Bakterierna anfaller

Igår var jag och fyra arbetskamrater på första delen av två i en kurs i livsmedelshygien. Lite intressant är det trots allt, men man blir ju nästan nojig över att läsa om sånt där. Knappt man vågar stoppa nåt i munnen utan att tänka på vilka bakterier och virus som kan komma in i kroppen. :P Det gäller att koppla bort det där. Jag menar, jag har ju inte blivit sjuk av mat hittills så varför skulle jag bli det nu? Det är bara att äta på. Men min mardröm vore ju att få binnikemask. 7-8 meter kan fanskapet bli. Jag skulle nog dö på fläcken om jag frick reda på att den sån kröp runt i mina tarmar och ville ut där bak. :P


Livsmedelshygien

Jobbhoppet lever vidare

Har precis kommit hem från ett kort informationsmöte med den nye chefen som tillträder första maj. Han gav ett bra första intryck så det ska bli spännande. Känns som att jag kan pusta ut en aning. Har varit lite nervös för att inte få förlängt när min anställningsperiod går ut sista april, men det verkar som det inte ska ske några större förändringar i början så...PHU! Vad ska jag hitta på annars liksom?? Panik. Fast faran är ju inte över än. Men å andra sidan, utan mig kommer de inte hinna med allt som ska göras. ;)

Får förövrigt en usel lön den här gången. Men så går det när man ska åka till Stockholm och ha lite roligt.

Sjöhus

Fantastisk dålig sång

Jag som sagt att jag ALDRIG ska sjunga kareoke, sjöng SingStar för fulla muggar igår. Skitskoj! Oerhört falskt (min röst suger), men tonerna satt ändå på något märkligt sätt och jag vann några gånger. Det bästa var ändå när jag och Thomas skulle sjunga Africa av Toto. Ja jävlar, jag bröt ihop totalt och fick världens skrattanfall. Han fick till ett helt sjukt tonläge som på något sätt gick hem i spelet. Mitt skratt gick inte att få stopp på. Så fort refrängen satte igång var det kört. Det var längesen jag skrattade så mycket.

Sammanfattat: en lyckad kväll hos Peter i hans nyrenoverade lägenhet. Är sjukt avundsjuk på hans kök. Allt är nytt. Men det ska jag också ha någongång, ett nytt, fräscht och snyggt kök.

Isracing

Ljust nu är det fullt ös medvetslös ute på sjön. Flera bilar, en cross och en snöskoter (vad jag kan se) som leker runt på isen. Ett jäkla liv, fast det skiter jag fullständigt i. Låt dem latja. :) Första året på länge som isen är så tjock. Jag är lite skeptisk till att själv sätta mig i en bil och köra ut där. Jag tror ju att bilen kommer braka igenom, men jag hängde ändå med Ottilia en sväng igår. Usch. Lite kul, men samtidigt läskigt. :P Kändes som vi skulle välta i svängarna, men enligt henne var det ingen risk för det. Hm.... Dessutom var jag tvungen att ge mig ut eftersom Thomas kallade mig tönt annars. :P

Vårlängtan

Har suttit och sett skidskyttarna ta sig i mål på en ypperlig andraplats i VM. Nu väntar jag på ett pass i simbassängen med mamma. Har haft ett uppehåll nu på ett par veckor så det ska bli skönt att röra lite på sig igen. Hade det inte varit så jäkla kallt ute hade jag kunnat tänka mig en promenad, men att gå ensam i dessa istider lockar inte ett dugg. Jag vill ha vår. Fågelkvitter, värmande solstrålar, barmark och knoppar på träden. Det är då jag mår som bäst, i ljusare tider, där värmen finns.

Hurra, hurra, hurra, hurra!

Vad har jag, Gry Forsell och systrarna Kallur gemensamt?? Jo, vi fyller år idag!! :D För er som inte har koll så blir jag halvt femtio. Usch vad hemskt det låter. Bättre att säga 25. ;)


Hipp hipp hurra!!!

Födelsedagsfirande

Det blev ett lyckat födelsdagsfirande igår. Det åts och dracks så det stod härliga till. ;) Nej då, det var rätt lugnt. :) Alla gillade maten, marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng och grekisk sallad. Yummi!

Självklart fick jag lite presenter också. Det var ju biljetten för att få komma in i lägenheten. ;) Av älsklingen fick jag ett presentkort på en ansiktsbehandling lyx (90 minuters behandling) och den snälla versionen av
Oink, som jag döpt till Gloria. Av mamma och pappa fick jag en stor tavla som jag önskat mig. Av broder ett presentkort på Parelle, av mormor pengar och av resten ett jättefint halsband med tre berlocker i. Fick ockå några blombuketter. :) Tack alla!

Presenter

Uppfräschning

Efter 3 timmar hos frissan igår ser mitt hår fräschare ut än på länge. Lite mer uppklippt och ljusa slingor gjorde susen. Jag är riktigt nöjd. :) Ottilia sa att hon ska aldrig hänga med mig dit mer om jag ska göra mer än att bara klippa mig. *skratt* Till och med Thomas blev orolig och undrade var jag höll hus. Sötis.

Idag har jag yrat omkring och städat lite, diskat, strukit och äntligen tagit ner ljusslingan på balkongen. Är du nöjd nu mamma? :P Blir mer städning i morgon. Det måste ju vara någorlunda rent när släkten kommer och firar mig på lördag.

Snart dags för jobb i fyra timmar. Lagom upphetsande.

El Orfanato

Har varit hos brorsan och kollat på Barnhemmet, en spansk rysare. Fråga mig inte varför jag tittar på sådana filmer. Jag kan bara inte låta bli. Att jag är mörkrädd och ogillar maskerader och stirrande dockor gör det inte bättre. Jag ryser bara jag ser filmomslaget/affischen till filmen, men bra var den så den rekomenderas till alla våghalsiga där ute.


Ps. Jag vågade inte gå hem själv efteråt så Andreas fick skjutsa hem mig. :P

Bra och svängigt

En snabb kommentar om Melodifestivalen bara. Jag har aldrig varit ett stort fan av Alcazar, men jag måste medge att deras låt den här gången är bra och svängig. Jag gillar den. Riktigt mycket fakstiskt. Emilias låt var jag inte så förtjust i. Mesig röst eller nåt. Däremot gillade jag Caroline af Ugglas på nåt vis. Det gjorde jag förra gången hon var med också. Scotts gillade jag inte alls. Så, det var den rapporten det.

Imorgon är det ny vecka. Bara fem dagar tills jag äntligen är ledig i två dagar. Åtta dagar utan en ledig dag är mycket även om alla dagar inte är så långa. Det blev mycket dag/dagar där. :P

Här är en bra låt. Måste ta reda på när deras nya album kommer ut. Den ska in i min skivsamling.

Hjälp, punktlistan jävlas med mig

Jag blir knäpp. Häromdagen höll jag på att greja med designen och tog bort texten om mig i menyn. Då blev helt plötsligt allt konstigt, men jag lyckades få det att se normalt ut igen utom att min punktlista fick ihåliga ringar istället för ifyllda. WHY!? Jag förstår ingenting. De andra sidorna är som de ska och jag hittar ingen skillnad i kodmallen.
Hjälp mig!

Fredag och lite alkohol

Inte för att det känns så värst upplyftande för att det är fredag. Jag jobbar hela helgen och är inte ledig innan nästa helg. Full ös medvetslös. Men det ska väl gå. Det har det gjort förr.

Dagens stora händelse inträffade vid elvatiden. Jag vann 3 flaskor på vinlotteriet. Inte illa pinkat alls. :D

Annars har jag inget att komma med direkt. Det blir väl På spåret och Let's Dance ikväll och naturligtvis Melodifestivalen i morgon. Det går ju inte att missa. ;)

Så ha en underbar helg allesammans!

Halvlång natt

Tjugo över ett gav jag upp i natt. Då traskade jag in till sängen med mitt täcke för att få några timmars sömn. Tror ni att jag blev förvånad då Thomas dök upp endast en halvtimme senare.
- Jag somnar, fick han fram.
Jo, tjena. Han som skulle sitta upp och se hela matchen till varje pris. *skratt*

Men trots mina få timmars sömn har jag varit förvånandsvärt pigg idag. Jag tror smällen kommer senare. Eller i morgon. Snart blir det hur som helst lunch med pappa och sen ett simpass med Ottilia.

Uppesittarnatt

Idag, eller i natt rättare sagt, är det dags för årets största sporthändelse (enligt herrn i huset). I ett svagt ögonblick lovade jag min käresta att hålla honom sällskap under Superbowl-finalen. GÄSP! Sändningen börjar 00.00 och slutar 04.30. Jag börjar jobba 07.00 i morgon. Zombievarning på mig! Känner på mig att jag kommer bli ett sovande sällskap. Gosar ner mig under täcket i soffan, tittar en stund, slumrar till och somnar som en stock. Eller något åt det hållet.

Men innan dess blir det Beck - Skarpt läge. Har inte sett de nyare filmerna i serien så det blir perfekt.