Tomtar och ljus

Julen har tittat fram hemma hos oss också. :)

Julfint

Ostiga ostar

Igår var jag på ostkurs hos Falbygdens ost i Falköping, så nu kan jag allt om det. :P Nej, inte precis, men lite mer hum har man i alla fall. Efteråt ville jag bara spy så fort jag såg en ost. Är inte superförtjust i ost annars, även om lite grann kan vara gott, så provsmakningen efter ostbuffélunchen hoppade jag över. 

Men fy fasen för att jobba på deras lager med packetering och grejs. Luktade apa där inne. Var tvungen att andas genom munnen. :P Och kallt som tusan var det också.

Vi fick hela 25 % rabatt i butiken efteråt så lite shoppping blev det. Dock ingen ost.

Falbygdens ost

Biverkningar

Jag undkom inte biverkningarna. Framåt kvällen började armen göra ont och jag kände mig halvdassig. Så där som man kan känna sig när man håller på att bli sjuk. Fan, tänkte jag, jag hade ingen lust att vara hemma från jobbet och förlora pengar, så jag tryckte i mig en Ipren innan jag gick till jobbet igår. Inte för att det verkade hjälpa så mycket, jag var väldigt nära att gå hem under förmiddagen. Hade garanterat feber, frös och var kokhet om vartannat och var tung i huvudet, men framåt lunchtid kändes det bättre så jag stannade kvar även om jag inte kände mig helt hundra. Idag har jag bara ont i armen så nu väntar jag på att den utlovade solen ska titta fram och ta mig en promenad upp till päronen.

Vaccinerad!

Jag och brorsan gick och vaccinerade oss idag. Vet i tusan varför de ville ta i höger arm. Borde det inte vara mer logisk i vänster, när man är högerhänt. Nåja, nu är det gjort. Känner inte av något än, så planerna på att gå och simma står kvar. Var tvungen att fråga tanten som vaccinerade mig om man kan hålla på som vanligt eller om man ska ta det lugnt, men det är bara att köra på. Ja, vad vet jag, det är 15 år sen jag vaccinerade mig senast. :P

Fläsklägg och surkål

Här har det varit dåligt med uppdateringar, men jag tänker inte be om ursäkt för det. Har helt enkelt inte haft något att berätta eller skriva om.

Helgen har bestått av jobb både lördag och söndag och som om inte det vore nog var det firmafest i lördags också. Trevlig tillställning. Åt fläsklägg och surkål. Köttet var gott trots att jag fick upplagt en stor bit bestående av ben, fett och fläsk på tallriken. Såg helt groteskt och oaptitligt ut. Surkålen hoppar jag över nästa gång. Inte gott alls. Men nu har jag testat i alla fall.

Längtar tills torsdag så jag får sova ut. Är sjukt trött.
God natt.

Fotbollsgalan - vilket skämt

Vad har hänt med fotbollsgalan?! Sjukt trist ju. Här ska Henrik Larsson tackas av och han är inte ens där?! B! B! B! Och inte fick vi reda på varför han inte dök upp. Inte ens en liten hälsning via tv-skärmen. Bäste svensken, Zlatan, skippade också galan. Barcelona vägrade släppa iväg honom. En stor nedåtpekande tumme från mig. En himla tur att Lagerbäck pallrade sig dit och tog emot applåderna. Men varför var han inte uppe på scenen?! Blev intervjuad nere vid publiken. WHY?! Är han inte värd att få stå där uppe och få njuta av ovationerna efter alla år av framgång med landslaget? Inte för att han verkade så jätteimpad över någonting.

Dåliga sketcher (nej, det är inget fel på min humor) och tråkig underhållning.

Att Zlatan pratar om att nobba landslaget vill jag inte ens prata om. Divigt, egotrippat och allmänt korkat...eller något åt det hållet.

Allbäck som assisterande förbundskapten mot Italien. Oväntat, men varför inte. Han var en av mina favoriter på plan under sin landslagsperiod.

Åh, Hammarby tog hem nåt i år trots allt. Emil Johansson vann årets mål. Snyggt.

Förresten, är det någon mer än jag som inte pallar med Lagrell? Så fort han öppnar munnen kan man ju knappt låta bli att skratta. Suck.

Så vem får guldbollen? Zlatan känns ju som det självklara valet, men eftersom han han inte är där är det inget skoj.

Spänningen är olidlig...eller inte.

Vinnaren: Zlatan!

Jag säger bara...

...ERIK! Hur grym är inte han. Vilken jäkla röst han har. Han har varit min favorit sen han tog sin första ton på audition. The show most go on!

Och ÄNTLIGEN åkte Rabih ut. Jag pallar inte med hans barnsliga bebisröst. Usch, nästan så jag varit tvungen att byta kanal när det varit hans tur.

Sen gillade jag Calle starkt idag. Perfekt låt till hans röst. Reza var super som vanligt och Tove gjorde en bra version av In the Ghetto. Mariette däremot tycker jag inte är lika bra längre. Håller med juryn förra veckan, det har blivit lite slätstruket.

Nästa vecka hoppas jag det är Eddies tur att packa väskan.

Då var det spikat!

Erik Hamrén är klar som ny förbundskapten för svenska fotbollslandslaget. Måste erkänna att jag har noll koll på honom, men det här kan nog bli bra. Han har ju coachat Rosenborg galant så varför skulle han inte klara av ett landslag. Jag är starkt positiv. Mot EM 2012! :D

Ouzo = vår värsta fiende

Jag och Ottilia hade vårt eget lilla fylleslag i lördags. Fy fan, säger jag bara. Drick aldrig Ouzo! Jag rekomenderar inte att må som jag gjorde igår. Tanken var att vi skulle dela en flaska vin och spela gamla hederliga Super Mario på Nintendo och det gjorde vi. Resten glömmer vi. :P

Det var hur som helst bestämt att vi (jag och T) skulle upp till mamma och pappa och äta och se på IFK Göteborg och AIK. En sån match går ju inte att missa, så trots att jag helst hade velat stanna i sängen hela dagen pallrade vi oss dit. Om jag fått bestämma hade guldet gått till Götet, men men, det var väl kul för Stockholmarna. Elfsborg slutade trea vilket är godkänt trots kass spel mot slutet.

Jag däckade så fort jag lagt huvudet på kudden efter Ensam mamma söker. Knappt nio timmars sömn behövdes. Jag vaknade pigg och glad. Nåja, kanske inte riktigt, men lördagens bravader var väck. Tack gode gud för det.