Fondtapeten på plats!

Tapeten är uppe! Nästan i alla fall. Det fattades ynka 20 cm på längden på sista våden. Surt som fan! Men fint blev det. Så länge man inte går för nära och inspekterar den. ;)
 

Mitt i renoveringslivet

Oj, nu blev det visst ett litet uppehåll i uppdateringen igen. Sorry! Vi fixar för fullt här hemma. Tapeten i förra inlägget är inhandlad. Ja, det blev den ljusa. Vi var till och med så duktiga att vi började sätta upp den. Ingen av oss har tapetserat förut. Tror jag. Inte jag i alla fall. Och jag kan med ärlighet säga att det inte var min grej och absolut inte Thomas grej. Hans tålamod rök typ direkt. Mönsterpassning och skit. Någonstans blev det snett så jag och mamma bestämde oss för att riva ner de fyra våder vi fått upp. Gör om, gör rätt. Nu ska pappa hjälpa till så den här veckan ska förhoppningsvis väggen vara klar. Men eftersom en rulle förstördes så är vi inte säkra på att de två kvarvarande räcker, men vi håller tummarna.
 
Samtidigt håller Thomas på att lägga in nytt golv i klädkammaren. Snart klart där med! Sen är det bara golvlister kvar. Köksfönstren har gått från brunt till vitt. Måste måla en gång till, men vädret är inte riktigt på min sida för tillfället. Altandörren är i alla fall färdigmålad. Bilder kommer framöver.
 
Hm...ja vi får se vad vi tar tag i här näst. Måste försöka övertala Thomas att jag ska få måla kökskaklet vitt. Tills vi kaklar om när vi nu har råd med det. Men han är envis den mannen vilket han inte borde vara eftersom han egentligen vet att jag har rätt. ;) Det kommer ju bli så mycket snyggare!
 
Utbyggnaden eller gästrummet...ja vi får se vad vi slår klorna i. Fortsättning följer...

Köksmålning och tapetval

IKEA-besöket i helgen blev lite av en besvikelse då vi inte fick med oss någon byrå hem. De hade den jag visade i förra inlägget, men de hade inte monterat ihop ett visningsex än och vi kände oss inte tillräckligt modiga för att chansa och köpa en utan att ha sett den IRL. Det får bli en ny tur framöver. Däremot köpte vi klädhängaren på bilden, galgar, ljusstakar och vaser. 
 
Vi har satt i gång med köksmålningen. Jösses vilken skillnad! Men de där sketna,håriga, pisstapeterna som satt där (sitter fortfarande där under färgen), borde förbjudas. Hårigheten blev bara värre när vi försökte slipa bort det och det vi sandpapprade efter bården ser inte alls så slätt och fint ut som det kändes efter slipningen. Men men, nu får det vara så här. Orka riva bort alla tapeter, bredspackla, finspackla och allt vad man egentligen ska göra. :P Ska gå på fönstren så fort som möjligt.
 
 
Håller på att försöka välja tapeter till en vägg i vardagsrummet också. Usch vad svårt det är. Är typ helt omöjligt att föreställa sig hur det ska se ut ju. Just nu är jag inne på den översta tapeten. Tror det blir finast med ljus bakgrund. 
 

Nu är trappan kritvit

TRAPPAN ÄR FÄRDIGMÅLAD!!! Fatta vad skönt. Min måla-trappa-entusiasm var som bortblåst mot slutet och jag fick kämpa för att ta tag i penseln och hälla upp färg. Men nu så! Och skiten under trappan är undanröjd så nu mår min ordningssamma hjärna bättre igen. SKÖNT! Bara den där mattan som som bytas ut också.
 
Samtidigt håller vi på att måla vår lilla klädkammare. Kanske världens minska walk in closet?! Ska in nytt golv där också. Blir finfint det här. 
 
Nästa rum vi ska ta tag i är köket. Väggarna och fönstren ska bli vita. Mycket vitt, men det är ju trots allt väldigt fint. ;)
 
I helgen blir det en tur till IKEA. Måste spana efter lite grejer och helst vill jag ha med mig en byrå hem till hallen. Kanske den på bilden?