Sambo på shoppinghumör

Idag blev det en tur till Jönköping med Andreas och hans tjej Sandra. För en gångs skull var det inte jag, utan Thomas som shoppade loss. Han skulle köpa skor, men kom hem med ett tv-spel och en ny klocka som han spanat efter länge. Riktigt snygg, måste jag säga. ;)

Thomas nya klocka

Biljetter på impuls

Ett impulsryck igår slutade med två biljetter till Green Day på Ullevi i sommar. 
Nice, really nice! 

Medaljregn

Jag log i säkert 20 minuter i sträck efter skidloppet igår. Det gick inte att sluta. :D Fy tusan så spännande och fy tusan vilket bra genomfört lopp. Hellener, Olsson och Södergren gjorde allt rätt och två medaljer till Sverige var bärgat.

Kalla, Ferry, Hellner, Haag, Pärsson och Olsson. Vi längtar efter fler medaljer och det kan det mycket väl bli. :)

Lite shopping

Vilken tur att man har fyllt år för annars hade jag varit lite ruinerad efter rundan på stan. ;) Eftersom jag hade 100 kronor rabatt på Parelle och dessutom fick ett presentkort därifrån av Thomas och pengar av mamma och pappa för att handla för där så använde jag dessa för att köpa ansiktsprodukterna som tjejen där föreslog att jag skulle testa för min hy. Sagt och gjort. Tur att sånt håller länge för det kan man inte handla en gång i månaden precis. :P Inne på Lindex hittade jag tre överdelar (se bild) så till dem använde jag pengarna från farmor och farfar, en rabattkupong och presentkorten jag fick i julklapp från jobbet. Så egentligen har jag ju inte gjort av med några egna pengar. Bra va? ;)

(Samma pose, jag vet, men det är bara i den jag kan med att visa mig. :P)

Nya kläder

Nära ögat

Fy satan vilken krasch Anja fick till igår. =S Hjärtat stannade i halsgropen ett tag. Och någon medalj i sprinten blev det inte heller. Nåja, det kommer fler chanser. :)

Nu blir det duschen och sen lite shopping och lunch på stan med mamma innan tråkeftermiddagen och kvällen med tvätt tar fart.

Tårtbak och lite firande

I eftermiddag har mamma och mormor varit här och firat mig lite. Fick en stavmixer, som jag önskat mig, av mormor, så nu kan jag göra egen pesto. :) Kul att hon kom en sväng. Tror inte hon varit här sedan jag fyllde år förra året. Det blir så när man bor på tredje våning utan hiss. ;) I morgon är det farmor och farfars tur att ta sig upp för trapporna för första gången på ett år. Nästan så jag bävar lite för det. Hoppas han tar det lugnt, men gamla människor har en dum tendens att vara himla envisa. Åtminstone de där två.

Ska bjuda på Mandeltårta med chokladkräm (hembakad såklart) som serveras med bär (gojibär, havtorn, blåbär, björnbär, tranbär, röda vinbär) och vaniljglass eller grädde till. De får välja. Jag tycker det var godast med vaniljglass (åt idag när mormor var här), men enligt receptet ska det vara grädde. Smaken är som baken.


Mandeltårta

We are the world för Haiti

Här är en nyinspelad version av We are the world för jordbävningsdrabbade Haiti.
Det finns ingen välgörenhetslåt som kan mäta sig med den här, enligt mig.
Den är och förblir bäst och finast. Jag gillar de nya inslagen med lite rapande. Det passar.

Byggandet fortskrider

Lite nya bilder på vårt kommande boende. Det börjar arta sig. Takpannor och allt. :)

Nytt boende

Äntligen OS

OS är igång! En av årets höjdpunkter. Ikväll sitter jag och hejar på Helena Jonsson i sprinten. Mot GULD!

1,5 timmes ansiktbehandling

Idag utnyttjade jag äntligen mitt presentkort på en ansiktsbehandling som jag fick av Thomas i födelsedagspresent förra året. Det var riktigt skönt att ligga där och bli ompysslad. Anisktsmassagen var bäst. Däremot gjorde det ju skitont när hon klämde porerna. Men som hon sa, den som vill bli fin måste lida lite pin. ;) Så nu har jag önskat mig produkterna hon föreslog till min hy i födelsedagspresent. Får jag dem inte köper jag dem själv. Måste ju testa och se om de kan göra underverk med mig.

Världens längsta rapning

Idag har jag varit i Borås och genomgått en gastroskopi, självvalt. Min mage var "fucked up" hela hösten så jag tyckte det var lika bra även om den känns bättre nu. Skönt nog visade det sig att allt såg helt normalt ut. *phu*. Men fy fasen alltså. Det är inget man vill gå igenom varje dag precis. Bedövningsprayet i svalget gjorde att tungan och halsen kändes helt uppsvullen i drygt 5 minuter. Kunde ju knappt prata. Kändes som jag bara sluddrade när läkaren kom in, men det gjorde jag nog inte för han förstod vad jag sa. :P Och när slangen (ca 9 mm i diameter) skulle genom svalgen fick jag värsta kräkreflexen. Sen kom värsta rapningen, högt och ljudligt, eftersom de sprutade in luft i magen. Trodde aldrig den skulle ta slut. Den varade flera sekunder. Färscht. ;) Sen lite fler kräkreflexer och ännu en när slangen skulle upp, förbi svalget igen. När den väl var ute dreglade jag så mycket att jag skulle kunna fyllt ett badkar...typ. Nåja, sjuksköterskan tyckte jag klarade det riktigt bra och att det inte märktes att jag tyckte det var äckligt. Bra pokerface kanske. ;) Hela tjofräset tog 5-10 minuter att genomlida.

Men nu är det gjort och jag borde stoppa något i magen eftersom jag inte ätit sedan åtta igår kväll. Halsen känns okej igen så bedövningen har nog släppt helt nu. Fritt fram för mat och dryck igen med andra ord.

Deltävling 1, 2010

Melodifestivalen igår, tycker jag var över förväntan. Jag hade verkligen inte förväntat mig så många bra låtar. Den enda som jag egentligen tyckte var dålig var Jenny Silver. Tråkig låt och tråkigt framträdande. Hon bara stod där och viftade med armen i tre minuter ju. Bra fart i Ola. Jag som inte är ett stort fan av honom annars. Salem var grym liksom Pain of Salvation. Fin och skön låt med bra röst, men man trodde ett tag att den skulle dra igång lite mer, bandmedlemmarna satt ju bara som statyer vid sina instrument. De som skulle till final, kom till final. Bra jobbat!

Dagens planering

Om en stund blir det ett besök hos frisören. Ringde igår och de hade ett återbud idag. SKÖNT! När Thomas kommer hem ska jag försöka få med honom på en promenad till lägenhetsbygget. Kan bli knivigt, han är ganska svårövertalad när det kommer till promenader, men skam den som ger sig. ;) Ska boka in en ansiktsbehandling också tror jag. Fick ju det i födelsedagspresent förra året av Thomas. Känns som att det är dags att utnyttja det.

Blandad kompott

Igår blev det pengaslöseri i Jönköping. Hittade lite smått och gott som fick följa med hem. Ibland gillar jag verkligen reor. Hittade både ett par stövletter som jag velat ha ett tag och Lips (till x-boxen), så nu sjungs det karaoke här för fulla muggar. ;) På IKEA hittade jag lite tallrikar, en gryta och en wokpanna. Lyckad shoppingtur.

Måste även nämna Robinson. Vilken jäkla tur att Hans vann. Jag klarade bara inte av Jimmy och Anders. Det enda de gjorde var att pakta och ha sig. Gjorde Anders någon nytta överhuvudtaget? Min favorit genom hela serien var Mats. Gillade hans inställning och attityd.

Nu blir det matlagning. Lax, pasta och någon sås.