Veckouppdatering

Ursäkta frånvaron, men jag har kommit in i värsta bloggtorkan. Dessutom strular den bärbara datorn där jag har photoshop och det är inte alls lika kul att lägga in bilder utan att ha rätt bildstorlek m.m. Får hoppas att det är sladden som glappar och inte själva datorn.

Så vad har hänt den senaste veckan? Ja, i onsdags var jag och mamma i Jönköping för en liten shoppingtur. Eller först var vi nere på rean på Team Sportia här i stan. Jag kom hem med ett par walkingskor till bra pris. Nu är det bara lite nya träningskläder som behövs för att höja motivationen en aning. Väl i Jönköping blev det först lunch på IKEA där det sedan inhandlades lite småkrafs som en förstoringsspegel och ett par ljusstakar (ska fixa bild på dem). Efter det gjorde vi ett besök på Stadium där det införskaffades ett par golfskor. Yeah, I'm ready för golfbanan nu! Nästan. Jag behöver fler golfbollar också. Och lite självförtroende, men skam den som ger sig.

På kvällen blev det födelsedagskalas hos mormor som fyllde 83. Grattis mormor!

Igår blev det mat hos mamma och pappa. Lisbeth är nere från Stockholm och henne måste man ju träffa när hon är här. Blir ett eller två besök där uppe senare i år. Längtar!

Annars har det varit jobb som gällt vilket det är hela helgen också. Nu är det endast 17 veckor kvar till semestern. Stånk och stön. En hel evighet ju.

Ikväll blir det att släcka ner lampor, tv och dator mellan 20.30 och 21.30. Man måste ju vara med i världens största manifestation för klimatet. Earth Hour, we're in!

Värmechock

Årets första kulglass är uppäten. Jag och mamma satte oss i solen på fikets uteservering och smaskade i oss tre kulor var. Gott!

Istället för att be mamma och pappa att skjutsa hem mig efteråt och vänta på att de skulle handla mat bestämde jag för att gå hem. Kändes dumt att inte utnyttja vädret. Det kunde slutat i katastrof. Jag blev så sjukt toanödig att jag lätt hade kunnat göra i byxan (vilket jag lyckligtvis inte gjorde) och solen fick mig att kasta jackan för jag var nära smältpunkten. Jösses, vilken värmechock! Värsta högsommarvärmen ju! Men ändå alldeles, alldeles underbart. I love it!

Vårtecken

I onsdags hittade jag och mamma blåsippor. :)

Blåsippor

Planetspaning

Just nu på kvällarna kan man se Venus och Jupiter väldigt nära varandra. Eller ja, de ser ut att vara nära varandra. I själva verker är det ynka 600 miljoner kilometer eller något sådant mellan dem och Venus, som är närmast oss, befinner sig 123 miljoner kilometer härifrån. Det är ju ingenting. Bara ett stenkast bort ju. ;)

Planeter

57 år idag!

Idag har vi firat pappa. Efter en del protester ställde han upp på en bild och utbrast "jag ser ju ut som en gubbe". Vårt svar: "du är ju en gubbe." ;) Naaw, grattis pappa!

Grattis pappa

Ombyte förnöjer

Jag fick lite inredningsabstinens innan och började byta vardagsrummets gardiner och fönsterprydnader med kökets. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Tycker det ser bättre ut i verkligheten än på bilderna. Vi får väl se hur länge det får vara såhär innan det börjar krypa i inredningsfingrarna igen.

Gardinbyte

Rätt låt vann

Hur ofta får man säga det? Inte så. Nu kör vi över de ryska tanterna och resten av Europas bidrag. Loreen borde ta hem hela tjottaballongen om det finns någon rättvisa.

Finalkvällen spenderades hos Åsa och Per. Mycket trevligt.

Over and out.

Sneakpeak

Fotobok

En sneakpeak på
fotoboken jag kämpade så hårt med. Som ni ser på omslaget är årtalet åt skogen. Får jag någon mer rabattkod framöver så blir det att beställa en ny med RÄTT årtal.

Nytt i köket

Ny köksmatta är fixad. Det blev bra trots att jag trodde prickarna skulle vara vita. Det visade sig att de var grå.

Köksmatta

What the fuck?!

Man kan tro att det är ett skämt, men det är det inte. Det är Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest. Jag är mållös. Skratta eller gråta? Ja, jag vet inte.

Pest eller kolera

Igår valdes kvartsfinalmotståndarna i Elitserien. HV hade att välja mellan Frölunda och Färjestad. Pest eller kolera. De valde de regerande mästarna, Färjestad. Nu är det upp till bevis. Vill inte se samma fiasko som förra året då de åkte ut i kvarten med dunder och brak mot AIK (!). Upp till bevis!

Låt mig sova!

Hur svårt ska det vara att få sova när man har sovmorgon?!!! Har inte haft det på över en vecka! Är trött som jag vet inte vad. Fan! I'm a bit pissed of just nu.

Risk

Risk

I söndags var det dags för ett parti Risk. När bilden togs ägde jag (röd) grabbarna. Som ni ser har jag hela Sydamerika, hela Nordamerika är och på väg att ta över Europa. Men det var där allt sket sig. Thomas (gul började ånga på som värsta ångvältaren och lyckades tillslut radera Andreas (grå) från kartan. Jag fick som tur var ha kvar några trupper och länder och blev tvåa. Måste jag säga att det utdelades ett gäng svordomar och andra olämpliga ord under spelets gång? ;)