Jordens undergång

Jag kommer inte bli gammal. Jag kommer dö i förtid i en naturkatastrof. Min barnbarn kommer inte få uppleva många år. Två grader högre medeltemperatur och jorden är körd. När ska världen börja ta  hoten på allvar?


"Gör vi inte det börjar Jorden mullra. Processer släpps lösa som inte längre går att hejda." (
aftonbladet)

Det låter illavarslande. I mina öron väldigt illavarslande.

Kan vi inte bara dumpa flygsemestrar i några år. Bara för att börja nånstans. Ärligt talat vet jag inte var vi själva ska börja riktigt. Politikerna borde ta sitt ansvar och komma upp med en plan. En rimlig plan. De bara snackar och snackar, har möten hit och dit, men inget händer. De vägrar komma överens om någon ordentlig plan. Hela tiden är det pengar som styr.

Jag vill ha kvar världen, jag vill inte att mänskligheten ska dö ut pga sin egen dumhet, men tilslut blir det väl så. Vi utplånar på oss själva. Men snälla, inte än.

Rädda världen från undergång och börja nu. Annars är det ute med oss.

Kommentarer
Postat av: Gustaf

hmm, jag tror inte på det där "kimathotet".. det är en klimatförändring men hot är en tacksam lösnummersäljare!!!

vet inte varför folk går runt o väntar på att politiker ska fatta stora beslut om det hela.. det skulle räcka om var och en tänkte till lite.. släckte lampan, cyklade, tog trapporna, källsorterar...
mänskliga problem börjar hos människan inte på ett byråkratikontor!!

med andra ord.. jag är rätt trött på den här debatten;P

Postat av: Hanna

Gustaf kanske har en poäng, att det är lite upphaussat, men varför ta chansen? Jag vill inte stå där en dag i alla fall och inse att det är försent och vi skulle gjort något för 10 år sen, nope, det är inte min melodi.
Men han har rätt i att alla måste ta sitt ansvar, det är vi som är den stora massan, det är vi som kan förändra. Många bäckar små.. Men trots det måste det finnas stöd och gott föredöme från toppen, och det är verkligen något som saknas idag!
Bra inlägg!!

2008-03-03 @ 17:51:00
URL: http://hemmahoshanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback