Äntligen!

Nycklarna är hämtade! :D

Sovmorgonen sprack

Lite ändrad design här som ni ser. Hade inget att göra igår kväll när jag satt och väntade på att brorsan skulle höra av sig för att bli hämtad så jag satt och pillade i photoshop utan något egentligt mål och detta blev resultatet. :)

Just nu är jag ytterst nära att strypa min kära far. Hade äntligen lyckats somna om efter att ha kört ner Thomas till jobbet, när det låter som att någon sitter och spikar under sängen. Efter att ha stått ut ett tag gick jag ut och vad hittade jag? Jo, pappa som sattoch spikade något på utsidan på huset, på gaveln där våra rum ligger. GAAHHHHH!!!

Hans kommentar ungefär: Ups. *skratt*


Förstår inte hur Andreas kan ligga och sova. Fast han vaknar inte av något. Det kan nog slå ner en bomb utanför fönstret utan att han skulle märka ett dugg. :P

Det var ju ingen idé att gå och lägga sig igen. Bara att avbryta väckarklockan som skulle ringa 9.30. Ingen utvilning alls. Och i morgon blir det IKEA tidigt. Thomas har böjat tidigt och jobbat över hela veckan och kommer ha det så tills öppningen den 12:e. Han är helt slut stackarn.

Jag är fri!

Inga fler pedalställ. :D Snacka om att gårdagen gick långsamt. Bara väntade på att den skulle ta slut. Det ska bli så skönt att inte komma tillbaka dit. Inte bara på grund av det enformiga arbetet, utan för att det är så sketna varmt där. Känns inte som det finns någon luftkonditionering alls när det är varmt ute. Man svettas ihjäl och är helt tung i huvudet. Nu blir det att frysa ihjäl i sommar istället. Ica är inget varmt ställe. :P Vet inte vilket som är värst, kokhett eller iskallt. :P

Och i morgon är det lördag och på söndag är det IKEA. :D

Nu blir det veckans avsnitt av One Tree Hill.

På återseende.

EDIT: Fan! Det verkar som att det var säsongavslutning av OTH förra veckan. Det som slutade så spännande.

På lördag...

...får vi nycklarna till lägenheten! :D

Nu är det nära

Bara tre dagar kvar i industrin för den här gången. :D Hoppas jag slipper komma tillbaka. :P Och mindre än en vecka tills vi får lägenheten. :D Yeeey!!!! Låt denna veckan gå snabbt. I helgen kanske det blir en sväng till Ikea med Ottilia. Hon flyttar ju redan till helgen och ska hyra släp så lika bra att haka på så vi får hem lite saker också. :) Längtar som tusan.

Nackdelen: jag har inte börjat rensa bland mina saker än och inte packat någonting. Men hur lång tid kan det ta egentligen. :P Ska se till att börja lite på fredag när jag är ledig. På måndag ska det ju börja renoveras för fullt. :) Bara vi får tag på hyresvärden innan...

Fotorunda

Tog mig en liten fotorunda i trädgården med brorsans Nikon D40. Jag gillar det. Att fotografera alltså. Och känslan när man tycker att man lyckas ta ett bra kort. Jag måste skaffa mig en egen kamera...

8 månader

Så mycket skit

Jag vet egentligen inte varför jag sitter och kollar på Eurovision Song Contest år efter år. Jag blir lika irriterad varje gång. Så mycket skit som jag inte fattar hur länder kan rösta fram för att delta. Och att de sen också går bra i stora finalen är för mig en riktigt stor gåta.

Charlotte var helt klart värd en bättre placering. Hon hörde till top 5, enligt mig. Ryssland var  väl en okej vinnare, Greklands refräng har satt sig på hjärnan och Armeninen var godkänd. Sen gillade jag Norge och Danmarks bidrag. Ukraina, däremot tyckte jag var kass. Förstår inte hur den kunde vara en konkurrent till Charlotte och att den kom så högt upp. Hon anspelade ju bara på sin kropp och låten var inte bra någonstans.

Blev rätt överasskad när Lettlands pirater började sjunga. Har hört den på radion, men visste inte att det var en Eurovisionlåt. Tycker faktiskt att den är lite käck. Töntig, men trallvänlig. ;)

Kalas

60 år som gifta
Igår var det lite kalas hos farmor och farfar som firade diamantbröllop i torsdags. Det bjöds på jättegod smörgåstårta, jordgubbstårta med färska, svenska jordgubbar, och dricka. Vi ungdomar behövde aktiveras så vi gick ut och kastade tennisboll. :P När jag gav upp fortsatte grabbarna spela fotboll och kom tillbaka svettigare än svettigast och med gräsfläckar på knäna. :P Helt klart en trevlig kväll.

Men gud så trött jag var. Och någon vidare sovmorgon fick vi inte i morse heller. De började gräva igen vår vallgrav strax efter sju. Jag och Thomas stoppade in var sin öronpropp i öronen och lyckades faktiskt somna om, även om jag vaknade till några gånger. Kan inte påstå att jag är utvilad. Tyvärr blir det ingen sovmorgon i morgon heller eftersom de kommer tillbaka och ska gräva upp på baksidan av huset också.

Ikväll är det Eurovision Song Contest som gäller. Ottilia kommer över och gör mig sällskap. Tror ingen annan vill kolla på det. Och självklart ska det grillas i det fina vädret. :)

Ha en fin dag och heja Sveririge! :D

Kollage diamantbröllop

60 år som gifta

Den 22 maj för 60 år sen gifte sig farmor och farfar. De firar alltså diamantbröllop idag. Hur fantastiskt är inte det. :) 60 år! Det är ju en hel evighet. Men det bevisar också att ett äktenskap kan hålla livet ut. :) I morgon ska vi och pappas syskon med familjer till dem för att fira lite. Happy anniversary!

Nikon D40 - Jag är avundsjuk!!!

Jag är så jäkla avundsjuk på brorsan idag. Vi såg reklam igår om att det var extrapris på Nikon D40, så efter jobbet drog vi iväg till Borås för att han skulle inhandla en sådan. Han kom hem med den plus extra minne och en kameraväska. Hade det inte varit en massa andra utgifter nu i och med flytten hade jag införskaffat mig en också. En digital systemkamera står överst på min julklappsönskelista i år. Så nu vet ni vad ni ska ge mig. Ni har ett halvår på er att spara. Bara att börja. ;)


Boråstripp och födelsedag

Det var några dagar sedan jag skrev nu och den enkla anledningen är att det inte har funnits något att skriva om. Jag har bloggtorka. Men det försvinner förhoppningsvis snart igen.

Gårdagen bjöd på en tripp till Borås. En effektiv shoppingrunda där vi skuttade in på H&M och hittade det vi skulle direkt. Eller ja, Ottilia hittade det hon skulle direkt. Jag letade ju inte egentligen, men kom ut med ett linne, en topp och hårsnoddar.  :) Sen var vi hos Carro och Daniel. Ca en månad kvar nu tills bebisen kommer. Spännande. :) Får se om det blir en liten Isak eller en liten Elvira. :)

Jag och Ottilia satt i bilen och var rätt uppspelta över att det bara är 2 veckor tills vi flyttar nu. :) Fast jag och Thomas måste ju renovera, men vi får ju lägenhetn om 2 veckor. Tror ni vi längtar eller? :P

Mamma fyllde år igår också. Hon fick en väska av mig, Andreas och Thomas. Den var så fin så jag hade velat behålla den för mig själv. ;P Idag har det käkats tårta. Mormor, farmor och farfar är här för att fira lite.


Snart helg

Jag är trött och har noll lust att jobba. Känns inte lite segt att veta att man inte är hemma förrän lite innan halv tolv i natt. Suck och stön. Tur det är sista dagen för veckan, sen är det bara två veckor kvar där. Vill inte montera ett enda pedalställ mer sen.

Imorgon blir det en sväng till Borås om brorsan blir frisk. Måste hitta en födelsedagspresent till mamma som fyller år på lördag. Ute i sista minuten som vanligt. Blir nog Borås på lördag också. Ottilia ville shoppa kläder och så ska vi hälsa på Carro.

En och en halv timme kvar till jobb.

Bye.

Henke i truppen

Henke Larsson med i EM-truppen. Vet inte vad jag tycker om det. Visst, han är grym när han är på topp, men han har flera gånger sagt att landslagstiden är över och att det är dags att släppa fram nya spelare. Han har inte varit med i kvalet och det har ju gått fint utan honom. Elmander har varit kung. Ska han få sitta på bänken nu? Inte rättvist någonstans. Säkrast att de tar sig vidare från gruppspelet nu. Upptäckte att jag missar så gott som hela första matchen mot Grekland. Slutar 22.00 den kvällen. Typiskt. Får springa hem så jag kan se slutet. :P

Glory, glory Man United...

Manchester United tog sitt 10:e ligaguld under Sir Alex Fergusons tränarskap igår. Sitt 17:e ligaguld totalt. Både jag och Thomas är ju Man U-fans så vi satt här och hojtade när Ryan Giggs slog in 2-0 målet mot Wigan. Glory, glory Man United! :D Säga vad man vill om Ferguson, träna det laget kan han iaf. :)

Pappa har fått gratisbiljetter genom jobbet så ikväll ska han och mamma iväg och se på Elfsborg-IFK Göteborg. Jag är inte ett dugg avundsjuk, inte alls. *host* Jag vill också vara där ju!!! Det här är så fusk. Förhoppningsvis står radion på full volym på jobbet eftersom det finns ett Elfsborgs-fan där så har jag tur lyckas jag höra lite genom allt maskinbuller m.m.

Jag hade haft chansen att se Elfsborg-Helsingborg häromsisters om pappa hade tänkt lite längre än näsan räcker. Matchen visades på tv och fem minuter (!) innan matchstart klämde han ur sig:
- Hade ni velat se matchen live?
Då var jag nära ett sammanbrott. Tror fan att jag velat se den live. Han sa att de hade biljetter på jobbet, men att ingen hade tid att gå och att han inte tänkte på oss då. Jag som tjatat att jag vill ha dom där gratisbiljetterna flera gånger. GGRRRR! Fem minuter innan matchstart...

Sommarkänslor

Blommor
Kan man få annat än sommarkänslor ute? 26 grader varmt, varmare vid solväggen, inte ett moln på himlen, shortsklädda ben, solstolar på "loftet"... Nästan så man blir lite deppig när man läser att det ska bli kallare igen nästa vecka.
Men för tillfället njuter jag.

Renovering på G

Thomas var ju och pratade med hyresvärden idag och vi fick igenom det mesta angående renoveringen. Målning av golv och tak naturligtvis, ny duschkabin, slipning av golv, fixa i ordning balkongen, fläktkåpa (som det är nu så hänger det bara ett fult rör där) m.m. Känns bra det här. :) Nu kan vi äntligen börja kolla på vilka färger vi ska ha. :) Dessutom värvade Thomas honom som kund hos Coop Bygg. Haha! ;)

Ikväll är det grillning som gäller. Vad annars. ;)

Ha en fortsatt bra dag! :)

Hyresvärden svarade

Pojken har blivit krasslig. Ont i halsen och hängig så han har varit hemma från jobbet idag och ska vara hemma i morgon också. Han fick äntligen på tag på hyresvärden innan så en träff med honom är inbokad i morgon för att gå igenom vad vi får göra med lägenheten och hur mycket det får kosta. Tyvärr jobbar jag så Thomas får klara det själv.

Hinner inte skriva mer nu. Ser på One Tree Hill och sen ska jag ut i solen lite.

Ha en bra dag!

Ny musik till samlingen

Två nya skivor damp ner i brevlådan idag och fick göra resten av skivsamlingen sällskap.

Melissa Horn - Långa nätter
Mando Diao - Never seen the light of day


Ljuva, sköna, underbara och glada låtar för mina öron. :)

Om jag var trött igår så vet jag inte vad jag är idag. Helt sjukt att man kan vara så här trött. Somnade när jag kom hem, men inte är jag piggare för det. När jag vaknade upptäckte jag fyra nya avsnitt av One Tree Hill så de laddades självklart ner. Två är avklarade, två återstår. Ska kanske ta och se ett till innan det är kvällsmat och läggdags. Jag hatar verkligen de här jobbtiderna. Suck. Men snart är det lite mer "normala" tider som gäller. Får stå ut den här månaden bara.

Skivor

Uthyrd lägenhet

En pytteliten uppdatering. Det har inte hänt något häpnadsväckande direkt. Var grymt trött innan frukostrasten idag. Hade gärna lagt mig ner på det skitiga golvet och blundat, men det gick ju inte. :P Var ute hos farmor och farfar en sväng i eftermiddag. Brorsan klippte lite av deras bautagräsmatta. Farfar är gipsad så vi får hjälpa till lite.

Har fått reda på att Thomas lägenhet blir uthyrd 1 juni. Yes! En kostnad mindre. :) Längtar ihjäl mig tills vi får vår lägenhet. Ska till IKEA på onsdag och spana grejer. SÅ SKOJ! :D

Sommarväder ute ju. Sköööööööööööööööööönt. :)

Vallgraven

Vallgraven

Så här ser det ut på framsidan utanför huset. Inte så speciellt vackert direkt. :P

Max: Är det en vallgrav för sniglarna?

*skratt* Han är ju rolig han. Nog för att trädgården brukar invarderas av miljontals mördarsniglar, men att gräva upp runt huset för det....haha! Men vad kan man begära av en äkta 08:a. ;)

Ombyggnad och grävande

Blev jobb mellan halv åtta och kvart över ett på Ica idag. Gick galant. Takterna sitter fortfarande i. ;) Lite uppdatering av priser, PLU-koder och nya rutiner bara. Lovade att hoppa in och jobba för en, en lördag i juni också. Vad gör man inte fö ratt vara snäll. :P Kul att de hålle rpå att bygga om i butiken också och nu är det charkens tur. Delikatssdisken ska bli ny och flyttas. Komme rbli bra när det är klart. :)

Det ser rent ut sagt för jävligt ut utanför huset just nu. Det är helt uppgrävt på framsidan. Var dags att dränera...eller vad fasen det heter, och det upptäcktes att rören måste bytas ut också. Ska ju även bygga en uteplats där så man kan få lite förmiddagssol på sig, så det grävs och grejas inför det också. Blir nog finfint när det är klart, men just nu vill man helst inte titta ut. :P

På plankan

Sten Sture Rallyt är över och det gick mycket bättre än förra året. Det kändes så åtminstone. :) Och Thomas tyckte inte det var så hemskt som han föreställt sig. *skratt* Det var trafikfrågor, man skulle gissa fåglar, serier (i tidningar), personer, avstånd m.m. Och i slutet fick man på sig glasögon som gjorde att man kände sig full och så skulle man gå på en planka. Jag klarade hela. :D Det gjorde inte Thomas. :P Sist dom hade den gick det inte alls bra, men jag följde Ottilias råd den här gången och kollade rakt fram. Det var svårt, men det gick. :)

Thomas har bänkat sig framför X-boxen och GTA IV igen så honom lär man väl inte få kontakt med på ett tag. Får se vad resten av dagen bjuder på. En promenad kanske. Om jag får med mig hnom vill säga.

Idag skulle vi, enligt kontraktet, fått tillgång till lägenheten, men det har ju blivit lite krångel med det. Annars kunde man ju börjat renovera och ha sig. Hade gärna satt igång med det, men men, en månads väntan till. Sen så. :)