Bildbomb

Idag lät vi bilen stå, tog en karta och traskade iväg längs San Franciscos gator. Herrejesus vilka backar den här staden har. Helt otroligt. Tänk er första backen i Balder på Liseberg. När man åker bil känns det nästan som att bilen ska börja volta bakåt. Det är mycket brantare än vad det ser ut på bilden.

Backe

Och i dessa branta backar parkerar folk sina bilar. Hur?! Vi bara väntade på en dominoeffekt här. ;)

Parkering

Först kom vi till Chinatown.

Chinatown

Första målet var Lombard Street, den berömda slingriga gatan. Efter mycket stånkande kom vi tillslut fram. :)

Lombart Street

Nästa anhalt var Fishermans Wharf nere vid hamnen.

Fishermen's Wharf

Här blev det bland annat lite souvenirshoppande, mat och båtar i massor.

Båtar

Vid ena piren låg en ubåt från Andra Världskriget. Thomas blev helt till sig så det blev att vi gick in i den. Tur man inte lider av alltför allvarlig cellskräck. Snacka om trångt. Jag förstår inte hur de lyckades överleva i det utrymmet så länge. Vet inte om dagens ubåtar är större, men en eloge till de som klarar av det. Jag hade inte gjort det. :S

Ubåt

Här nere vid hamnen hade vi också perfekt utsikt över Alcatraz så vi lyckades få till bättre bilder än igår. :)

Alcatraz

Här nerifrån orkade vi verkligen inte ta oss vidare till fots så vi tog lite hjälp av spårvagnarna. Ni vet de där berömda som svischar fram längs gatorna här. Måste säga att jag var en aning rädd när vi klev på den. Jag menar, tänk om bromsarna skulle skita sig. Då hade vi varit rätt rökta. :P Det kändes nästan som att åka berg och dalbana i backarna. ;)

Spårvagn

Vi hoppade av på slutstationen vid Union Square och började åter traska. Vårt slutmål för dagen var Alamo Park där de berömda husen ligger. Ni känner nog igen dem, bland annat från tv-serien Huset fullt. :) Det lila huset längst ner till höger tog jag bara kort på för att det såg så gulligt och prinsessaktigt ut med sitt torn och den färgen. :)

Alamo Park
Kommentarer
Postat av: Birgitta

Tack för bilderna! Ja, efter att ha sett på tv vet jag att det är otroliga backar i stan. Läskigt.

Kramar!

Postat av: Claes och Eva

Härlig serpentinväg på Lombart Street. Skulle aldrig klara av att gå ner i en ubåt. Synd att ni inte kom till Alcatraz. Spårvagnarna verkar livsfarliga.

Vi saknar er.

Är hemma idag. Vill prata med er.

2011-09-09 @ 13:36:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback