Hallmatta på plats



Idag kom den nya hallmattan. :) Har inte haft någon i hallen innan och det har sett oerhört tomt och kalt ut. Men så häromdagen fick jag syn på den perfekta mattan i rätt längd och färg och eftersom man fick 50 % rabatt på valfri vara så slog jag till. Ett sånt erbjudande kan man ju inte bara strunta i. ;) Billigare matta får man leta efter.

Mysig restaurangkväll mitt i sjön


Efter att Hv gjort det de skulle -  att ta sig till FINAL, traskade vi iväg till
Kallbadhuset Mat & Vin. Så himla gott! Dit måste vi tillbaka någongång. Bra service, mysig miljö, god mat. Mysigare blev det när de släkte alla lampor på grund av Earth Hour och det bara var levande ljus som lyste upp inne i restaurangen. Kökspesonalen gick runt med pannlampa. :)

Jag åt:
Förrätt: cheviche på kallrökt lax & gös
Varmrätt: ugnsstekt lamm med balsamicosky & potatis-getostrulle
Efterrätt: pistagenötsmaräng med tropisk frukt och vaniljgrädde

Thomas åt:
Förrätt: rökt struts med pepparrotscheesecake
Varmrätt: renfärsbiffar med kantarellsås och pressad potatis
Efterrätt: creme brulee med dagens sorbet

Väl hemma gjorde Sverige vad de skulle - att hindra Portugal från att ta tre poäng.

Bra kväll helt enkelt. :)

Fel, fel, fel...

Laila och Tobias borde vunnit. Deras sista dans var outstanding. Punkt slut.

Fullspäckad helg

Äntligen fredag och två dagars ledighet, men det är fullt upp för det. ;) I morgon blir det förmodligen simhallen och efter det blir det att bänka sig framför tv:n och Hv-Frölunda innan det bär av till Kallbadhusets restaurang för att sedan avsluta kvällen med tv igen, VM-kvalmatchen mellan Portugal-Sverige. På söndag fyller mormor 80 år så det blir det att åka och fira henne en stund. Fullt upp var det ja.

Ikväll blir det slapp här hemma med Ottilia, ett glas vin, godis och Let's dance. Thomas ska ut med grabbarna (min bror, hans kompisar och 08-kusinen ;)). Livligt värre, stackars Max. ;)

Nu ska jag se hur det går med mina bakpotatisar i ugnen.
Simma lugnt.

Edit: Det blev ingen utgång för T. Tröttheten tog över.

Nattsvart

Hade strömavbrott på jobbet idag. Allt var så tyst, mörkt, lugnt och skönt i drygt en halvtimme. Inget fungerade så jobba kunde man inte. Sen drog kylarna, pratet och ljuset igång igen och kunderna traskade åter igen in i butiken. Men det var skönt så länge det varade. ;)

Goda, gula fukter

Clementiner

Clementinerna är goda igen! De ska inte vara sådär oranga som apelsiner är, då är de bara träiga ock konstiga. Gissa om jag blev glad när jag kom till jobbet och såg ett berg med gulgröna frukter. De luktar clementiner, de smakar clementiner. Mmmm!

Har precis kommit hem från ett simpass. Måndagar betyder simning. Hur trött jag än är innan, så piggnar jag alltid till när jag kommer i bassängen. Det kan bero på den hemska köldchocken när man hoppar i, men sen är det så skönt när man simmar iväg och passerar alla sengångare (sensimmare?). Självklart blir det alltid bubbelbad efteråt. :)

Blå himmel

Blå himmel

Så här blå har himlen inte varit på väldigt länge. Härligt att vakna när solen lyser igenom persiennerna. Jag ska ut och gå. Det är lite kallt, men vad tusan, om solen skiner och himlen är blå för första gången på jag vet inte när, då MÅSTE man ut. I eftermiddag blir det simming och däremellan slappande. Jag är ledig idag. I morgon börjar min åttadagarsvecka. Yeey! Eller inte... :P

Ha en trevlig dag!

Jag är mållös...

Det som såg så bra ut efter juryns röstning. Jag är mållös. Bäst att den där Marlena vinner i Moskva nu, annars jäklar! Hon låter ju som en kille i verserna och i refrängen hör man inte vad hon säger, men förhoppningsvis är det sånt Europa gillar. Jag gör det då inte. Att Sarah bara fick 12 poäng av svenska folket är inte klokt. Var längesen man hörde en så pampig låt. Fyra, femma och sexa blev mina favoriters placeringar efter folkets röster. Vinnarlåten spräcker mina öron just nu. God natt.

GRATTIS gubbar! ;D

Igår fyllde farfar 83 år, så jag var ute hos dem en sväng på kvällen. Idag är det pappas tur att bli äldre, 54 år, så det blir att spendera eftermiddagen hos föräldrarna och äta lite gott, innan det, för min del, bär av till Ottilia för en Melodifestivalkväll med pizza, vin och andra onyttigheter. Mina favoriter i startfältet: Alcazar, Sarah Dawn Finer och Måns. Har inte hört övriga Europas bidrag i år, men jag struntar i vilket. Orka hålla på en låt jag inte tycker är bra bara för att den ska slå i övriga länder. Jag förstår inte allt ståhej kring Marlena Ernmans operaplåga. Usch och tvi för den låten. Har aldrig förståt mig på opera och kommer aldrig att göra det heller. Däremot gillar jag Snälla, Snälla, men inte i det här samanhanget. Hur som helst, det blir en spännande röstning ikväll med risk för att jag sitter och svär över att fel låt vann. :P


Alcazar - Stay The Night



 

Sarah Dawn Finer
- Moving On

 

Måns Zelmerlöw - Hope and Glory


Ny dörr, tack!

Den första april är det högre hyra som gäller, men jag har ingen större lust att betala den innan vi får den nya badrumsdörren som vi blev lovade INNAN vi flyttade in i lägenheten. Vet i tusan vad de haft för sig här tidigare, men någon verkar ha fått ett raseriutbrott på den. Och färgen (en gröngrå historia) på alla dörrar ska vi inte tala om. Den är så ful så det finns inte, men jag orkar inte måla om dem. Inte nu i alla fall. Nåja, som sagt, den där badrumsdörren skulle sitta fint. Ett snack med hyresgästföreningen igen kanske?

Badrumsdörren

Tavlan är uppe

Igår åkte tavlan jag fick i födelsedagspresent upp på väggen. Sååå fin, jag älskar den. :) Innan hade vi Thomas två tavlor där som nu sitter över den svarta byrån/skänken. Blev riktigt bra det här. :)
Vårt vardagsrum

Män som hatar kvinnor

Ikväll var det premiär för Stieg Larssons Män som hatar kvinnor på bion här i Ulricehamn och jag och Thomas var självklart på plats. För en gångs skulle var det fullsatt. Det var längesen jag var på bio här med så mycket folk. Kul!

En klart sevärd film. Den följde boken väldigt bra, även om det såklart är mer beskrivningar och så i den, men allt kan ju inte tas med i en film. Bra skådespelare, bra skådespeleri, bra manus. Ja, så gillar ni böckerna så gå och se! Och har ni inte läst dem, se den ändå. Thomas tyckte den var bra utan att ha läst böckerna. :)

Män som hatar kvinnor

Kursen avklarad och godkänd

Idag var andra och sista delen av kursen i livsmedelshygien, vilket betydde PROV. 15 flervalsfrågor och man fick ha tre fel. Jag hade två, så nu kan jag stoltsera med ett diplom i detta. Skrytigt va? ;) *skratt* Nu kan jag alldeles för mycket i ämnet som egentligen känns bäst att inte veta alla gånger. :P

Visste ni förresten att Anticimex betyder Antivägglöss?

Slappaste söndagen på länge

Vasaloppet 2009

Söndagen blev en trött historia. Lördagskvällen spenderades med Thomas arbetskamrater så det blev inte sängen förrän vid ett-tiden. Naturligtvis var jag tvungen att gå upp och titta på Vasaloppet dagen efter. Det är tradition. Så kvart i åtta tog jag min kudde och mitt täcke och kröp ner i soffan. Det är något speciellt med det loppet. Starten, åkarna, de spridda åldrarna, elitåkarna, motionärerna. You name it. Facinerande. Och så försöker man alltid se om det är någon man känner igen, men det händer ju inte så ofta. Undrar varför. :P Strax innan Evertsberg slumrade jag till en sväng, men annars höll jag mig vaken trots stora hålla-ögonen-öppna-problem. Soffan blev mitt hem resten av söndagen också.

Har varit lite av en zombie idag också, men piggnade till lite vid dagens simpass. 1000 meter som vanligt blev det. Kvällen kommer spenderas i vår oerhört sköna soffa. ;)