Nybakat

Kanelbullar
Idag har jag gjort något jag aldrig gjort själv förut. Jag har bakat kanelbullar. Med godkänt resultat. Jag har redan norpat en för att provsmaka. Det får jag göra fler gånger. Baka alltså. :P Nackdelen är att vi har noll plats i frysen så antingen får vi äta på ordentligt den närmsta tiden eller så får vi ge bort en del. Det lutar åt det sista. Tror att broder ska få en påse och så får Thomas ta med lite till jobbet. Så får det bli.

Lite mer höstshopping

Det blev Jönköping igår, vilket resulterade i en lite fattigare Therese. Tror aldrig jag hittat saker jag velat ha så fort och som dessutom passat direkt. Då måste man ju bara slå till. ;) Lite av det som kom med hem kan ses på bilden. Thomas köpte dessutom Wii Resort. Svårare än vanliga Wii Sports, men kul. :)

Höstshopping
I morgon är det släktträff som gäller. Pappas kusiner på farmors sida (tror jag) med barn och respektive. Har inte en aning om vem en del är så det kan nog bli skoj. Ikväll blir det lugnt. Funderar starkt på att krypa ihop i soffan och se någon film.

Godaste tårtan

Tårta

Kanske inte den vackraste tårtan världen har skådat, men absolut en av de godaste. ;) Är riktigt nöjd med vad jag lyckades åstadkomma och hela åts upp. Glupska familjen var det här ja. :P

Och Thomas blev jätteglad över presenterna. Mest glad över min. ;) En amerikansk fotboll i äkta läder som han trånat efter ett bra tag. Av Andreas fick han en shaker och ett mätglas, så nu kan det blandas drinkar och av mamma och pappa fick han en fonduegryta. Perfekt, enligt mig. :)

Happy birthday to you!

Thomas 25 år

Höstnytt i garderoben

Hoppade in en sväng på Lindex idag och kom ut med fyra nya grejer (de på bilden plus en lila, stickad halsduk). Man får ju passsa på om man hittar något och har lite rabatt att uttnyttja. :) Nu måste jag bara hitta något att ha till de där tightsen. Tur att lönen kommer i morgon. Verkar som att det kan bli en tur till Jönköping på torsdag. :)

Shoppade Lindexkläder
Lindex.se

Franska vänner

Jag undrar hur man orkar se på tv i Frankrike, Tyskland, Italien och så vidare. Allt är ju dubbat. Jag skulle bli knäpp. Blev det nästan i Paris tills vi hittade CNN med engelskt tal. För vem vill se Vänner dubbat på franska?! Hua mig då. Hemskt var det! Kan någon vara snäll och ge länderna en textmaskin!!!

Längtan till fint väder

När man ser vädret ute kan man inte låta bli att längta tillbaka en aning till Grekland.

Segelbåt i Grekland

Nu är det jobb hela helgen som gäller. Inte så jätteinspirerande direkt, men det är bara att bita ihop. Det är söndagen som är värst. Ikväll blir det lugnt. Sitta vid tv:n och kolla på friidrotts-vm och annat skoj (om det går något vill säga).

Parisbilder

Parisbilder

Paris

Eiffeltornet by night

Då var man hemma i vardagen igen. Dagarna i Paris var fantastiska. Fin stad och jag skulle absolut kunna tänka mig att besöka den igen. Om ett tag. Ett bra tag. Är trött på att resa nu. Det var oerhört skönt när planet, efter lite turbulens, äntligen landade på svensk mark igen. Man uppskattar Sverige mer när man varit borta ett tag. Hem ljuva hem.

Vi bodde ca en halvtimmes promenadväg från Eiffeltornet. Centralt och bra. Tack Gunilla för lånet av lägenheten! :) Det var förvånandsvärt lätt att hitta i Paris med tanke på att det är en så stor stad. Vi traskade runt en massa. Louvren var vi naturligtvis tvungna att besöka för att se Mona Lisa, men vad besviken jag blev. Vilken fjuttig, liten tavla. Jag har aldrig tyckt den varit fin, men jag trodde den skulle vara större. Triumfbågen fick också ett besök där vi sprang över den livsfarliga rondellen eftersom vi inte hittade gångtunneln under först. :P Självklart var vi uppe i Eiffeltornet. Vi tog trapporna. Betydligt kortare kö och billigare. Bra motion också. ;) Och så blev det en sväng förbi Notre Dame. Vi gick aldrig in. För lång kö i för mycket sol. Det orkade vi inte. Det får vi ta nästa gång. ;) Gallerie LaFayette var häftigt. Bara märkesgrejer...Prada, Gucci, Louis Vuitton, Marc by Marc Jacobs m.fl...Thomas var helt hänförd över priserna. :D Coolt var det i alla fall.

Det var väl ungefär vad vi hann och orkade med under dessa dagar. Fler bilder kommer någon annan dag.

Reseberättelse - Zakynthos

Tisdag
VARMT! Kändes som att gå in i en vägg när vi kom ut från flygplatsen. Runt 40 grader i skuggan. Efter ca 30 minuters bussfärd var vi framme vid hotellet som låg precis vid stranden. Bra standard och trevlig personal. Och vi behövde inte oroa oss för att känna oss bleka för ön kryllade av engelsmän. En del var bländande vita. :P Zakynthos är för dem, som Kreta och Rhodos är för svenskarna. Vi hittade bara två svenskar till på hotellet. Två trevliga kvinnor mellan 55-60 kanske.
 

Hotellet

Onsdag
Lite sol och bad innan det var dags för barbequekväll i Argassi. Vi vågade inte ta lokalbussarna, så det blev taxi. Greker är galna i trafiken. Kör mot rött, tutar och gasar. Ville man parkera var det bara att köra åt sidan och sätta på varningsblinkers. Men vi kom fram helskinnade och det blev en trevlig kväll med mat och eldshow. Det visade sig att reseledaren som var med och Thomas gick på samma dagis och lågstadie. De hade inte sett varandra på 15 år. Världen är bra liten.

Barbequekväll

Torsdag
På kvällen hade vi bokat in oss på Mezekväll. Grekiska smårätter severades, men det var ingen hit. Ingen mat som föll mig i smaken och Thomas mådde halvkass så han åt knappt inget heller.

Fredag
En heldag på havet med sikte på Smuggler's wreck som inte blev riktigt som vi tänkt oss. Det började bra, var lugnt vatten och fin utsikt. Sen varnade reseledaren oss för att det kunde bli lite blåsigare när vi rundade norra udden på ön. No shit! Det var inte många som hade lugn mage kan jag säga. En del spydde, åksjuketabletterna tog slut och vi guppade hej vilt. Vi klarade oss även om Thomas mådde rätt dåligt ett tag. Väl framme vid vraket meddelades vi att det blåste för mycket för att lägga till så alla sprang fram med kamerorna för att åtminstone få några bilder från platsen. Båten svängde och följdes av ett "krasch". Drickaskåpet var nära att välta och några flaskor flög i golvet. Ingen större skada skedd och tillbakavägen gick ganska smärtfritt när vi väl kommit runt udden igen. Dagens höjdpunkt var när vi skulle ut från en hamn där vi stannat för lunch och var nära att köra in i en fransk segelbåt. Ankaret hade fastnat och det slutade med att "vi" fick kapa det. Så för att summera det hela kunde utflykten varit mer på vår sida. Det hade visst aldrig blåst så mycket tidigare, men men, en erfarenhet rikare är vi.

Båttur till Smugglers wreck

Lördag
Ytterligare en båttur inplanerad på eftermiddagen. Denna gång blev det buss till Laganas för att därifrån ta båten ut i bukten. Målet: att se en havsköldpadda och det gjorde vi! Så söt! Stackarn kände sig nog väldigt stressad för vi var tre båtar som ville få en skymt av den. Efter en stund lämnade vi den ifred och fortsatte mot Sköldpaddeön där vi tog ett badstopp i det kristallklara, turkos vattnet. Fri sikt ner till botten 4-5 meter ner. En simtur in i en kalkstensgrotta och ut på stranden för att sedan ta sig till båten igen. Det blev ytterligare badstopp vid Kerigrottorna. Finfint!

Sköldpaddetur

Söndag
Fri dag med sol, bad och minigolf.

Minigolf

Måndag
Jag mådde illa hela dagen och orkade inte göra mycket. Blev bad och sängliggande ungefär.

Tisdag
Hemresa. Sjukt skönt att få komma hem. Även om det var underbart där nere så tröttnade man faktiskt lite på värmen och saknade standarden här hemma.

Hemma en stund

Hemma igen. Så sjukt skönt. Men det har varit en bra vecka med massor av sol och bad. Berättar mer senare. Kanske i morgon eller nästa vecka. Orkar inte just nu. Är dötrött. På torsdag bär det av till Paris. Ett himla flängande på oss just nu.

På återseende.

Mot varmare breddgrader

I helgen har Birgitta, Thomas mamma, varit här på besök. Mycket trevligt! Det första vi gjorde var att dra med henne på en grillkväll hos mamma och pappa. Supergott! Tyvärr var det kallt och jävligt så det blev att sitta inne. Lördagen däremot bjöd på bättre väder så det blev två promenader runt stan för att visa hur fint vi har det här. På kvällen blev det restaurangbesök på Kallbadhuset. Hur gott som helst! I söndags vaknade Thomas med magont (dock inte pga av maten, ingen annan blev dålig) och hängde med huvudet i toalettstolen. Det blev ett besök på akuten på kvällen eftersom vi åker mot värmen i natt. Det blev som tur var ett positivt besked och idag mår han bra igen.

Så nu: BYE BYE SWEDEN, HELLO GREECE!