Packning pågår

Idag är det 29 dagar kvar till flytt. Fatta! Det är mindre än en  månad kvar nu. Aaaaaa! :D Jag har börjat packa lite smått och fy fasen vad tråkigt det är. Man har ju mer grejer än man tror alltså, eller rättare sagt, de tar mer plats än man tror. Det går ju åt hur många lådor som helst. Var det verkligen så här i förra flytten? Antagligen. Det är rörigt här hemma nu och det är det aldrig annars. Jag hatar rörigt! Min organiserade hjärna gillar det inte alls. Men vi ska väl få ordning på det här också. Bara att packa vidare.

Dopdag

 
En kass mobilbild från dagens trevliga dop för söte Elias. :)

Gå och se!

Vi var på bio igår och såg Tarantinos nya, Django Unchained. Gå och se! säger jag bara. Bra skådespeleri, bra dialog, komedi, action, western, lite romantik, blod... Ja den har allt. Christhoph Waltz är riktigt bra som prisjägaren Schultz och Jamie Fox gör rollen som Django perfekt. DiCaprio spelar en elak jävel och Samuel L Jacksons rollfigur får en både att skratta och skaka på huvudet. Och just det, musiken i filmen äger!

 

Så planera in ett biobesök nu!

 

 

Squashpremiär

Sandra och Anna spelar för fullt.
 
Har spelat squash för första gången någonsin idag. Skitsvårt, men skitkul! Varför började jag inte med det i min ungdom? Då hade jag ju varit proffs nu. ;) Bra träning i alla fall. Blev helt slut, svetten tittade fram och det känns redan i benen. Vaddå otränad. :P Nästa vecka är vi på't igen! Heja!

Flytten

52 dagar. Så länge är det kvar tills nycklarna är våra. Inte långt kvar alls egentligen, men samtidigt känns det som en hel evighet. Jag längtar så jag håller på att spricka. Jag vill sätta igång att måla om, möblera, inreda...you name it. Helst vill jag ha klart allt på en gång. Lite svårt. Jag ska inte stressa bara för att få det klart, utan verkligen tänka efter vad det är vi vill ha och hur vi vill ha det. Kan ta ett tag det där. Jobbigt! ;)
 
Jag är hur som helst trött på lägenheten just nu. Eller kanske inte just den här lägenheten...eller...jo det är jag. Tänkte först lägenheter i övrigt. Det är inget fel på den här. Verkligen inte. Den är ljus, fräsch och fin. Men jag är trött på att bo vägg i vägg med grannarna, att höra små ljud från dem, att vara orolig att allt man säger i sovrummet kanske hörs in i grannens sovrum osv. Jag har mer problem med det än Thomas, men det kanske beror på att han alltid bott i lägenhet. 
 
52 dagar alltså. Nedräkningen har börjat.

Årets första vecka

 
Så här såg vår huvudrätt på nyårsafton ut. Inte helt fel alltså. ;) Till förrätt åt vi färsk sparris inlindad i parmaskinka och till det lite riven parmesanost, några droppar olivolja och ett par stänk citron. Så himla gott!
 
Julen är undanstädad sedan några dagar tillbaka. Hur mysigt det än är innan jul så vill jag ha bort det så fort som möjligt efter nyår. Och skönt att helgerna över och att dagarna blir som dom ska igen. Jag har varit helt förvirrad. Torsdagar har känts som måndagar, måndagar som fredagar osv. Jobbigt eller vad?!
 
I onsdags var jag och Ottilia och hälsade på Maria och de här två sötnosarna i deras nya lya. Var alldeles för längesedan vi träffades. Skärpning med det!!!
 
 
Nu ska jag mumsa i mig en semla och läsa en gammal Se & Hör. Nej, jag bläddrar inte bara igenom sådana tidningar, jag läser dem väldigt noga. Allt som står där är ju sant. Eller? ;)
 

2012 var året då...

...vi gjorde vårt livs störtsa och dyraste köp. Vi slog till på ett hus.
...jag äntligen fick fler timmar på jobbet, nästan heltid.
...Thomas åkte till London och blev mer amerikansk fotbollsnörd än tidigare.
...jag hade ögoninflamation för första gången. I ena ögat.
...jag och Thomas firade 5 år ihop. Tiden flyger iväg.
...jag fick för mig att bli ljusare och är numera blondare än jag någonsin varit.
...jag knåpade ihop en fotobok om vår USA-resa. Lyckades, trots hundratals igenomläsningar, få med både fel årtal på omslaget och flertalet felstavningar. Ångest!
...jag sänkte äntligen mitt golfhandicap! Från 54 till 49. En bit kvar ner till 36, men jag är i alla fall på väg åt rätt håll.
...jag sträckläste Zlatans biografi. 
...vi åkte gokart på Scandinavian Kartway. Så jäkla skoj!
...det öppnade en sushirestaurang i stan.
...Thomas och Ottilia vann UT-golfen. Grattis!
...Mannen på taket intog Sparbankshuset och hotade med att hoppa. Efter flera timmar gick han med på att ta sig ner oskadd.
...semestern bjöd på turer till huvudstaden, Sandhamn och Lysekil med omnejd.
...jag och mamma åkte upp till moster i Stockholm och gick på Jesus Christ Superstar.
 
...Loreen tog hem Melodifestivalen och sopade banan med övriga Europa i Eurovision Song Contest. EUPHORIA!
...Elfsborg kammade hem SM-Guldet.! "Vi är starkare än någonsin.."
...Barack Obama omvaldes som president i fyra år till. Tack gode gud för det.
...Sverige fick en ny liten prinsessa. Lilla Estelle Silvia Ewa Mary.
...en annan prinsessa, Madeleine, och henne pojkvän Chris gjorde århundradets (årtusendets?) sämsta, stela, uppgjorda, (behöver jag fortsätta?) förlovningsvideo. Tihi, säger jag bara.
...Whitney Houstons röst tystnade för evigt. Hon blev 48 år gammal.
...Venus och Jupiter kunde spanas in med blotta ögat på natthimlen.
...Sveriges EM-äventyr (fotboll) tog slut innan det hann börja.
...men de gjorde årets bragd när de hämtade upp ett 4-0 läge till 4-4 mot Tyskland i VM-kvalet.
...och Zlatan gjorde snyggaste målet ever med sin cykelspark mot England.
...Felix Baumgartner spräckte ljudvallen med sitt fria fall från 39 000 meters höjd. Idiot och cool på samma gång.
...They came, they raved, they loved. Swedish House Mafia slog igenom stort och bestämde sig för att lägga av som grupp. Tre utsålda konserter i Sverige och de var som gudar.
...Niclas Lidström lade skridskorna på hyllan efter 20 säsonger i Detroit Red Wings.
...det italienska kryssningsfartyget M/S Costa Concordia gick på grund och kantrade. Kapten ynkrygg blev känd över hela världen.
...Stefan Löfven blev ny partiledare för Sossarna efter Håkan Julholts rekordsnabba inhopp som ledare. 
...OS hölls i London. Sverige knep ett guld i segling. Totalt åkte svenskarna hem med 8 medaljer.
...USA chockades av den värsta skolmassakern i deras historia. 28 människor dödades, varav 20 barn i 6-7 årsåldern.
...Sixten Jernberg, Mora-Nisse, Lars-Gunnar Björklund, Niel Armstrong, Göran Stangertz och Larry Hagman var några av dem som lämnade jordelivet.
 
Det hände lite grann 2012 ändå. Nu ser jag fram emot vad det här året har att erbjuda och framför allt till flytten om mindre än två månader.
 
GOTT NYTT ÅR!