Stjärnklart

I lördags var det dags för årets julfest med jobbet. Då det inte blev fullt och några hoppade av fick jag chansen att ta med Thomas så han hakade på oss till Göteborg och Svenska mässan. Där bjöds det på välkomstdrink med tilltugg. Alla företag hade sina egna "bås" med sin logga på. Efter det var det dags för showen Stjärnklart med Petra Marklund, Charlotte Perrelli, Martin Stenmarck, Helen Sjöholm, Magnus Carlsson från Weeping Willows och Anders Berglund. En riktigt bra och proffsig show. Det var visst 28:e året den höll på, men jag har aldrig hört talas om den innan. Det som drog ner betyget var att det var lite väl många lugna låtar som drog ner stämningen. Mest ös fixade Petra med "Händerna mot himlen" och "Mikrofonkåt" och när grabbarna sjöng "Dancing in the dark" med Bruce Springsteen. Mellan akterna bjöd det på en gourmettallrik. Då vi satt så gott som längst upp i salen blev det inga bra kort trots bra zoom. Ljuset låg på helt fel.
 
Halv tolv gick bussen hem och eftersom chauffören inte ville åka "slingan" fick vi gå från stationen. Lagom skoj, men halv två var vi hemma och slocknade nästan direkt. 

Snökaos

 
Den här gången kan man verkligen kalla det för snökaos. Jäklar vad snö det har kommit sen igår. Och så värsta blåsten på det. Det var som ett mindre träningspass att sig till jobbet i morse. Tjugo över fem traskade jag iväg och det var INTE roligt! Lite snö på vissa ställen medan man på andra helt plötsligt sjönk ner till knäna och jag hade mascara i hela ansiktet när jag kom fram. 
 
Men väl på jobbet var det riktigt mysigt. Typ noll kunder fram till lunch och försenade leveranser. Det var lugnt och skönt helt enkelt trots att vi såklart hade saker att göra. Jag fick riktig julstämning framåt dagen.
 
Värst har det annars varit på vägarna här omkring. På r40 har det varit rena kalabaliken med stopp i timmar. En buss från Borås som gick 23.40 igår kom inte fram förrän på förmiddagen idag. Fy fan för att sitta i den. Lastbilar har blockerat vägen i båda riktningar och många är utländska fordon utan vinterdäck. Inte ok! Det tog fem timmar för en leverantör att ta sig hit från Jönköping. En sträcka som normalt tar 45 minuter för honom. 
 
Nu har det som tur är lugnat ner sig och jag hoppas på en lugn promenad i morgonbitti.