Härliga fredag

Äntligen fredag! Haha, de här tre arbetsdagarna (tis-tors) har känts som en hel vecka för mig. Men nu är det klart att jag ska börja på Andreas skift på måndag så det blir sena jobbdagar nästa vecka också, men det gör inget. Nackdelen är mina serier och hockeyn som jag missar. Dessutom kom jag på idag att Grey's går i repris när vi är på "födelsedagskalas" hos mormor på söndag. Hjälp! Lite av en katastrof, men jag får titta om jag har det tyst, sa hon. :P

Blev lunch på stan idag med mamma och pappa. Vi testade den nya lunchrestaurangen och den får helt klart godkänt. Supergod krämig pasta med fiskfilé. Mumma!

Har världens dilemma ikväll. Allt går samtidigt på tv. Ska jag se på finalen av Let's dance, Så ska det låta eller Timrå-Hv? Det lutar åt hockeyn, men jag slår vad om att jag kommer zappa runt som en tok så jag kan se alla. *skratt*

I morgon blir det att gå upp tidigt och åka ner till Lund. Vi ska ju hämta T. och hans saker. Är bjudna på middag hos Birgitta också. Trevligt, trevligt. :)

Nu ska jag börja röja i min garderob så T. får plats med lite kläder. Som det är nu är det knökafullt överallt. :P

Jag blir så trött

Mills och McCartney

(
aftonbladet.se)

Jag blir så trött på sånt här. Jag har skrivit om det innan (kolla nedan), men det är ju helt sjukt. Hon ska ha hur mycket som helst för att de två ska skiljas. Och hon blir aldrig nöjd, hur mycket pengar det än gäller. 300 miljoner kronor är visst ingenting. Och dottern kan absolut inte försörjas på endast 420 000 kronor per år som domstolen beviljat. Jäkla bortskämda människor. Det är ju mer än vad till exempel min mamma tjänar på ett år. Och inte går vi under för det. Att de aldrig tröttnar på att vara sånna idioter. Jag förstår inte. Gaaaah!!!

Mitt tidigare inlägg om detta: Är det något jag inte förstår mig på så är det alla dessa skilsnässobråk om pengar. Som till exempel Heather Mills och Paul McCartney. Det är som om de gifter sig (i detta fallet hon) för att sen skiljas och få alla pengarna. Jag menar, varför ska hon ha alla hans pengar bara för att dom inte ska vara gifta längre? Och alla dessa sjuka summor som begärs. Paul McCartney har erbjudit henne en summa på 344 miljoner kronor nu. Går inte Mills med på det är hon ju helt dum i huvudet. Skulle inte det räcka?! Det är ju hur mycket pengar som helst! Så mycket tjänar inte en normal människa under hela sin livstid och folk som säger att så mycket pengar inte skulle räcka gör mig bara förbannad. Det gör mig rent ut sagt spyfärdig! Klarar man sig inte på 300 miljoner så är det något fel på en.

Ont överallt

Igår kändes jobbet inte lika hemskt, men det var fortfarande stressigt. Ryggslutet gör riktigt ont mot jobbpassets slut, fingrarna värker, mitt redan onda finger är svullet och bautablåsan är fortfarande kvar. Nice jobb, not. =/ Idag är sista jobbdagen för den här veckan. Jobbar man sena passet är man ledig på fredagen. Skönt det för annars skulle jag väl inte kunna gå. :P Får se hur det blir nästa vecka. Ska inte jobba natt iaf och chefen skulle kolla om jag kunde få samma skift som Andreas.

Min bautablåsa

Som om inte alla krämpor  vore nog så missar jag ju alla mina serier när jag jobbar den här tiden. Och igår missade jag andra semifinalmatchen mellan Hv och Timrå, men där gick det ju som det skulle. Hv vann alltså. :)

Nåja, dags att göra sig i ordning för ännu ett helvetespass på industrigolvet. Hoppas ni får det roligare! :P Ciao!

Stressigt som jag vet inte vad

God morgon.

Min bloggtorka igår berodde på att jag jobbade. Ja, du läste rätt, jag jobbade. Fy fasen säger jag bara. Har aldrig varit med om något mer stressigt. Var på intervju i Borås på morgonen för ett bemanningsföretag (samma som min bror jobbar hos) och fick börja jobba direkt på samma företag som brorsan är på. Alltså på industrigolvet. Kvällskift denna veckan och sen vill de att jag ska jobba natt. Sa ja till det igår, men jag har ändrat mig. Ska säga till om det idag och fråga om det finns möjlighet att få jobba samma skift som Andreas.

Jag har ont i hela kroppen, skorna är obekväma och jag har fått värsta stora blåsan på stortån.

Där tänker jag inte bli långvarig. Inte min grej alls. Usch. Jag var helt färdig igår när jag kom hem. Och eftersom det blev så snabba ryck hann jag inte ens äta någon riktigt mat utan levde på några mackor och vatten hela dagen.

Blä.

Snart sambos

Älsklingen har åkt hem. Utan packning. Det han hade med sig upp lämnade han kvar. På lördag åker jag, mamma och pappa ner till Lund för att hämta resten av hans saker och T. förstås. ;) Sen bor han här. :) Och om drygt en månad är vi sambos på riktigt i vår lägenhet. :)

Snart sambos

Min mästar-poppa-popcorn-tid verkar vara över. :( Popcornen blir dåliga varje gång. Brända, hårda och oätliga. Det hände aldrig förr. Vad har hänt???

Nu är det semifinalen mellan Hv och Timrå som gäller. GO HV!!!

Formel 1-morgon

Nu har jag suttit och kollat på helgens Formel 1-lopp. Thomas ville se det så vi satte klockan på halv åtta. Vaknade han? Nope. :P Men en kvart senare vaknade vi till liv igen och tog oss till tv:n. T. gav upp efter en stund och gick och la sig igen. Jag tog mig igenom hela loppet. :D Ingen idé att lägga sig igen för då blir jag väl ännu tröttare sen.

Gårdagkvällen var jättetrevlig och mammas och pappas kompis hade med sig lite fyrverkerier. Helt klart det finaste fyrverkeriet jag sett på länge. :) Jag, Thomas och Ottilia satte oss och kollade på filmen World Trade Center, men vi höll på att somna alla tre. :P Lite väl seg film, tycker jag.

Idag kanske det blir en sväng hem till mormor, eller så blir det i morgon. Vi har inte bestämt oss än.

Har inget annat att säga än...

Glad Påsk! :)

Lägenheten är vår

Nu har vi sagt ja till lägenheten. Nästa vecka ska kontrakt skrivas. Måste erkänna att jag har lite smått panik, eller snarare är nervös över att jag inte själv varit och kollat på den. Har bara sett lite halvdåliga foton som mamma tagit. Men hon blev kär i den direkt så jag får lita på henne. Det blir säkert bra när allt är renoverat och i ordning. För nu var det så slitet som det kan bli typ. :P Jag måste tänka positivt. Jag måste, jag måste, jag måste... Aaaaaaa!!! :P

Sista dagen jag är här i lägenheten nu, om man inte räknar med den dagen vi ska ner och hämta T:s. saker om drygt en vecka. I morgon bitti åker vi upp till mig och firar påsken, sen åker T. hem igen för en vecka eller två. Det beror lite på hans nya jobb.

Lägenhet på G

Vi kan ha hittat en lägenhet. :D Mamma och pappa var och tittade på en 3:a innan och ringde och sa att den var kanon. Den behöver renoveras, för den var väldigt sliten, men hyresvärden står för alla grejer om vi gör det själva. Utsikt över sjön, balkong, många garderober... Det här kan bli bra. Brorsan ska skicka över bilder när han kommer hem från jobbet. Och det verkar som om den kan vara tillgänglig när som helst. :)

Vet ikväll om vi får den. :)

Semifinal nästa

HV är i semifinal! Skellefteå krossades med 6-0 i den femte kvartsfinalen och norrläningarna åkte ut så det bara brakade om det. Vem de får möta i semin är inte klart. Går Färjestad vidare blir det Timrå, om Frölunda går vidare blir det Frölunda. Vet inte vem jag föredrar helst. Frölunda brukar vara svåra, men det är ju semi så Timrå är inget lätt lag det heller. Det vore ju lite underbart om HV kunde slå ut Frölunda då alla andra hemma är Frölundaiter. ;) Och Frölunda får gärna slå ut FBK för dem gillar jag inte alls.

Inte riktigt som jag tänkt mig

Hm, hårfärgningen blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Istället för att bli ljusare blev det snarare mörkare. Ingen större märkbar skillnad med andra ord. Borde kanske göra en avfärgning först nästa gång? Eller så går jag till frissan och färgar det. Dyrt, men då kanske det blir bättre. Aja, shit the same. Bättre lycka nästa gång. :P Fick iaf mina ögonbryn noppade. Första gången de är så välplockade. ;) Det tackar jag för. :)

Nu sitter jag mest bara och väntar på att mina föräldrar ska höra av sig angående lägenheten de varit och tittat på. Uppföljning kommer...

Uppe med tuppen

Jag är uppe tidigt idag igen. Alldeles för tidigt känns det som. Anledning: jag kunde inte somna om när T. gått till jobbet. Segt.

Är lite spänd idag. Mamma och pappa ska titta på en lägenhet i eftermiddag. Inte den jag ringde på igår utan en annan. Spännande. :)

Måste in till stan idag och lämna tillbaka filmen jag hyrde förra veckan. Ska ta med mig Camilla och Annika så de får hjälpa mig att hitta en passande hårfärg. Har värsta utväxten just nu och det är inte vidare snyggt. Vill ha det lite ljusare den här gången. Ser det för jäkligt ut får jag väl färga det mörkare igen. :) Ska också försöka ta tag i fönsterputsandet om jag inte fryser ihjäl av att ha fönstren öppna. :P

Dagens väderrapport: det ligger lite snö på marken, men annars är vädret hyfsat. Ingen snöstorm idag tack och lov. :)

Kanske en lägenhet snart

Vädret måste ha något emot mig. Börjar det inte regna när jag är ute och går så börjar det snöa. Och det blåser kallt som tusan. Usch. vad hände med vårvädret? Fast nu tittar visst solen fram igen. Skumt väder alltså.

Natur

Var uppe redan innan åtta idag för att ringa på en lägenhet som mamma och pappa ska åka och kolla på, på onsdag. Får se om det är något att ha, men hoppas, hoppas. :)

Annars har jag inga större planer för dagen.  Dagens promenad är ju redan avklarad. Kanske ska ta och se några avsnitt av Jericho. Är rätt trött på den serien, men det är inte många avsnitt kvar så jag ska se till att uggla igenom dem.

Fåglarna är tillbaka

Tog oss en liten promenad, men naturligtvis så gick solen, som lyst så gott som hela dagen, i moln efter några meter och himlen kastade ner ett antal regndroppar på oss. Som tur var blev det inte så mycket av det, men den soliga promenaden blev inte så solig.

När vi kom in igen flög det förbi ett gäng fåglar (tranor? gäss?) utanför fönstret. Flyttfåglarna är tillbaka. Det betyder vår. :)


Fåglar på väg hem

Ingen skräll

Det var ju ingen större skräll att Charlotte Perelli vann igår. Jag är nöjd. Men håller hon ute i Europa? Det återstår att se. I maj gäller det.

Dagens schema består av att tvätta, en promenad i solen (som jag hoppas stannar kvar tills tvätten är klar) och middag hos Birgitta. Nu blir det frukost.

Veligt regn

Jag gick ut med soporna för en liten, liten stund sen. Tänkte ta mig en liten promenad också medan jag ändå var ute. T. är och tränar så jag har noll saker att göra. Men när jag kom ut började det såklart droppa från himlen och jag hade ingen lust att bli överfallen av värsta regnskuren så jag gick in igen. Självklart verkar det inte blivit något av dropparna och det är uppehåll igen. Men jag lovar, hade jag fortsatt min promenad hade regnet börja ösa ner.

Ska jag göra ett nytt försök? Det är frågan. Fast molnen ser lite mörka ut. Jag stannar nog inne. Kanske T. vill ut lite sen. Fast det vill han säkert inte. Jag dammsuger istället. Känns inte som jag gör något annat, men det blir skitigt sjukt snabbt på golvet i den här lilla lyan.

Vi ska bli sambos

Skrev ju i ett tidigare inlägg att det är förändringar på G och nu kan jag avslöja dem för er som inte redan listat ut det.

T. kommer att flytta upp till mig i slutet av månaden. :) Han har fått jobb i Ulricehamn och har sagt upp sig från sitt jobb idag. Så tills vi har hittat en lägenhet bor vi hemma hos mig och min familj.

Vi ska alltså bli sambos. :) Vem hade trott det vid den här tiden för ett år sen. Det känns hur bra som helst och jag ser fram emot det jättemycket. :)

Hoppas nu bara att vi hittar en lägenhet relativt fort så vi får vårt eget hem. Det kan bli lite jobbigt att bo hemma hos päronen för länge. Jag har ju kännt ett bra tag att jag velat flytta och nu blir det äntligen verklighet. :) Lycka!

Nu återstår, förutom en lägenhet, ett jobb till mig. När ska den turen vända tro?

Två refränger, en låt

Visst påminner låtarna väldigt mycket om varandra? Lyssna in refrängen.

Sanna Nielsen - Empty Room (2008)



Anna Vissi - Everything (Grekland 2006)

Grattis pappa! :)

Grattis pappa!

(O)proffs i köket ;P

Det blev inget av nedanstående saker gjorda i eftermiddag. Istället gick jag upp (eller ner kanske det blir :P) till Camilla för att baka. Chokladkakor blev det. Antagligen gjorde vi alldeles för stora för det blev inte så många som det stod att det skulle bli och så blev de inte så platta och hårda heller. Men vad gör det, dom gick ju alldeles utmärkt att äta. ;)

Dagens chokladkakor

I städtagen

Nu har jag varit duktig och dammat av och dammsugit här i lägenheten. Disken är kvar, men tänkte ta den efter jag ätit lunch, tacorester från igår.

Frågan är vad jag ska göra när det är klart. Sova? Ladda ner något avsnitt från någon serie och glo på? Ut och gå, vilket inte känns alls lockande idag? Träna?

Usch vad det är tråkigt att gå hemma själv dag ut och dag in. Tristess på hög nivå!

Fastväxt på toaletten

På toaletten i 2 år
(
Afonbladet.se)


Sitta på toaletten frivilligt i 2 år?! Vad är det för fel på människan? Och att inte pojkvännen gjorde något åt det. Men ska han åtalas för att flickvännen vägrade lyfta på arslet? Nja, tveksamt. 

Hm...det finns mycket skumt i den här världen.

Pinsamt var ordet

Kvartsfinalerna i slutspelet är igång. Jag har inte mycket mer att säga om det än PINSAMT HV!!! Förlora mot Skellefteå som bara ska krossas. Jag vill inte veta av att Hv åker ut i kvarten mot ett skitlag från Norrland, när de varit helt överlägsna hela säsongen. Hemska tanke. Skärp er och börja vinn!

Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta

DagbokenFilmen blev rena snyftaren mot slutet. Tårarna bara rann och rann och rann... Tur jag var ensam. Men bra var den. Vill ni veta vad den handlar om, läs här.

Fick lite förnyad energi när den var slut och diskade upp all disk. Nu vill jag bara att T. ska komma hem.

Förresten, idag är det "bara" 4 månader kvar till Winnerbäck i Gbg.



Nudelolycka

Ibland blir man ju så trött på sig själv. Kokade nyss nudlar till lunch och istället för att använda durkslag för att hälla av vattnet (onödig disk tänkte jag) så gjorde jag en glipa med locket bara. Gick bra till en början, men sen fick ju locket för sig att jävlas och åka åt sidan. Pladask. Där låg mina nudlar i den skitiga vasken. Blä. Lyckades rädda lite i alla fall, kokade turligt nog två paket.

Nu ska jag kolla på filmen Dagboken,  som jag hyrde när jag var inne i stan. Om jag får igång X-boxen vill säga. Good luck, Therese.


Nudelolycka

Konsten att skala en mango

Hur svårt kan det vara att skala en mango? Klurig fråga det där. T. funderar så det knakar. ;) Hittade dessa bilder i kameran när jag skulle lägga över vårbilderna, i föregående inlägg, till datorn och kunde ju inte låta bli att lägga ut dem här. ;)

Thomas och hans mango

Bladen tittar fram

Tog mig en promenad i vårvädret innan. Här nere i söder har till och med bladen börjat visa sig lite smått på vissa träd. Underbart! :) Glömde tyvärr kameran hemma så jag har inga bevis, men jag lovar att jag talar sanning. ;)

Fick ett samtal från Ottilia under tiden, som berättade att hon fått jobb. Jättekul verkligen! :) Börjar på måndag. Varför har alla sån sketna tur utom jag?

Dagens vårväder från lägenheten:

Vår i luften

Vårigt i Lund

Nu sitter jag nere i Lund och trycker. Solen skiner vilket betyder en promenad sen bland fågelkvitter och vårkänslor. Annars har jag inte mycket på schemat. Leta jobb naturligtvis, det ingår ju i min vardag, sen blir det väl att sitta och vänta på att T. ska komma hem från jobbet. Kanske dammsuga. Hm, jag får se. Nu ska jag i alla fall bli en människa igen. Duschen nästa. På återseende.

Ojojoj...

...nu händer det saker. Vad, återkommer jag till senare. Men det är förändringar på G.

T. har lämnat mig ensam i eftermiddag för Borås och en fika med Ida. Under tiden ska jag ta och packa lite, vi åker ju ner till Lund i morgon. Om jag inte blir kallad på någon jobbintervju så stannar jag där nere till påsk och så åker vi upp hit tillsammans under påskhelgen igen.

Nä, nu ska jag dra mig mot resväskan.

Ha en underbar lördagskväll!

Birgitta, grattis på födelsedagen! :)

Presentpaniken löste sig

Jag löste mitt presentproblem genom att köpa ett presentkort på Inspiration. Lyckat för hon blev nöjd. Iaf sa hon det. ;) Så med lite Prinsesstårta i magen och efter lite lek med hundarna sitter jag här igen. :P Vill mest att tiden ska gå så jag får träffa T. igen. Längtar jättemycket. Men nu måste magen få i sig något för den börjar ge ljud ifrån sig.

Ha en trevlig kväll allesammans! :)

Presentpanik

Idag har jag en hel del på schemat. Ska skicka iväg två jobbansökningar, vilket det ena bara är sommarjobb, men men, bättre än inget. Sen börjar ju inomhus-vm i friidrott och det måste ju ses på lite. Måste dessutom ner på stan och fixa kombinerad födelsedagspresent och examenspresent till Ottilia, som fyller år idag. GRATTIS! :) Mina planer på det jag skulle köpt igår sket sig. PANIK! Vad tusan ska jag köpa? Jag har inte den blekaste. Sen ska jag ut till henne en stund i eftermiddag. Kvällen kommer bestå av Så ska det låta innan jag ska hämta älsklingen på busshållsplatsen. Ska bli underbart att få ha honom nära igen. ♥

Lite shopping i vardagstristessen

Har spenderat dagen i Jönköping med Ottliia. Är det något jag har saknat med den staden så är det Pastabageriet. Deras Kyckling Chili är såååååå god. Har inte varit där sedan skolan slutade så nu var jag tvungen att passa på att äta där. Nya ägare och högre pris (hrmf!), men smaken var densamma. Mumma!

Sen drog vi iväg till A6 och spenderade några timmar där. Jag köpte ett par svarta tygskor, två linnen och en skjorta/blus. När jag kom hem väntade ett paket från Ellos som jag och mamma skickat efter. Tre baslinnen (svart, vitt och grått) plus ett par ballerinaskor. Är riktigt nöjd med allt. Det sitter som smort. ;)


Nytt i garderoben

Jag blir så trött

Läste igenom Ulricehamns Tidning i morse och fick se att Leklust söker butikspersonal här i stan. Toppen, tänkte jag, det ska jag söka. Och så börjar jag läsa, "Vi tror att du är runt 40, butikserfarenhet är meriterande, men inget krav, bla, bla bla...."  Öh okej. Varför måste man vara 40 år för att jobba i en leksaksaffär? Fattar noll. Det är ju vanligt butiksarbete, med varuplock, kassa, skyltning m.m. Man behöver alltså inte ha erfarenhet, men vara 40, det måste man?! Jag bli så trött. Suck.

Men jag ska söka det ändå. Butikserfarenhet har jag ju, jag är serviceinriktad och har en massa andra viktiga egenskaper som behövs i butiksarbete.

En sportig blandning

Allas vår Peter "Foppa" Forsberg gjorde comeback i Colorado Avalanche i natt. Den stora frågan lyder: hur länge varar det den här gången? Det är ju inte första gången han försöker sig på en comeback efter sina skador och alla gånger hittills har det misslyckats. Jag tycker det är starkt av honom att inte tappa gnistan och hela tiden kämpa för att komma tillbaka till isen. Det är beundransvärt. Stående ovationer, en fot som höll och en seger för laget blev nattens resultat. Kanske, kanske kommer han lyckas den här gången. Jag håller tummarna för att det blir så.

Mathias Svensson, Elfsborg, lägger av. Inget chockerande beslut då det varit på G ett tag pga skada. Men det är ändå tråkigt. Skönt är ju att Joakim Sjöhage är tillbaka i Elfsborg den här säsongen som startar om drygt en  måndad. Snabbe Sjöhages tid i Norge är förbi. Vi tackar och bugar. :D

Matthias Lantzinger som kraschade i helgens Super G i Norge, fick igår amputera sin sargade fot. Jag satt vid tv:n och såg olyckan när det hände. Riktigt otäckt. Benet bara fladdrade och ansiktet var blodigt av slaget från porten han körde över. Det som väcker uppmärksamhet idag är att familjen nu vill att den amputerade foten ska överlämnas till dem ifall det blir ett rättsligt efterspel. De vill kunna visa upp bevis. De menar att det tog för lång tid innan Lantzinger opererades, att det tog 5-6 timmar. De kritiserar även räddningsarbetet då det inte fanns någon helikopter på plats.

Oavsett ur det blir så lär han inte få sin fot tillbaka, karriären är över och det är bara att hoppas att han kan hantera det som hänt honom.

Nioåriga Lauryn Edward har blivit utslängd från sin tennisklubb. Anledningen: hon stönar för högt. :P Jag har alltid stört mig på tennisspelares stönande när de slår iväg en boll. Visst kan det låta när man tar i, men en del är ju extrema. Antagligen är Edwards i samma klass som sin idol Maria Sjarapova, som fått flera klagomål på sitt stönande. Lite komiskt är det allt att bli avstängd pga det. Eller vad säger ni?

På promenad

Jag och Ottilia tog oss en långpromenad i det fina vädret innan. Trots solen så blev det rätt kyligt de få gånger som solen gick i moln. Jag var som en isbit när vi kom tillbaka. :P

Vi tog en liten extra sväng runt Sporthotellet för jag har inte varit där på flera år och vad ser vi? Jo, en campingplats med massa husvagnar. Hade inte en aning om att det låg en camping där. Vi blev helt förvånade båda två. Sicken koll man har på sin stad. ;P

Promenadbilder

Luftslottet som sprängdes

Ägnade den första tiden efter att jag vaknat åt att läsa klart Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. Det tog ett bra tag att ta sig igenom den. Inte för att den var dålig. Under den sista delen kunde jag knappt släppa boken ifrån mig. Dock var den lite seg på vissa ställen och det är väldigt mycket beskrivningar som man kan ögna igenom lite snabbt bara. Men en mycket bra bok! Har ni inte läst triologin så gör det!

Och lyssna inte på
Gustaf! Han struntade i att läsa slutet för han tyckte/trodde att det böjades på en ny story. Eftersom Larsson inte han skriva fler böcker som det var tänkt innan han dog så tyckte G. att det var onödigt att läsa klart. *skratt* Grejen är ju den att det inte börjas på en ny story utan fortsätter på samma som boken handlar om. Så läs klart för guds skull! ;)

Gymmet avklarat

Hemma från gymmet. Phu. Det var längsesen jag blev så svettig av uppvärmningen på The Gaylord. Det bara rann. Men det lugnade ner sig sen och jag körde ben, rumpa, mage, armar, skuldror....och kanske någon mer muskel. :P Jag hade ju räknat med att cykla till gymmet, men brorsan orkade inte så vi tog bilen och så gick jag hem sen. Blev lite kallt om öronen, men förutom kylan så är det underbart väder ute idag. :) 

Vårigt i luften

Solen skiner och himlen är blå! Hörde ni det?! Helt otroligt. Att man kan bli på så mycket bättre humör när solen lyser när man vaknar. Det känns som vår. I like it. :)

Så fort jag fått i mig fukosten, blir det en sväng in i duchen innan det är dags att sätta igång med maten tills far min kommer hem på lunch. Sen när brorsan kommer hem från jobbet ska vi iväg till gymmet. Yeeey! Känns bra att göra några passa där. :) Sen vet i tusan vad som händer. Softa?

Aja, där tog frukosten slut. See ya!

Delfinal 4

Nu har jag äntligen sett fjärde delfinalen så här kommer mina åsikter. Linda Bengtzing lät som en typisk Linda Bengtzing-låt. Fart och fläkt i den. Passar i finalen. Charlotte Perellis verser tyckte jag var halvdana, men jag fastnade för refrängen. En finallåt. Men allt snack om att hon skulle se anorektisk ut förstår jag inte. Visst är hon smal, men absolut inte anorektisk. Jag är ju lite av ett powerballadfreak så Sibels låt föll mig helt i smaken. Gillade hennes balladsång redan när hon var med i Idol och hon var verkligen inte sämre nu. Mycket bättre och klarare röst än vad året vinnare Marie Picasso har. Tummen upp! Strömstedts låt var som en slö Gessle-låt. Jag gillar Gessle, men det här var inget bra. Sveriges Dixie Chicks, Calaisa, var bra, men passade inte riktigt in i det här sammanhanget. Nordman var Nordman, helt okej. Så vad tycker jag om Fronda? Absolut ingen som skulle gå vidare från den här omgången, men på något sätt gillar jag den. Man ville inte sitta still. Den kommer garanterat spelas ut och på fester. Sen har vi ju han, vad han nu hette, med låten Pame. Njae, lite svängig var den, men ingen som föll mig i smaken.

Så det var sista deltävlingen. Nu väntar jag på finalen. :)

Saknar dig!

Saknar dig

Norsk seger och framgångar för U-hamn

Då var Vasaloppstittandet över för den här gången. Var riktigt jobbigt att vara uppe så tidigt, men Vasaloppet är Vasaloppet och måste ses. ;)

Bröderna Aukland regerade och tog hem första- och andraplatsen. Värdiga sina platser båda två, även om jag helst ser en svensk vinna loppet. ;) Men norrmän ser så goa ut och Jörgen och Anders är inget undantag. ;) Oskar Svärd kom på efterkälken och körde in på en fjärdeplats, över sju minuter efter segraren. Godkänd placering, enligt mig, besvikelse, enligt honom. :P 18:e och 19:e plats togs av två Ulricehamnare (Anders Palmér & Dan Moberg). Heja! :D Inte illa pinkat för den här lilla hålan. :)

För att liva upp inlägget tog jag några bilder på tv:n under loppet. ;)

Vasaloppet

Sexiga Claes Månsson ;)

Hemma igen efter dagens bravader. Buskisen var bra och rolig, men dock lite seg i början. Claes Månsson är ju för ful. *skratt* Och lång. Riktigt sexig i pyjamas. *host* Haha. Men rolig är han. :D

Och maten var god. Åt kycklingspett med klyftpotatis och tsatziki. :) Jag hade ju sån jäkla tur. Satt nära fönstret och kunde se in till McDonalds på andra sidan gatan, som sände Melodifestivalen på tv. Jag kunde följa utvecklingen och hur det gick. Lycka! :D Me jag måste se reprisen så jag får höra låtarna ordentligt. Har bara lyssnat på de 60 sekunder som man kunde göra på SVT:s hemsida. 

Snart dags att krypa ner så man orkar upp till Vasaloppet.

Natti, natti!

Buskis och god mat

Idag är det full rulle här. Vid ett-tiden ska vi samlas hos pappas bror för att äta lite och sen ska vi iväg till Göteborg för att titta på "buskisversionen" av Hemsöborna på Lisebergsteatern. Kan nog bli skoj. Först trodde jag att det skulle vara en sån där tråkig teater och tänkte "nä fy vad tråkigt", men när jag fick reda på att det är en buskis med bland andra Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Claes Månsson så kändes det genast roligare. :)

Det är alltså vi, pappas syskon, mormor och pappas brors svärföräldrar och naturligtvis farmor och farfar (det är ju farmors 80-årspresent :)), som ska iväg.

Efter föreställningen stannar vi till i Borås för att äta på restaurang. Jag har beställt grillspett med kyckling, friterad potatis och tsatziki. Låter gott iaf. :)

Det jobbigaste är att jag missar Melodifestivalen ikväll. Skandal. Starkaste stratfältet och allt ju. Men jag får överleva och se reprisen på måndag kväll.

I morgon blir det att gå upp tidigt och kolla på Vasaloppet. Det är tradition. :) Tyvärr är vårt hopp Oscar Svärd sjuk så vi vet inte om han ställer upp än, men hoppas hoppas, annars har man ju ingen att heja på. Även Markus Jönsson som varit bra de senaste åren är sjuk. Trist.