom i EM i sommar. ;P
 
Anja imponerade på fler än mig när hon tog sina medaljer i VM. Jag hade verkligen noll förväntan på henne, men tji fick jag och det är jag glad för. :)

Kort sammanfattat: jag är nöjd med alla pristagarna. :)

Vinnarna:

Jerringpriset:

Zlatan Ibrahimovic, fotboll.


Årets kvinnliga idrottare

Anja Pärson, alpint.


Årets ledare/tränare

Anders Pärson, alpint.


Årets manlige idrottare

Zlatan ibrahimovic, fotboll.


Årets idrottare med funktionshinder

Anders Olsson, simning.


Årets lag

Skidskytte, mixedstafettlaget.


Årets prestation

Carolina Klüft., sjukamp.


Årets nykomling

Jens Byggmark, alpint.

Denna eländiga packning

Solen lyste när jag gick upp så istället för att ta brorsans bil ner till stan som jag först tänkt, så bestämde jag mig för en promenad. Riktigt skönt var det. Som vanligt blev jag kokhet i backarna påväg hemåt. Det spelar ingen roll hur kallt det är ute, jag kokar ändå i dom. :P

Förutom mitt planerade besök på Apoteket och ICA så gick jag förbi Impact som stoltserade med "SUPERREA!". Naturligtvis skuttade jag in där. Bad idea! Sjävklart kom jag ut med en kasse i händerna. Några toppar och en tunn kofta, inget märkvärdigt, men ändå sånt som behövs.

Håller på att packa för fullt. Åker ju ner till Lund i morgon. Först hade jag tänkt åka på onsdag, men orka vänta så länge. ;) Måste ha med mig lite mer saker än det var tänkt. Några oömma toppar som jag kan ha till pysslandet i Thomas mammas nya lägenhet. Jag skitar ju alltid ner mig så det är ett måste. Och så måste jag ha med mig gympadojjorna så jag har nåt bekvämt att gå i när jag jobbar. Och så måste jag bestämma mig för om jag ska ha med mig plattången eller volumastern. Det blir för mycket att ha med sig båda plus hårfönen. Svåra beslut det här. :P Och så tar jag alltid med mig för mycket kläder. Men man kanske behöver alla, om man blir svettig och sånt eländigt. Då måste man ju ha nåt att byta till. Haha, jag och packning är inte vänner. :P

Bara söndag

Kan det inte vara tisdag nu?! Så att jag kan befinna mig i Lund hos älsklingen. Saknar ju jättemycket... ♥

Filmkvällen blev en film fattigare

Ny dag, nya möjligheter. Eller inte. Söndagar bjuder inte på sånt. Oftast inte iaf. Det här är en sån söndag. Det blir att kolla på jaktstaterna i skidskytte, lämna tillbaka filmen som vi hyrde igår och beställning av pizza. En vanlig, slapp söndag med andra ord.

DisturbiaFilmtittandet igår blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Ottilia brände över båda två på skiva, men det visade sig att vår dvd inte ville visa det formatet. Så hon försökte bränna om den ena filmen till rätt format, men eftersom hon inte hade med sig sladden till datorn så räckte inte batterierna. Men det visste vi inte när vi åkte till ICA för att hyra. Där fanns såklart bara den ena, Disturbia, inne och eftersom vi trodde att batteriet i datorn skulle räcka sket vi i att gå till dyra Videomix för att se om den andra fanns där.

Dessutum började filmen hacka mitt i. Störande så in i *pip*. När brorsan kollade på den idag var bilden finemang hela tiden. Typiskt eller vad? Bra var den iaf, så den kan jag rekommendera att ni ser. :)

Som gjort för mig

Det är lördag och som vanligt den här årstiden står tv:n på med massor av skidåkning. Go Sweden!

Jag hittade i ett jobb i tidningen som jag ska söka. För en gång skulle står det "som mycket väl kan komma direkt från skolan". Det är första gången jag ser det. Woho! Söka, söka söka. Man ska ha någon form av eftergymnasial utbildning inom marknadsföring/kommunikation och behärska InDesign och Photoshop, samt Office-paketet. *pekar på mig och nickar* Dom vill ha någon som kan formulera sig mycket väl i tal och skrift och som har mycket goda kunskaper i engelska. *pekar på mig igen* Mina kunskaper borde iaf räknas som mycket goda, enligt mig. Så ge mig jobbet för tusan!

Ikväll blir det filmtajm med Ottilia. Det blir Disturbia, en thriller med grabben från Transformers. Och så en film till, tror vi bestämde oss för ytterligare en triller, Vacancy, med Kate Beckinsale och Luke Wilson. Och naturligvis en massa popcorn till det. :)

Och för att inte glömma bort en av de viktigaste dagarna på året, alltså min födelsedag, så håll koll på nedräkningen under min profilbild till vänster. Missa för guds skull inte! Nu kan ni bara inte glömma bort den dagen, så ni har inget att skylla på. ;)

Pimpad presentation

Idag var det Ottilias tur att få sin lunarpresentation omgjord och så här blev resultatet. :)

Ottilias lunarpresentation

Minnen

Jag blev positivt chockad igår när jag skulle kolla vad biljetten mellan Jkpg och Lund skulle gå på den här gången. Ynka 82 spänn! Så billigt har det aldrig varit förut. Först trodde jag att det blivit nåt fel, men det var inga problem att betala. Sånt gillar jag! :D Hoppas dom fortsätter med det nu, så man slipper bli ruinerad.

Ikväll visar SVT1 höjdpunkter från Gessles konsert i Stockholm förra året. Det ska inte missas. Minnen! Det var på den resan som jag och Thomas träffades för första gången. Då vi, efter att ha pratat några månader på nätet, bestämde oss för att åka dit och gå på Gessles konsert. Resten är historia. ;)

Per Gessle

Ny bloggdesign

Sådär, då var det röda borta från bloggen. Kände att det behövdes en liten förändring här och jag är nöjd, iaf för stunden. :)

Har mest suttit vid datorn idag. Börjat göra en lunarpres åt Ottilia, men min fantasi börja tryta. =/ Och så slängde jag ihop den nya headerna hit. Var nere på ICA en sväng med mamma innan också.

Nu ska jag sätta mig vid tv:n och ta mig nåt att äta. Magen började precis kurra lite för högt. ;)

Lite beröm :)

Lunarberöm

Alltid lika roligt när man får läsa sånt. :)

Grammisgalan 2008

Har ägnat de två senaste timmarna åt att titta på Grammisgalan. Blev mer och mer frustrerad när Winnerbäck inte fick något pris, men nåt annat var väl inte att vänta med tanke på att han hela tiden var nominerad i samma kategorier som Kent och Salem Al Fakir. Den sistnämde är jag inget större fan av. Gillar inte hans röst alls, men han blev ändå Årets manliga artist. Kents nya låtar ger jag däremot tummen upp. Lasse sopade i alla fall skiten ur konkurrenterna när han vann tittarnas röster med årets låt, Om du lämnade mig nu. Över 40 % fick han. Grymt! Men så är det ju en grym låt med grymma artister. :)

Årets kvinnliga artist blev Säkert! Inte min favorit, men jag var inte så förtjust i någon av de nominerade där så det kvittade.

Vad Carl Bildt hade på sig vet jag inte. Fult som stryk var det iaf. :P

För övrigt så tycker jag att Abalone Dots borde vunnit Årets folkmusik/visa, även om Sofia Karlsson säkert är en värdig vinnare hon också.

Här är alla vinnare:

Årets liveakt

The Hives


Årets dans/hiphop/soul

Adam Tensta - It's a Tensta thing

Årets nykomling

Salem Al Fakir - This is who I am


Årets hårdrock

Mustasch - Latest version of the truth


Årets grupp

Kent - Tillbaka till samtiden


Årets album

Kent - Tillbaka till samtiden


Årets manliga artist

Salem Al Fakir - This is who I am


Årets kvinnliga artist

Säkert! - Säkert!
 

Årets låt

Lars Winnerbäck i duett med Miss Li - Om du lämnade mig nu


Årets barnalbum

Blandade artister (Den blå) - Älskade ramsor, sagor & sånger från barnkammarboken


Årets dansband/schlager

Benny Anderssons orkester/H. Sjöholm & T. Körberg - BAO 3


Årets folkmusik/visa

Sofia Karlsson - Visor från vinden 


Årets jazz

Rigmor Gustafsson - Alone with you
 

Årets klassiska

Anne Sofie von Otter / Bengt Forsberg - Terezin / Theresienstadt


Årets kompositör

Salem Al Fakir - This is who I am
 

Årets producent

Salem Al Fakir- This is who I am
 

Årets textförfattare

Annika Norlin - Säkert!


MTV-priset för bästa video

Familjen - Det snurrar i min skalle (Regi: Johan Söderberg)

Bevis på trötthet

Jag vaknade 12.16 (!). När hände det senast? Har det ens hänt tidigare?

Men jag sa ju att jag var trött. ;)

Idag blir det att söka ett par jobb. Håll tummarna! Några fler planer har jag inte. Eller jo förresten, jag ska plocka bort julsakerna. Nu vill jag ha vår! Bort med allt vad tomtar och jul heter.

Vi två <3

Love you!
Det kommer bli tomt utan dig bredvid mig i natt. Jag saknar dig så otroligt mycket redan; dina kramar, dina pussar, din närhet och din närvaro. Du gör mig lycklig. ♥

Trött

Hemma i U-hamn igen. Jag är sjukt trött. Har inte sovit bra de senaste två nätterna. Varför vet jag inte. Och så har jag gått upp tidigt på det. Igår var jag nästan medvetslös när jag gick upp, idag var det lite bättre, men jag var ändå tröttare än tröttast.

Nåja, i morgon ska jag sova ut igen iaf. Man blir så slapp av att inte ha nåt jobb. =/ SNÄLLA, GE MIG ETT JOBB NÅGON!!!

Vid fem-tiden kommer farmor och farfar hit på middag. Trevligt, även om jag gärna slappat i min ensamhet idag. Farfar fick visst åka sjuktransport in till sjukhuset igen natten mellan söndagen och måndagen. Den här gången konstaterades det att det trots allt inte var rosfeber utan gikt, som det spekulerades om från början. Bra att läkarna har koll. Han har fått medicin nu iaf och mår bättre.

Vattnet är tillbaka!!!

Jag kan andas ut....

Inget vatten!!!

Vi har inget vatten!!! Det bara brusar när man öppnar kranen. Sms:ade Thomas som ringde vaktmästaren som meddelade att det varit en läcka under den här gatan i natt. Har vi tur får vi tillbaka det idag, kanske i morgon. GAAAAHHH!!!!! Där rök mina makaroner som jag skulle ha till tomatsoppan jag köpte innan. Och man kan ju inte spola på toaletten så många gånger utan vatten så gå på toa kan man ju knappt heller. Hur tusan ska jag överleva. Toaletten är ju mitt andra hem. :P Och man måste ju kunna tvätta av sig i morgonbitti innan man ska sätta sig på bussen hem. Men mitt största orosmoment är toan. Och sminkavtvättningen ikväll.

Hoppas dom sätter ut nån sån där behållare med vatten i som man kan hämta ifrån. Det här går ju inte annars. =/

En tidig vårdag

Promenerade in till stan och tog bussen därifrån ut till Nova. Ett par/några dagars jobb är fixade. Ska hjälpa till med inventeringen på Thomas jobb. Välbehövliga pengar. Mer sånt, tack.

Därifrån tog jag mig hem till fots. En promenad på kanske ca 40 minuter. Det var så skönt. Solen tittade fram bakom de uppsprickande molnen, snön från i lördags var så gott som borta, asfalten var fuktig, det blåste, inte isande kallt utan en svalkande, behaglig vind som rosade kinderna, fåglarna kvittrade. Det kändes som en tidig vårdag. Det var underbart.

En enda stor isbana

Shit Maj-Britt, vad det är halt ute. Hela Lund är en enda stor isbana. Totalt glashalt. Jag och Thomas gick in till stan och det var inga problem då. Allt började när vi kom ut från Vero Moda. Det regnade, blåste och folk halkade omkring som galningar. Regnet frös till is så fort det träffade marken. Har aldrig varit med om nåt liknande innan. Det blev en hel del skratt, både åt oss själva och andra. ;) Vi hade tänkt ta bussen tillbaka, men den kom aldrig, så vi halkade hemåt och lyckades klara oss ifrån fall även om det var nära många gånger. :P

Så hur gick det med vår lilla shoppingrunda? Thomas hittade tre t-shirts och jag tre koftor. Välbehövligt i kylan. :)

Vi hyrde även National Treasure som ska ses i eftermiddag/kväll.

Lunarpresentation

Dagens designpillande slutade med en ny Lunarpresentation till Thomas. :)

Thomas Lunarpresentation

Kallt så in i *pip*

Idag har jag hållt på att frysa ihjäl. Hade tänkt ta mig en promenad när jag ändå var ute med soporna, men det var nära att sluta med att jag bara gick ett halvt varv runt huset. Satan så kallt och blåsigt. Jag bestämde mig trots allt för att trotsa vinden och tog mig en kort, kort, kort runda. Usch, säger jag bara.

Gick upp ovanligt tidigt idag, runt nio, eftersom vaktmästaren kunde dyka upp när som helst för att fixa stoppet i duschen. Var livrädd att han skulle komma när jag stod i duschen så där snabbade jag på idag. :P Han dök inte upp förrän vid halv tre. :P Han satte upp en tätningslist vid fönstret också eftersom det blåser in massa kalluft där. Blev lite bättre iaf, men allt gick visst inte att fixa, enligt dom.

Ikväll ska vi upp till Thomas mamma och syster för en bit mat. :) Och så måste det ses på På spåret och Sportkrönikan ikväll med. :)

Lite designpill

Har suttit och lekt lite  med Thomas blogg (hoppas du inte tar illa upp;)) och jag är rätt nöjd med resultatet. Lite finjusteringar här och där så blir det kanon. Enligt mig, förstås. Måste ju få ett godkännande från bloggägaren också. :)

Thomas header
Thomas blogg

Smått frustrerad idag

Jag trodde att huset skulle lyfta och flyga iväg i natt. Det har blåst satan alltså. Men det ser inte ut att blåsa så mycket som det låter. Det låter som om det är värsta stormen här inne. Och nu snöar/regnar det ute med. Blä! Jag som måste till affären för att köpa smör. Eller om det lilla som finns kvar kanske räcker. Ska testa. Vill inte ut i kylan, blåsten och allt vad det nu är som faller från himlen.

Till lunch blir det fläskfilé som är över sen nyår, potatiskroketter som jag hittade i minifrysfacket och bearnaisesås. Måste diska innan också. Jag HATAR små kokvråer (vrån, vråar?). Man får inte plats med grejerna och man slår bara i överallt. Och en kokplatta är inte att rekomendera. Det tar 20 år för vatten att koka upp i en gryta. Höll på att bli tokig igår.

Dessutom är jag rastlös. Ska ta och fixa håret och efter maten lägga mig och läsa i "Flickan som lekte med elden" och käka Marabou NonStop.

Hej svejs!

Välkommen Teddy!

Teddy Lucic är klar för Elfsborg. Den var lite otippad, men han är så välkommen så. Deras försvarsspel har ju varit lite vacklande sen Jon Jönsson stack till Frankrike och blev skadad.

Längtar tills säsongen drar igång igen så man kan åka och se nån match. :)

Nyår

Det blev en jättebra nyår. Vi lyckades med maten och åt oss proppmätta vilker gjorde att vi sköt upp efterrätten (pannacotta) till efter tolvslaget. Innan det nya året ringdes in, eldade vi i öppna spisen, åt godis, spelade Barncharad och Yatzy (jag vann båda ;)) och hade det allmänt trevligt. :)

Kvart i tolv korkade vi upp champagnen, gick upp på "loftet" tillsammans med min bror och hans två kompisar, skålade in det nya året och tittade på alla fyrverkerier. :)

Nyår

Året var 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Njae, inte vad jag kan komma på.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Japp, jag började träna och det höll i sig fram till sommaren.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, men en av dem är gravid.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, skönt nog inte.

5. Vilka länder besökte du?
Förutom en sväng till Norge, så höll jag mig i Sverige hela året.

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Ett jobb.

7. Årets minne?
Högskoleexamen och Stockholmsresan med Thomas.

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag tog examen från Högskolan.
9. Årets nederlag?
Att jag inte hittat nåt jobb.
11. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Stukade fingret fredagen den 13 april (komiskt va? :P) och det är fortfarande inte helt bra.

12. Bästa köpet?
Förmodligen nåt i klädväg.
13. Vad spenderade du mest pengar på?
Det blev nog på kläder.

14. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag träffade Thomas.

15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Om jag en dag - Per Gessle

17. Vad önskar du att du gjort mer?
Fortsatt träna under hösten.

18. Vad önskar du att du gjort mindre?
Inget vad jag kommer på nu.

19. Blev du kär i år?
Ja! ♥

20. Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy, One Tree Hill, Heroes, Dexter...måste jag fortsätta? ;)

21. Bästa boken du läste i år?
Läckbergs böcker.

22. Årets konsert?
Har varit på tre stycken, Mando Diao, Gessle och Winnerbäck och alla var super!

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, ett jobb.

25. Vad fick dig att må bra?
Vänner, kärlek och musik.

26. De bästa nya människorna du träffade?
Thomas och hans familj.

I 2006 års lilla krönika skrev jag följande:
Nästa år:

Flytta hemifrån?

Få jobb?

Bli gladare?

Semesterresa?

Endast ett av dem slog in, bli gladare. Med semesterresa menade jag en resa utomlands, men men, bättre lycka i år med återstående grejer kanske? ;P