Så mycket bättre

Det är säsongstart av "Så mycket bättre" och det är Lill Lindfors dag. Verkligen inte min favoritartist. De andra deltagarna bara "hon är en legend", "det är stort att hon är här". Whaaaat?!?! Vad är det som är så stort och wow med henne? Hon jazzar fram med småsura toner och är allmänt störande. :P Nja, det återstår att se om de andra artisterna kan få till några bra versioner av hennes låtar som jag kan börja gilla.

Sorkinvasion

Vi har fått besök av sorkar! Eller mullvadar. Stora högar på gräsmattan har vi i alla fall. Suck och stön. Var visst ett hus längre upp på gatan som också fått inkräktare, men annars ingen vad vi vet. Så kriget har börjat. Idag hällde Thomas ut sork- och mullvadsmedel. Luktar fan! Det innehåller bland annat vitlöksolja och det är det som stinker. Jag älskar doften av en nypressad vitlöksklyfta, men det här är riktigt äckligt. Återstår att se om djuren tycker detsamma eller om de gjort nya högar i morgon.
 
Idag tog vi även tag i lövkrattandet. Skönt att vi inte har en stoooor trädgård. :) Utemöblerna åkte in på vinterförvaring också så nu ser altanen sjukt tom och tråkig ut. Annars tycker jag det är riktigt mysigt med hösten. Måste jag säga att det går åt en massa värmeljus här? Som sagt, myyyyyyys.
 
Nu blir det snart mat och sen eventuellt en kvällspromenad. :)

En minimakeover

Idag är det riktigt höstrusk ute vilket inte gör ett dugg. Det betyder att jag bara kan lulla runt, fixa, dona och mysa inomhus utan att få dåligt samvete att jag måste ut i solen. Egentligen skulle vi vara i full gång med att sätta upp repairtapeter nu, men Thomas amälde sig till en golftävling i sista stund så vi får ta det senare eller i morgon. Är vädret bättre i morgon ska jag även passa på att tvätta fönstren för de ser rent ut sagt för jävliga ut. Speciellt när solen ligger på.
 
Vardagsrummet har fått sig en liten ansiktslyftning. Jag tröttnade som tusan på allt det plommonlila, så det fick byta rum. En sväng till IKEA resulterade i en ny matta som jag fullkomligt älskar och lite omflyttning av kuddar och ljuslyktor gjorde att det är mer som jag vill ha det färgmässigt just nu. Det vill säga mer åt det brun/guldiga hållet. Mys! Nu fattas bara något att ha på väggen ovanför soffan och taklampan över matsalsbordet som aldrig verkar få flytta in här. Köpte en, reklamerade den på grund av en spricka i glaset och nu har det gått säkert sex veckor utan att en ny kommit. Fick beskedet att den definitivt skulle kommit den här veckan, men inte då. Sjukt störande! Nya matsalsstolar ska det också bli så småningom.
 
Nåja, så här ser det ut för tillfället. :)