Varmt och skönt

Första doppet är avklarat! :) Höll som vanligt på att frysa ihjäl när jag skulle i. Iskallt vid knäna, sen midjan osv. Men när jag väl doppat mig var det jättevarmt och knappt svalkande alls. Fast det var skönt. :) 26 grader i vattnet vid senaste mätningen, enligt tidningen. :)

Första doppet

Sitter och käkar lunch, två korvar i bröd, samtidigt som jag läser om rättegången angående Arboga-morden. Så fruktansvärt hemskt. Jag hoppas verkligen att de får fast den som gjorde det. Är det tyskan, som mamman känner igen, och hon frias är det åt helvete. Läste styvpappans samtal med larmcentralen när han hittat sin familj. Hemskt, hemskt, hemskt...

Idag ska jag bada för första (!) gången i år. Jag och Ottilia ska ta oss ett dopp. Hade det inte varit för att Thomas verkar vara en värre badkruka än mig så hade jag badat för flera dagar sen. Men hur kul är det tat bada själv? Inte alls, så därför har jag hållt mig på land.  I och för sig hade jag hellre badat i havet, men jag får nöja mig med sjön.

Nu är det dags för efterrätt. En nektarin. :)

Mamma Mia!

Jag  var och såg Mamma Mia! igår. En mycket sevärd film, helt i min smak. :) Det  var svårt att sitta still i biostolen när Abbasångerna sjöngs för fulla muggar. :) Tummen upp för att den var väldigt lik musikalen som var hur bra som helst. Sen kanske sånginsatserna var lite bättre i musikalen, men Meryl Streep och Amanda Seyfried är grymma i sina sjungande roller. :) Lite kul att se Pierce Brosnan och Stellan Skarsgård ta ton, inget man är van vid direkt. :P Men det gick ju det med. :) Så har ni inte sett den, SE DEN!

Han är besatt

Thomas har blivit besatt. Av Guitar hero. Vi köpte det i torsdags och sen dess har han knappt kunnat slita sig ifrån det när vi varit hemma. Men han är bra. Tusen gånger bättre än mig. :P Skitkul spel för övrigt. :D

Thomas spelar Guitar hero.

Djurparken, del 3

Lejonhonor


Lejonhane


Giraffer


Varg


Apa


Liten elefant


Flamingos


Struts

Djurparken, del 2

Tiger


Visent


Kamel


Noshörningar


Pingvin


Savann


Savann

Djurparken, del 1

Man ska inte åka till en djurpark när solen lyser och det är stekhett ute. Djuren blir fruktansvärt tråkiga då. De ligger halvdöda i skuggan, undangömda och vill absolut inte vara med på bild. Bara för det här missade vi de supersöta nyfödda gepardungarna. Men men, några djur lyckades jag fånga på bild i alla fall. Det var inte det lättaste. Oftast ville de inte titta in i kameran, utan vände rumpan till eller sprang iväg. :P


Sebramangust


Elefanter


Pingviner


Tiger gräset


Björn

En cykeltur med lite för mycket sol

Idag tog vi (jag, Thomas, Andreas och Max) våra cyklar och trampade iväg längs banvallen utmed sjön mot Vegby och en minigolfmatch. Underbart väder! Riktig sommar. :) Jag var två slag från att vinna golfen. Max tog hem det, Thomas kom trea och Andreas fyra och därmed sist. Viktigt att betona ordet SIST. :P Två glassar slank ner i värmen. Thomas tryckte i sig hela tre. Så långt allt bra. Det var när jag kom hem som jag upptäckte det fruktansvärda. (se bild) USCH! Det svider och gör ont. Varför tänkte jag inte på att köpa solkräm och smörja in mig innan vi åkte. Kan ju inte visa mig ute i morgon. Jag ser ju ut som en kokt kräfta eller ett självlysande stoppljus. Och vi som ska till Borås djurpark....blä. Dessutom har jag inte bara ett vitt streck på skuldrorna, utan två (!). Ett från linnet och ett från bh-bandet. Lyckat. NOT!

För mycket sol

Igår tog jag det lugnt på balkongen medan Thomas tog en eftermiddagslur. Med en bok i handen, cider i glaset och lite choklad att tugga på, roade jag mig i min ensamhet i värmen. :)

Skön stund

Winnerbäck & Co

Lovade ju bilder från konserten och här kommer dem.

Winnerbäck & Co

Internet igen!

Vi har Internet! :D Tyvärr segar datorn som tusan. Förmodligen på grund av antivirus och brandvägg, så en ny burk blir det nog att inhandla framöver. Den här har ändå några år på nacken.

Thomas håller på att måla dörrkarmar för fullt. Jag har redan målat mitt (väggarna). Blir finfint. Nu är det  bara innerdörrarna som ser för jäkliga ut. En trist gråblå färg som dessutom är avskavd på vissa ställen. Frågan är om vi får nya eller om vi måste måla om dem. Badrumsdörren ska bytas iaf. Vore guld om de andra kunde bytas också. Han (hyresvärden) borde det nu när allt annat är så fint. Nåja, den som lever får se.

Veckan som gått

Äntligen sitter jag vid en dator! Har börjat få lite dator-/Internetabstinens de senaste dagarna, så det första jag gjorde när vi kom hem till mamma och pappa idag var att sätta mig vid datorn. Satte på den, startade upp photoshop och msn och så långt var allt bra, men sen...total katastrof! Tangenterna har flippat ut totalt. De vill inte skriva rätt bokstäver! Jag som skulle blogga och lägga in bilder. :( Efter ett himla svärande och x antal frustrerande utrop flyttade jag mig till brorsans dator där tangenterna fungerar, men där det inte finns några bilder. Men de kommer. Förhoppningsvis har vi Internet i lägenheten i morgon. FINALLY!

Så vad har hänt den senaste veckan. Winnerbäck-konserten var super, som vanligt. Miss Li var grym och Maia Hirasawa ägde (bilder kommer). Som ni märker hittade vi alltså till Slottskogsvallen. En snäll kvinna som skulle åt det hållet visade oss vart vi skulle gå av. Tack! Hade vi tur med vädret då? Det var uppehåll fram tills Lasse gick på scenen, då började det forsa ner. Fan, tänkte jag, men efter en stunds pissande höll det upp resten av kvällen. :) Förutom när vi satt på stationen igen. Då kom det värsta orkanen, med blåst och regn som man inte ser ofta.

I söndags åkte Thomas ner till Lund för att hälsa på. Första ensamma natten i lägenheten gick sådär. Sov inte mycket alls, vilket resulterade i en zombie-Therese på måndagen. Men det stoppade mig inte från ett IKEA besök, vilket gjorde bankkontot lite magrare ännu en gång. :P På tisdagen började det gå utför och det slutade med feber och ont i halsen för min del. Var hemma från jobbet onsdag och torsdag. Kände mig bättre och gick dit på fredagen, men efter några timmar fick jag gå hem. Svag i knäna och småyr. Men nu är jag återställd igen. Hoppas jag. Förkyld är jag i och för sig fortfarande.

Igår och idag målade jag klart gäst-/datorrummet. Äntligen är alla väggar och tak färdigmålade. Som jag har längtat. :)

Nu väntar en veckas semester. SKÖNT!

Konsertdags

GRATTIS Camilla på 22-årsdagen! :D

I morgon är det äntligen dags att ta plats i bussen mot Göteborg och årets konsert som jag väntat på sen i julas. Självklart pratar jag om Lars Winnerbäck. :) Ser även fram emot att få se Maia Hirasawa och Miss Li. Hoppas nu bara att vädergudarna är med oss och håller tätt. Jag orkar verklligen inte med regn. Har dessutom inga regnkläder och paraply får man inte ha med sig. Det får nog bli en vända på stan innan vi åker och kolla om det finns några regnkläder trots allt...

Sen har vi inte den blekaste om vart vi ska. :P Vart ligger Slottskogsvallen??? Dags för ett besök på
eniro.se.

Och så har vi ju det eviga problemet med bussförbindelser. Sista bussen hem går 00.15. Hinner vi ta oss från Slottskogsvallen till Centralen efter att konserten är slut? Det måste vi ju annars blir vi strandsatta i storstan. :P

Ikväll är det grillning hos päronen som gäller. Gott!

Jag blir snart galen

Jaha, det blev ju lite stressigare nu på förmiddagen än vad jag tänkt. När jag skulle duscha fanns det inget varmvatten, Tror ni jag blev glad eller?? Panikringde pappa som fick komma och köra hem mig till dem så att jag kunde tvätta håret. Som tur är kan jag äta här hemma och får skjuts ner till jobbet. Börjar 13.00.

Och så fick vi hem Boxer:n till tv:n igår. Yes! tänkte vi, äntligen lite fler kanaler, men det sket sig ju rätt snabbt. NOLL signalstyrka. Ringde kundtjänst som trodde att det kunde bero på att någon bolag har monopol på husets antenn. Vad fan! Hyresvärden sa ju, när jag frågade om tv och Internet, att vi kunde fixa eget för han hade inget avtal om det än.

Så nu måste vi försöka få tag på gubben. Och det är ju lättare sagt än gjort. SUCK! Har en del annat att säga till honom också som han aldrig fixar. Jag blir galen.

Lägenhetsbilder

Birgitta och Camilla, här kommer era efterlängtade bilder. :D Ett badrum som är skrubbat från golv till tak, varenda millimeter. Nu kan man duscha utan att få kolera. Bra va? :P Sen har vi ingen aning om hur vi ska ha det hyllan och i fönstren än, vi har bara ställt upp saker för att få upp dem ur flyttlådorna. Hm, ja det var väl det, nu måste jag fortsätta packa ner saker från huset, få ner dem till lägenheten och sen iväg till Ica för att fylla upp kylskåpet lite.

Lägenheten

Jag lever!

Jag har inte lagt ner bloggen eller ramlat av pinnen, jag har bara flyttat. :P Har inget Internet än, så det är därför det är dött här. Det är superskönt att ha en egen lya. Ska lägga upp lite bilder i veckan, kanske i morgon, men jag lovar inget.

Idag blev det en sväng till Borås för att hälsa på Carro, Daniel och lilla Elvira. Supersöt unge. :) Vi passade även på att göra ett snabbesök på Knalleland och Netonnet.

Inhandlat:
skor till Thomas, sil, visp, förvaringburkar, dvd-spelare och en antennkabel så nu kan vi se på tv igen. :D

Uppdaterar om någon/några dagar igen.

I morgon går flyttlasset

Woho! I morgon åker sängen ner till lägenheten och sen bor vi där. :D UNDERBART! Blir storhandling på ICA imorgon också. Dyrt lär det bli, men mat måste vi ju ha.

Thomas har fått ihop nästan hela den stora tv-möbeln idag. Bara skjutdörrarna kvar. Blir riktigt snyggt. Bild kommer senare.

Längtar tills vi kommer i ordning. Har ju fortfarande en del kvar att måla. Garderobsdörrarna, innerdörrarna till rummen, gäst-/datorrummet och lite annat småkrafs som att fylla i sånt som skavts bort från gångjärnen på köksdörrarna