Det börjar likna ett hem

Muggar och äggkoppar

Inhandlade äggkoppar och fyra muggar idag.
Sååååå fina. ;) Ska in och köpa fyra till i morgon fast grön/vita istället för svart/vita. Har börjat plocka in saker i köksskåpen idag. Sofforna är uppe (var så trött så jag somnade nästan i den ena när jag fått på klädseln på dem), liksom soffbordet och sängstommen. Inte så mycket för ögonen för tillfället, men nu känns det  i alla fall nästan beboligt. :P I morgon ska Thomas börja montera tv-möbeln.

Den stora frågan lyder: vilken dag kan vi flytta in?
Det beror lite på när pappa kan låna jobbets släp så att vi får ner sängen. Men innan helgen kräver jag. :P

Möbler

Köksbilder

Köksbordet och köksstolarna är uppe! :) Blir skitbra det här. ;) Köksbänken är fortfarande belarmrad med massa städgrejer. Mamma har skurat järnet där idag och igår. Hur fasen folk har kunnat bo i den skiten är ett stort frågetecken.
I morgon hoppas jag att sängstommen och sofforna kommer upp.

Köket

Flytt på tisdag

Igår gjorde vi flyttanmälan, så från och med den 1/7 bor vi där. Alltså från och med tisdag (om allt går som det ska :P). Pappa och Thomas håller på att slipa vardagsrumsgolvet för fullt just nu. Var uppe en sväng och tittade efter jobbet. Maskinen dånade som fasen och man fick smått andningsbesvär av dammet, men fint blir det. :D

Har även beställt fast telefoni och bredband nu. :) Kommer vara utan bredband i 1-2 veckor sen, men jag ska nog lyckas överleva ändå. :P Frågan är om ni gör det, som inte får några uppdateringar från mig. :P

I morgon ska jag fortsätta med målningen av dörrkarmar/garderobsdörrar innan jobbet sätter igång klockan tre. Thomas får ta och lacka golvet, måla och helst ringa elbolaget.

Nu är det nära. :D

Renoveringsuppdatering

Köket är klart! :D Bara städning kvar där. I sovrummet är det garderobsdörrarna kvar att måla och i vardagsrummet är det golvslipning kvar, vilket ska göras på torsdag. Annars är det bara några dörrkarmar och en fönsterkarm kvar att måla. Gäst-/datorrummet tar vi när vi flyttat in. Och det gör vi nästa vecka! :D

Badrummet ser ju fortfarande förjäkligt ut. Väntar på att vår hyresvärd (svårare människa att få tag på har jag inte varit med om) ska få tummen ur och komma och titta på det och bestämma om vi ska få det omgjort eller inte. Det skulle verkligen behövas för det är inte fräscht någonstans. Toalettstolen är i och för sig helt okej som tur är. Nytt tvättställ ska vi hur som helst få eftersom det är en spricka i det.

I helgen blir det att sätta ihop IKEA-möblerna. Hur många svordomar gissar ni på att det blir? Jag tror på alldeles för många. :P

Ikväll börjar Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Woho! Ingen sommar utan dem ju. ;)

Lägenhetsbilder

Här kommer ytterligare några bilder från lägenheten.

Lägenheten

Midsommarafton

Midsommarafton bjöd på jobb, regn, blåst, grillning, cider, poker och fotboll. Tur att det finns paraplyn, annars hade jag blivit dyngsur på väg hem från jobbet. Men inte stoppade lite regn oss från att grilla. Vi ställde grillen under altantaket,  Thomas hällde på alldeles för mycket tändvätska, storeld, bra glöd och lyckade, goda köttskivor. :)

Efter maten blev det poker. Jag, Thomas, Ottilia, Andreas och Peter tampades om potten på hela 100 spänn. Alla lade 20 kr var. Jag var sååååååå nära att ta hem det om inte tursnubben Thomas hade haft bättre två-par än mig. Grrr!!!

Självklart åts det jordgubbar, chips och godis också. :)

Pokervinnare

Trevlig midsommar!

Vad fan höll Sverige på med igår då? Deras spel från de tidigare matcherna var ju helt bortblåst. Pinsam insats där inget gick som det skulle. Nåja, jag ska kolla vidare på EM ändå. Sveriges uttåg stoppar mig inte.

Renoveringen rullar på. Ska fortsätta på lördag med hallen och vardagsrummet. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder då också. Hoppas verkligen att målet att vara klara nästa helg håller. Jag vill flytta in nu!

Jobb mellan 11 och 20.15 idag och mellan 7.17 och 15.15 i morgon. HOppas det är uppehållsväder då så man kan grilla på kvällen för det är planerna. Anars har vi inget att äta. :P

Trevlig midsommar!

Matchmiss igen

Båtturen igår var väl trevlig, men jag var på fel humör och alldeles för trött för att tycka att det var så där jätteskoj. Hade lika gärna kunnat stanna hemma faktiskt. Men nu är det gjort. Idag är det jobb mellan 11 och 22 som gäller. Tyvärr. Det betyder att jag missar toppmatchen mellan Italien och Frankrike. Det är skit att jobba under EM. :P Som tur är kan jag se Sverigie-Ryssland i morgon.

Thomas slutar tidigt idag och i morgon så han får jobba lite i lägenheten för en gångs skull. Jag börjar bli sjukt trött på att måla nu. Men jag hoppas på att vi blir klara med hallen och vardagsrummet till nästa torsdag då vardagsrumsgolvet ska slipas och lackas (om slipen är ledig då). Sen kan vi flytta in. :D

En olockande båttur

Nu är köket och sovrummet så gott som klart. Det är bara taklisterna och garderobsdörrarna kvar i sovrummet att måla och taklisterna, 1½ kökslucka och städskåpsdörrana kvar i köket. I morgon kan vi nog sätta upp de köksluckor som är klara. :) Ska ta listerna då också plus något mer som jag inte bestämt mig om än. Förmodlogen blir det att slipa väggarna i hallen eller vardagsrummet. Finns inte så mycket att välja på längre. :D Elle jo, garderobsdörrarna är ju kvar också...

I morgon kväll blir det en båttur med jobbet. Chefen har hyrt båten som går på Åsunden (sjön här) idag och i morgon så man fick skriva upp sig på vilken dag man ville åka. Jag hade och har noll lust att hänga med. Tre timmar på en liten båt känns sådär lockande. Har åkt den vägen innan. Men jag och en till bestämde oss tillslut för att följa med. Det är ju i alla fall gratis mat och dricka. :P Bara det inte regnar, åskar och blåser. Då stannar jag hemma.

Poängen som försvann

Sverige i ett jäkla nötskal. Jag är inte ens förvånad, bara irriterad. Det har hänt lite väl många gånger förr. Det borde blivit oavgjort, inte vinst för Spanien, men naturligtvis rullade bollen in i mål bakom Isaksson i 92:a minuten. Kan man bli annat än frustrerad? Nej! Ryssland väntar på onsdag och då finns det inget annat än vinst som gäller om det ska bli kvartsfinal.

Fredrik Stoor imponerade, Zlatan gjorde mål, Elmander sprang som en tok och Mellberg var som en mur där bak. Synd bara att Zlatans knä inte håller hela matcherna och att Elmanders ork tryter. De behövs.

Renoveringsbilder - köket

Här kommer lite utlovade renoveringsbilder på köket. Vitt, vitt, vitt blir det. :)  Och svarta skåpsluckor till det. De är dock inte med på bild eftersom de inte är uppsatta för tillfället.

Köksmålning

Den vinsten satt bra

Vet ni vad? Jag hann hem innan Sverige gjorde sina mål igår så jag fick se dem. :D WOHO! Har sagt ett bra tag att jag tycker Zlatan har sugit i landslaget. Inte ett mål sedan mot Island 2005 eller vad det var, men igår satte han äntligen dit den och jag måste säga: fan vad gött att han var på planen igår! ;) Hoppas bara att hans knä håller hela turneringen...

Förlåt att det är lite ont om bilder från reoveringen, men jag glömmer bort att ta kort när jag är där. :P Fast ska försöka knäppa några idag och lägga in ikväll om jag hinner.

Coop Bygg öppnar i morgon och idag är det "vip-kväll" för de med Med mera kort. Det blir att åka dit en sväng. Ska köpa duschstång och duschmunstyckte nu när det är billigt. Kommer väl knappt få se Thomas de närmaste 1-2 veckorna. Deras tider är helt åt skogen just nu. Men de blir väl förhoppningsvis bättre snart.

Snart dags för en ny jobbdag. Bara 4½ timme skönt nog. I morgon börjar jag klockan sex. Suck och stön.

Katastrofdagen är här

Då har den hemska jobbdagen kommit som betyder att jag missar Sverige-matchen ikväll. Och som om inte det vore nog så kommer jag missa större delen av första halvlek mot Spanien på lördag på grund av jobbet. KATASTROF!!!

Igår hann jag med riktigt mycket med renoveringen.
Målade de sista kökskåpen (bara skåpet under diskbänken kvar), köksluckorna, innerkanten på skåpen, sovrumsväggarna och slipade tapetskarvarna i köket så det bara att är börja måla nu. Hade vi inte behövt åka till Borås för att fixa brorsans födeledagspresenter (presentkort på Jack & Jones och ett pokerset) så hade jag målat väggarna i köket också. Jag vill INTE jobba idag. Jag vill måla och se på fotboll!

I morgon slutar jag tidigt så då går jag till lägenheten direkt efter jobbet och målar på som bara den. Är inte ledig innan söndag sen.

PLU-koder och ångest

Första riktigt jobbdagen på ICA är över och fotbolls-EM är igång. Gick bra idag, även om det är ett helvete med alla PLU-koder och de miljontals olika salamikorvar som man inte vet vad de ska slås in som. :P Dessutom känns det inte som att jag har tid att jobba när lägenheten står och väntar på att renoveras. Men nu har jag hela två dagar åt det. Thomas är ledig i morgon också så vi kan jobba på sp, bara den. Just nu ligger han och sover i mitt stekheta rum. =/

Det jag inte kan smälta är att jag jobbar till 22 på tisdag. Av alla dagar så just då! Det betyder att jag kommer missa i stort sett hela matchen mot Grekland. Tror ni jag kommer ha ångest och panik eller? Finns väl ingen som är och handlar den kvällen. Dessutom ska jag bara plocka varor de två sista timmarna, vilket jag aldrig gjort innan utanför köttavdelningen. Inget kommer ju ta slut som behöver fyllas på just då. Alla sitter ju hemma framför tv-appareterna. Alla utom jag. *gråter så tårarna sprutar*

6 juni

Idag är det hela 5 år sedan som jag tog studenten. 5 år! Vart har alla de åren tagit vägen? Ytterligare 3 skolår är avslutade sedan dess + ett jobbår och ett arbetslöst år. Det är inte klokt. Tiden har bara flugit iväg. Dessutom är det Sveriges nationaldag. Grattis Sverige! Vad som firas har jag ingen aning om så upplys mig gärna. :P

I morgon är det jobb på ICA som gäller. Hela dagen. Så ingen renovering i morgon för min del, men mamma, pappa och Andreas ska dit och slava lite. Sen tillbringar jag hela söndagen och måndagen där igen. Vill ha klart NU! Tyvärr är det en massa kvar att göra. Men det kommer att bli så fint när det är färdigt. :)

Färger bestämda

Renoveringen är i full gång. Ska ner och fortsätta måla så fort jag ätit frukost och gjort mig i ordning. Vi har bestämt färger nu. Det blir "äggskal" på väggarna i hela lägenheten. Lättast så eftersom vi inte kommer på någon annan bra färg. Lätt at tmåla över sen om inte annat. Köksluckorna och kökslådorna blir svarta. Coolt va? ;P

Annars har jag inte mycket at berätta. Ska till frissan i morgon och lägga i lite mer ljusa slingor så jag kan tona det ljusbrunt någongång. Just ja, Carro och Daniel fick en liten Elvira i fredags. :) Har sett kort, hon är jättesöt. :)

Ett dilemma

Ska själva snedtaket i lägenheten målas i samma färg som taket eller i samma färg som väggarna?

Jag och pappa tycker som taket, Thomas, mamma och Ottilia tycker som väggarna. Hur ska vi göra? Vilket är snyggast? Hjälp oss!

Idag blir det att börja med renoveringen. Ska börja måla i taken. Sen när brorsan kommer hem får han hänga med och hämta ut lite färg, penslar m.m. så vi kan börja måla i köksskåpen. Nu är det mörkblått där och ser förjäkligt ut. Det ska bli vitt. Ska också ta och hjälpa Ottilia med uppackning och montering av hennes nyinköpta saker. Kul, kul. :)

IKEA hela dagen lång

Shit maj-britt, vilken lång dag på IKEA det blev. Åkte 9, var där innan 10 när de öppnade och kom hem vid sju. Fick inte plats med allt i kärran så vi fick ringa till Ottilias brorsa som kom med deras kärra också. Vet inte hur många gånger vi packade om kärran. Det var mitt och Thomas impulsköp av en soffa som stal lite väl mycket plats. Men nu är allt uppe i lägenheten. I sina kartonger i och för sig, men nu har vi det mesta. Får se om sofforna får plats bara eller om vi skulle tagit två stycken 2-sits istället för en 2-sits och en 3-sits. Det märker vi. :P

Inköpen:
- sängstomme
- tillhörande sängbord
- köksbord
- 4 st stolar
- tv-möbel
- 2+3-sitssoffa
- hylla till badrummet
- hatthylla
- skohylla
- besticklåda
- dörrmatta
- badrumsmatta
- 6 st muggar
- toalettborste
- 2 st iskubhållare
- lådljuddämpare (så det inte skramlar när man lägger i saker i kökslådorna)

Bord och stolar till balkongen är redan inhandlade. Det som fattas nu är lite lampor, mattor, en helfigursspegel, bänk/hylla till vardagsrummet och kanske något mer krafs. :)