En sjuk Stockholmsresa

Sista semesterdagar är här. Lite vemodigt, men samtidigt ska det bli lite skönt med vardagsrutiner igen. Ute känns det mer och mer som höst. Löven ligger tätt på gräsmattan och värmen är inte så tryckande het längre. Tack gode Gud för det. Jag älskar värme och sommar, men 30 grader pallar min kropp inte med.
 
Den sista semesterveckan, måndag-fredag, spenderade vi i Stockholm i min mosters nya, lilla lägenhet. Perfekt när man behöver lite miljöombyte och det behövde vi verkligen även om veckan inte blev riktigt som vi tänkt oss. Jag låg med feber, som sedan blev till ont i halsen och värsta förkylningen, med värsta hostan som grädde på moset. Knaprade Ipren i flera dagar, så jag orkade med att ta en sväng in till stan för att möta upp Max och käka en kväll. Det blev hamburgare på Vigårda. Melker Anderssons snabbmatsrestaurang. Riktigt gott och inte så mycket dyrare än om man skulle äta på McDonalds.
 
Det blev även en minigolfrunda, eller två blev det, som blivit en tradition där uppe. Men vi tog bilen den här gången, för jag orkade verkligen inte gå den biten. Bilresan upp var verkligen ingen hit. Ingen riktigt fungerande AC i bilen och en mätare som visade på 34 grader utanför bilen...tror ni vi höll på att få värmeslag eller?
 
Förkylningen har fortfarande inte lagt sig och jag får hostattacker från helvetet emellanåt. Gör ont i varenda magmuskel och lite till. Hatar rethosta! Får se om jag kan jobba i morgon.
 
Nåja, bara ett knappt år kvar tills det är semester igen. Yeay!

Uport Musikweekend 2014

Arrangörerna lyckades igen. Uport blev en succé i år också. Och vädret var perfekt förutom lite regn igår kväll som gick över snabbt. Var beredd på lite bilder nu!
 
Festivalen drog igång med Miriam Bryant. Så sjukt bra! Hennes röst är grym. Synd att hon fick gå på så tidigt bara. Publiken hade inte riktigt kommit igång än.
 
 
Och jag gjorde något jag aldrig vågar annars. Jag gick fram och blev fotograferad med henne. Ahhhh! Jag ser muppig ut, men vad fan, det bjuder jag på. Andreas var mer avslappnad. ;)

 
 
Sedan var det dags för E-Type. Fullt ös medvetslös!
 
 
Medan Huset och David Urwitz uppträdde gick vi och åt. Pulled Pork-burgare för min del.
 
 
Det var fler än vi som var hungriga.
 
 
Daniel Adams Ray var nästa artist att inta stora scenen. Riktigt bra och proffsigt. Tyvärr missade jag när Timbuktu kom upp och joinade honom bara för att jag tvunget skulle ha i mig lite vin. Lärdom: gå aldrig ifrån en konsert, om ens för en liten stund.
 
 
Sedan var det lilla scenens tur att få besök av Ace Wilder. Kvällens om inte hela festivalens sämsta artist, enligt mig. Gillade henne inte när hon var med i Melodifestivalen och gillar henne inte nu. Lyckades inte ens få till en bra bild på henne.
 
Kvällens största artist gick på 23.30. Timbuktu och Damn!. Den mannen har kondition alltså. Han rörde sig hela tiden. "Alla vill till himmelen, men få vill ju dö...." Jason ägde och jag stod längst fram, till höger om scenen.
 
 
Efter detta var vi nöjda och gick hem för att orka med lördagen. Dirty House Guys fick klara sig utan oss, men vi såg dem förra året.
 
På lördagen mötte vi upp Andreas, Max, Carro, Daniel, Daniel och Fia för att få i oss pizza innan vi gick ner till området och möttes av Thomas Di Levas röst. Det var ju ingen höjdare. Väldigt lamt så han blev bildlös.
 
Melissa Horn var klart mycket bättre även om det kan bli lite tråkigt i längden, men rösten är det inget fel på.
 
 
Lagom till regnet kom var det dags för Nicole Sabouné. Även hon har en grym röst. Har spelats mycket på P3 så jag hade rätt bra koll på henne. 
 
 
En av kvällens höjdpunkter var Mustasch med Ralf Gyllenhammar i spetsen. Andreas, Max och Thomas paxade platser längst fram, medan jag höll mig på lite mer behörigt avstånd. Är inget fan av dem, men allt blir annorlunda live så jag var ändå imponerad. Tungt ös från början till slut. Andreas och Thomas fick dessutom öl av Ralf himself. :)
 
 
 
Medina blev försenade på grund av dåligt väder så klockan 23.00 fick Ma Tinz, som skulle varit sista akten uppträda istället. Bra gung på han. Man ville/kunde inte stå still till hans musik.
 
Klockan tolv stod festivalens största bokning på scnenen. Icona Pop. Har aldrig fattat deras storhet och gör det inte nu heller, men fasen vad mycket bättre de är live än på radion. Nu hör man ju basen ordentligt och publiken var verkligen på G. "I love it" var grym!
 
 
Och sist men inte minst hade härliga Medina äntligen kommit på plats och svänge loss med "Miss Decibel", "Där palmerna bor" och "Yalla kompis".
 
 
 
Tack för den här gången! Blir det en festival nästa år också tro?