På måndag smäller det

Hemkommen från Jönköping där päronen köpte två mator innan vi hamnade på IKEA. Kom inte hem med något på bilden i inlägget nedan. :P Eller jo, den blommiga väggdekorationen följde med hem tillsammans med en massa värmeljus (över 200 st), ljushållare, spagetti-/pastaburkar, timer, lampa, klädförvaring och påsklämmor.

Fotöljen fick för det första inte plats i bilen och för det andra var den inte så snygg. Hittade en annan skön med högre ryggstöd som jag vill ha, men den var en femhundring dyrare och jag vet inte om jag får skaffa den för Thomas. :P Men jag vill ha klart här hemma någongång (till jul vore underbart) och en läshörna skulle inte sitta fel. Men det förstår ju inte Thomas som aldrig läst en bok i hela sitt liv. :P Bordet och fotpallen fick heller inte plats i bilen och lampan vill jag nog fortfarande ha, men det blev en annan den här gången. Aja, det blir en tur dit snart igen. Måste bara övertala gubben lite först. ;)

Och på tal om att aldrig få grejerna fixade här i lägenheten och kontakten med hyresgästföreningen så fick Thomas lite av en chock idag när hyresvärden ringde och sa att det kommer en rörmockare hit på måndag. Han (Thomas) fick panik och ringde till förhandlaren på hyresgästföreningen, som naturligtvis inte svarade, och lämnade ett meddelande på telefonsvararen att han inte behöver skicka iväg något papper till hyresvärden just nu. Hm, undrar om det han hann höra det innan det hann skickas. Jobbigt annars. :P

Sen kväll, eller inte...

Det känns som om klockan vore tio på kvällen, inte halv sju. Antagligen beror det på att jag började jobba klockan sex i morse i kombination med att det blir mörkt ute så fort nu.

Vi går här hemma och huttrar. Det är sjukt kallt här inne. Elementen i vardagsrummet och här i datorrummet är iskalla. Köpte en termometer idag och den står på drygt 18. Inte konstigt vi fryser häcken av oss.

Thomas har också kontaktat hyresgästföreningen och fått en förhandlare. Får se om det blir lite fart på snubben nu så vi får våra utlovade grejer fixade någongång. Men nu kommer han säkert hata oss istället. Usch.

I morgon blir det att pallra sig till jobber klockan sex igen. Men jag slutar ett och då blir det en sväng till Jönköping (A6 och IKEA). Har kollat ut lite grejer till vårat tomrum i vardagsrummet. Vi har skippat bardiskprojektet som vi var inne på ett tag eftersom vi ändå inte skulle ha så stor nytta av en sån och gått tillbaka till min ursprungsidé med en läshörna. Jag är inne på vitt så att inte allt blir mörkt. Får se om jag kommer hem med dem eller inte. De är hur som helst snygga på bild i alla fall. ;)

Vitt från Ikea

Jag är helt såld

Den här låten är grym.
Coldplay - Lost


Jag säger bara...

FAN!
PINSAMT!
DÅLIGT!

En extra sovtimme

Det är en himla tur att de skriver i tidningarna när det är dags att vrida fram eller ställa tillbaka klockan. Hade inte en tanke på att det var den här helgen när jag slog upp tidningen i går morse. Sen försvann det lika snabbt ur minnet och jag kom inte på det innan jag läste det på text-tv igen på kvällen. Sms:ade Ottilia om det, vilket var tur, för hon hade ingen aning om det heller. :P

Ute är det regnigt och grått. Som söndagar brukar kännas ungefär. Jag möblerar om och har mig i dator-/gästrummet. Blir inte bra alls. Har bestämt mig för att måla om bokhyllorna framöver och se om det gör någon skillnad. Vitt får det bli, tror jag.

Om ett par timmar ska vi upp till mamma och pappa, käka mat (porterstek står på menyn) och se på fotboll. IFK Göteborg-Elfsborg för min del, NFL för Thomas del.

Nu, fortsätta med möbleringen.

Phu...

Det här stämmer inte! :D I alla fall enligt Sportnytt igår. Nytt kontrakt på 4 år ska vara skrivet.

Sköna tider

Skönt, jag kommer klara mig en månad till. Pengamässigt alltså. Vad som såg ut att vara helt dödfött vad gäller jobbtider har nu skrapats ihop till en vecka. Eftersom en har fått ont i ryggen har jag hoppat in nu onsdag och torsdag. Ska även jobba i  morgon. Sen vet jag inte helgen, det beror på om hennes rygg känns bättre eller inte. Men jag har i alla fall tider måndag-torsdag nästa vecka också. Som sagt, SKÖNT!

600 meter bröstsim

Idag är det tvätt som gäller fram till middagstid (ca kl13-14). Sen kommer T. hem och vi ska iväg och fylla upp kylskåpet lite. Efter det måste jag hem och hämta Word hos Ottilia så jag kan skriva på den här datorn. Har hittat några jobb jag ska söka. Tyvärr är dem i Borås, men men.

Igår kom det upp duschhylla, duschdraperi och badrumskåp ovanför handfatet. Blev riktigt bra! Och så himla skönt att kunna titta sig i en spegel i badummet, istället för att stå i hallen där det är mörkt och eländigt.

Gjorde något igår som jag inte gjort på evigheter. Jag var med mamma i simhallen och simmade! Det ni. Jag som inte gillar att simma egentligen, men det var riktigt skönt faktiskt. Får nog bli fler gånger. 600 meter blev det. Hade kunnat fortsätta, men tänkte att det var bäst att gå ut lugnt så att jag sulle kunna röra mig idag. :P

Biljettsläpp=idioti

Ticnet måste hata mig. Varje gång jag försöker komma fram när det är något större biljettsläpp så inte fan kommer jag fram. I telefonen tutar det upptaget precis hela jäkla tiden och på hemsidan kommer man inte heller in. Släppet skulle börja klockan nio. Jag loggade in på mitt konto lite innan för att kontrollera en grej. Kö redan då. Jaha? Alla skulle ju loggas ut nio så att alla hade samma chans. Jo, tjena. Min stapel har gått drygt hälften och det har gått en halvtimme. UPPBOKAT!! Surprise, surprise! *grrr*

Kö på Ticnet

FAN för folk som ska köpa upp biljetter och sen sälja dom svindyrt! Låt de som verkligen vill ha biljetter köpa istället! Alla har inte råd att slänga ut flera tusen för en enda biljett!

Det var förresten biljetter till Metallica åt brorsan jag försökte få tag i. Misslyckades lika katastrofalt förra gången. Får trötsa oss med att vi var och kollade på dem 2004, långt från scenen, men ändå, vi där i alla fall där. Biljetterna lyckades vi (pappa) få efter många om och men och irriterande telefonsamtal. Ibland gäller det att vara ihärdig.

Vad ända in i *pip*!

Vad fan är det med HV egentligen? De är regerande svenska mästare och kan inte vinna en enda match längre. Åtminstone inte på ordinarie speltid. Hur svårt kan det vara liksom? Idag stryk mot Frölunda. FRÖLUNDA! av alla sketna lag. Piss. Snart måste väl ändå turen vända. Eller måste Jämtin, Ledin och Ward komma tillbaka och ta i med hårdhandskarna för att något ska hända?

Dagens lilla ljussken: Kalmar torskade mot Göteborg. :D Chanserna för Elfsborg ökade därmed en smula. :)

Fasttejpade mattor, I don't think so

Köpte mattunderlägg igår så att mattorna inte håller på att åka skridskor varje gång man sätter fötterna på dem. No more Bambi på hala golv.

T: Jag hade säkert tejpat fast dem (läs: mattorna).

Ja, jag säger då det. Hur hade det här hemmet sett ut om han fått bestämma och inreda det mesta? :P

What?!

Vad är det jag läser?! Är det här verkligen sant?! Hoppas inte. Men det är det säkert. Fan i så fall.

Inflyttningspresent

Ottilia kom upp med en inflyttningspresent innan. Bättre sent än aldrig. ;) Så nu är vi en blender rikare. :D Smooties/milkshakes, here we come! ;D

Blender

Tråkdag

Måndag igen. Vad tusan ska jag hitta på hela dagen? Inget jobb, det är helgrått och regnigt ute, Thomas slutar sent. Blir uttråkad bara jag tänker på det. Diskning och strykning är måsten idag. Inte så värst upphetsande med andra ord. TRÅKDAG!

Middagen för familjen blev i alla fall lyckad igår. Helstekt fläskfilé, hasselbackspotatis, tzatziki och grekisk sallad stod på menyn. Alla blev mätta och belåtna så det stod härliga till. :)

VM-brons och kvalpoäng

Tv-kvällen började med dans-VM där Rikard Ekstrand härifrån stan och Johanna Johansson från Vara tog brons i Boogie Woogie. GRATTIS! Cool sport det där. Dans alltså. Bugg, Boogie Woogie, Rock 'n' Roll, Lindt Hop... HÄFTIGT. :) Man blir själv rätt sprallig till den där musiken och hoppar runt här hemma. :P

Dansen avlöstes av fotboll, VM-kvalet mot Portugal. Det var längesen jag såg Sverige spela så bra som i första halvlek. De kunde passa, anfalla och hade målchanser. Måste säga att det inte gjorde så mycket med alla skador. Ersättarna var grymma. Holmén, Sebastian Larsson, Safari m.fl kämpade på som bara den. Skönt att se Elmander på topp igen. Den jag fortfarande har lite svårt för är Källström, men men... Sen tycker jag att Lagerbäck är lite mesig som vanligt. Varför satte han inte in Victor Elm och Marcus Berg i slutet när Elmander och Larsson tröttnade. Tror ju inte det hade skadat det minsta.

Sen var ju inte Zlatans gula kort den mest smarta i historien. ONÖDIGT! Säkert Mourinho som sagt åt honom att göra så för att slippa se honom i Portugal nästa år. Nädå, skoja bara. :P

0-0 blev det. En poäng rikare. Men Sverige var bättre och 3 poäng hade inte suttit fel.

Sovmorgonen som försvann

Vilken härlig lördag. Vaknade av ett konstigt ljud i morse och kunde först inte förstå vad det var innan jag upptäckte att det faktiskt var min mobil som låg i vardagsrummet. Skit, tänkte jag. Det enda jag ville var att sova. Först tänkte jag inte svara eftersom det var ett okänt mobilnummer, men jag tryckte på svara-knappen. Det var P. från jobbet. Han undrade om jag kunde hoppa in och jobba för att en blivit sjuk. Så tio i nio var jag där och har jag varit sen dess. Kul. :P

Hade kunnat få jobba i morgon ockå för att en annan ringde och sjukanmälde sig, men det kan jag inte. Vi har bjudit mamma, pappa och brorsan på middag och det ville jag inte ställa in.

Nu ska jag stoppa i mig en ny favorit från Ben & Jerry's, Half baked. Riktigt god. :)

Irriterande

Vad trött man blir på grannar som inte kan hålla ordning på sin tvätt. När jag kom ner till tvättstugan så låg fortfarande kläder i torktumlaren från den som tvättade igår kväll. Inget konstigt med det egentligen eftersom den inte behöver vara borta förrän halv åtta när vår tvättid början sju. Det står klart och tydligt på en lapp på dörren in till tvättmaskinen och tumlaren. Grejen var ju den att den fortfarande låg kvar när jag kom ner igen, närmare kl nio. Gahh!!! Eftersom jag behövde tumlaren fick JAG slänga ur hennes saker och renagöra filtret. Det är väl för fasen inte min uppgift! Skärpning grannar!!

Och som om inte det vore nog verkar det som att vår dammsugare håller på att balla ur. Den vill inte starta. Och om den skulle få för sig att göra det och man stänger av den så startar den inte igen. Eller så lägger den av efter en stund. Påsen och filtret kan omöjligt vara fulla eftersom det inte var längesen vi bytte dessa, men ska kolla upp det ändå. Annars är det tue att jag har en helt ny, oanvänd dammsugare uppe hos mamma och pappa som jag fick i julklapp för några år sen.

När kommer ni?

Birgitta och Camilla, när har ni tänkt att hälsa på???
Det är snart på tiden, tycker vi.

Hösten som jag gillar den

Idag är en sån där dag då höstfärgerna riktigt lyser när solen är framme. Löven virvlar runt i vindpustarna och vinden är behaglig. Det är då jag gillar hösten. När regnet och rusket håller sig borta. En promenad står just nu högst i tankarna. Kanske blir det en sväng till Ottilia. Så att jag har ett mål. Mmm....
Vår utsikt

Trevligt sällskap två gånger om

Eftermiddagen har spenderat på stan med mamma. Lite shopping och allmänt trevligt sällskap. :) Bankkontot blev lite tunnare, men vad tusan, den nyinköpta koftan behövs ju i vinter och ljusstakarna behövs för att sprida värme och ljus i mörkare tider. Alltså enbart bra köp.


Igår blev det en efterlängtad långpromenad med Malin i det soliga höstvädret. Vi har inte träffats på evigheter mer än när man stött på varandra på ICA så det var verkligen på tiden. Vi bor ju trots allt bara ett stenkast ifrån varandra nu så jag hoppas det blir fler gånger. :)

Regnig söndag med mys inomhus

Regnet verkligen öser ner och jag är glad att jag slipper ge mig ut i eländet idag. Ska bänka mig här framför datorn ett tag och komma ikapp mina serier i väntan på att T. ska komma hem, dyngsur, från jobbet med mat tills ikväll. Kanake en film vore på sin plats. Uppkrupna i soffan, under täcket, med levande ljus. Mysigt värre.

Nu när den nya skänken är uppe i vardagsrummet och jag har flyttat runt golvlampan så känns den avdelningen så gott som klar. Det enda som fattas är en taklampa och en tavla över skänken. Men det kommer. Så småningom. Jag är nöjd. Det känns mysigt, hemtrevligt och lite modernt på samma gång. I like it.

Oförskämd butikspersonal

Fasen vad jag ogillar butikspersonal som inte är serviceinriktade för fem öre. Igår var jag inne i en affär här i stan (nämner inte vilken) för att öka på deras försäljning. Först fick jag vänta en bra stund eftersom alla var upptagna med kunder. Inget konstigt med det. Men sen, när människan väl kommer för att ta betalt, så kunde jag lika gärna befunnit mig på månen. Hon sa inte hej, tittade inte på mig. Ingenting. Det enda hon sa var; 100 kronor. Jag lämnade fram mitt kort, fick ett kvitto att skriva på och hon började prata med en annan. Jag var ju inte klar! När jag väl var det tittade hon inte på mig, sa inte tack. Ingenting.

Jag gick därifrån med bestämda steg och tänkte ännu en gång (ja, jag har tänkt likadant när jag varit där andra gånger) att jag inte ska sätta min fot där igen.

Fast jobb

Det är segt att börja sju varje dag när man inte är van vid att gå upp så tidigt, men jag ska inte klaga. Från och med nästa vecka har jag inte många tider alls och jag vet inte om det blir några fler heller. Det suger.

Nåja, igår var vi och köpte en ny byrå/skänk till vardagsrummet. Svart förstås. Thomas ska montera ihop den i morgon när han är ledig. Har också fixat en matta till köket och gardinerna hänger uppe där även om de inte är färdigsydda än.

Har inte så mycket nytt att berätta. Eller just ja, Thomas har fått fast jobb. :) Skönt att det går bra för någon av oss på den fronten.

Det var allt.
Over and out.