De första potatisarna

Igår tog vi upp och åt de första av våra egenodlade potatisar. Så underbart goda. På två plantor fick vi potatis till tre, kanske fyra personer. Med andra ord, ingen potatisbrist här den närmsta tiden. :)

Första potatisarna

En riktigt varm dag

Thomas spelar amerikansk fotboll

Thomas är och tränar amerikansk fotboll. Hur han orkar det efter att ha varit ute i solen hela dagen förstår jag inte. Jag är helt slut. Jag tvingade upp honom ur sängen vid halv elva för att gå upp till mamma och pappa. Jag ville ta vara på solen så här första semesterdagen. Flera timmar har vi ägnat oss åt att lapa sol samtidigt som vi kastat tennisboll, amerikansk fotboll (känns som om min högerarm kan göra lite ont i morgon), spelat kubb, badminton och krocket. Pust, jag fick nästan solsting. :P Lite färg har jag dessutom fått. Jag var nära på kritvit innan. ;)

Nu ska jag sätta på en film och bara slappa.

SEMESTER!

I två veckor. Fy fan vad skönt!

Blomstertid

Närbilder blommor

R.I.P MJ

Nästan så jag fick en chock när jag gick in på Aftonbladet nyss. Micheal Jackson död. Hjärtstillestånd, skriver medierna. Hoppas han fått frid i sitt sinne nu. Han var en märklig person trots allt med jäkligt många bra låtar. Han blev 50 år.

R.I.P.

R.I.P Michael Jackson

Tur och otur

Hur störande är det inte när lönen som skulle sitta på kontot vid midnatt inte sitter där?! Har blivit något fel och förhoppningsvis kommer den i morgon. Förhoppningsvis?!?!?! Det ska fasen i mig sitta där. Behöver ju pengarna!

Och vilken tur hade inte vi i natt då? Thomas fick ett infall att kolla upp när resan ska vara betalad. Han kom in till mig i sovrummet, småskrattandes. Senast idag skulle den vara betald! Haha, tänk om vi missat det. Shit pommes frites.

Snart blir det fissan för en liten uppfräschning innan semestern.

Edit (kl. 22.30): jag kan andas ut, lönen har kommit in, räkningarna är betalda och det som blev över...det är inte mycket att hurra för. :P

Varmt, skönt och stressig morgon

Vita blommor

Det är VARMT ute. Men jag ska inte klaga, vädret är underbart. Det är ju det man längtat efter i nära på ett år. Jag och Ottilia tog en varm promenad till Jysk innan och nu pryds balkongstolarna av sits- och ryggdynor. Perfekt. :) 

I morgon är vi lediga. Sovmorgon nästa! I morse hörde jag inte ens när klockan ringde första gången och snyggingen brevid såg inte till att jag vaknade heller så kvart över sex (en kvart försent), en stund efter andra ringningen, tittade jag till på klockan och bokstavligt talat studsade ur sängen. Jag trodde ju det var första ringningen. Stress! En kvart gör mycket på morgonen.

Dagen stora fråga: varför ska spindlar invardera balkongen så fort det börjar skymma lite? I HATE IT!

Förresten, Thomas's potatisodling har växt till sig riktigt ordentligt. Hoppas bara det är potatisar där under med. Men det ser ju onekligen bra ut. Eller vad säger ni?

Thomas potatisodling

Kallbadhuset

Kallbadhuset

Strandpromenaden

Några foton från min och Ottilias lilla promenad vid sjön. Har inte lärt mig inställningarna på kameran riktigt än, så bilderna blev inte riktigt som jag ville, men men, övning ger färdighet heter det ju.

Åsunden

Snart semester

Viol

Sista jobbevckan nu innan två veckors välbehövd semester. Måste jag säga att det ska bli fantastiskt skönt? Och solen och värmen är på väg. Underbart.

Ska nog försöka ta mig ut på en promenad i eftermiddag med kameran över axeln. Den har fortfarande inte blivit ordentligt testad och så kan det ju inte förbli...

Midsommar

Prästkragar

Glad midsommar i efterskott! Gårdagskvällen blev riktigt trevlig med grillat, bra sällskap, kortspel, guitar hero och naturligtvis jordgubbar. Men fy fasen vilket hutlöst pris. Så dyra gubbar har jag aldrig köpt förut, men är det midsommar så är det. På jobbet var folk helt hysteriska för att hinna få svenska jordgubbar. Haha, helt galet.

Kryddat inlägg

Kryddodling på balkongen

Vår kryddodling på balkongen börjar ta sig. Åtminstone persiljan. Basilikan däremot är trögväxt, men den kanske skärper sig så småningom. Ångrar att vi inte sådde lite dill, men det får bli nästa år.

Fasen vad det blåser ute. Ute på balkongen är det full storm. Det går verkligen inte att ha dörren öppen. Lite fint väder skulle vara på sin plats så man kan ta sig en liten fotorunda. Nu är bara frågan när jag ska ha råd med något roligt objektiv. Ett macro vore inte helt fel, eller varför inte ett vidvinkel- eller teleobjektiv. Drömmer vidare mot jul, födelsedagar och ett rikare konto. ;P

Canon i min hand

Kameran har kommit! :D
Den är såååå fin. Ligger på laddning just nu.

Idag blir det till att städa av lite, matinköp och strykning. Och test av kameran såklart. ;)

Canon snart i min hand

Min efterlängtade kamera är på väg!
Beställde den idag, så senast måndag borde den vara här. :D

Canon eos 450d

Kärlek i ovanliga former

Jag vet inte vad jag ska säga om det här. Om jag ska skratta eller gråta eller bara hålla tyst. Måste hur som helst titta på dokumentären ikväll (20.00 på Kanal 5) för att se vad det är för knäppa människor. Lite facinerande är det, trots allt. :P

Edit: det var bland det sjukaste jag sett.

En välbehövlig sovmorgon

Gick inte upp förrän 12 idag. Har varit så sjukt trött de senaste dagarna så en sovmorgon var verkligen på sin plats. Stressen på jobbet har varit en stor del i tröttheten. Det går inte att göra hur mycket som helst med för lite presonal. Vi har inte hunnit med allt vi ska göra och sprungit runt som yra höns. Men men, nu är väl studenterna överstökade. Lite konfirmationer kvar också. Lugnar det sig sen tro? Nu har jag en fyradagarsvecka framför mig, måndag-onsdag och fredag. SKÖNT!

Igår var det examenskalas hos Caroline. Trevligt att träffa alla igen. :)

Idag ska jag och pappa  till farmor och farfar en sväng. Har lite dåligt samvete att jag inte varit där på ett tag nu. Och pappa behöver nog lite sällskap nu när mamma är på Nordirland genom jobbet. Och som om det inte räcker att hon är utomlands så är Andreas i Frankrike för att se på Le Mans 24-timmars (motorsport). En del har det roligt. ;)

Grattis lillebror!

Andreas 22 år

Tiden som försvann

Det är helt sjukt vad snabbt tiden går. Vart maj tog vägen undrar jag fortfarande. Den bara svischade förbi helt obemärkt och nu är vi redan en vecka in i juni. Hade jag tagit mina fyra semesterveckor i rad skulle dem börjat nästa måndag (!). Helt sjukt. Vem vill ha semester nu när det är sånt här väder för det första. Jag hoppas verkligen solen hittar tillbaka tills min ledighet om tre veckor. Och bara för att jag skrev om vädret började det ösregna ute nu. Tur att man ska utomlands en sväng senare i sommar. Då är man garanterad sol, annars jäklar! 57 dagar kvar...

Final! :D

Han är i final! :D Robin Söderling alltså. Vi hade på radion på jobbet. Snacka om negetiva kommentatorer som dömde ut honom fullständigt efter fjärde setet. Men tji på dem. :D Jag hade ett leende på läpparna i flera minuter efteråt.  Nu vet jag vad jag ska göra några timmar på söndag. ;)

Blev ett par timmars övertid på jobbet idag. Skulle egentligen jobbat till sju eftersom Amanda är utomlands och gottar sig, men så kom Linn och helt plötsligt var vi två på samma tid. Jag stannade kvar i kallskänken och hjälpte till och fick sluta lite tidigare än tänkt. Blir att jobba på min lediga torsdag nästa vecka också. Yeey för studenttider. Nu är det Borås tur och så är det högstadiet m.m.

Imorgon ska jag vara städhjälp hos brorsan tillsammans med mamma. Hans lägenhetskompis har flyttat så vi ska få ordning på skiten har vi tänkt. :P Efter det blir det fotboll så klart.

Nu ska jag kolla lite tennis och se vem Söderling får möta på söndag. Del Potro eller Federer, det är frågan. Jag hoppas på Federer.

Musiktips

Min kära broder introducerade mig inför detta fenomenala band. Jag är helt  kär i den här låten.

Band Of Horses - The funeral


Änglar & demoner

Har varit och sett Änglar & demoner ikväll. Jag har inte läst boken, men hade ganska höga förväntningar efter Da Vinci kodens filmatisering. Visst, filmen var inte dålig, men inte super heller. Jag gillade Da Vinci koden mycket mer vad gäller handling och utförande, hur ledtrådarna förde handlingen framåt. Den var mer intressant och man ville hela tiden veta vad som skulle komma härnäst. Änglar & demoner var lite mer avtrubbad eller hur jag ska förklara. Kanske beror det på att jag inte läst boken innan och hade lite att gå på. Eller så var den helt enkelt sämre. ;)

Men sevärd? Ja, varför inte.

Änglar & demoner

Psst...har ni inte läst Da Vinci koden än så är det dags att göra det för det är en av de bästa böcker jag läst.