Ett flytande ålderdomshem

Är hemma igen efter ett dygn på ett flytande ålderdomshem. Vet inte vad jag ska kalla det annars, men det kryllade av danssugna pensionärer som inte ville annat än svänga sina lurviga. Och många gjorde det bra. Och många var rätt underhållande. ;)

Vi uppskattade att ca 75 % av resenärerna var penisonärer, 20% var barnfamiljer och resterande 5 % var de i vår ålder, dvs en så där 6 pers som vi såg *skratt*. Med facit i hand så tog vi helt fel dag, men alla helger var ju redan fulla och vi ville ju utnyttja erbjudandet när Ottilia vann biljetterna.

Trots detta hade vi det trevligt. Vi fick skönt nog en fönsterhytt vilket gjorde att jag kunde känna mig rätt lugn, men kunde jag sova för det? Nope. Medan de andra två slockande som ljus, låg jag vaken en bra stund och när jag väl somnade vaknade jag minst en gång i timmen. Massa mysko ljud från ventilationen, motorer och allt vad det var.

När vi kom ombord vid halv sex kollade vi läget, gick och bytte och till festkläderna och gick för att äta. Började fint med en liten utskällning av servitrisen om att vi inte bara fick gå in och sätta oss utan vänta på vår tur. Grejjen var ju den att servitören utanför redan fixat plats åt de som var före oss och visade in oss till de här platserna. Hon bad om ursäkt och sen ville vi inte se henne mer.

Maten var jättegod. Vi tog helstekt fläskfilé med chipotlechilismaksatt bearnaisesås och kräftstjärtar och till det tjocka pommes frites. Yummi!

Kvällen spenderades med drinkar som tillslut blev hela 3 st. Dyra, men ååå så goda. :) Medan Carro blev trött och drog sig tilbaka till hytten begav sig jag och Ottilia till scenen där Lill-Babs uppträdde. Var ju tvungen att se kvinnan som är känd för sina svettningar och karlar, som hon själv uttryckte det. :P Sen drog vi vidare till en pub där oktoberfesten var i fullgång och dit inga pensionärer hittat. Ett tyskt, riktigt bra coverband uppträdde och sjöng goa låtar. Helt i min smak. När det var slut vid ett-tiden gick vi och la oss.

Just ja, måste ju berätta om The Stalker. :P När jag och Ottilia satt och väntade på Carro som var på toa, dök det upp en utländsk kille bakom oss. Helt plötsligt stod han bara där och berättade att han skulle gå på toa, men inte kunde eftersom vi satt där. Konstigt, eftersom Ottilia såg honom komma ut från toan precis innan. Nåja, han började snacka (och det var inte så värst superbra svenska) och Ottilia blev fast med honom när vi fortsatte gå. Tillslut blev hon av med honom, men tyvärr råkade vi stöta på honom igen och ännu en gång när Lill-Babs uppträdde. Då ville han skriva sitt namn med fingrarna på Ottilias bröst för att förtydliga hans namn som vi redan uppfattat allldeles utomordentligt. Det fick han ju förstås inte göra. Sen frågade han om jag och Ottilia var ett par, när hon nobbat en drink av honom. Då kunde jag knappt hålla mig för skratt längre där jag mest bara stod bredvid och iakttog vad som sades. Tyvärr sa vi ju nej. Vi borde ju naturligtvis sagt JA så vi blivit av med honom helt. :P Träffade på honom idag igen, men då sprang vi typ bara iväg. Haha.

Det här blev ett himla långt inlägg, men jag var ju tvungen att få med allt. Jag kommer lägga upp lite bilder en annan dag så håll utkik.

Nu ska jag hoppa i säng och förhoppningsvis få lite mer sömn i natt.

Ålandskryssning i morgon

I morgon bär det av mot Åland. 10.30 kommer bussen och hämtar upp oss och sen blir det ett antal timmar i den upp till Stockholm. Sådär lagom kul. :P Har egentligen ingen större lust för kryssningen överhuvudtaget, men det blir säkert skoj när vi väl kommit iväg. Ska bara hålla tummarna för att det inte blåser för mycket ute till havs. Tror jag har båtskräck på nätterna. :P

På onsdag eftermiddag är det bara att sätta sig i bussen hem igen för att åter sätta sig i den på torsdag igen. Då bär det av ner till Lund i en vecka. Känns inte som om jag kommer göra nåt annat än att åka buss den här veckan. :P Men det känns ändå bra att ha lite annat att göra än att bara gå runt här hemma och dega. :)

Nä, dags att fortsätta packa lite. Måste ju packa det jag ska ha med mig till Lund redan idag eftersom vi kommer hem rätt sent (tror jag) på onsdag och då har jag varken lust eller ork att fixa med sånt där.

Gurutoppen

I morse när jag loggade in på lunar möttes jag av ovanligt många gästboksinlägg. Säkert sju stycken där det stod att de röstat guru på mig. Shit, tänkte jag. Hur har de kommit till min sida liksom. Jag gick in på gurusidan och vad ser jag, jo min sida väldigt långt upp i listorna. Lite roligt ändå. ;)


image134

Avslag

Processen med att anställa en "Receptionist" är nu klar och tjänsten är tillsatt med en annan sökande.

Totalt inkom hela 62 ansöökningar till tjänsten varav många mycket kvalificerade.

Vi tackar för det intresse som du visat för företaget genom din ansökan och önskar dig lycka till i ditt framtida arbetssökande.

Hälsningar
XXX

Tack så mycket! *grr*

Årets Halloween-pumpa

Eftersom jag knappt är hemma på hela veckan (Ålandskryssning tisdag-onsdag och Lund torsdag-torsdag) så tog jag itu med min pumpa idag. Min fantasi var ju lika katastrofal som vanligt, så det blev den vanliga utformningen på ögon, näsa och mun, men jag är nöjd ändå. Lite hemsk ser den ju ut iaf. Eller hur?


image132

Tack Kalmar!

Vilken avslutning det blev i Allsvenskan. IFK Gbg tog hem guldet (Grattis!) som väntat och som jag hoppats på nu när Elfsborg var ute ur leken. Brommapojkarna slog Djurgården med 1-0, Helsingborg körde över Halmstad med 9-0 (pinsamt Halmstad), Elfsborg vann borta över Malmö med 2-1 och Kalmar visade var den satt mot AIK och vann med 2-0. Tack Kalmar! Det gorde att Elfsborg gick om AIK i tabellen och hamnade på en fjärdeplats. Sista platsen ut i Europa nästa år. Först Intertoto-cupen med chans att ta sig in i UEFA-cupen igen. Yeah!


image132

(Tabellen är tagen från aftonbladet.se)

Vintertid

Idag stod tv:n på med först världscupen i storslalom för damer och strax därefter herrarnas och damernas sprintpremiär. Det känns lika konstigt varje år när skidsäsongen drar igång. Det känns som att det är alldeles för tidigt, att vintern är lång borta och att skidorna borde stå på hyllan. Men så är det inte. Det är sista helgen i oktober, snart är det november och det är mindre än två månader till jul. I natt är det dags att ställa om klockan till vintertid. Dra tillbaka klockan en timme. Det betyder en extra sovtimme. Jippi! Men det blir mörkare, dagarna blir kortare och jag längtar till våren och sommaren som aldrig förr.

Ett bud kommer lastat med...

Jag måste ha världens underbaraste pojkvän. Idag kom det ytterligare ett bud med blommor. Sju, röda rosor med ett gulligt kort till. :) Jag blir bortskämd. ;) Mitt tidigare nedstämda humör blev genast gladare. Tack sötis, du förgyllde min dag. <3

image132

The Kelsey Briggs Story

Hur är en människa funtad som misshandlar ett litet barn till döds? Den här filmen fick ögonen att tåras. Finns inga ord för hur hemskt det är. Hoppas han ruttnar bort i fängelset.

  

Idoluppdatering

Åker inte Sam ut ikväll så blir jag galen. Har velat ha ut honom sen Idol startade och nu bevisade han verkligen att han ska bort.

Annars var det ett starkt startfält ikväll. Marie var grym, Daniel fick mina ögon att tåras och Christoffer var skön som vanligt. :) Den som inte riktigt lyckades imponera på mig var Mattias. Tycker det var rätt lamt av honom och jag tycker inte låten passade honom riktigt. Amanda var sådär, men det funkade den här gången så hon får godkänt och Evelina ryckte upp sig från förra veckans magplask.

Men som sagt, Sam ska bort, så låt bli att rösta på honom är ni snälla. ;)



Uppdatering:

Men det var väl då självaste faan rent ut sagt. Ni skulle ju INTE rösta på Sam. Hur kunde han inte ens sitta löst?!! Man ska alltså behöva lyssna på den där stela, hespellen nästa vecka med. Usch.

Massa tankar

Ikväll har tankarna gått i ett. Bland annat om jobb. Tänk om jag skulle få jobb i Skåne innan jul och inte få ledigt under jul för att åka hem till familjen och fira. Dum tanke, jag vet. Jag vill ju ha jobb. Men att fira jul så långt från familjen skulle kännas jobbigt.

Humöret har verkligen inte varit som det ska vara. Depp för hela slanten. Varför vet jag inte. En riktig pisskväll iaf. Jag skulle behöva en kram. Jag saknar T så in i norden just nu.

Skaldjur på menyn ikväll

Det är fredag, men det känns som lördag. Kanske för att både mamma och pappa är hemma idag. Fråga mig inte varför, men på jobbet är de inte. :P

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på  idag mer än att jag och päronen ska äta kräftor ikväll. Smaskens! :) Jag verkligen älskar de röda djuren. :) Men de ska vara
hemmakokade. ;)

Nu ska jag in i duschen och se om jag kommer på nåt spännande att göra idag.
Ha det fint!

Fick se matchen tillslut

Jag gormade. Mamma gormade. Pappa gormade. Över vad? Jo, att ingen kanal visade Elfsborg-AEK Athen. Sen ringer telefonen en bit in i andra halvlek och mamma får reda på att matchen går i Eurosport. Jag lämnade snabbt mina MSN-konversationer med ett glatt HEJ DÅ! ;)

Jag skyller på pappa att vi missade så mycket av matchen för han gick igenom alla kanaler strax efter matchstart. Eller rättare sagt alla sportkanaler UTOM Eurosport, men det visste ju inte vi. GAAAAHHH!!!

Matchen slutade 1-1, men Elfsborg borde tagit en trepoängare för de hade spelet hela matchen utom i inledningen av andra halvlek då Athen gjorde mål. Och de hade inte ont om chanser, men de flesta satt, dumt nog, i stolparna och i ribban. Nu väntar Fiorentina borta i nästa match. Det blir svårt. Riktigt svårt. Men chansen finns ju, även om den är liten.

Årets pumpa är inhandlad

Har varit en underbar höstdag idag. Var ute och gick en sväng efter lunchen och det var riktig härlig, klar luft ute. Absolut en dag när hösten visat sig från sin bästa sida. :)

Jag har fått gjort det jag skulle idag med. Jobbansökan är ivägskickad och korten är klara för framkallning. Ska ta och skicka iväg dem i morgon, tänkte jag.

Köpte mig en pumpa nu när vi var och handlade. Det har blivit lite av en tradition för mig de senaste åren att gröpa ur en och göra en gubbe. Kul är det med. :D Ni får se resultatet när jag är klar med den. Ska försöka komma på något nytt mönster i år så den inte ser likadan ut som alla andra år. ;)

Nä, nu kurrar min mage lite väl högt så jag får ta och fixa mig nåt att äta.
På återseende!

 
image130

1 månad

Idag har jag och T. varit tillsammans i 1 månad. En helt underbar månad och jag hoppas på många, många fler. Saknar honom jättemycket nu när jag är här hemma och han är i Lund och det är en hel vecka kvar tills vi ses nästa gång. Men då ska vi å andra sidan ses i hela 11 dagar i sträck. Längtar!

Tycker om dig så himla mycket!


image127

Lite designändring

Som ni ser har jag ändrat headern igen och den får vara kvar ett tag även om jag fortfarande är tveksam om den. Men lite förändring skadar ju aldrig. :)

Ska snart ta och hoppa i säng så jag kommer upp i någorlunda okej tid i morgon. Men jag tänker inte ställa klockan. Inte en chans. Jag ska vakna när jag vaknar utan den där signalens hjälp. När jag väl kommit upp ska jag se till att göra det som jag tänkt göra idag, men som inte blev av då jag tog mig en tripp till Borås istället.

Sakerna som ska göras är:
1. Skriva jobbansökan
2. Fixa i ordning korten så jag kan skicka iväg dem för framkallning

Nu blir det sängen.
Sov gott med er.

Lite nytt igen

Var ju i Borås idag och det blev lite shoppande trots att jag egentligen inte borde, men men. :P Det blev en top, en mössa, 2 par örhängen och 3 par trosor. Nöjd med allt som vanligt. ;)


image123

Vinterjacka snart?

Morrn morrn alla glada! Och ledsna med för den delen. När jag kollade ut genom fönstren nu när jag gick upp så möttes jag av frost på marken och hustaken. Kallt? Jo, tack. Gick till köket och kollade på termometern. 0,2 grader! Klockan är ju ändå halv tio. Tycker den borde gått upp några grader till, men icke.  När ska man börja använda vinterjacka? När dagstemperaturen understiger 5 grader? Det är lika svårt varje år när den ska fram. Iskallt när man går på morgonen, men senare håller man på att svettas ihjäl. Vilket dilemma. Men den får nog hänga kvar i garderoben ett tag till. Vill inte erkänna att det är vinterdags riktigt än.

Idag ska jag hänga med och hålla min bror sällskap i Borås, dit han lovat att skjutsa farmor och farfar eftersom farfar ska på nån undersökning på sjukhuset. Vad gör man inte för lite syskontid. ;) Det jag hade planerat att göra får jag ta tag i när vi kommer hem eller så skjuter jag på det tills i morgon. :P

image123

Kryddflickorna is back

Har lyssnat igenom Spice Girls nya singel idag och vad ska man säga. Det är en typisk Spice Girls-låt som jag inte blir nåt imponerad av. Har aldrig gillat dem och kommer inte börja göra det efter den här låten heller.

Vad tycker ni om den?


Headlines (Frienship Never Ends)


En trött Therese

Som vanligt när jag gått upp vid 6 och åkt bussen från Lund så är jag riktigt trött. Hade varit en annan sak om man gått till ett jobb eller något annat som inte innebar att sätta sig ner i ett rullande fordon. Jag somnade så fort vi kom ut på motorvägen och vaknade till i Helsingborg för att snart somna om och vakna upp vid Markaryd. Resten av tiden tillbringade jag med att läsa och stirra ut i somma intet. Roande va? ;P

Tror resten av dagen blir lugn. Kanske ner på stan en sväng. Får se när mamma slutar. Annars sitter jag väl här på min stol vid datorn eller lägger mig i sängen och slöar. Ikväll är det iaf säsongstart för Ugly Betty. Måste kollas såklart. ;)

Nya jackan

Skrev ju att jag skulle fixa en bild på T:s. nya jacka så här kommer den. :)

image121

Ny leksak

Brorsan har köpt sig en ny leksak. En som han har gått och tjatat om ett bra tag.

Jag: Hur är den då? :)

Brorsan: Den är helt jävla underbar. :) Och så jävla snygg. :) 



image122

Jag ägde ;D

Igår låg vi inte på latsidan direkt. Jag ställde min klocka på halv nio (naturligtvis var jag grymt trött och kunde knappt öppna ögonen :P) för att hinna duscha och tvätta håret innan vi skulle bege oss mot Nova Lund. Självklart gick vi både dit och hem. ;) Det blev en skön långpromenad. T. skulle kolla på jacka, men efter en första titt i affärerna var han inte så imponerad så vi gick och fixade lite annat. Sen kom jag med den fantastiska idéen att vi borde gå tillbaka till affären så att han kunde prova lite. Ofta ser ju kläder bättre ut på än vad de gör när de bara hänger där rakt upp och ner i affären. Och så blev det. Resultatet av mina fina idé blev en jättesnygg vit/svart lite tjockare jacka som han köpte. Har inga bilder på den tyvärr, men det kanske kan fixas senare. :)

På kvällen var det dags för bowling igen. Den här gången med C. och J. Kan bara säga en sak; JAG ÄGDE!!! ;D Jag vann 3 av 4 serier och därmed även den sammanlagda poängsumman. Thomas kom tvåa (som vanligt ;)) och sen kom de andra två en bra bit efter. :P

Me like. ;)

Provsmakat

image117T. blev helt till sig igår inne på Konsum när han upptäckte att de fått in Kalles Randiga Banan. Jag fick mest äckelkänslor, men han var tvungen att köpa den. Och det resulterade såklart i att jag var tvungen att smaka.
Jag la en korv banankaviar på brödskivan och började smeta ut det. Som ni ser var jag försiktig och tog endast ena hörnet.


image118Jag rynkade på näsan, tog ett djupt andetag och högg in. Banansmaken spred sig i munnen. Det var inte vidare gott kan jag meddela. Det var inte riktigt så äcklig som jag hade föreställt mig, men gott var det inte. Banan är gott, men inte tillsammans med kaviar. Resten av smörgåsen fick vanlig, god kaviar utan en massa skumma blandningar på sig.

Jag och Thomas på höstpromenad

image116

Chockad

Okej, jag är chockad. Riktigt chockad. Hur tusan kunde Evelina sitta säkert medan Mattias och Marie sitta löst? Långt över mitt förstånd. En himla tur att det var Gathania som åkte så jag kunde pustat ut en smula.

Svar till Birgitta: Andreas är långt ifrån min favorit, men idag var han inte sämst iaf. Håller med juryn; han kan bli dansbandskung. ;)

Hemsk version!

Jag hoppas verkligen att Evelina åker ut idag. Det var hemskt att se/höra. Hur kan man med att förstöra en så grymt bra låt som hon gjorde? =S Usch, usch. Sånt gillar vi inte.

För övrigt tycker jag inte att många levde upp till förväntningarna. Ingen var riktigt på top idag.

En dåre i cykelbyxor

Jag har ont i magen. :( HATA! Hoppas det går över tills T. kommer för då ska jag ju käka massa kinamat. Var så frusen innan så jag la mig i sängen, under täcket, med kläderna på. Tror till och med att jag slumrade till en liten stund. Men är jag piggare nu? Nope!

Var duktig innan och tog mig en promenad ända in till stan och ICA Malmborgs för att fixa min lunch. Det ni. ;). Kände mig lite lost där inne. Visste ju inte var nåt fanns, men tillslut hittade jag fram till frysdiskarna. Jag vågade mig på en helt ny färdigrätt. Pasta med lax och sparris i dill- och vitvinssås. Jättegott! Köpte även med mig lite snacks därifrån och barnförbjuden dricka från en annan affär. ;)

Det blåste ju svinkallt och när jag gick där och huttrade med vantar och halsduk tror ni inte att jag mötte en dåre som kom springandes i cykelbyxor (!). Fast efter ett tag blev jag riktigt varm med så vantarna åkte av. På hemvägen höll jag på att smälta så då åkte även halsduken bort och jackan fick vara oknäppt.

Kinamat och Idol-tittande

Jag är trött. Jag är seg. Och snart skiner solen in här så jag knappt kommer kunna urskilja vad som står på skärmen.  :P Ska strax hoppa in i duschen och bli en människa igen för det känner jag mig verkligen inte som nu. Usch!

Ikväll blir det kinamat och Idol-tittande. :) Har varit sugen på kinamat sen jag åt det här nere för några veckor sen. Jag som alltid brukar vara skittrött på den maten efter en gång och sen vara tvungen att vänta några månader innan jag äter det igen. Men nåt har hänt. Suget efter ris, firterad kyckling och currysås har varit jobbigt stort. Äntligen ska det stillas. ;)

Så vem åker ur Idol ikväll? Jag hoppas på Sam eller Andreas. Är Amanda lika dålig som sist får hon (tyvärr) gärna dra också.

Det var allt för mig just nu.
Ha en trevlig dag allihopa!

Jag försov mig!

Usch vilken hemskt morgon det blev idag. Jag försov mig! Det värsta är att jag inte minns att jag stäng av klockan. 10.23 stod den på när jag slog upp ögonen. Jag bokstavligt talat flög upp ur sängen. 11.40 skulle jag iväg till bussen. Blev riktigt stressat kan jag säga, men jag hann. :)

Nu sitter jag nere i Lund och väntar på att vattnet till pastan ska koka upp. Jag håller på att hungra ihjäl. Magen kurrar hej vilt. :P

Dags för lite mys i soffan nu.
Ha det super!

Zlatan

Zlatan knackar på och erbjuder 30 miljoner för huset. Lite senare går husägaren in till sin fru och säger att han sålt det. En vinst på 22 miljoner.

Hade jag sålt mitt hus om Zlatan knackat på? Hm...det är ju rätt svårt att säga nej till 30 miljoner. Men om det vore mitt drömhus vet i sjutton om jag hade gjort det alltså. Vem vet om jag hade hittat mitt drömhus igen. Hur som helst, sålt det eller inte, jag skulle först och främst ha läxat upp honom ordentligt. Så som han fjantar runt i landslaget som anfallare utan att göra mål går inte för sig. Det impar inte på mig, hur bra han än är i klubblaget. Tycker dock att han borde hamnat på top-30-listan över världens bästa spelare, för det är han. När han spelar i Inter. Men vad jag tycker spelar ju mindre roll. Iaf när det gäller Zlatan

Promenadbilder

Bjuder på några bilder som brorsan skulle envisas med att ta under vår promenad. Vissa bra, andra kass. Ni ser hur glad jag är på sista bilden. ;) Vi hade helst velat ha varsin digital systemkamera, typ en Canon EOS 400D. Det hade inte suttit helt fel, men det kan vi ju se stjärnorna efter ett bra tag framöver. Om vi inte blir lite rika förstås. :P

image110

Det kommer vara saknat

Satt vid pianot innan och klinkade fram Kom änglar och En längtan till dig. Då kom den där känslan som brukar komma upp ibland när jag sitter vid tangenterna. Vad händer när jag flyttar? Är det något som jag kommer att sakna när jag flyttar hemifrån så är det just pianot. Jag kommer sakna att kunna sätta mig och klinka lite när jag får lust. Jag vet inte hur det är med sånna instrument i lägenheter. Får man ha piano? Eller låter det för mycket? Kommer jag bara att få spela när jag är hemma på besök lite då och då? Det känns lite jobbigt att behöva skiljas från något man hållt på med i 14 år. 
  
image108

Drömmar

Har just vaknat efter en drömlös natt. Det sägs att man drömmer varje natt, men att man inte kommer ihåg allt. Det känns tveksamt, men kanske är det så. Det är inte ofta jag minns att jag drömt och när jag väl kommer ihåg är det värsta konsiga drömmarna. Hur kommer det sig att de är så konstiga? Man drömmer ju ofta om något man varit med om, men i drömmarna blir handlingen ändå helt vrickad. Inte alls som det var "på riktigt". Drömmar är skumma.

Nermejad Ulricehamnsbo och en tränad rumpa

Hv leder fortfarande serien. Allt är med andra ord som det ska vara. Fick se Sebastian Meijer (Västerås) bli nermejad av en leksandspelare och filmad i närbild innan jag satte mig och kollade på House. Alltid kul att se personer från stan i tv, som lyckats inom sitt område. Speciellt de som är lika gamla som en själv och som man gått i samma skola (och spanskagrupp :P) som.

Måste göra mina rumpövningar med. T. var så snäll och påminde mig om dem. Det betyder att jag måste ställa mig på alla fyra och sträcka ut ett ben i taget i en sådär 5 minuter. För jag kan ju absolut inte vara sämre än honom. ;)

Dags att sätta igång.

Dagens photoshoppande

Detta är vad jag har suttit och pillat med idag och igår kväll. Är riktigt nöjd med resultatet faktiskt. :)
(
Kolla resultatet i sin helhet här)


image109

Fast vid datorn

Idag är det segt. Riktigt segt. Vaknade vid halv elva och gick upp, satte mig vid datorn och åt frukost. Sen var jag fast där. Pillade med en ny presentation till Lunar (jag vet, det är fjortis, men jag tycker det är roligt att greja med Photoshop so why not :)) i Photoshop och då rinner tiden bara iväg. Tio över tolv kom jag på att jag kanske borde börja skala potatis som skulle kokas och vara klar tills pappa kom hem på lunch klockan ett, så jag stressade runt här som en yr höna. Naturligtvis blev potatisen klar för tidigt ändå, men jag hann ju. ;)

Nu är jag iaf duschad, sminkad, påklädd och tänderna är borstade. Hade tänkt ta med mig brorsan ut på en promenad nu, men då fick han så klart oväntat besök av en kompis. :P Väntar och ser om han blir ensam snart igen. Tråkigt att gå själv ju.

För er som inte vet hur frukten i ett granatäpple ser ut så kan ni se det på bilden här. Satt och mumsade i mig det igår kväll till alla tv-program (ID, CSI, Boston Tea Party). Boston Tea Party är riktigt roligt. Filip och Fredrik kan ju med att prata om precis vad som helst. :D Ni kollar väl på det om ni har kanalen??
 

image106

R.I.P

Snälla, säg att det inte var jag som gjorde det. Säg att den lilla krabaten redan låg där på garageuppfarten innan jag kom körande. Stackars liten. Det var verkligen inte meningen (om det nu var jag). :(
   

image105

Öronproppar hade behövts

Idag har det låtit som om hela huset skulle kollapsa. Det har varit två snubbar här för att ta ut vår gamla oljetank. Det lät inte lite när de skulle såga isär den alltså. När jag stod i duschen lät det som om ett flygplan var på väg att krascha rakt ner i huset. Sen var jag dum nog att sitta och läsa i mitt rum. Tankrummet ligger precis under. :P Men flyttade jag mig. NEJ. Jag vet, ibland är jag lite knäpp, men jag tänkte inte så långt. ;P Boken blev iaf utläst så nu tänkte jag börja läsa Olycksfågeln av Camilla Läckberg.

Snart blir det att dra ner till ICA och handla lite grejs till mammas symöte. Eller symöte är ju bara ett täcknamn egentligen. De sitter mest bara och tjötar. ;) Har varit på ICA varje dag sen i onsdags/torsdags tror jag. Värsta ICA-wannabe'n. :P Ska absolut inte visa mig där i morgon igen, det lovar jag.

Roligaste ordet

Dåndimpen måste vara ett av de roligaste orden.

Säg det högt för dig själv en gång.

Roligt, eller hur? :D

"Han fick stora dåndimpen".

*SKRATT*

;P

Skum frukt, men riktigt god

Då var det söndag igen och jag sitter och smuttar på lite choklad som jag var onyttig nog att köpa innan tillsammans med ICA:s sista granatäpple. Hade ju velat ha två, men ett är ju bättre än inget iaf. Åt granatäpple för första gången i helgen. Skum frukt för det ser inte alls ut som ett äpple inuti, men det var riktigt gott. Det ska jag börja käka som godis. Nyttigt va? :D

T. sitter just nu på bussen hem till Lund. Tråk. Hade gärna haft honom här ett tag till, men det blir nog att jag åker ner till honom redan på torsdag igen. :)

I fredags var ju jag iväg och träffade Ottilia och Carro. M. kunde helt plötsligt inte komma, så det blev bara vi tre, men det var jättetrevligt. Vi gjorde hemmagord pizza (som jag åt mest av :P), käkade chips och godis, snackade och kollade på Idol. Det bjöds även på en rolig nyhet, men det skriver jag inte om här. Inte än iaf. :)

T. fick ju stanna hemma med familjen medan jag var iväg, men det verkar ha gått bra. Iofs hade visst mammas mun gått i ett en stund angående massa strunt om mig. :P Han verkar som tur är inte ha blivit avskräckt. ;) Det var ett jäkla liv på alla när jag kom hem. Skratt och gapande. Det visade sig att de spelade TP (Trivial Persuit). :P

Annars har det varit en rätt slapp helg med tv-tittande, bastande och lite promenader.

image104

Vem är boven till att jag är så trött?

Det känns som att jag skulle kunna gå och lägga mig nu och sova tills i morgon och då slumrade jag ändå till en liten stund innan. Det måste bero på vädret. Mörkt, grått och regnigt. Eller så har jag nån förkylning i kroppen som ligger och väntar på att bryta ut.

Nu är det bara några timmar kvar tills T. kommer iaf. Lite försenad tyvärr, men det brukar ju bussarna oftast vara. Fast sist jag åkte ner till Lund var jag i tid. Vilket inte T. var så jag fick sitta och vänta på honom istället för tvärtom som varit standard annars (anledning: han trodde att jag skulle vara försenad den här gången med). :P

Förmodligen blir det lite tomt på inlägg i ett par dagar nu, men på söndag kväll är jag tillbaka igen. :)

Ha det så bra tills dess!

Glassig pizza

Får jag bjuda på en pizza med glass och chokladsås?
Alltså, vad får alla sina knäppa idéer ifrån. Man blir ju spyfärdig bara av att läsa om det och se en bild på skapelsen. =S

image103

(
läs artikeln här)

Love it!

image103Idag är det en sån där seg morgon. Har precis ätit frukost och sitter här i pyjamas, osminkad och med håret på ända. Skitsnyggt. ;) Ska snart pallra mig in i duschen innan jag ska sätta igång med dagens sysslor; lite städning, lite jobbansökningsskrivning (nytt ord :P) och annat onyttigt som att äta upp det sista av glassen som jag köpte igår. Ben & Jerry's - Chocolate Fudge Brownie. Love it! Trodde att den skulle smaka för stark choklad, men där hade jag fel. Browniebitarna fick mig helt på fall. Mums!

Ikväll kommer T. hit. Saknar honom hur mycket som helst trots att det inte var längesen vi sågs (tisdags morse). Det första jag ska tvinga honom att göra är att sitta med mig i soffan och kolla på Jericho. Mm, jag är elak. Tvingar honom alltid att kolla på en massa serier. Men vad ska jag göra. Jag kan ju inte leva utan dem. ;)

Garanterat ståfräs

Hoho, jag höll på att skratta ihjäl mig när Fredrik skulle speed-dejta sina tjejer i Bonde söker fru. Han fick garanterat ståfräs av tjejen som knockade honom totalt. Han visste ju inte vart har skulle ta vägen när hon gått ut från rummet. ;P Och hans dialekt. HAHA. Så  värst talför var han inte heller alla gånger. Totalt knäpptyst ibland. Men han var väl nervös stackarn. Kul grabb det där iaf. ;)

Karl-Petters dialekt är inte att leka med den heller, men den snubben är häftig. Min favorit i programmet. :)

När det var slut var det bara att slå över till 5:an och Grey's Anatomy. Meredith överlevde! :D Precis som jag trott och det kändes rätt självklart också. Hennes mamma dog istället, men det gjorde inte så mycket. Hon var mest bara ett störande moment som var elak. Det var iofs lite skönt att se att hon gav Meredith en fin kommentar där "på andra sidan" och fick Meredtih att vakna upp från döden.

Tyvärr en hel vecka kvar tills nästa onsdag. En tv-kväll att se fram emot. :)

Det vänder sig i magen

Jag blir äcklad varje gång jag ser tv-reklamen med Kalles Randiga Banan. Ärligt, vem fan har kommit på den idiotiska idén?

Så här står det på
Abbas hemsida:

"Kalles Randiga Banan. Hälften mildrökt kaviar och hälften krämig färskost smaksatt med bananpuré. En mildare variant av Kalles med en spännande och god kombination mellan sött och salt."


Nån som blir sugen? Inte jag iaf. Usch, fy och blä!

Trots det känns det nästan som att man måste prova eländet för att kunna bekräfta hur äckligt det verkligen är.

Eller inte.

image102

Kallt så in i norden

Det är tusan svinkallt ute. Mina öron höll på att trilla av. Idag känns det verkligen som höst.  BURR!

Ge mig sommar igen.

Snälla.

Träning hemma istället för på gymmet

Lite ändrade planer idag. Jag och bror min hade planer på att åka iväg och träna nu på förmiddagen, men eftersom vi båda känner oss lite förkylda så kom jag med det väldigt uppskattade förslaget att vi tar oss en promenad och tränar lite smått här hemma istället. Så, så blir det.

Annars har jag inga direkt storslagna planer idag. Ska städa av lite, hänga med mamma ner på stan och handla och kolla lite efter jobb.

Har dessutom en mängd kort som borde skickas iväg för framkallning. Finns kort från i julas och det känns som att de borde framkallas innan årets jul intar världen. Förstår inte varför jag ska vänta så länge med det jämt. Kommer ju bli jättedyrt bara för det. :P Aja, korten ska ut på papper iaf så man kan se dem ordentligt. :)

Svåra motståndare

AEK Athen (Grekland)
Fiorentina (Italien)
Mlada Boleslav (Tjeckien)
Villareal (Spanien)

Där har du Elfsborgs motståndare i UEFA-cupen. AEK Athen och Mlada Boleslav hemma, Fiorentina och Villareal borta.

Ingen lätt grupp. Får se hur de klarar sig mot de lagen. De tre första lagen i gruppen går vidare till nästa omgång.

Spännande.

ZZzzzzz

Jag är så sjukt trött. När klockan ringde äckligt tidigt i morse ville jag helst slänga hela mobilen (använder mobilen som väckarklocka) genom fönstret och sett den landa tre våningar ner, alldeles trasig och tyst.

Hur orkade man gå upp den tiden dag efter dag under skolåren? Gymnasiet som högskolan. Förmodligen blev man van, men nu när jag knappt aldrig går upp den tiden så är det en plåga. EN PLÅGA.

Nu ska jag lägga mig i sängen, sätta på Daugava, blunda och förhoppningsvis somna en stund.

ZZzzzzz.....

Trevlig eftermiddag

Har haft ett par trevliga timmar på stan med T:s mamma och syster. Jag och B. traskade först runt lite själva. Bland annat till Domkyrkan. Stor och fin kyrka det där. Annat mot vår lilla vita, men dock så fina, kyrka i U-hamn. Sen mötte vi upp C. och hamnade på Botulfs för att äta. Jag tog bakad potatis med kyklingröra. Jättegott! Tack så mycket för maten B! :)

Nu sitter jag vid datorn (rätt självklart iofs :P) och väntar på att T. ska komma hem om ca. en timma.

I morgon bär det av hemåt igen. Det blir att ställa klockan på 06.00. Usch! 7.55 går bussen. Segt, men det blir nog att sova ett par timmar när jag satt mig på den. :)

Dags att läsa
Aftonbladet och se vad som har hänt sen senaste titten där.
So long!

Paparazzi-Thomas i full fart

I lördags kväll upptäckte vi en bil ute på parkeringen med ljuset på. Kul för den ägaren, tänkte vi. :P Igår förmiddag dök den, förmodligen mindre glada, ägaren upp och skulle starta bilen. Noll reaktion från den. Hehe. Skadeglädjen var igång här. ;) T. ville leka paparazzi och följde hela dramat. Så här såg det ut:

image101

Efter onyttigt kommer nyttigt

Igår kväll var vi riktigt nyttiga. Efter att ha frossat i ostbågar, nötter och cocosbollar under dagen, köpte vi gul och röd paprika, gurka och morötter att knapra på. Till det en lite mindre nyttig dip, men det onyttiga försvinner i allt det nyttiga. Eller hur? ;)  Gott var det iaf. :) T. lyckades vara lite mer nyttig än mig genom att knappt ta någon dip alls. Häromdan satt han och åt en sallad när jag glufsade i mig en pizza. Tjockvarning på Therese? Nej då, långt ifrån. :P

image100

Jag gjorde det

Jag föll för trycket. Jag har skaffat Facebook. Tänkte att jag kunde ge det en chans. Fast jag tycker fortfarande det är en bökig sajt. Får se om och hur länge jag blir kvar där eller om jag lägger ner det innan ni ens hunnit blinka. :P

En sevärd film

image99Vi hyrde Shooter med Mark Wahlberg i går. Riktigt bra film. Den handlar om en f.d. prickskytt i armén, Bob Lee Swagger (Wahlberg), som  får i uppdrag att hjälpa till att rädda presidentens liv då ett attentat mot honom har avslöjats. Men det blir inte riktigt som Swagger tänkt sig då han själv blir anklagad för attentatet.

Spring och hyr! NU! :)



Sväva fritt i det blå och bara njuta

Tänk om man kunde flyga. Det vore nåt det. Såg två skärmflygare nu när jag tittade ut genom fönstret. Det såg så härligt ut. Sitta där uppe och sväva fritt i det blå, titta på utsikten och bara njuta. Glömma allt annat och bara vara. Fångas av vinden. Styra undan. Sen landa på marken, med längtan att få komma upp dit igen. Snart.

Vingar. Människan borde vara utrustad med vingar. Mmm.

Morgonpigga som bara den

image98
T sitter framför tv:n och kollar på MFF-Gbg. Ska väl snart ta och joina honom i soffan även om jag inte är så jätteintresserad av matchen. Gbg har ju möjlighet att dra iväg i toppen. Kul för dem. :P

Vaknade ovanligt tidigt idag för att vara lördag. Trodde T skulle sova till lunch typ, men icke. Tjugo i åtta var han vaken (ja, jag var riktigt förvånad) och sen somnade vi inte om. Tog oss ut på en promenad i det fina vädret och en och en halv timme senare var vi tillbaka med tacos som det ska mumsas på ikväll. :)

Sen slocknade vi däremot båda två i en hög på sängen. Ikväll blir det att hyra en film och mysa i soffan.

Och där gjorde Gbg 1-0. Nu måste jag jag nog gå och trösta T lite.

Mysteriet som måste lösas

Det är nåt fel på T:s täcke. Jag försökte lösa mysteriet igår utan framgång, men ska snart göra ett nytt försök. Det är precis som om täcket krympt eller att påslakanet blivit för stort. Eller så har T bara lagt i det åt fel håll. Långsidan mot kortsidan. ;) Det är hur som helst helt slappt längst upp och så kan det ju inte vara. Detta MÅSTE lösas så man kan sova ordentligt. ;)

image98

IFE är vidare!!!

Elfsborg är vidare från UEFA-cupens gruppspel. :D


Var bara tvungen att få det ur mig. ;) Förlusten, 0-1, hemma igår gjorde inget eftersom Elfsborg gjorde fler mål på bortaplan där de vann med 2-1. Nu känns det inte lika hemskt att SM-guldet är kört.

Jag säger bara: YEAH!!!

Pizza ikväll?

Jag orkade mig upp lite tidigare än igår. Molnen har skingrats utanför fönstret efter nattens regnande. Det ser ut att bli en fin höstdag. Jag gillar inte när det regnar på natten och det ska envisas med att droppa på plåten utanför. Alldels för irriterande för min smak. Tyst ska det vara.
 
Ikväll är det årets första Idol-final. Jag är ju lite besatt av det där programmet så självklart ska jag och T kura ihop oss i soffan och titta på det. Medan han håller på krulltotten Andreas (bara för att han är från Malmö och är ett inbitet  MFF-fan av nån konstig anledning som jag inte kan förstå) så håller jag på Amanda (som faktiskt är från Lund och vore ett mer logiskt alternativ för T att hålla på), Daniel och Marie. Heja, heja!

Jag är lite sugen på pizza ikväll.
Tror jag. Men det är nog för onyttigt. Jag måste snart lägga mig på golvet och träna lite mage och rumpa. Sen ta de alldeles för tunga hantlarna som ligger på golvet bredvid mig och köra armarna. Jag tar förstås av det mesta av vikterna för att armarna inte ska hänga nere i golvet som värsta apan sen.

Nä dags att börja fördriva dagen i min ensamhet. Känner jag mig rätt, ligger jag i soffan, uttråkad och rastlös om några timmar. :P

Mycket rönnbär = kall vinter?

Usch, vad det var segt att gå upp ännu en gång. Att man aldrig lär sig. Är man pigg första gången man vaknar ska man gå upp, annars är det kört. :P Kom inte upp förrän vid halv elva och var mer eller mindre halvdöd då. Dessutom satte dom morgonpigga arbetarna igång med att trimma utanför fönstret lite efter åtta. Jag var sådär lagom glad. Fick stänga fönstret och när jag vaknade var jag varmare än varmast.

Orkade mig iag in i duschen tillslut och nu har jag piggnat till en aning. Borde ge mig ut och gå en sväng, men lusten är borttappad. Så tråkigt att gå själv utan att ha ett mål. Men jag kanske tar mig ut sen ändå. Måste iaf till affären för att fixa mig lite lunch om ett tag.              
                                                                                                 image96

Höstiga färger utanför fönstret. Vad är det man brukar säga... Mycket rönnbär ger en kall vinter? Hm...vet inte om jag hoppas på det riktigt. Fast hellre kall än slaskig. Men jag hoppas snön håller sig borta ett bra tag till.

Kanelbullens dag

Klockan är halv åtta, T har gått till jobbet och jag är onödigt pigg. Men nej, jag tänker inte gå upp än. Jag tänker krypa ner under täcket en stund till. Annars får jag alldeles för många timmar att döda sen. ;P

Glöm inte käka massa kanelbullar idag! Det är ju Kanelbullens dag. Tänk att den har fått en alldeles egen dag. Rätt bra iofs, för då har man ju en anledning att proppa i sig många. ;)

Nu blir det sängen igen.
Ha det gott! :)

Slå rätt nummer för fan

Finns det nåt mer irriterande än att bli väckt av en hög, jobbig ringsignal som bara tränger in i huvudet och förstör ens sömn? Mitt svar är nej. Iaf inte i just den stunden.

De första signalerna orkade jag inte ens bry mig om. Jag var typ medvetslös och det tog en stund att komma upp till ytan igen. Efter det for det några väl valda svordomar genom hjärnan innan jag hoppade ur sängen, blundandes typ. Orkade inte öppna ögonen. :P Öppnade dörren och ut i hallen för att ta telefonen (har telefon i mitt rum, men jag ville ta den trådlösa så jag kunde se vem det var. dumt, eftersom jag ändå inte orkade öppna ögonen så pass mycket för att kunna se det. :P)

Jag med mörk, sömndrucken röst: Det är Therese.
Mannen i andra änden: (tyst en stund)
Mannen i andra änden: Har jag kommit till blablabla? (Hörde inte vad han sa, men inte var det hit han skulle iaf.)
Jag (fortfarande samma röst): Nej, då har du ringt fel.
Mannen: Ursäkta mig så mycket.
Jag: Hej.

Jag gick med andra ord upp helt i ONÖDAN för att nån jäkel inte kan slå rätt nummer!!!! GAAAAHHHH!!!!

Med dig kan jag vara mig själv

Sitter här, omvirad i mitt täcke, med radion på i bakgrunden. "I'll be searching for the special one", sjunger han. Jag behöver inte leta längre. Jag har hittat honom. I morgon åker jag till pojken min. Det är första gången jag kan kalla någon för pojkvän. Det är första gången jag kan säga "det här är min pojkvän". Det känns bra. Riktigt bra. 

Med dig kan jag vara mig själv. Det kände jag redan när vi satt där på bussen till Stockholm. Det är inte ofta man får den känslan så fort. Inte jag iaf. Du får mig att må bra. Du får mig att le.

Thomas, jag tycker om dig så mycket! 


image95

Sylten är slut, men kryssningen är bokad

Väskan är packad. I morgon bär det av till Lund igen. Nästan en hel vecka blir jag där den här gången. :) Men ni behöver inte vara oroliga. Jag kommer blogga därifrån. Måste ju få dagarna att gå på nåt sätt. ;) Nästan så att man borde lägga sig snart så det blir morgon fortare, men det lär ju inte ske i det här livet. :P Måste ju se på House ikväll. :) Kul snubbe det där. Han verkar så elak och knäpp fast han inte är det innerst inne. Eller lite knäpp kanske, men mest skön. :P

Ålandskryssningen är förresten bokad. Den 30:e oktober bär det iväg. Jag, Ottilia och Carro. Det ska bli riktigt skoj. :)

Hmm, mina pannkaksplaner sprack precis när jag kom på att sylten är slut. Inget gott utan det ju. =/ Vad ska jag nu hitta på till kvällsmat...

Lyckad färgning

Blev riktigt nöjd med bådas hår. :) Tyvärr glömde jag ju ta förebilder. Minne fiskpinne! Däremot kom jag ihåg att ta efterbilder och så här blev resultatet.

image95

Hjälp ur sängen

Tisdag morgon. jag sitter och äter fil med flingor och äppelmos. Sådär gott, men sylten var slut så det fick bli såhär.

Om 35 minuter kommer Ottilia och Corre för att färga håret. Ska se om de går med på en före- och en efterbild så man kan studera resultatet ordentligt. Förhoppningsvis blir det bra annars blir jag väl halshuggen sen. :P

Brorsan har fått nackspärr. Han kom inte ens ur sängen utan min hjälp. Haha. Han skrattar själv åt det så ingen fara på taket. ;P 

38 sekunder

Så kort tid tog det för Spice Girls att sälja slut sina biljetter till konserten i London.

Är folk knäppa?! Vem vill lyssna på dem liksom. :P

Dumma engelsmän.

image93

Hur?

Hur sjutton gör dom detta???

Facebook eller inte facebook, det är frågan

Sitter i valet och kvalet om jag ska falla för grupptrycket och skaffa Facebook eller om jag ska låta bli. Har fått massa mail från folk som addat mig som vän där. Hur det går till fattar jag inte eftersom jag inte är medlem, men men. :P

Så vad tycker ni, ska jag slå till och ge det en chans?

Måste bara kommentera
den här artikeln med. Löjligt, enligt mig. Sen när blev det fel att kalla en kokbok för enbart kokbok? Varför lägga till "gay" framför bara för att författaren är det och för att det är festlig mat? Ursäkta mig, men det är STOR tönt-varning på det.

Bye Schulman!

Jahopp, Alex Schulman lägger ner sin blogg. Det var ju tråkigt, men jag kommer inte sörja ihjäl mig för det. Bra va? :D