På husspaning

Idag har har vi varit på husvisning. Vår allra första husvisning. Och fler kommer det bli för det här huset var inget för oss. Lite väl slitet för vår smak. Men det här är skoj! Vi ska på en ny i morgon. Får se om det är bättre. Vi har ingen brådska med köp, men någongång måste man ju börja spana runt lite. Helst vill vi spara ihop lite mer till kontantinsatsen. Fattar inte varför den ska vara så sjukt höj. 15 % ligger den på så då kan ni ju räkna ut själva vad den skulle bli beroende på hussumman.
 
Här är huset vi kollade på.
 

Sommaren är kort...

Okej, vad fan hände med sommaren?! Det är snart juli och vädret suger verkligen. Regn, regn, regn. Det är den blötaste juni på 150 år och månaden är inte slut än. Och varmt är det inte heller. Och jag läste i tidningen idag att det verkar hålla på så här i åtminstone två veckor till. Möjligen kan temperaturen öka en aning. Wow. Tur vi inte har semester än på fyra veckor. Kanske att vädret hinner skärpa till sig tills dess. Men faktum är att det blir roligare att jobba också om vädret är bra.
 
Nåja, inte mycket att göra åt. Bjuder på en bra låt så länge.
  

Glad midsommar!

Har gjort mig lite midsommarfin trots att vi bara ska vara hemma själva ikväll.

Köpte klänningen till Carro och Daniels bröllop förra året, men ångrade mig i sista stund och tog en annan istället. Sedan dess har den här hängt i garderoben och skräpat. Hade inte ens tagit bort lappen i den.

Snart blir det lite mat. Färskpotatis, varmrökt lax, kallrökt lax, rökt makrill, senapssill och egengjord romsås. Och jordgubbar till efterrätt förstås. Mums! säger jag bara.

GLAD MIDSOMMAR!

Målar staket!

25-årsfest

Igår var det fest. Andreas firade sin 25-årsdag en vecka försent och bjöd in släkt och vänner på mat, dryck och lek i fiskestugan. Hur trevligt som helst! Och jättekul att träffa hans kompisar igen. Några av dem har jag knappt träffat sen jag flyttade hemifrån.

Tyvärr var jag väldigt dålig på att ta kort men här är ett på mig och moster i alla fall.


Platt fall för Sverige

Sverige är ute ur EM. FAN! Men till skillnad från matchen mot Ukraina spelade de bra fotboll igår. 3-2 till England och matchen mot Frankrike på tisdag är helt betydelselös för svensk del. Tråkigt som fan!

Men, nu blickar vi framåt mot VM-kvalet och hoppas på att de tar sig till turneringen i Brasilien om två år. Den stora frågan är hur backlinjen kommer vara. Mellberg, backarnas back, slutar och någon värdig ersättare finns inte i nuläget. Den som lever får se. Mina tummar hålls i alla fall hårt.

Ensamtid

Medan Thomas är på Bryggan med jobbet och äter gott sitter jag hemma i soffan och äter glass samtidigt som jag kollar på EM. Jag kan inte klaga. Kunde haft det sämre. ;)

Växtdöd

Växten har helt gett upp hoppet om ett långt och lyckligt liv. Too bad.

 

 

Studentfirande och en hel del fotboll...

Igår var det festligheter på Fredriksberg. Cissi tog studenten och vi ville självklart vara med och fira. Så efter jobbet traskade vi upp dit, överraskade en glad student och fick en heltrevlig kväll. Det blev inte så sent då jag skulle upp och jobba klockan 06.00 idag. Nu har jag äntligen två dagar ledigt och det känns mer än välbehövligt.

Åter till gårdagskvällen. Jag blev totalt bortfintad av Danne och hans korttricks. Satan vad störande det är när man inte fattar någonting. Hur tusan kunde kortet hamna där och där och hur visste han vilket kort som var rätt. Damn! Men sånt är skoj. :)

Igår började ju också fotbolls-EM och ikväll är det det som gäller för hela slanten. Holland-Danmark är precis färdigspelad och Danmark skrällde och vann med 1-0. Inte direkt tippat, men kul! Om en stund spelar Tyskland-Portugal. Dödens grupp var det ja.

Dags att dra mig tillbaka till tv:n för ytterligare några timmars tittande.

På återseende!

Bankmöte

Idag var vi på banken för att få ett hum om hur mycket vi kan lägga på ett framtida husköp. Gick igenom budget och kalkyler och det låg väl ungefär som vi hade på känn. Vi ska bara försöka spara ihop lite mer till kontantinsats, lagfart och så, men annars är det bara för oss att ge oss ut i husdjungeln. Hjälp. Det är allt lite läskigt samtidigt som det är både kul och spännande.