En heldag på Liseberg

Girls at Liseberg

Det blev en lyckad dag på Liseberg igår. Och vädret var hur bra som helst. Nästan för bra. Inte allt för skönt att stå i långa köer i gassande sol, men jag ska inte klaga. Det var mycket folk, men ändå inte så långa köer som jag trodde det skulle vara. Vi stod i max 45 minuter på någon attraktion.

Jag brukar inte vara den som fegar ur vad gäller att testa nya attraktioner, men
AtmosFear kändes lite för läskig även för mig. Jag ville verkligen åka den, men samtidigt ville jag absolut inte åka den. :P Vi började med Höjdskräcken som är en lightversion av AtmosFear. Det är ändå fritt fall från 60 meter. Och det är jäkligt högt alltså. När vi sedan närmade oss monsteråket och läste att den är 146 meter hög och såg att det fria fallet är sjukt långt i 110 km/tim så bestämde vi oss för att vänta lite till. När vi vågade oss dit igen bangade vi ur på grund av kön. Det kändes inte värt att stå och vänta i över en timme. Jag hade nog kissat på mig av nervositet under den tiden. :P Så vi traskade ner igen, åkte andra saker och efter det var vi så trötta i ben och rygg att vi inte orkade stå i fler köer. Jag ångrar inte att jag inte åkte den, det får bli nästa år istället. ;)

Helg!

Äntligen helg och två dagars ledighet efter sju jobbdagar i sträck. Det firas med ett besök på Liseberg i morgon med Carro och Ottilia. Ska bli superskoj! Men håll tummarna för okej väder. :S

Nästa vecka kör vi full fart igen med sex jobbdagar på raken. Yeey! :S Den här veckan har varit riktigt seg, speciellt de två sista dagarna, men vad tusan, lönelappen borde visa bra siffror nästa gång annars vet i sjutton hur mycket man ska jobba för att få ihop några extra slantar.

Amy Winehouse, 1983-2011

Brian Jones, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain och nu Amy Winehouse. Vad är det med rockstjärnor och 27 år? Scary! :S Jag kan ju inte påstå att jag blev direkt fövånad när jag läste att Winehouse hittats död. Hennes levnadssätt var ju inte det allra bästa, men det blev ändå en liten chock. Jag var inget jättefan av henne, men hon sjöng jäkligt bra och hade en skön röst. R.I.P.

Amy Winehouse

Ett land i chock

Jag har suttit och läst om massakern i Norge från och till hela dagen. Det är helt overkligt. Så svårt att ta in. När jag gick och lade mig igår pratades det om 10 döda. När jag vaknade var siffran uppe i 80 och nu 85 plus 7 stycken i explosionen. Helt sjukt. Hur kan en människa ens komma på tanken att utföra något sådant här och kallblodigt skjuta ihjäl människor utan en min? Jag har läst två bloggar, Prableen och Kamzy, som lyckades ta sig levande från ön. Hemsk läsning. På jobbet satt jag och läste tidningen. Bilderna av döda ungdomar slog mot mig. Jag rös i hela kroppen. Vad är det som händer med världen egentligen? Det blir så påtagligt när det händer så nära. Det finns inga ord för hur hemskt och sorgligt det är. R.I.P.

Ordning och reda

Duschhylla.

Det tog bara över ett år innan vi fick tummen ur att skaffa en tvålhylla eller vad man nu ska kalla det för till duschen. Fram tills nu har alla flaskor stått på golvet i en enda röra. Äntligen lite ordning!

Himlen öppnade sig

Lisbeth och mamma.

Det syns inte på bilden, men regnet fullständigt öste ner där vi (jag, mamma och Lisbeth) satt under ett parasoll på en uteservering i stan. Det var inte att tänka på att försöka ta sig därifrån, in under skyddande tak. Lisbeth lider fortfarande av värsta skrattattacken på bilden. ;)

Latte? Nej, tack!

Café latte.

Idag beställde jag en Café latte när jag, mamma, moster och bror för ovanligheternas skull tog en fika på stan. Jag gillar inte kaffe, men jag tänkte att jag ändå måste ge det ett försök till. Det är ju så mycket coolare att beställa en latte än att köpa en apelsinmer. :P Jag tog tre klunkar sen gav jag upp. Blä! Nästa gång blir det varm choklad! Eller en apelsinmer... ;)

Jobb, jobb och ännu mera jobb...

Shit vad det känns att gå upp strax efter halv fem varje morgon (börjar 6.00) när man jobbar varje dag, hela veckan. Har varit som en levande död i eftermiddag trots att jag hade sovmorgon och inte började förrän 7.00 idag. :P Har jag inte hittat på något på eftermiddagarna den här veckan har jag somnat ett par timmar när jag kommit hem. Är ledig på tisdag (skönt som fan), men sen blir det samma race igen. Är inte ledig igen förrän nästa onsdag. Men, 45 jobbtimmar avklarade och 49 timmar att se fram emot den här veckan. Räknar jag onsdag-onsdag blir det 55 timmar. Hur jobbigt kan det vara egentligen? :P GÄSP!

Pappas nya älskling

Mustang.

Mustang.

Måste säga att jag var skeptisk till en början. När jag fick se bilder av liknande bilar rynkade jag hårt på näsan. Inte min smak alls. Men jag har fått ändra mig. I verkligheten är den faktiskt riktigt snygg! :)

Ledsamt besked

Cancer. Nu tycker jag att den sjukdomen ska sluta hemsöka min omgivning. Det har varit alldeles för mycket av den på senare år. Idag fick jag ännu ett ledsamt besked. Vad är det som händer? Usch. Kämpa på, jag tänker på dig! ♥

Strandflaggfotboll på Åhus strand

Sista dagen på den här veckans semester. Snacka om att man verkligen inte har lust att masa sig till jobbet i morgon och köra två helvetesveckor på rad, 45 respektive 49 timmar. Men det är bara att stå ut. Om sju veckor är det semester igen. Som jag längtar.

Strandflaggfotboll i Åhus.

Veckan har varit ganska lugn och skön. I fredags åkte vi ner till Åhus för att Thomas skulle vara med i en strandflaggbollsturnering där. Typiskt nog regnade det en del och var lite råkallt. Enda dagen på hela veckan. Annars strålande sol. Som sagt, typiskt. Skulle jag börja med en ny sport skulle det vara flaggfotboll. Ser skitkul ut faktiskt. Inga tacklingar så det skulle passa mig perfekt. Men, ska jag hänga med någon mer gång på sånt här måste jag se till att få med mig någon som kan hålla mig sällskap. Kände mig som en efterhängsen hund när jag traskade efter killarna hela tiden. Och organisationen kring evanemanget var väl inte det bästa. Kaos i spelschemat och inga pauser för att gå och äta. Thomas sa att jag var likblek ett tag. 14 timmar efter frukost satt baguetten jag lyckades köpa fint. Energin flög uppåt. Egentligen var det meningen att vi skulle sova över där nere, men när grabbarna åkte ur i gruppspelet bestämde vi oss för åka hem trots allt. Halv ett på natten var vi hemma och fick ytterligare en dag att slappa på. Skönt! Den spenderade vi uppe hos mamma och pappa. Hängde i solen, spelade kubb, kastade frisbee och grillade. Det är grejer det. :) Dessutom passade jag på att totalrengöra bilen invändigt. Fasen vad skitigt det var. :P

Strandflaggfotboll i Åhus.

Så nära, men ändå så lång bort

ETT jävla poäng ifrån att få 18 poäng från 150 meter. Så nära var jag idag. Så jäkla irriterande. Allt släppte och det mesta gick min väg för en gångs skull. Men så hamnade bolljäveln i bunkern på sista hålet. Det var där det sket sig. Men eftersom mitt förra rekord var 6 poäng får jag, trots allt, vara nöjd med att ha höjt det till 17. *gormar lite grann*

Dessutom fyller jag visst 10 000 dagar idag. Det ni! ;) Grattis till mig!

Jag har blivit med iPhone

Tillslut föll jag för frestelsen och beställde en iPhone, en vit. Har inte tyckt att det har varit så WOW innan. Thomas har ju haft sin ett tag så jag har pillat lite på den. Svår att skriva på och allmänt onödig. Men så fel jag haft. Det är skitskoj och det är inte alls så svårt att träffa rätt bokstäver med mina fingrar. En väldigt praktisk liten manick det här. Hur har jag klarat mig med min vanliga, sketna mobil så länge?! iPhonen är min och här för att stanna. :)iPhone vit.