They came, they raved, they loved

Jag är helt facinerad över hela dj/house-köret. Swedish House Mafia (SHM) har tagit över världen med sin sista turné ihop. Det är ploppat upp nya artister som Avicii och Nause. Sen har vi Tïesto och David Guetta för att nämna några. Jag är inget direkt fan av den sortens musik även om jag tycker vissa låtar är riktigt bra. Jag älskar SHM:s Don't you worry child. Jag skulle nog inte klara av en hel konsert med sådana låtar, även om det hade varit väldigt häftigt att få uppleva showen, trycket och stämningen i Friends Arena.
 
Hur som helst. I Sverige har sammanlagt 100 000 personer sett SHM:s tre sista konserter på hemmaplan. Tre dj:s som står på ett podie flera meter upp och spelar musik. De spelar inga instrument själva och de sjunger inte. De byter usb och skivor, mixar ihop låtar, gör loopar, tajmar allt... Som de själva sa hos Skavlan; "vi är lite som showledare". Och så är det ju. Det är showen som är hela grejen, hela fenomenet. Det är laser, pyroteknik, musik och bas. Mycket bas. Det blir som ett enomt dansgolv.
 
SHM har själva "bara" sex egna singlar. Resten är remixar som de gör av andras låtar. De tjänar pengar. Massa pengar. Faktiskt hur mycket som helst. På att vara "showledare". Facinerande.
 
Ändå verkar de vara så "down to earth". Tre goa killar, som nu går tillbaka till sina solokarriärer och för att få mer tid över till sina familjer. They came, they raved, they loved. And so did we.
  

Dagen vi aldrig glömmer...

Carina Bergfeldt, Aftonbladet, vann idag Stora journalistpriset i kategorin "Årets berättare". Jag har precis suttit och läst hennes prisade reportage "Dagen vi aldrig glömmer - Massakern på Utöya." Hemskt, berörande och ofattbart. Man får tårar i ögonen.
 
Tidigare idag läste jag att Anders Bering Breivik skrivit ett 27 sidor långt klagobrev om vad han är missnöjd med i fängelset. Bland annat skrev han att hans gummipenna var ”ergonomiskt missformad och orsakade smärtor i handen efter kort tids användande”. Han har nu fått en kulspetspenna istället samt en bokylla och en låda att ha sina kläder i. Min fråga blir då: har den människan rätt att ställa några krav? Knappast. Ingen borde ens bry sig om att uppfylla ens en liten önskan från den mannen. 
 
Samtidigt läser man om Sveridedemokraternas "kris" efter skandalfilmerna och att de nu ger ut en islamkritisk tidning. Hur det nu går ihop med deras så kallade nolltollerans mot rasism och extremism. De menar att Islam är vårt största hot. Allvarligt talat? Jimmie Åkesson skrev ”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata ­utsvävningar”. Eller hur... Det är skrämmande att de lyckats bli ett så stort parti i Sverige. 
 
Det är mycket jag inte förstår mig på, framför allt den där fientligheten. Var kommer den ifrån? 

Nytt flyttdatum

Fick reda på igår att vi kan flytta redan den sista februari! En hel månad tidigare än vad det var sagt från början. :D Nu känns det inte alls lika avlägset längre.

Party party

Yo! Wazz up out there?
 
 
Igår var det fest med charkgänget. Hur trevligt som helst, precis som vanligt. Och av någon anledning, det har nästan blivit som en tradition, så var det min jobbsöndag idag. Segt som fasen att gå upp, men vad gör man inte för pengar. ;) Därför gör jag om samma sak om en månad när det är dags för julfest med hela jobbet. Nästan så jag ropar "JIPPI". ;P

SM-GULD!!!

Elfsborg är svenska mästare 2012!!! Så jäkla gött och jag är så jäkla glad! Hade inte sagt nej till att befinna mig på Borås Arena, men jag gjorde det bästa av situationen och köpte matchen på nätet. Kunde ju bara inte missa det här. :D

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!!!