Reseberättelse - Zakynthos

Tisdag
VARMT! Kändes som att gå in i en vägg när vi kom ut från flygplatsen. Runt 40 grader i skuggan. Efter ca 30 minuters bussfärd var vi framme vid hotellet som låg precis vid stranden. Bra standard och trevlig personal. Och vi behövde inte oroa oss för att känna oss bleka för ön kryllade av engelsmän. En del var bländande vita. :P Zakynthos är för dem, som Kreta och Rhodos är för svenskarna. Vi hittade bara två svenskar till på hotellet. Två trevliga kvinnor mellan 55-60 kanske.
 

Hotellet

Onsdag
Lite sol och bad innan det var dags för barbequekväll i Argassi. Vi vågade inte ta lokalbussarna, så det blev taxi. Greker är galna i trafiken. Kör mot rött, tutar och gasar. Ville man parkera var det bara att köra åt sidan och sätta på varningsblinkers. Men vi kom fram helskinnade och det blev en trevlig kväll med mat och eldshow. Det visade sig att reseledaren som var med och Thomas gick på samma dagis och lågstadie. De hade inte sett varandra på 15 år. Världen är bra liten.

Barbequekväll

Torsdag
På kvällen hade vi bokat in oss på Mezekväll. Grekiska smårätter severades, men det var ingen hit. Ingen mat som föll mig i smaken och Thomas mådde halvkass så han åt knappt inget heller.

Fredag
En heldag på havet med sikte på Smuggler's wreck som inte blev riktigt som vi tänkt oss. Det började bra, var lugnt vatten och fin utsikt. Sen varnade reseledaren oss för att det kunde bli lite blåsigare när vi rundade norra udden på ön. No shit! Det var inte många som hade lugn mage kan jag säga. En del spydde, åksjuketabletterna tog slut och vi guppade hej vilt. Vi klarade oss även om Thomas mådde rätt dåligt ett tag. Väl framme vid vraket meddelades vi att det blåste för mycket för att lägga till så alla sprang fram med kamerorna för att åtminstone få några bilder från platsen. Båten svängde och följdes av ett "krasch". Drickaskåpet var nära att välta och några flaskor flög i golvet. Ingen större skada skedd och tillbakavägen gick ganska smärtfritt när vi väl kommit runt udden igen. Dagens höjdpunkt var när vi skulle ut från en hamn där vi stannat för lunch och var nära att köra in i en fransk segelbåt. Ankaret hade fastnat och det slutade med att "vi" fick kapa det. Så för att summera det hela kunde utflykten varit mer på vår sida. Det hade visst aldrig blåst så mycket tidigare, men men, en erfarenhet rikare är vi.

Båttur till Smugglers wreck

Lördag
Ytterligare en båttur inplanerad på eftermiddagen. Denna gång blev det buss till Laganas för att därifrån ta båten ut i bukten. Målet: att se en havsköldpadda och det gjorde vi! Så söt! Stackarn kände sig nog väldigt stressad för vi var tre båtar som ville få en skymt av den. Efter en stund lämnade vi den ifred och fortsatte mot Sköldpaddeön där vi tog ett badstopp i det kristallklara, turkos vattnet. Fri sikt ner till botten 4-5 meter ner. En simtur in i en kalkstensgrotta och ut på stranden för att sedan ta sig till båten igen. Det blev ytterligare badstopp vid Kerigrottorna. Finfint!

Sköldpaddetur

Söndag
Fri dag med sol, bad och minigolf.

Minigolf

Måndag
Jag mådde illa hela dagen och orkade inte göra mycket. Blev bad och sängliggande ungefär.

Tisdag
Hemresa. Sjukt skönt att få komma hem. Även om det var underbart där nere så tröttnade man faktiskt lite på värmen och saknade standarden här hemma.
Kommentarer
Postat av: ♥ Jessica - Fotar och designar bloggar ♥

HÄRLIGA BILDER! ååh tackar

Postat av: Birgitta

Så mysigt ni verkar ha haft. Förstår att det är skönt att komma hem när man inte är helt fit for fight - men nu är det ju Paris som är nästa anhalt. Ha så kul!!!

2009-08-12 @ 20:08:21
Postat av: Annika

Jättefina bilder!! Men det verkar varit en hel del illamåenden...tråkigt för er ju..

2009-08-13 @ 11:28:26
Postat av: Martin

Ser rätt härligt ut. :)

2009-08-14 @ 23:40:13
URL: http://maarty.wordpress.com
Postat av: Johanna

Inte alls fuskigt, inte alls:-(!!!!

2009-08-16 @ 12:59:50
URL: http://chunli.blogg.se/
Postat av: bea

FY FAN VAD HÄRLIGT!

2009-08-20 @ 17:40:02
URL: http://beaistheshiiit.blogg.se/
Postat av: Emma

ååååååååååååååååååååååååååå så fint kan du gå in på min blogg det är www.madeofemma.blogg.se

2009-08-21 @ 13:57:14
URL: http://made of emma.se
Postat av: Felicia

åh tänk vad jag saknar tills jag får åka ut och resa. <3

2009-08-21 @ 19:06:29
URL: http://thetruestory.webblogg.se/
Postat av: Felicia

längtar menade jag.. xd

2009-08-21 @ 19:07:28
URL: http://thetruestory.webblogg.se/
Postat av: Janni

Jag har också varit till det där hotellet XD :D

2009-08-21 @ 19:55:39
Postat av: Rebecca♥

Du är ofantligt duktig på att fota!

2009-08-22 @ 20:49:54
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: Rebecka

jag fullkomligt älskar din blogg och dina fotografier!

2009-08-27 @ 16:23:57
URL: http://rebbey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback