Jag klarade det!

Det är den sista januari och vet ni vad? Mitt köpstopp är över! Äntligen! Det ska bli så skönt att slippa ha det förbudet hängande över mig. Sånt tar på krafterna ska ni veta. ;)

Lördagsbowling med god mat

Har nära på fått en hjärtattack under bronsmatchen mellan Sverige och Spanien. Alla dessa tekniska fel! Jag blir knäpp! Bronsmedaljen förlorades. 24-23 till Spanien. Så nära, men ändå så långt bort...

Igår bjöd Andreas och Sandra oss och mamma och pappa på bowling. Tjejerna mot killarna. Tyvärr vann killarna. Induviduellt vann Thomas med fyra ynka poäng över mig. Lite surt, men det ska bli revansch framöver! Efteråt blev det mat på bowlingrestaurangen. Citron- och örtmarinerad fläskfilé med klyftpotatis, rödvinssås och kokta grönsaker. Supergott!

Sen åkte vi alla hem till mamma och pappa och spelade kort och Fia med knuff. Pappas hatspel nummer ett. ;) Han och mamma förlorade stort och här var det meningen att jag skulle visa en bild på hur glada Andreas och Sandra blev över sin vinst, men eftersom min kassa mobil vill jävlas med att inte föra över några foton till datorn blir det ett helt bildlöst inlägg. Ni får helt enkelt föreställa er glädjen. ;)

Kruka blev ljusstake

Ljus i krukor.

Eftersom mina växter alltid har en tendens att dö kom jag på den briljanta idén att använda krukorna som ljusstakar istället. Tycker det blev rätt bra. Det får funka ett tag tills jag får tag på någon snygg plastväxt som ser någotlunda riktig ut. Eller så blir ljusen kvar. :)

Tandvård och ofräscha duschar

725 spänn!!! Så mycket kostade mitt tandläkarbesök igår. Och då var det bara en vanlig undersökning med lite förebyggande vård och så. Tur man inte behöver gå dit så ofta, mina tänder mår prima.

Efter krafsandet i min mun blev det 1000 meter i simbassängen. Tänk om kommunen kunde renovera duscharna och toaletterna i badhuset. De är sjukt äckliga och ofräscha och så är alltid några duschar sönder. Men nejdå, det hjälper inte hur mycket badhuspersonalen tjatar. Det enda som hjälper är om vi besökare skickar in medborgarförslag till kommunen. Vi får helt enkelt ta tag i det här och hoppas på att politikerna förstår probemen någongång.

Barndomsminnen

Husteckningar.

Har ägnat eftermiddagen hemma hos mamma och pappa för att rensa bort en massa gamla saker jag gjort på dagis och skola genom åren (ca 2-9 år). Jösses, vad teckningar. Mamma sa att hon inte fick slänga några för mig när jag var liten. Jag hade minst sagt en förkärlek till hus. Säkert 85 % av alla teckningar hade husmotiv. Spana in vinklarna på huset på teckningarna uppe till höger. Hehe, nästan så det går ihop. ;) På näst sista bilden var jag verkligen helt crazy, hela tre (!) skorstenar. ;) Lite roligt också att man gjorde lite himmel längst upp bara. Hur som helst, tre stora kartonger blev till två små och mamma blev glad.

Men roligast av allt var ändå när vi hittade Andreas små böcker han gjort. Haha, hans stavning sög verkligen på den tiden. Det var längesen jag skrattade så mycket. Tårarna bara rann och jag var tvungen att sätta mig på golvet för att jag inte kunde stå upp av allt skrattande. :D Att han skrivit tidningsartiklar på senare tid är verkligen helt ofattbart. ;)

Kvällsuppdatering

Sverige-Sydkorea blandat med lite zappande till Idrottsgalan. Det var min kväll det. Vad domarna i handbollen pysslade med vet i tusan. Favorittalet för dem måste hur som helst vara två. Utvisningarna kom på löpande band för Sverige. Men vinst blev det. Bra spel var det. Med andra ord: jag är nöjd.

Men det jag egentligen ville säga är att mitt köpstopp går finfint. Visst kliar det i fingrarna, men inget köps. Det är knappt två veckor kvar av januari och jag kommer klara det. Nemas problemas.

En stenhund

Vi har stengolv på jobbet. Även på toaletten. Och en dag i höstas när jag satt där så uppenbarades en hund bland alla småstenar. Självklart var jag tvungen att föreviga detta med min kassa mobilkamera. :)

Hund i golvet.

Trött

Har tvingat mig ut på en kort, men välbehövlig promenad i ett försök att piggna till. Det var skönt, men piggare vet jag inte om jag är. Jag är trött. Trött på vintern, trött i kroppen, trött på jobbet. Jag är trött på att göra baguetter, grilla revben och skära gurka tills armen värker. Trött på torra händer och sköra, ofina naglar efter allt handtvättande. Det var inte min plan efter tre år på högskolan. Jag har sökt nytt jobb. Sista ansökningsdag var i förrgår. Håll tummarna.

Jag idag.

Tony och Zunken

Thomas favorit från HippHipp i lördags. Och det är faktiskt roligt. :D


Köpstopp

Jag har köpstopp den här månaden. Helt idiotiskt, jag vet, det är ju reor hej vilt. Men Thomas tyckte jag skulle ha det och eftersom han inte tror att jag klarar det måste jag ju bevisa att jag visst gör det. Så köpstopp it is. Hela januari. Yeey! =/

Let's Twister!

Twister.

110101

Första januari och julen är så gott som bortstädad. Det enda som återstår är granen, ljusstakarna och stjärnan i fönstret, men de lär ryka inom de närmsta dagarna om jag känner mig rätt.

Nyårsafton blev lugn bland vänner. Det spelades kort och twister där vi slog knut på oss själva (bilder kommer). Vid tolvslaget trotsade vi regnet och blåsten och gick ut för att smälla och se fyrverkerier. Tog inte lång stund innan vi var inomhus igen. Det var första gången på en vecka som jag gick utanför dörren. Men nu är jag hyfsat fit for fight igen så på måndag är jag tillbaka på jobbet. Andreas gjorde ett bra jobb som först däckade mig, sedan pappa och nu också mamma. Bara Thomas som klarat sig från sängliggande.

Nu blir det fortsatt slapp. Kanske en film.