På vift i London

Jag har haft tre fantastiskt roliga dagar i London med Carro och Ottilia. Det blev shopping, turistande och pubbesök. Vi började med att checka in på hotellet vid två-tiden. Vi hamnade nere i källaren. Med fönster, men utan utsikt. Ingen drömsvit direkt, men vi skulle ju bara sova där. Efter att ha vilat ut en liten stund, tog vi tunnelbanan i fem minuter till Oxford Street för shopping. Jag höll på att få krupp inne på Primark. Så jäkla mycket folk! Och noll speglar! De få som fanns fick man kriga sig fram till för att stå i kö till provrummen orkade jag bara inte. Men jag hittade lite kläder och väskor trots allt. Sen traskade vi vidare på gatan och strosade i affärer, men tillslut orkade vi bara inte mer och tog oss tillbaka till hotellet. Men bara för att fräscha upp oss lite. Sen var det bara ner i tunnelbanan igen mot Tower Bridge. Jag är lite kär i den bron för den ser verkligen ut som en sagobro i mörkret. :)
 
 
 
Vid det här laget höll vi på att hungra ihjäl, så tillslut hittade vi en restaurang/pub som såg tilltalande ut och fick i oss en caesarsallad var. Beställde även in vad vi trodde var vanlig cider, men det visade sig vara en äcklig blandning mellan cider och öl. BLÄ! Så här glada blev vi med lite mat i magen.
 
 
Nästa dag vaknade vi tidigt för att hinna med allt vi planerat. Det vill säga promenad genom London. Vi tog oss genom Kensington Garden mot Hyde park, Buckingham Palace, Big Ben, Trafalgar Square, Covent Garden, Piccadilly Circus och allt däremellan. En runda på omkring 1½ mil.
 
Carro hade en tendens fyra av ett kort mitt i en rörelse. Därav min fantastiska handhållning. ;)
 
 
Vår stora fråga var; vad gjorde den här gigantiska, blå tuppen på Trafalgar Square???
 
 
Just det, vi träffade på pelikaner och tama ekorrar under rundan också. :)
 
 
Och som om inte detta vore nog med promenerande den dagen, ville jag till Notting Hill och se den berömda "blå dörren" från filmen Notting Hill. Den skulle numera vara svart, men när vi väl var där visste vi ändå inte om det var rätt dörr vi såg. Eller ja en av dörrarna måste det ju varit, men något kort blev det inte. Kändes alldeles för löjligt att ta ett om det var fel dörr. :P Färgglada hus fanns det i alla fall.
 
 
 
På kvällen åt vi på en italiensk restaurang med den buttraste servitören vi mött. Han tyckte nog inte om sitt jobb. :P Men maten var god. :) Sen delade vi på en flaska vin på en trevlig pub närmare hotellet.
 
 
På onsdagen gick vi upp ännu lite tidigare för att förbereda hemresan, men innan den skulle vi hinna med en massa mer. Det började med British Museum. Not my cup of tea, men det som intresserade oss mest var de döda människorna från förr. Välbevarade eller vad?!
 
 
Fyrtio minuter senare kände vi oss klara med det och delade upp oss lite. Carro ville gärna till Madame Tussauds så jag hängde med henne dit medan Ottilia gick loss på shoppingen igen. Efter att vi stått i kö i ca 40 minuter och förbannat alla sega människor gjorde vi kanske historiens snabbaste race bland vaxdockorna. En halvtimme och vi var ute igen för att även vi skulle hinna med lite mer shopping. Carro skulle promt mingla med alla kändisar hon såg.
 
 
Några vaxkändisar som var bra gjorda:
 
 
Ett par som var mindre bra eller snarare totalt kassa. Angelina Jolie är ju inte lik sig själv någonstans. :-/
 
 
Efter kändismötena letade vi upp Ottilia och gjorde ett nytt snabbryck inne på Primark och fick med oss lite till hem. Sen var det snabbt tillbaka till hotellet för att packa om väskorna innan vi en sista gång tog oss ner i tunnelbanan för att ta oss till tåget som skulle ta oss till Stansted och flyget hem. 21.10 landade vi på svensk mark och vardagen var åter ett faktum.
 
Men det här måste vi göra om! Tack tjejer för tre superroliga dagar! :)

Fattig men mätt

Den gångna helgen var jag i Skåne och flängde igen. Jag och Thomas åkte ner till Lund för att hälsa på hans familj. Alltid lika trevligt. Vi tog det rätt lugnt, men det blev en shoppingrunda som resulterade i en fattigare Therese. Nu har jag shoppingförbud tills Londonresan och jag måste erkänna att lönen gärna får snabba på lite. 
 
Jag har precis vräkt i mig två stora tallrikar fisksoppa. Jag älskar den här fisksoppan och äter alltid för mycket så nu sitter jag här alldeles övermätt och orkar inte göra någonting. Men om två timmar är det squash som gäller. Ska bli kul, men just nu känns det inte som att jag kommer orka röra mig en meter.
 
På återseende!

Festlig helg i Helsingborg

I helgen har jag varit på vift i Skåne. Närmare bestämt i Helsingborg. Vi vann ju en grilltävling på jobbet och nu var det äntligen dags att utnyttja vinstpengarna. Vi var sju stycken från charkavdelningen som knökade in oss i en minibuss och styrde söder ut. En hotellnatt på Marina Plaza med två rätters på kvällen, frukostbuffé på morgonen och en turabiljett över till Helsingör stod på schemat. Första glaset med vin började pimplas 06.40 på morgonen. Ja visst, här skulle det firas! ;) Och spritshopping blev det. Armarna hängde långa på väg tillbaka från Helsingör. Det är kul att shoppa när ens egna pengar inte behöver röras. :D Jag köpte mig ett jättefint halsband där också. Dock för mina egna slantar den gången. Ska försöka fixa lite bilder från trippen så snart som möjligt.
 
Vi hade rent ut sagt en skitrolig helg som vi gärna gör om fler gånger!