Julen 2012

Julen är över för den här gången och jag kan bara sammanfatta den som hur bra, lugn, skön och mysig som helst. Mat i massor, julklappsspel, vanliga spel, mer mat, filmtittande, lite jobb  och ännu mer mat. :)
 
Det är stört omöjligt att få alla att se normala ut på en bild, men här kommer några från julafton ändå. ;)
 

Sjukdomstider

Jaha och där slog den klassiska julsjukan in. Alltid är det någon i familjen som ska bli sjuk vid jul. Jag gick hem från jobbet igår med halsskav, tungt huvud, och feberkrypningar i kroppen. Stannade hemma idag med samma symtom. Har inte mycket feber, knappt ingen alls, men tillräckligt för att huvudet och kroppen inte ska hänga med hela tiden. Har bestämt mig för att vara hemma i morgon också. Jag kanske känner mig okej i morgon, svårt att veta nu, men känns dumt att chansa. Måste bli frisk till måndag! Surt att missa en massa inkomst bara nu när vi sparar för fullt. Well well, det blir nog bra med det tillslut.
 
Om vi inte hörs innan, så får ni ha en riktigt god jul där ute! :)

Julen närmar sig

 
I lördags var det "julfest" med jobbet. Eller det var mer fest än jul. Inget julbord, men en jättegod trerättersmeny. Kantarellsoppa till förrätt. Jag är ju inte så förtjust i svamp, men den här var jättegod tills jag fick in en stor, slemmig svampklump i munnen. Trodde det var en krutong jag hade på skeden, men tji fick jag. BLÄÄÄÄÄ! Till huvudrätt fick vi fläskfilé inlindad i schwartzwaldskinka med rostad potatis och fetaostkräm. Den där krämen alltså...MMMMmmmmm! Och till efterrätt var det rabarberpaj med kokos och sirap och vanlijsås. Orkade inte upp allt, men supergott det också. Annars en rätt lugn kväll för min del eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter.
 
Igår körde vi (charkgänget) på med julbord hos Patrik. En supertrevlig, årlig tradition. Så gott med lite julmat, men synd att jag blir mätt så fort av det. Hade velat trycka i mig mycket mer. ;)
 
Här hemma är julgranen klädd och klar. Myspys! Julklapparna är inhandlade och ja...så här tidigt har jag nog aldrig varit klar med allt. Men så har vi inte många julklappar att tänka på i år. Jag och Thomas bestämde oss för att inte ge varandra några utan lägga pengarna på huset istället. Gud vad vuxet. Äntligen har jag kommit till den punkten då julklappar inte är så viktigt längre. ;)

En vinnande helg

 
Det är adventstider, snön har kommit och ja...jag börjar så smått få lite julfeeling. Såååå mysigt med alla ljusstakar i fönstren. Och snön gör att det inte blir lika mörkt ute. Däremot kan jag gärna skippa den här hemska kylan. I morse var det nästan -13 när jag gick till jobbet. Det kändes om kinderna kan jag säga. Hörde att det kunde bli nedåt 20 minusgrader nästa vecka. Jag hoppas verkligen inte att det stämmer. 
 
Helgen bjöd på två sena kvällar. I fredags var vi och Andreas och Sandra bjudna till mamma och pappa på god mat. Filé a la fjong! Haha, fläskfilén såg inte alls ut som fläskfilé brukar göra. ;)
 
 
Vi körde en omgång av vårt nyinköpta TP och jag och Thomas sopade banan med de andra. 
 
I lördags var det spelkväll hos Ottilia tillsammans med hennes jobbarkompisar. Trevliga prickar det där. En kul kväll med mycket skratt och både jag och Thomas fick med oss några vinster hem. :)