En liten knivolycka

Jag vet, jag har varit dålig på att uppdatera den senaste veckan. Men det har inte hänt så mycket egentligen. Skar mig på jobbet igår. Inte på skärmaskinen den här gången, utan på en vanlig sketen kniv. Skulle ta bort plasten på gurkan, vilket jag gjort tusentals gånger, och slant. Lillfingret belönades med ett hack på drygt en centimeter och blodet forsade. Men vi tejpade ihop det, blodet slutade rinna och nu gör det bara ont när jag råkar slå i det, vilket jag naturligtvis gör alldeles för ofta. :P

På fredag kommer Thomas mamma upp för första gången. Verkligen på tiden! Ska bli skoj att få visa hur vi bor. :)

Har precis varit ute på en timmas promenad med Malin. Nu blir det slapp i soffan framför en film.

Utflykt till västkusten

Idag har jag varit på en utflykt till Göteborg, Öckerö, Hönö, Fotö och allt vad det heter med mamma, pappa, moster och mormor. Det regnade och regnade och regnade och regnade och...ja...regnade, men vi hade trevligt ändå, även om det blev lite väl mycket stillasittande i bilen mot vad vi hade räknat med. Hade kameran med mig, hoppades på uppehåll, men så blev det inte. Min optimistiska sida förlorade snabbt och det blev bara runt tre bilder tagna. Tänk vad många, fina man hade kunnat ta om solen skinit. Nåja, bättre sollycka nästa gång. Men som sagt, det har varit en trevlig dag med bra sällskap och god mat.

Långedrag

Semesterlängtan

Röda vinbär

Jag saknar att bara kunna gå ut i trädgården och äta bär. Vinbär är ett måste i min framtida trädgård. Och hallon. Och jordgubbar... mmmm.... Men nog om det. Om två (!) veckor befinner vi oss på en strand i södra Europa. Längtar! Fast jag börjar få resfeber. Blir alltid sån när jag ska nånstans. Och så längtar jag alltid hem första dagen, men det brukar gå över. Så don't worry. :P

Jag är aptrött. Var sjukt stressigt på jobbet idag. Och nu håller jag på att tvätta. Det är ju tisdag, min tvättdag. Nästa vecka få T. ta det mesta. Då har han semester. 

Nu blir det lite Twilight. Är snart klar med tredje boken. Väntar spänt på att den fjärde ska komma ut som pocket och hamna i min bokhylla.

Se ya!

Glad nyhet

Jag ska få fast anställning! Jag kan andas ut. Hösten är räddad. Phu. Leendet på mina läppar har svårt att försvinna idag. Jag är glad. :)

Fritiden är räddad

Böckerna har kommit! Så nu vet jag vad jag ska göra på min lediga tid några dagar framöver. :) Sen har Thomas köpt Nintendo Wii, så vi har att sysselsätta oss med. ;)

Har precis varit och lämnat lite lunch till Thomas på jobbet. Så snäll är jag. Men nu är han skyldig mig en gentjänst. :P

Om en dryg timme blir det lunch med mamma och Lisbeth och Max som kommer ner från Stockholm idag. Alltid lika roligt när de är på besök. :)

Imorgon sa jag ja till lite extra jobb. 9-20.15 en fredag är ju lajbans. Eller inte. :P Men pengarna kan behövas nu.

Åt samma håll

Jag blev precis lite lyckligare.
Winnerbäck ska ut på turné i höst/vinter.
Jag tänker göra honom sällskap.

Skön musik

Milow - You don't know

Twilight - the movie

Läste klart första Twilightboken idag. Kan knappt bärga mig tils nästa dimper ner i brevlådan. Hyrde filmen i eftermiddag. Big misstake, som vanligt. Skulle nog låtit boken sjunka in lite till för som vanligt blev jag besviken på filmen. Så mycket som inte var med och hoppig på något sätt. Handlingen gick för fort framåt. Men den är säkert bra om man inte läst boken. Nu satt jag bara och tänke på vad som skulle hända och så gjorde det inte det och så vidare.

Men läs boken för gud skull!

Den första av fyra allsånger här i stan gick av stapeln ikväll så jag och Ottilia (Thomas var omöjlig att få med) gick dit. Vi stod i och för sig utanför, men vi hörde och såg ändå. Lasse Berghagen, Shirley Clanp, Molly Sandén och Kevin Borg. Helt okej.

STCC & Porsche Carrera Cup

Det var inte många bilder som jag lyckades få till, men här är de bästa i alla fall.

STCC

Motorlördag

Falkenbergs motorbana är det som gällt idag. Snacka om tur med vädret. Det regnade påväg dit och lite när vi kom, men sen var det uppehåll hela dagen. När vi klev ur bilen och hörde hur STCC-snubbarna värmde upp kunde jag inte annat än le. Jag älskar motorljudet. Coolt, häftigt, mäktigt. Och nu har jag sett vår lilla prins (Carl-Philip) köra bil också. Han kör Porsche Carrera Cup och jag höll på att skratta ihjäl mig när han kom för långt ut i gruset redan på uppvärmningen. :P Men det gick ju bra i loppet och han kom in på top tio tillslut. Och Pro Superbike var häftigt. Jäklar vad snabbt cyklarna går. Love it! Och STCC...mmm...nice. Tänkte följa med Andreas till Mantorp i september och titta igen om jag inte jobbar.

Andreas objektiv

Min kamera var totalt värdelös idag. Kitobjektivet är skrattretande dåligt på avstånd. Man såg knappt bilarna. Kändes bara löjligt att stå bredvid Andreas och hans monsterobjektiv, så jag tvingade mig till att få fota med hans kamera lite då och då istället. :) Bilder kommer senare. Tror jag fick till någon skarp. Inte lätt att fota när det går fort.

Fängslande läsning

Twilightserien är fängslande. Jag är fast som alla andra. Köpte den första boken i veckan. Hade tänkt spara den till Greklandsresan, men det gick inte. På en dag är halva boken utläst. Jag vill helst inte sova. Jag vill bara läsa, men jag ska upp tidigt i morgon för att åka till Falkenberg och se på STCC med övriga familjen så jag får nog lämna Bella och Edwards liv för ikväll. Men i morgon, i bilen ner mot kusten, kommer jag vara klistrad igen.

Fransk manikyr på låg nivå

Fick för mig att testa fransk manikyr på mig själv idag så jag gick och köpte ett sånt set. Svårt ju! Blev inte ens jämnt när jag använde mallarna och färgen blev lite ojämnt fördelad, men vad kan man begära första gången man testar? Det får duga. Ingen behöver glo på mina naglar på nära håll. :P Jag ska bli bättre.

Fransk manikyr

Minnescermoni

En ljussråle riktad mot en tom scen och mikrofon. Kan det bli mer symboliskt? Jag struntade både i Allsången och Morden i Midsomer ikväll. Istället satt jag klistrad framför minnesceronin för Michael Jackson. Sorgligt. Känslig som jag är rann tårarna mot slutet. Riktigt starkt av hans dotter att säga några ord. Jag blev först förvånad att alla barnen var med uppe på scenen. Men det var fint. The King of Pop är borta, men hans musik lever vidare.

Docksamling

Min samling med dockor från olika länder har utökats med två stycken. Mamma köpte med sig en från Nordirland (den översta) och Ottilia en från Mallorca (den nedersta). Sammanlagt är jag nu uppe i 15 stycken. Och jag som tycker att dockor kan vara sjukt läskiga. :P

Dockor

Dockor

Mästaren är bäst igen

Har ägnat de senaste 4½ timmarna framför Wimbledonfinalen. Vilken match! Nagelbitare på hög nivå. Vi satt och hejade på Federer för fulla muggar. Äntligen är han världsetta igen. :D Och Pete Sampras rekord på 14 Grand Slam-titlar är raderat.

Han är bäst, han är störst, han är Roger Federer.

Svalare tider

Jag har dammsugit. Det är varmt. Jag rinner bort. Men tråkigt nog verkar det vara sista dagen med sånt här väder. Nästa vecka ska inte alls bli lika fin. :(

Gul blomma

Sommarshopping

Jag och mamma har varit i Borås och shoppat. Naturligtvis blev det mest hål i min plånbok...hrmf...men jag är jättenöjd med inköpen. :) Tre klänningar blev det, jag som typ aldrig köper klänningar, men jag kände för att vara riktigt tjejig idag. Och så blir dem perfekta att ha med till Grekland. :)

Nyshoppat

C'est la vie

Nu är det klart. Det blir några dagar i Paris i augusti. :) Kanske fel årstid att åka dit, men man får ju passa på när man har gratis boende. ;) Mina två semesterveckor i augusti är nu helt fullbokade. Först kommer Birgitta hit, sen en dag ledig innan det bär av till Grekland, sen hemma en dag innan vi sätter oss på flyget till Paris. Gött mos!