Stelfrusen picknick

Jordgubbar

Picknicken blev ju sådär. Vi cyklade iväg till en sjö, där jag visste att det skulle vara skugga vid den tiden, men jag hade inte räknat med att det skulle vara riktigt så kallt. Thomas frös och ville hem från första stund. Kul. :P Bättre lycka nästa gång. Maten var i alla fall god. Jordgubbarna funkade, men vad jag längtar tills de svenska kommer som verkligen smakar jordgubbar. Mmm...

Jag vann!

Vinflaskor

Ha! Jag vann tre flaskor vin på vinlotteriet på jobbet. Det kanske hjälper att inte vara där. ;) Alla röda och jag har inte den blekaste om hur de smakar, men vad gör det, jag vann ju. :D Är nu ägare av sammanlagt fem flaskor rött, så om någon är sugen på ett glas så korkar jag upp. ;)

Grönt även i år

Vilket sommarväder det är idag! Man kan nästan se hur träden njuter och hur knopparna brister. Tänk att det kunde bli grönt i år också. :) Jag får alltid känslan av att jag aldrig kommer att få se gröna blad igen när våren närmar sig och allt står kalt. Men tji på den känslan. :)

Gröna blad

Dagen kommer bjuda på en promenad i solen, ett besök hos frisören och en smoothie framför Champions Leaguematchen ikväll. I morgon är det min lediga torsdag. Ska försöka få med mig min käraste på en romantisk picknick i det gröna. Önska mig lycka till. ;)

Svartvit natur

Lav på grenar

Cykeltur

Det blev en cykeltur idag istället för simhallen. Vi trampade iväg utmed banvallen åt Boråshållet, tills vi kom till en korsning. Bra vändningsplats, tyckte vi och cyklade hemåt igen. 18 km eller något sånt blev det i alla fall.

Cykeltur med naturfoton

Dags för en hobby

Fågelbod

Hatfråga: Vad har du för fritidsintressen?
Mitt svar: Öhh, jag....eh...jag vet inte, jag gör inte så mycket.


Kul svar liksom. Innan hade jag åtminstone pianot, men det står ju hemma hos mamma och pappa nu för tiden och ruttnar bort utan mig. 

Så jag ska bli hobbyfotograf. En i mängden. Det går inte att vara hobbylös längre. Jag måste aktivera mig och det enda jag kan komma på som är roligt är att fotografera. Längtan efter en egen kamera blev inte mindre i helgen efter att ha lånat brorsans Nikon (även om jag själv vill ha en Canon) och knäppt lite. Nu gäller det bara att få tummen ur och ta tag ordentligt i dessa tankar.

Så nu återstår bara den kamera jag velat ha en längre tid. Spara, spara, spara. Den ska bli min. Så är det bara.  

Balkonguppfräschning

Trall

Vi har lagt trall på balkongen så man kan sätta fötterna där utan att bli äcklad. Nu återstår bara ett problem, hur vi ska ha dem. Antingen varannan lodrät, varannan vågrät (se bild), vilket jag tycker ger mer liv och gör att balkongen ser större ut eller om alla ska ligga vågrätt, som Thomas vill. Antagligen är jag snäll och ger honom sista ordet i det här. Det är ju ändå han som köpt trallen, men det skadar ju inte förska få honom att ändra sig. ;)

Vilket tror ni blir bäst?
Som ni ser är inte alla tillsågade än eftersom vi inte vet hur vi ska ha det.

Där satt den!

"Vi älskar Elfsborg, Elfsborg från Borås..."

Elfsborg-Malmö FF
Gårdagskvällen spenderades på Borås Arena tillsammans med drygt 8000 andra. Långt ifrån fullsatt, men det blir det nog framöver när solen vill värma lite mer. Jag höll på att frysa häcken av mig trots tjock tröja och vantar, men Elfsborgs mål värmde lite. Nu slipper jag bli mobbad ett bra tag framöver av blåmesen här hemma. :D Dock så kunde matchen varit lite mer målrik från båda håll (så länge de gulsvarta vinner vill säga), men jag ska inte klaga för mycket, det blev ju tre poäng och MFF är omkörda i tabellen. ;)

Efter matchen blev det en halvtimme i bilen med McDonaldsmat i väntan på att köerna ut från parkeringen skulle skingra sig. Lite kul att se alla som ville komma först ut. :P Ingen ville släppa förbi sig någon. Undrar vart blixtlåsprincipen tog vägen. Inte existerade den ut från vår parkering i alla fall.

Inredningsdetaljer

Inredningsdetaljer

Kommentera mera

Man kan kommentera igen! :D Tur att det finns support. :) Men bara för det försvann min nedräkning och text längst upp i menyn. Får fixa till det senare.

Sitter och äter nudelwok med lövbiff, wokgrönsaker och kokosmjölk. Har aldrig gjort det innan, men det visade sig vara supergott. :) Blev en massa så nu har jag mat tills jag spyr på det.

Vädret är underbart så jag tänkte ta mig en liten promenad om en stund. Man får ju bara dåligt samvete av att sitta inne när solen skiner och det går ju inte för sig.

Det var allt oviktigt jag hade på hjärtat idag, så ha en trevlig eftermiddag!

Bloggkrångel

Vet i tusan vad det är för fel på min blogg för helt plötsligt kan man inte skriva kommentarer på nya inlägg. Vet någon vad felet är, så säg till (skriv i ett äldre inlägg :P).

Ont i röven

Jag ha så jäkla ont i röven (ursäkta språket....eller inte ;)). Hängde med grabbarna på en cykeltur runt sjön igår, en runda på ca 4 mil och jag måste säga att jag överträffade mig själv. Jag gick bara två eller tre gånger. I en väldigt brant backe när mina ben var helt stumma och i en brant nedförsbcke med grus där mina däck var som bambi på hal is. Sista halvan av turen ville mina ben inte vara med. Även om jag ville ta i så gick det inte. Knäna sa totalstopp så det gick ganska sakta, men inte för sakta. ;)

Veliga jag

Tulpaner

Tog med mig ett gäng tulpaner hem som ändå skulle slängas. Får hoppas de överlever natten. Annars är det rätt segt idag. Håller på att tvättar och mellan tvättarna gör jag typ ingenting. Men det är skönt.

Har hållt på att vela fram och tillbaka över om jag ska med till Lund i maj eller inte. Just nu är jag inne på att hänga med. Kan nog vara rätt skönt att komma bort lite och så vill jag ju faktiskt se en amerikansk fotbollsmatch live. Ska snart bestämma mig.

Påskfunderingar

En liten fundering angående påskfirandet. Påsken firas ju för att fira eller komma ihåg Jesu död och uppståndelse, men hur går det ihop när påsk firas olika tid varje år? Jesus dog och uppstod väl ett visst datum, inte under en period av kanske en månad? Ett år är påsken i slutet av mars, ett annat i april osv. Det är där mitt funderande kommer in. Jag tog upp det här på jobbet och fick reda på att påsken innfaller första söndagen efter fullmåne efter vårdagjämningen. Tror det var den ordningen. Hur som helst, julen (Jesu födelse) är ju logisk ,den firas 24 december år efter år. Men påsken? Borde inte den vara som julen, firas på ett visst datum varje år? Kristendomen faller ju lite på det här. Eller? För inte går det ju på den dagen allt det "fantastiska" ska ha skett...

Min hjärna kanske funderar lite för mycket ibland, men det är smällar man får ta.

Potatis kommer lastat

Potatis
Thomas har fått för sig att odla potatis i år. Fråga mig inte var han fick den idén ifrån, men potatisen är inköpt och står  nu och förgror i vårt vardagsrum. Skitsnygg inredning. ;) Om några veckor ska knölarna förflyttas upp till mamma och pappa där han fått en plätt på 3*2 meter i trädgården att sätta dem på. Ska bli spännande att se om han lyckas med det här eftersom det aldrig gått något vidare bra att odla saker där uppe tidigare. Upp till bevis!

Medan Thomas, Andreas och Peter gett sig ut på en cyekeltur runt sjön, har jag putsat fönstren mot väster för en andra gång. De såg så fina ut efter första putsningen ända tills solen låg på. Randigt som tusan så jag hoppas innerligt att det blev bra den här gången. Orka göra det en gång till liksom. Ska ta de andra två fönstren som är kvar så fort solen flyttat på sig.

Au revoir!

Hockeyn lämnar plats för våren

Jag sörjer en skvätt för ett förlorat guld, men jag är inte direkt chockad eller förvånad. Jag sa redan innan slutspelet att Färjestad skulle ta hem det. Tyvärr slog det in. Men ett silver är ju inte fy skam heller när man tänker efter. Slutminuterna var riktigt spännande, men jag kommer kunna sova gott i natt. Jag är alldeles för trött för något annat.

Hockeysäsongen är över och fotbollen tar vid. Det om något betyder vår. Den 22:a är det vi (jag och grabben) som är på plats i Borås som bittra rivaler, jag som en gulsvart, Thomas som en blåmes (malmöit). HEJA ELFSBORG!

Ingen pedant här inte

Såg ett "hemma-hos-Måns Zelmerlöw-klipp" på nätet igår. Där berättade han att han nog är den minst pedantiske personen som finns. Haha, säger jag, där har han fel. Helt fel. Den människan bor nämligen här hemma och det är inte jag. ;)

Onödigt hål ger hål i plånboken

Jag kom upp i morse, men det var med nöd och näppe. I morgon får jag sova ändå till åtta. :D

Underbart väder idag! Det ska jag och Ottilia fira med en promenad när hon slutat. Vi skippar simningen. Eftersom det är påsklov har de tagit bort den barnfria tiden efter klockan fem, så en promenad känns mer lockande i solen. Dessutom måste jag in i skoaffären. Upptäckte ett hål i mitt enda par vardagsskor innan. Suck och stön. Nya skor ingår ju inte i min  budget innan nästa lön. Luft och vatten resten av månaden var det ja. :P

Tunga ögonlock

Jag är trött. Så jäkla trött. Hur f*n ska jag orka upp klockan 6 i morgon?!  Jag sov mig igenom hela andra perioden i hockeyn. Lika bra det i och för sig för det gick ju inget vidare för mina Jönköpingsbor, men ändå. Det känns som om jag skulle kunna lägga mig nu och sova till i morgonbitti.

Igår åt vi ostfondue för första gången. Vi och resten av Coop-gänget med respektive var bjudna hem till Thomas jobbarkompis i hans 1700-talshus. Jättegott, men inget man vill äta så ofta precis. Snacka om fett! :P 

Ikväll kör vi mat a la söndagslyx. Thomas ska fixa till oxfilé som jag köpte med mig hem från jobbet. Smarrigt!

Förresten, sjön är så gott som isfri nu! :D VÅR!

Nya möbler

Eftermiddagen/kvällen har spenderats på IKEA med päronen. De skulle ändå dit så jag passade på att hänga med när pappa hade jobbilen för att kunna få med sig en spegel hem. Jag har nämligen fått ett ryck att inreda dator-/gästrummet som förnärvarande mer är ett skräprum. Men det måste ju se lite beboligt ut ifall lundaborna kommer upp och hälsar på framöver. :) Jag kom hem med en matta, två lampor, en hylla och en byrå. :)

Det  blir en tripp till A6 och IKEA i morgon med, men då blir det mest spaning efter kläder och skor. Fast självklart blir det en sväng in på IKEA då också.

Och eftersom HV vann första finalmatchen (hoppar jämfota och klappar händerna av glädje) mot kaffelaget kan jag sova gott i natt.

Natti natti!

Ps. Vill ni se något häftigt och snyggt, spana in
den här sidan.