Kvinnornas afton

Ursäkta mig, men nu tycker jag det är att gå lite för långt. Kent Grim, 59, har gjort en DO-anmälan för att han inte fick köpa en biljett till Ladies Night. Han menar att det är könsdiskriminering. Hallå eller! Man hör ju till och med att på namnet att det är Ladies Night, kvinnornas kväll. Då ska männen hålla sig borta. Jag blir bara så trött.

Ladies Night

Ett Mölndalsbesök

Äntligen är mina nio jobbdagar avklarade. Fasen vad jag har varit trött och seg idag. Och stressigt har det varit också, men nu är jag hemma och i morgon är jag ledig.

Igår åkte vi iväg till Mölndal för att hälsa på Thomas kusin och hans familj. Äntligen fick jag träffa en släkting till honom. ;) Trevliga prickar det där med härlig dialekt. :) Tyvärr jobbade Madde, men Per, Adam, Leo och Gittan var där och efter två timmar av fika och prat var det dags att åka hem. Den stora anledningen till att vi åkte dit var att Thomas skulle köpa Pers golfset, så nu står det en golfbag fylld med klubbor i köket (den åker in i förrådet snart). I vår ska han ge sig ut på stans golfbana är det tänkt. Jag hade gärna hakat på, men det får vänta. Plånboken säger stopp.

Nu blir det dusch och sen tacos och en lugn, skön kväll.

Ps. Idag firar jag och älsklingen 3 år (men det kommer han nog inte ihåg ;)).

En fluga

Fluga

Valet - inte vad jag hade hoppats på

Jag kan erkänna att jag hoppades på en annan utgång i valet. Inte bara vad gäller SD. Även om jag hade slutresultatet på känn, så önskade jag ett maktsifte, att de rödgröna skulle ta tillbaka tronen från de kalla blå. Hur kommer Alliansen att göra nu? Köra på tills det kommer en fråga som gör att de måste ha majoritet? Kommer Miljöpartiet att börja samarbeta med dem tillslut? Konstigt i så fall, är man rödgrön kan man inte plötsligt gå över till det blå blocket. Inte för att jag är jätteinsatt, men det känns fel, som ett hån mot väljarna. Å andra sidan vill jag absolut inte ha in SD. För inte i h*vete kommer Alliansen börja samarbeta med dem. DET skulle vara katastrof. Hur de kunde få så många procent är helt sjuk. Hur tänker svenska folket?! Skrämmande.

Sen har jag inte riktigt förståt det här med blockpolitiken. Det spelar alltså ingen roll vilket parti som är störst. Socialdemokraterna är fortfarande större än Moderaterna, men bara för att det blå blocket får fler röster än det rödgröna så vinner de. Alliansen har ju dessutom ett parti mer än vad de rödgröna har. Spelar inte det någon roll i utgången? Eller hur räknas det? Jag tycker ändå att det parti som får flest röster borde vinna. Rörigt det här.

Det blir att se presskonferensen med Reinfeldt kl. 14.00 och med Miljöpartiet kl. 14.30. Kommer de räta ut några frågetecken tro?

Min röst är lagd

Idag var vi och röstade. Egentligen tycker jag att man ska rösta på valdagen. Det känns lite speciellt, men eftersom Thomas inte är hemma på söndag så gjorde vi det redan idag. Nu gäller det att hålla tummarna för att det blir som man vill.

Annars jobbar jag hela helgen och hela nästa vecka. Nio dagar på raken blir det. Nästan så man jublar, men pengarna sitter fint. Det gäller att få in lite slantar nu när vi ska åka till det stora landet i väst nästa år.

Nu ska jag bänka mig framför Idol. Chipsen är upphällda så det är bara att luta sig tillbaka och njuta. ;) 

Sovrummet

Sovrummet fick nya gardiner häromdagen. Mycket ljusare och luftigare.  Jag gillar't! Thomas tycker det är för vitt, men nu får det vara så här. ;)

Sovrum

Ingen återträff

Snart går anmälningstiden för nians klassåterträff ut. Men jag ska inte gå. Vi har betsämt oss nu, jag och ett par kompisar. Ingen av oss känner sig direkt lockad av det och jag kan ju inte påstå att det var min favoritklass genom åren. Så vi tänkte att det är roligare att träffas själva och hitta på något skoj, laga mat, spela spel... Dessutom är det ju inte gratis och de pengarna kan man lägga på något roligare. Men jag är trots allt lite nyfiken på vilka från vår klass som kommer gå. Nåja, beslutet känns bra. Kommer det däremot en gymnasieåterträff framöver går vi. Det är skillnad på klass och klass. ;)

Väggklockan

Väggklocka

Nya sovrumslampan

Sovrumslampa

Blev himla bra, om jag får säga det själv. Eftersom fönstren är så höga behövdes en högre lampa.

Nytt från Gekås

Då var Gekås avklarat för andra gången i år. Hade kunnat shoppa mycket mer, men budgeten sa stopp. Så kan det vara. Fick i alla fall med mig två jackor hem som inte var meningen först, men eftersom jag behöver en riktigt varm till i vinter så slog jag till. Två jackor för under 800 kr är inte dåligt. Plockade även på på mig tre stickade koftor utan att prova, men de satt som ett smäck. :) Sen blev det lite småjocks som deo, tvål, schampo, tops, två väskor, två mössor, ett skärp, en ny lampa till fönstret i sovrummet och en väggklocka till kök/vardagsrum.

Tack Sandra för att du följde med!

Ullaredsnytt

Mot USA

Vi har precis varit och hämtat USA-kataloger på Resia. Vårt mål är att komma iväg till andra sidan Atlanten nästa år. Lite av en drömresa för oss båda. Vi är inne på Västkusten...L.A, San Fransico, en avstickare till Las Vegas och Grand Canyon... Sen är frågan om vi ska bila runt, boka alla nätter i förväg eller bara boka de första nätterna. Hur modiga är vi egentligen? ;)

USA flagga

HLR och resefnatt

Idag har jag varit på HLR-utbildning (hjärt-& lungräddning). Har aldrig varit på någon innan så jag tänkte att det kunde vara bra att få lite mer hum om det. Men jag vet i tusan hur jag skulle reagera om en människa föll ihop framför mig. Känns ju skitläskigt att trycka ner bröstet så där. Fyra-fem centimeter ska man ner! =S Gick väl an på en docka där det klickade till om man var tillräckligt djupt. Men vi kunde inte låta bli att skratta några gånger. Det kändes asfånigt att känna om dockan andades (vilket den såklart inte gjorde) och att låtsas ringa till SOS via en papperstelefon. :P Visste ni förresten att man inte säger framåtstupa sidoläge längre utan stabilt sidoläge?

Nästa helg åker Thomas till Karlstad för att se SM-finalen i amerikansk fotboll och kanske själv spela flaggfotboll. Jag tycker det låter som det man spelade på gympan i skolan när man skulle sno varandras svansar. Fast det här är såklart lite mer invecklat.

Och i slutet av augusti åker han till London för att se en NFL-match (amerikansk fotboll). Min pojk blir berest i höst.

Grannens häck

Grannens häck

Idag har grannhuset fått en häck planterad. Vi vill också ha en häck. Eller ett litet staket. I alla fall något som skärmar av från vägen, men det verkar inte som att vår hyresvärd är inne på det spåret. Eller så väntar de tills det andra huset har fått klart sitt och sen får vi något snyggare och bättre. ;) Husen är alltså likadana, men det är olika hyresvärdar. Dags att ringa och tjata på dem kanske.

Städryck

Fick värsta städrycket innan så nu är det skinande rent här hemma. Nästan. Fönstren ser för jäkliga ut, men det var inte längesen jag tvättade dem så de får vara. Dessutom ska de snart fortsätta byggandet av huset mitt emot här så de lär ju bli skitiga ändå.

Igår var det kräftskiva hos farmor och farfar. Riktigt trevligt. Thomas fick vara fyllechaffis. Till och med farfar  blev på lyran. ;)

Nu kom jag på att jag måste rengöra tangentboret. Min smörgås med kräftröra hamnnde så klart upp och ner på det igår.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Veckan som gått

Det är dåligt med uppdateringar här nu. Inspirationen tryter helt enkelt. Men vad har hänt sen sist...

Jag har kommit in i en shoppingperiod, så i tisdags hoppade jag in på Lindex och kom ut med bland annat kläderna på bilden. Håret är även mörkare igen efter att ha haft en ljusare slingperiod under vår/sommar. Thomas kommentar när han kom hem och såg det: "Och hur fan ser du ut?" :P

Nya kläder.

I lördags var det kvartersfest med tema kräftskiva. Trevlig tillställning. Dock regnigt och jäkligt kallt. Fick sova med både tjocka sockar och sängöverkastet ovanför täcket den natten.

Just nu springer det runt en rörmockare i alla lägenheter för att byta ut läckande kranar och jag behöver gå på toa! Men jag får väl knipa igen tills han är klar. Orka sitta där om han kommer inspringandes igen liksom.

Vi har äntligen fått parkeringrutor på vår parkering, så nu slipper man oroa sig för att det inte ska finnas någon plats ledig. Folk kan inte parkera utan linjer att följa! 

Vi tittar även runt på lite resor framöver. Får se vad det blir, men just nu är vi inne på att spara ihop till en lite längre tripp.

Nu ska jag ringa broder och se om han vill ha sällskap.
Ciao!