2011 var året då...

...jag började spela golf. Den sketna sporten har gett mig hysteriska anfall flera gånger om. Men i vår är det jag som ska ner på officiellt handikapp! *host*
...vi gjorde vår livs resa och drog på roadtrip i västra USA i tre underbara veckor.
...farfar fyllde 85 år.
...svärmor behandlades och opererades för bröstcancer. Kan den jävla sjukdomen lämna oss i fred nu?
...jag upptäckte en ny glassfavorit. Mer kladdkakeglass åt folket!
...min kära sambo gav mig Håkan Hellström-biljetter i födelsedagspresent.
...jag fick se snyggingen Carl-Philip Bernadotte i egen hög person utan hjälm på huvudet. Yeey! ;)
...Daniel och Carro skred till altaret för att bli man och hustru. ♥
...Mamma och pappa köpte sig en ny älskling, närmare bestämt en Mustang.
...jag föll för trycket och köpte mig en iPhone. Hur har jag klarat mig utan en sådan tidigare?
...Thomas testade vattenskidor för första gången.
...Andreas och Sandra förlovade sig. ♥
...Jag hamnade i Wordfuedträsket. Himla kul spel det där. ;)

...hela Norge (och Sverige?) lamslogs av ondskan. 69 människor, mestadels ungdomar blev kallblodigt mördade under Arbeidernes Ungdomsförbunds sommarläger på Utöya. Åtta personer dog tidigare under dagen i ett bombattentat i Oslo av samme gärningsman.
...världen höll andan när kärnkraftverket Fukushima i Japan havererade.
...HV71 åkte på däng mot AIK redan i kvartsfinalen. Från svenska mästare till katastrof.
...hela arabvärlden var i uppror. Demonstrationer och störtade diktatorer hörde till vardagen. 
...Usama bin Ladin, Muammar Gadaffi och senare även Kim Jong Il drog sina sista andetag på det här klotet. Tack!
...Amy Winehouse gick med i klubb 27. Sorgligt.
...SAAB Automobile försattes efter många om och men i konkurs.
...Bensinpriset nådde rekordnivån 14,78 kr/litern.
...Allas vår Kurt Olsson a.k.a Lasse Brandeby lämnade detta jordelivet, liksom Sven Tumba, Lasse Eriksson, Lena Nyman, Jan Svanlund, Ricky Bruch och Sven "Plex" Pettersson för att nämna några svenska profiler.
...Håkan Juholt valdes till ny partiordförande för Socialdemokraterna. Har gått sådär hittills.
...Prins William fick sin Kate Middleton inför två miljarder människor världen över.
...Eric Saade tog en hedrande tredjeplats i Eurovision Song Contest. Vann gjorde Azerbajdzjans bidrag.
...hela det ryska hockeylaget Lokomotiv Jaroslav omkom i en flygolycka. Däribland Sveriges målvakt Stefan Liv. :'(
...flera europeiska länder, bland andra Spanien, Portugal, Italien och framför allt Grekland var nära en ekonomisk kollaps.
...Apples grundare Steve Jobs förlorade kampen mot cancern.
...Jordens befolkning spräckte sjumiljardersgränsen.
...Kronprinsessan och hennes prins Daniel meddelade att en tronarvinge kommer att födas nästa år. :)


Julmat i mängder

Julen firades som vanligt. Först hos farmor och farfar med julbord och julklappsutdelning och sedan hemma hos mamma och pappa med ytterligare ett julbord och ännu mer julklappar. Och alla blev nöjda och belåtna. :) På juldagen åt vi, traditionsenligt, lutfisk och ris a la malta. Så gott! :) Känns som om vi inte gjort annat än ätit. :P Men jul är mat, så är det bara. ;)

Jul 2011

Det lider mot jul

Den mest hektiska jobbveckan på hela året är här, men inte mig emot. Jag får jobba lite mer och det behövs verkligen. Så idag ska jag ägna min lediga dag åt att just jobba. Ända till 20.15 och efter det ska jag titta in hos Ottilia på lite glögg och pepparkakor. Sen blir det nog inte mycket mer än sängen innan jag ska upp och jobba igen.

Ååh, vad jag längtar till lördag. Jag älskar julafton. Det är så mysigt. :)

Igår blev förresten den där turen till mormor av. Hon hade gjort det så julfint hemma och vi blev självklart bjudna på de obligatoriska kakorna. ;) Det var värsta winter wonderland i Dalstorp med snö på träden och allt. Mys!

Musikhjälpen slog rekord igen

Musikhjälpen är slut för den här gången. 18 104 362 kronor samlade Sverige ihop den här veckan till flickors rätt att få gå i skola. Man blir ju riktigt stolt över att vara svensk. Bra jobbat! Och tack Jason, Gina och Kodjo för ett otroligt bra program.

Jason a.k.a Timbuktu tog ton i glasburen och framförde bästa låten just nu. ♥

Julgodis

Julgodis

Häromdagen bakade jag julgodis. MMMmmmm så gott! Rocky Road och brända mandlar. Har aldrig gjort något av det innan, men det får göras om nästa år. Idag har jag gort bountypraliner (heller aldrig gjort tidigare). Har inte smakat än, men jag har på känn att de är väldigt goda. :)

Längtan till det stora landet

USA

Jag längtar tillbaka till USA. På en road trip med älsklingen runt Californien. Se sånt vi missade sist. Slippa den där stressen om att det där måste vi se, och det, och det, och det... Ta det lite lugnare, glida runt och bara ha det alldeles underbart. Att de sista dagarna flyga upp till New York och känna storstadspulsen. Drömmen finns och lever vidare. Drömmen ska bli sann.

Musikhjälpen - Soran briljerar

Jag har suttit och tittat och lyssnat på Musikhjälpen hela dagen. Det är bäst! Och dagens goda gärning är genomförd. Jag har skänkt en slant till insamlingen för flickors rätt att få gå i skolan. :)

Komikern Soran Ismail var med i studion och det här är nog bland det sjukaste jag sett. Hur tusan kommer han ihåg allt?!

Hur tänker de egentligen?

Ja, var ska jag börja? Idag blev det känt att det var en 10-årig pojke som dödade fyraåringen i Ljungby tidigare i år. Barn som dödar barn. Det har hänt några få gånger tidigare i Sverige och på något sätt känns det mer hemskt när förövaren är ett barn. Barn ska inte veta hur man dödar någon, ska inte ha en sådan ilska i sig. Jag vet inte, det är svårt att ta in.

Efter 11 år i Sverige blev en familj i Ånge utvisad utan att få reda på något i förväg, utan att få säga hejdå till kompisarna. Va fan liksom! De har skött sig när de har varit här, de har rotat sig och skaffat sig ett liv. Visst, de har fått avslag på att få uppehållstillstånd två gånger och 2008 beslutades det att de skulle utvisas. Det är tre år sedan. Tre hela år. Och nu, mitt under Lucia, precis innan jul, kom polisen och knackade på och satte dem på ett plan till Armenien. Bara sådär. Barnen, tre pojkar 13, 15 och 17 år, kan inte språket och nu är de fast på flygplatsen i Armenien och får inte komma in i landet. 

Citat från Aftonbladet:
"Visste familjen om att de skulle utvisas i dag?
– Nej, de visste de inte om. Utan de vet om att de inte ska vara kvar i landet, att de varit illegalt i landet."


Jag förstår ingenting. Vad är det för skitsystem vi har egentligen?! Skicka ut de som inte sköter sig istället. Jag tycker så synd om dem.

Det är samma sak med 91-åriga Ganna som ska utvisas till Ukraina helt ensam, trots att hon är svårt dement. Hur humant är det egentligen? Europadomstolen stoppade utvisningen, men Sverige vill ändå genomföra den. Migrationsverket har erbjudit hennes anhöriga att få följa med och stanna i en månad så att hon kommer i ordning ordentligt. WOW! Ska man skratta eller gråta?

Och så har vi en misshandelsdom. Fotbollslandslagets stjärna Alexander Gerndt har blivit fälld för att ha misshandlat sin fru eller före detta fru. De är numera skilda. Jag listade ut att det gällde honom långt innan namnet publicerades och jag måste erkänna att jag blev lite chockad. Han som ser så snäll och oskyldig ut. Fasen vad besviken man blir när sådant här uppdagas. Usch! Jag tycker inte att han ska få ha kvar sin landslagsplats efter detta. Han har bränt förtroendet om man säger så.

Skitväder!

Jag och Andreas hade planer på att åka och hälsa på mormor i eftermiddag. Det är pinsamt längesen som vi var där. Hon bor ju trots allt bara 2,5 mil härifrån. Men så är det ju det här med vädret och den här årstiden är verkligen pissig just nu. Jag hatar verkligen att köra i mörker samtidigt som det regnar. Nu var det dessutom snöblandat regn, blåst och spårig väg. Jag tycker det är skitjobbigt. Sikten suger och händerna krampar runt ratten när mötande bilar bländar sönder ögonen på en. Men jag gjorde ett försök och gav mig iväg när Andreas kom hit efter jobbet. Jag vände i Marbäck, ca 7 km härifrån, och åkte hem igen. Och nu tycker alla att jag är skitlöjlig. Men varför ska jag sitta ensam i bilen och vara skraj i onödan. Vi åker dit en annan dag helt enkelt. Punkt slut.

Julgranen

Julgranen

Granen är klädd och jag är redo för jul. Mys!

Idolfinalen

Amanda måste vinna! Hon har varit min favorit hela tiden, men jag har ändå varit osäker på om jag velat att hon ska vinna. Vinnarna har ju en tendens att försvinna ut i tomma intet, men efter att ha sett kvällens framträdanden så finns det bara en vinnare. Robin kan sjunga, men han är ju blek som en fis. En blekfis. Sååå tråååkig. Så jag håller mina tummar hårt för att Amanda tar hem hela skiten ikväll!

Julbord nummer två

Igår var det dags för årets andra julbord, men i betydligt mindre skala än i lördags då hela jobbet var på Åhaga i Borås och skakade loss till Magnus Bäcklund, Emil Gullham och co. Den här gången var det bara ckarkgänget som träffades hemma hos närmsta chefen för lite god mat och prat. Mumsigt! Men nu blir det ingen mer julmat innan jul för min del. Inte vad jag vet i alla fall. Idag väger jag upp det med pizza till lunch med mamma och Andreas.

I eftermiddag blir det ett besök i Borås hos Maria och tvillingarna. Har inte sett de små liven sen i februari så de är egentligen inte så små längre. Tänk att de redan har hunnit fylla ett år. Helt sjukt vad tiden går fort.

Årets bragdguldvinnare

Och bragdguldet går till...Therese Alshammar! What???? Hörde jag verkligen rätt? Håller hon fortfarande på att sprattla i bassängen? Okej, det vet jag att hon gör, men ändå, jag trodde det var ett gammalt klipp de läste upp i radion. Känns som att hon redan borde ha fått det. Men visst, hon kanske är värd det trots allt. Hon håller ju som sagt fortfarande på och hon är fortfarande i världsklass med VM-guld tidigare i år. Dessutom har hon ju ändå 71 internationella mästerskapsmedaljer sedan 1997. Så grattis Tessan! Men nåde henne om hon nu inte tar det där OS-guldet nästa år... ;)

Kvällens outfit

Så här ser jag ut ikväll efter en del svärande och frustration.

Homer and lion

EM-lottningen

A) Polen              B) Holland             C) Spanien             D) Ukraina
     Tjeckien              Danmark               Irland                     Frankrike
     Grekland             Portugal                 Kroatien                 Sverige
     Ryssland             Tyskland                Italien                     England

Jag ser redan fram emot sommarens fotbollsfest nummer ett. Kolla bara in grupp B. Tack för att Sverige inte hamnade i den. Ukraina, Frankrike och ständige följeslagaren England är svåra nog. Lite tråkigt bara att de hamnade i Ukraina och inte i Polen (EM går i båda länderna), men de svenska supportrarna får helt enkelt resa lite längre.

Den 8 juni drar det igång med öppningsmatch mellan Polen och Grekland. Sverige spelar sin första match den 11 juni mot Ukraina och sen håller det på i nästan en månad med final den 1 juli.

Sa jag att jag längtar? ;)

Helgledigt

Helg! En ledig sådan. Alltid lika skönt. I morgon är det dags för årets första julbord och det ska bli riktigt gott att mumsa i sig allt som hör julen till och mer ändå. Det lär inte vara någon risk att lämna stället med kurrande mage. Och så underhållning på det. Underbart!

Ikväll blir det dock soffhäng med smörgåstårta och Idol/På spåret/Skavlan på tv. Ja, det är jobbigt när tv-programmen man vill se går samtidigt. :P Men först är det EM-lottningen till sommarens fotbollsfest som ska följas.

Mysig fredag på er!