Hjärnsläpp?

Medan Thomas knaprat nötter som värsta missbrukaren har jag suttit nedkrupen framför Idol. Åker inte Johan idag så vet jag inte vad jag gör. Och vad var det för fel på den där tjejen i publiken? Haha. Skrattretande. Pinsamt. Ja, jag vet inte vad. Jag trodde allvarligt att hon skulle svimma  där uppe på scenen. :P

Mysljusen var förstås tända.

Hjärteljus

Adventsfint

Idag var jag och äntligen och inhandlade en ny adventsstjärna. Den blev jättefin i vardagsrumsfönstret. Jag älskar den här årstiden när det är dags att sätta upp ljusstakar och stjärnor. Mys på hög nivå. :)

Adventspynt

På fotohumör

Nu är jag äntligen ledig några dagar igen. Jag har varit så sjukt trött de senaste två dagarna. I morgon blir det sovmorgon kan jag säga och f*n ta om någon ringer och väcker mig. :P

Foto - lila träd

Har varit på fotohumör ett tag och varit smått frustrerad över att inte äga någon systemkamera. Tog därför och lånade brorsans för att ge mig ut på en liten fotorunda med Ottilia i kylan. Målet är att få till något fint för framkallning och inramning. Men fasen vad det är svårt att ta när det är mörkt ute. Blir bara mörkt (!), suddigt och eländigt. Och blixt är ju inte så himla lajbans att använda. I mina tankar skulle det ju bli superkort. :P Får öva in mig på slutartider och bländartal lite mer och ha stativ för att vara blixtstilla i några sekunder är inte det lättaste när det behövs lång slutartid. Det får bli en ny runda framöver.

Foto - blått träd

Tiden rusar förbi

Då var det fredag igen. Tiden går lite väl fort nu. Nästa helg är det ju redan första advent. Shit pommes frites. Har fortfarande inte köpt någon adventstjärna till det stora fönstret i vardagsrummet. Varje gång jag tänkt göra det så har jag åkt på att jobba. Men det ska nog hinnas med det också. Bara inte alla hinner ta slut. :P Nu jobbar jag hela helgen så får göra ett nytt försök på måndag.

Jobbar nästa helg också och i och med det kommer jag ha jobbat fyra helger i rad. Så där lagom skoj, men men, bra betalt i alla fall.

Nu ska jag tända ljus och kura ihop mig i soffan för att se reprisen av Färjan.

Trevlig kväll!

5-årsjubileum och glasögon nästa

Idag har jag ett litet jubileum. Jag har nämligen haft mitt körkort i hela fem år idag. Är inte det häftigt, eller vad? ;) Den 18 november 2003 gav jag mig ut på vägarna i kvällsmörkret mer nervös än någonsin. Jag lyckades få kärringstopp, parkera framför en infart (tror det var den gången och inte på körningen innan uppkörningen), köra förbi en infart, vilket reulterade i backning och vändning på en liten grusväg, och få möte med en lastbil på en smal grusväg. Men, jag klarade det mot alla odds. :D Fatta vilken lycka det var när de tog fram den lilla papperslappen och sa "du är godkänd". :D

(Jag vet, jag ser förjävlig ut på kortet och det måste jag stå ut med i fem år till. :P)
Körkort i 5 år

Thomas var på vådcentralen igår för sin huvudvärk. Det visade sig att han har ett synfel på vänster öga. Enligt läkaren, 0,6 (vad som menas med det vet jag inte) i nedsatt syn på grund av vriden hornhinna eller vad det var. Och det har inte Thomas märkt av alls! Förrän igår. Haha. Han har upptäckt att han är halvblind när han bara kollar med det ögat. Jag kan ju inte förstå hur han har kunnat undvika att märka det innan. Helt plötsligt kan han inte läsa tidningen med enbart vänster öga. :P  Så klockan 12 idag ska han till optikern för undersökning. Hans stora fasa: att han inte ska kunna ha linser och måste ha glasögon. Intellektuella Thomas på G. ;)

Lika ofattbart som vanligt

Vad var det som hände igår? Jo, Robin E försvann från Idol. Varför?! Jo, för att en massa skrikande, hormonstinna fjortisar röstar upp alla sina pengar på en som inte kan sjunga. Det är falskt både här och där och rösten spricker lite då och då. Jag skiter i om det beror på målbrottet för bra är det inte. Robin däremot som har en klockren röst och verkligen kan sjunga hade inte en chans. Dessutom imponerade Robin B igår, både i låten han sjöng själv och i duetten med Alice. Man bli aldrig klok på det där programmet. Men helt klart är att Johan borde åkt ut. Jämför rösterna och erkänn att Robin E lyfter hela låten.

Ännu en arbetsdag är till ända. Skönt! Har bara varit ledig en dag på åtta dagar så det ska bli underbart med sovmorgon i morgon. Tyvärr ligger Thomas här hemma och är sjuk. Huvudvärk och skit som inte vill ge med sig. :( Hoppas det går över illa kvickt.

Dags att ta tag i disken.
Ha en bra lördagkväll.

Kärlekstomten

Vi har fått en ny familjemedlem. Idag flyttade vår alldeles egna Kärlekstomte in hos oss. Visst är han fin? :) Jag kunde bara inte motså honom. Finns en minivariant också så han kanske får sig en liten kompis framöver. :)

Mamma föreslog att jag skulle testa att flytta det vita bordet till andra sidan fotöljen så att lampan syns lite mer. Antar att det var så här hon menade på ett ungefär. Vilket är bäst?
Det förra eller det här? Jag tycker nog det nya.


Kärlekstomte

Min vita hörna

Läshörnan har tagit form och jag är helnöjd. :) Fotöljen är skön, fötterna vilar bra på fotpallen och bordet är i bra höjd. Möjligtvis att det behövs en starkare lampa framöver, men det är ett senare problem. :)
 

Läshörnan

Ny vecka

En ny vecka som, än så länge, består av tre dagars jobb (tis-tors). I eftermiddag blir det en snabb sväng till IKEA för att inhandla fotölj, bord och fotpall. Tyvärr hinner vi nog inte till mattaffären innan den stänger. Måste vara hemma innan sju för då är det dags för Tupperwareparty hos Malin.

Bokhyllorna är färdigmålade och uppställda. Får se om de ska stå kvar där de står eller om de hamnar någon annanstans tillslut.

Nu ska jag dimpa ner i soffan och kolla på världens sämsta serie, Våra bästa år. :P

Firmafest

Jag måste erkänna att firmafesten var bra. Och förfesten. Jag var som vanligt först på plats hos Annika, men det gjorde inget. Hon fyllde mig med alkohol: smultronvin och fruktsoda. Skitgott! Det och en shot gjorde attt jag fick springa på toan två gånger på kanske 20 minuter. Men inget ovanligt med det. :P Karaoke blev det också. Inte för mig förstås eftersom jag vägrar att skylta med min falska stämma (gick dock bra att göra det i allsången nedan). Jag fattade ju inte att det var karaoke först när det satte igång. Trodde det var en "riktig" låt, men det var Annika som tog ton. Den sångrösten var inte att leka med. ;)

Sen bar det av till Bryggan. Coverband, allsångstävlig och helt okej mat blev till en lyckad kväll trots mina pessimistfasoner. Det är väl tur att man kan ändra sig. ;) Gjorde vinet sitt till kanske? Jag som inte gillar det annars, men det blev godare ju mer man drack och gratis var det ju. Haha! Måste ge en extra eloge till coverbandet. Kanon! Jag älskar coverband. Det är så bra ös i dem. :D

Nu blir det några timmars sömn innan jag ska upp och jobba igen. 9.45-18.15. Det gör att jag missar middagen hos mamma och pappa som Thomas är bjuden på. :P Nåja, jag övelever.

Natti natti!

Festlusten bortblåst

I morgon är det firmafest och jag har noll lust att gå. Har inte haft det på hela tiden och den rätta känslan har inte infunnit sig. Tvivlar på att den blir bättre i morgon. Men jag ska gå, det måste jag ju. Suck. Får gå hem tidigt om det blir olidligt. Kan ju allid skylla på att jag ska jobba på söndag.

Blev sjukt irriterad på jobbet igår också och det gick inte över tills jag slutade. Ibland vill man ju bara skrika rakt ut. GAAHHHHHHHH!!!

Ommålning pågår

Följetongen om hyresvärden fortsätter. Rörmockaren har fortfarande inte dykt upp och vi får inte tag i värden. Varje gång man ringer möts man av en telefonsvarare och vi vill helst prata direkt med honom så vi får lite gensvar möjligtvis. Kanske får koppla in hyresgästföreningen igen ändå. Suck! Det vore också bra om badrumsfönstret kunde bli utbytt innan snön kommer.

Eftersom jag inte har några jobbtider den här veckan så går jag här hemma och fixar. Har börjat måla om mina bokhyllor vita. Blir superbra! Ska måla en sista gång idag innan jag ska ta andra sida på dem. Nästa vecka ska jag börja med innerdörrarna, har jag tänkt.

Ommålning av bokhyllor

Det var väl då självaste...

Tror ni det kom någon rörmockare idag? Fan, vad irriterad jag blir.

Seg väntan

Fasen vad segt det är att sitta och vänta på rörmockaren. Har inte den blekaste när han ska dyka upp, bara att det är idag. Masade mig ur sängen redan klockan åtta för att försäkra mig om att han inte skulle dyka upp innan jag fått på mig kläder. Men ännu inte en skymt av människan. Jag som behöver gå till affären för att fixa grejer till lunchen. Men det går ju inte. Vill  helst inte att någon ska ta sig in här utan att någon är hemma. Det är lite creepy, tycker jag.

Smålänningarna tar hem det

Jag får nog tyvärr ta och säga grattis till SM-guldet Kalmar. Inte en chans i h*lvete att Elfsborg tar in den målskillnaden om de nu skulle hamna på samma poäng. Norrköping var ju inte till någon större hjälp idag, men det hade ju ingen räknat med heller. Där kan man snacka om ett flopplag.

Hoppas ändå att Elfsborg vinner sina  två resterande matcher. Halmstad hemma i morgon och Gefle borta nästa söndag.

Halloween

Eftersom jag inte fixat någon pumpa i år så får ni nöja er med förra årets skapelse. :)

Halloweenpumpa