Sommarvärme

Årets första 9-hålsrunda är avklarad och jag tänker inte ens säga hur dåligt det gick. Det positiva: vädret var kanon! Solen sken och det var alldeles perfekt värme att traska runt i, i nära två timmar.

(Bild på Ottilia från en av förra årets rundor)

Nytt bling bling

Jag har spanat på den här klockan en längre tid och nu är den äntligen min. :)

Söndag it is

Sitter och äter tacorester från igår samtidigt som jag tittar på Milan-Bologna.

Thomas är i Malmö, regnet öser ner och jag är grymt rastlös. Så vad göra? Smutta på ett glas rosé, drömma om hus, fortsätta äta tacochips och ligga nedkrupen i soffan? Ja, så får det bli.

Tjingeling!

Nytt i sängen

Nya sängkläder från Ellos. Så fina.

Dead man walking?

Haha, så jäkla kul. Läste det på aftonbladet.se häromdagen. Snacka om att ha noll koll. Hört talas om research människa?

 

Promenad

Tog mig en promenad ner mot sjön innan. Blåste svinkallt tills jag svängde av och inte längre hade motvind. 30 minuter senare var jag innanför dörren igen och där tänker jag befinna mig resten av dagen.

Städdag

Klockan 9.00 var det dags att infinna sig på golfbanan. Städning av banan stod på schemat. Det var frivilligt, men man fick antingen 300 kronor  eller en videolektion värd 350 kr för besväret och det tackar man ju inte nej till. 300 är ju ändå 300 liksom. Så vi gick och krattade löv och plockade grenar i ca 3½ timme. Fasiken vad jag var trött på det mot slutet. Orkade inte flytta en enda gren till. Dessutom ploppade det upp en blåsa i vänster handflata. Ont! Fikapausen efter halva tiden satt riktigt fint i alla fall. Och vi valde varsin videolektion istället för pengarna. Känns som att jag verkligen behöver en för min sving suger tyvärr hårt.

Säsongen kan börja!

Boktips

Jag började läsa boken igår förmiddag och idag vid fyratiden hade jag läst ut den. Cirka 400 sidor. När jag väl börjat kunde jag inte sluta. Jag pratar om Jag är Zlatan Ibrahimovic. Det var riktigt intressant att läsa om hans uppväxt, hans väg ut i Europa och livet i fotbollsklubbarna. Om hur han träffade Helena, hans tankar kring klubbytena och hans inställning till media. Och så är det mycket fotbollssnack såklart. Hur han upplevde olika matcher, sina mål, lagkamrater, tränare, klubbägare m.m.

Jag tycker inte man behöver vara fotbollsnörd för att läsa den. Det kanske underlättar om man vet vilka det är han skriver om, men alla vet vem Zlatan är och det räcker. Läs den!

Zlatan

Påskafton

Tänk vad påskafton har ändrats sen jag var liten. Då firades dagen alltid hemma hos mamma och pappa med deras vänner och deras barn. Vi åt mat och hade trevligt. Varje år hade en hög med ris samlats ihop på åkern för att på påskaftons kväll tändas. Bensinen åkte fram, vattendunkar ställdes ut och högen började brinna. Grannen och pappa höll i det hela, senare bara pappa. Folk från hela kvarteret slöt upp och det smälldes smällare och sköts raketer. Det var större än nyår. Det var häftigt. Stort. Dagen efter letade jag och Andreas efter de sönderskjutna raketerna för att städa upp medan glöden fortfarande pyrde i den lilla askhögen.

Jag saknar det lite.

Nu är påskafton inte alls lika stort. Det är ingen påskeld. I takt med att vi blev större dog det ut. Barnen i området växte upp och uppslutningen kring elden blev mindre. Smällare började förbjudas och raketförsäljningen minskade.

Ikväll ligger jag hemma i sängen i pyjamas, äter popcorn, dricker cider och läser om Zlatan.

Tiderna förändras. Både på gott och ont. Ikväll hade jag inte haft något emot att värma mig vid en brasa tillsammans med andra medan himlen lysts upp av färgsprakande fyrverkerier.

Mina traditioner har dött ut och jag vet inte hur jag ska skapa nya...

Husdrömmar

Jag är sjukt sugen på att köpa hus. Vi har en liten tanke eller idé, men när och framförallt OM det kan bli verklighet har vi ingen aning om. Det enda jag vet är att jag är trött på att bo i lägenhet. Så vi håller utkik. Någon gång måste ju ett hus vi båda gillar dyka upp. Eller?

Ljusstakar

De nyinköpta ljusstakarna från IKEA som jag lovade bild på.

Ljusstakar