2009 var året då...

...jag och Thomas var utomlands tillsammans för första gången. Först bar det av till Zakynthos och strax därefter hamnade vi i Paris. Underbart!
...jag fick "fast" anställning på ICA.
...vi skrev kontrakt på en ny lägenhet. Flytt i sommar.
...vi äntligen fick en vit jul.
...både jag och Thomas blev halvt femtio, alltså 25.
...Thomas fick för sig att odla potatis och det gick ju galant.
...jag och Thomas firade två år ihop.
...jag vaccinerade mig mot baconsjukan/svinis/svininfluensan/nya influensan...kärt barn har många namn.
...vi äntligen fick en ny badrumsdörr.
...fotbollsgalan gjorde mig en aning upprörd.

...Sverige missade att ta sig till nästa års fotbolls-VM i Sydafrika
...Erik Hamrén blev ny förbundskapten för fotbollslandslaget.
...Michael Jackson tog sitt sista andetag.
...Barack Obama blev USA:s 44:e president och fick dessutom Nobels fredspris.
...klimathotet/-förändringarna sattes på kartan ordentligt.
...Ulricehamn fick 3D-bio.
...Världens hittills dyraste film, Avatar, hade premiär.
...Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine förlovade sig med sina karlar.
...SAAB lades ner. Eller vänta...spänningen består ett tag till...

Självklart har det hänt en massa mer, men det får ni faktiskt komma ihåg själva. ;)

GOTT NYTT ÅR!!!

Avatar

Jag och Andreas har precis varit och sett Avatar. Jäklar vilken bra film! Första gången jag var på 3D-bio också om man inte räknar med den gången på Cosmonova för ett antal år sedan. Coolt! Förstår om den filmen har varit dyr att göra, dyrast hittills. Nästan så att man själv vill vara en i Na'vi-folket och befinna sig i den naturen. ;) Skulle lätt kunna se den igen.

Avatar

En bra julafton

Det blev en jättebra och mysig julafton. Lite paketfight hos farmor och farfar när vi för första gången spelade träning om klapparna. Alla hade köpt två saker var för ca 20 kronor styck. Skitkul! Måste göras om nästa år, tycker jag. Självklart var man proppmätt på kvällen efter två julbord, men gott var det. Farmors stekta sirapspotatis är ett måste. Enda dagen på året man äter dem. Annars är jag jättenöjd över mina julklappar. Fick det jag önskade mig. :) Och jag tror att alla blev glada över det de fick av oss också.

Grattis mamma och pappa!

Största nyheten idag: Thomas jacka är upphittad! Den hängde på hans jobb, trots allt, fast i ett annat skåp. Så kan det va'.

I eftermiddag åkte jag, Andreas och Max (kusinen från Sthlm) upp till mamma och pappa för attt överraska med en julgrupp. De firar nämligen 20-årig bröllopsdag idag. GRATTIS!!! De blev jätteglada att vi kom. :)

(enda bilden jag hittade på dem just nu)
Mamma och pappa

Snart julafton och jag längtar som ett litet barn. Tycker det ska bli så mysigt. Kort jobbdag i morgon, 7-13. Sen kanske det blir en liten tripp till mormor om vädret är okej. Och till lunch på jobbet får vi julbord. Gott, gott!

Mysig lördag

Thomas ringde från jobbet innan och sa att det var 20 minus ute. Satan vad kallt! Bäst temperaturen höjs lite innan jag traskar upp till föräldrarna sen. Annars känns det som att jag är uppe med tuppen idag trots att jag borde ligga kvar i sängen och sova djupt. När Thomas gått satte jag på julskivan, la mig i sängen och läste tidningen. MYS! Ska snart fixa mig lite frukost, göra mig i ordning lite grann och sätta mig och kolla på damernas sprint i skidskytte. Det känns som en bra dag det här. :)

Foton från balkongen några minuter efter att jag gått upp.

Vinter från fönstret

Veckobrev

Det första veckobrevet är skrivet och mailas ut på måndag. And guess what! Chefen tyckte det var riktigt bra så nu tänker han aldrig skriva det mer, sa han. :D Nu måste jag bara komma på vad jag ska skriva nästa gång...får anspela lite på nyår, tror jag, den här gången blev det julen.

Nu väntar en ledig helg för min del. Ska upp till mamma och pappa i morgon för att få håret tonat (utväxten ser för jäklig ut) och passa på att äta middag/lunch där samtidigt. Man får ju inte vara dum. ;)

Mysteriet med den försvunna vinterjackan

Thomas vinterjacka är försvunnen. Puts väck. Den hänger inte i "klädkammaren" här hemma bland alla andra jackor, den hänger inte i någon garderob hos mamma och pappa (jag har själv kollat) och den finns inte på jobbet, säger han. Skumt! Han hade den förra året, så den stora frågan lyder: vart tusan har den tagit vägen?!?!

Bäst just nu...

Årets Idol 2009

ERIK. Jag säger bara det. Enligt mig har han varit den bäste genom hela säsongen. Från hans första auditionframträdande fram till sista tonen i vinnarlåten. Att den rösten kan finnas i den lilla människan. Otroligt, och jag kan inte göra annat än att le och nynna på vinnarlåten på väg mot sängen och några timmars sömn.

Calle är en värdig tvåa. Hans röst är inte heller att leka med och han kommer få sitt skivkontrakt.

Årets vinnarlåt Higher är den bästa hittills. Skitbra, rent ut sagt. Den kommer jag lyssna på tills jag spyr antagligen. ;)

Ny uppgift på jobbet

The Boss (nej, inte Bruce Springsteen) frågade mig idag om jag vill vara ansvarig och skriva i veckobrevet som mailas ut till kunder som anmält sig för att få det. Klart jag vill! :D Det är ju sånt jag tycker är roligt och är bra på. :D :D :D *glad* Nu gäller det bara att komma på vad jag ska skriva om. Lokalt, vad som händer i butiken m.m... Ska få lite mer skinn på näsan nästa vecka.

Nu ska jag ladda upp mig inför Idol-finalen med att fortsätta läsa sluttampen på Edwards och Bellas kärleksaga.

Irriterande ljud och reklam

Det här är lite roligt. Det stämmer så bra. Man blir sjukt trött på det om man går ute i butiken hela dagarna medan samma skiva går på repeat hela dagen. I år har vi ingen musik i butiken (tror jag). :S Däremot har vi stora tv-skärmar som skrämmer slaget på en lite då och då genom att spela en fiolsnutt eller vad det är. Står man under en av dem hoppar man till. Störande! Och samma reklam visas om och om igen, dag efter dag, vecka efter vecka. :P

Banankräm - ett jäkla påhitt

Är ju helt ruinerad efter att ha varit hos tandläkaren! Sjukt att det ska vara så dyrt. Nu blir det ingen julklapp till Thomas. :P Dessutom lurade de på mig Flux, ett munskölj eftersom jag har början till hål. Jag får skärpa mig och börja med tandtråd och liknande ordentligt. Ett tag är jag helt inne i det, sen går det en period när jag inte använder det alls...inte bra. Och den som kommit på flour med banansmak borde skjutas. Har aldrig gillat det och kommer aldrig göra det heller. BLÄ! Tänderna klistrar ju ihop sig om man slår ihop dem. *urk* Knappt man kan äta på hela dagen när man fått sånt insmetat i hela käften.

Moster 50 år

Lisbeth 50 år

I fredags åkte hela familjen plus mormor upp till Stockholm för att fira moster som fyller 50 år på söndag. Tror nog hon blev nöjd över presenten från oss. Biljetter till Wallmans dinnershow för två personer. På onsdag åker hon till Thailand i två veckor. Någon som är avundsjuk?! ;)

Annars blev vistelsen lugn och skön. Bodde på hotell, men spenderade dagarna i moster och kusins soffa framför skidsändningarna. Heja Hanna Falk och Ulricehamn! :D Nästa Stockholmvistelse blir nog till sommaren då kussen tar studenten. :)

Frostiga foton

Jag och Andreas var ute på en liten fotorunda i går. Dimmigt, klart, frostigt, kallt. Finfint väder att fota i.

En frostig dag