Två blåtiror

Dagens konstaterande: Jag är KASS på att sminka mig när det gäller ögonskugga.
Jag testar själv, jag får en blåtira.
Jag föjer guider, jag får en blåtira.
Hur svårt ska det vara egentligen?! Jag behöver gå en kurs.

Årets Halloweenpumpa

Halloweenpumpa

Visst blev den läskig? ;)

Jag har bestämt mig!

Ny mobil

Den här lilla godbiten kommer hem till mig på tisdag, kanske onsdag. Jag är grymt nöjd, så om någon har något negativt att säga om den här mobilen, håll det för er själva. Jag vill inte veta! :P

 

Velpottan nummer ett

Fan, vilket beslutsångest man ska ha då. Jag står och velar mellan två mobiler och blir koko på vilken jag ska köpa. Hur svårt kan det vara egentligen?! Det är väl bara att ta en för sjutton. Skärp dig, Therese!

Den stora frågan just nu

Frågan som alla går och tänker på. Ska man eller ska man inte vaccinera sig? Jag är lite kluven. Nu verkar det ju inte som det är någon direkt fara med spridningen och symtomen. Frågan är ju om det kommer blåsa upp på nytt och med större kraft. Det verkar som att Thomas ska vaccinera sig. Borde jag göra det då också? 

Varför jag ska vaccinera mig:
- Jag möter mycket folk genom jobbet som hostar hej vilt. Vem vet vad de bär på för äckliga och mystiska baciller.
- Chefen har rekomenderat oss att göra det.
- För att inte riskera att smitta andra.
- Jag är under 30, alltså en riskgrupp.
- Jag har aldrig blivit sjuk av vaccin tidigare, så varför skulle jag bli det nu?

Varför jag ska låta bli:
- Kan bli sjuk av vaccinet.
- Influensan verkar inte vara så farlig.
- Jag är inte sjuk sedan tidigare (vad jag vet).
- Vaccinet håller bara ett år.
- Måste ha ett eget immunförsvar och bygga upp det.

Fler argument kommer jag inte på för tillfället. Som sagt, jag är kluven.

Ny dörr på plats

Något otroligt har hänt. Vi har fått en ny badrumsdörr! *applåd* Det tog bara ca 1½ år för gubben (hyresvärden) att få tummen ur efter mycket tjatande. Fantastisk skillnad. Tänkt vad fint det hade varit om alla dörrar i lägenheten varit vita istället för gråblådassiga med avskalad färg.

Ny badrumsdörr

Filmfrossa framöver

Fan, jag tror att min mobil håller på att balla ur. Färgerna är helt muppiga. En ny mobil är ju inget jag planerat in i min budget. Fan också. 4-5 år är väl ingen ålder! Kan ingen uppfinna en mobil som håller i minst 10 år?! Mitt piano blir nog aldrig mitt.

Igår var jag mamma och pappa och såg Flickan som lekte med elden. Hade bokat fyra biljetter eftersom Thomas skulle med först men han ångrade sig och tur var väl det. Det var fullsatt. Alla som ville in kom inte in. Men eftersom vi hade en biljett över så gav vi den till en bekant som inte fick någon. Visst är vi snälla?! :D Fövånande att det var så mycket folk för den har ju gått här i två veckor redan. Dessutom har vi fått 3D-anläggning så nu kan vi se filmer och ha på oss coola 3D-glasögon. Måste testas!

Filmen var förresten bra. Kanske inte lika bra som Män som hatar kvinnor, men jag gillade den. Lisbeth Salander är cool, även om hon är en superhumankvinna i vissa fall.

Många filmer framöver som jag vill gå och se. Bröllopsfotografen, Upp (3D), Luftslottet som sprängdes, New Moon (Twilightserien), Ice Age 3 (3D)... Måste bara lura med mig sällskap för jag vägrar att sitta där själv i mörkret och glo.

Nu blir det mat. Nudlar och lövbiffswok med grönsaker blandat med en sås jag aldrig testat innan.

Ne...ne...wienerbread

Chokladbollar

Jag har bakat chokladbollar. Smaskens. Blev så sugen på något sött. Och jag som skulle vara nyttig...där rök det.

Det blev inte som vi tänkt oss

Jahopp, då var det roliga över. Inget VM för Sverige nästa år. För jag tror ju inte att resultaten i resterande matcher kommer gå deras väg. Sån tur finns inte. Två mål bortdömda. Vad är sannolikheten för det egentligen? Pölselandet knäckte oss. Trist, tirst, trist.

En lyckad julkväll

Fan, att jag alltid ska glömma kameran. Nu har jag ju inga bilder att visa er från igår.

Men det var en jättetrevlig kväll. Och julig. Konstgjord snö föll från taket ovanför entrén, en tomte vandrade runt, ljusstakar i fönstren, stora julgranskulor i taket och förstås en massa mat. Jag blev mätt redan efter första omgången och då hade jag bara fått i mig av fisk- och skaldjursdelen. Men jag tryckte i mig lite olika kött sen ändå. Och efterrätt förstås. Såg ut som värsta berget på min tallrik, men jag var ju tvungen att smaka på allt som såg gott ut även om jag inte orkade upp det. ;)

Underhållningen var på topp. Arvingarna är nog mina nya idoler. ;) Nä, inte riktigt, men de höll igång bra. :) Jag tvingade de andra att vara kvar tills jag fått höra Eloise. :D Grabbarna i Skövdebandet
Polkapix rockade också loss i mellanakten. Och så var kungen och Mr. Bean där. Inte de riktiga förstås, men en imitatör, Jan Wolfhagen. Skitlikt! Ni skulle sett Herr Beans rörelser och kroppshållning *skratt*. Dessutom svalde människan en ballong, en sån där lång man kan göra djur av och vi förstår fortfarande inte vart han gjorde av den eller hur han fick hål på den om det nu var så den försvann. Hm...

Det enda minuset var väl deras julskinka som smakade nada. Den var bara som en pressad, kokt skinka. Blä.

Detta hänger jag gärna med på nästa år igen. :D

Jul i oktober

Gick till Granngården för att köpa mig ett par nya arbetsskor att ha på jobbet, men hittade jag några?! Nope. Mina fötter är av ett eget släkte. Smala och platta. Dom bara åkte omkring inne i skorna. Får väl köpa mig ett par vanliga gympadojor eller något istället.

I morgon kväll ska jag på julbord. Ja, ni såg rätt. Julbord nu liksom. Jag har aldrig ätit julmat så tidigt innan, men någongång ska vara den första.
Charkman bjuder och Arvingarna ska spela. Det kan man ju inte tacka nej till. ;) Vi är fem stycken från jobbet som ska dit. Kan nog bli trevligt. Mycket mat och godsaker är utlovat.

Inställt biobesök

Var meningen att vi skulle på bio idag och se Flickan som lekte med elden, men Thomas ångrade sig och vill upp till mamma och pappa för att se på Elfsborg-AIK. Kan ju vara kul det med, men jag VILLE se filmen. Buhu. Nu ska vi gå den 18:e istället. Om två veckor! En evighet. Vinner inte Elfsborg matchen idag så jäklar. Då har vi ju missat filmen i onödan. :P