Finsanskrisen fortsätter

Okej, jag vet att man inte kan trycka upp hur mycket pengar som helst. Det är egentligen inte där min oförståelse om finsanskriser ligger. Fick lite förklarat för mig igår, men det är ändå mycket jag inte förstår. Sånt som jag har svårt att få fram i ord. Men shit the same, orka anstränga hjärnan för mycket över det. :P 

Finanskris hit och finanskris dit

Igår kväll, när vi skulle lägga oss, kom jag med massa dumma (?) frågor till Thomas angående det här med finanskrisen. Varför blir det så? Är det nödvändigt? Osv. Jag menar, pengar finns ju. Det är ju bara att trycka mer annars. Och om alla har mer pengar, priserna stiger, varför måste det då bli inflation och allt gå ner i bott? WHY? Jag förstår inte. Vem har kommit på allt detta? Någon måste ju t.ex. kommit på ordet inflation och bestämt att det måste bli så här. Eller? Börsen går upp, börsen går ner. Och?! Vad spelar det för roll? Varför är det så viktigt? Varför blir det ens så? Återigen någon som bestämt det?

Det är invecklat det här. Alldeles för invecklat för min hjärna. Jag har till och med svårt att få fram mitt oförstående på rätt sätt. Jag är totalt korkad när det gäller ekonomi på den nivån. Goddag yxskaft. Säg det ordet snabbt några gånger på raken. Det är svårt, precis som att heta Therese och förstå finanskriser.

Three floors down

Har ni inte sett Made in Sweden har ni missat något.
Jag är helt kär i låten Three floors down med Kim.

Tulpaner

Tulpaner

1000 meter

Då såg det annorlunda ut här inne igen. För mycket fritid helt plötsligt kanske? :P

Har varit duktig idag och simmat 1000 meter. Därför förtjänar jag den bakade potatisen som står i ugnen med tonfiskröra till (egen såklart). Smaklig måltid, till mig själv!

Förresten, det var en snubbe här idag för att kolla på badrumsfönstret. Finally! På onsdag ska de börja fixa till det. Vi blir utan fönster ett tag, men vad gör det. Ännu en sak som snart kan bockas av. Tack hyresgästföreningen!

Max 18 år!

Stockholmsresan i korthet

Hemma igen efter några trevliga dagar i Stockholm. Men det är skönt att komma hem till lugnet, bort från alla människor och all stress. Borta bra, men hemma bäst. Det stämmer alltid.

Fredagen spenderades inne i city. Av någon skum anledning ville min kära pojkvän åka in tidigt. Ingen av oss andra fattade varför.
Texas Longhorn som han pratat så gott om öppnade ju inte förrän fem. Men vi åkte in och gick och gick och gick. Och kallt blev det. Det var många affärer som fick besök av oss. Dock så tjänade de inte mycket på snabbvisiterna. :P Efter drygt fyra timmar blev klockan äntligen fem och vi intog restaurangen. Litet och mysigt med trevlig personal, men jag kan inte påstå att vi var nöjda med köttet. Rått och äckligt och fastän vi bad dem att lägga på det en stund till så var jag tvungen att lämna det på tallriken. Jag har svårt för rött kött i vanliga fall också, men det här var ju löjligt. Min halva, grillade hummer däremot var supergod.

På lördagen var det dags att fira kusinen. God mat och dryck, presentutdelning, hamdbollstittande och pingis förgyllde dagen. :)

Lite örongodis

Medan jag är borta kan ni roa er med mina två nya favoritlåtar. :)
Jag lyckades äntligen få in
videos här igen. ;)

Hello Saferide - Anna




Pernilla Andersson & Dregen - Min far och jag


Firande i huvudstaden

I morgon bär det av mot huvudstaden. Woho! Ska bli så skönt att komma bort lite. Och roligt förstås. Och mysigt. Mmm. Tillbaka på brottsplatsen där allt startade. Mellan mig och Thomas alltså. Minnen. Men den största anledningen till att vi åker upp är att lillkussen blir stor. Han fyller 18 på måndag. Hur gick det till? Var ju inte längesen han var en liten plutt. Nåja, stor eller liten, favortkusin är han i vilket fall som helst. :)

Grekland - here we come!

Vi har bokat en resa. :D I augusti drar vi mot varmare breddgrader i en vecka.

UNDERBART!
 
Zakynthos
Bild:
apollo.se

Oink - hjärtetjuven

Jag har blivit brädad. Jag är bara nummer två i T:s hjärta. Han är nykär. I Oink - djävulsgrisen. Det var kärlek vid första ögonkastet. T skulle bara ha honom. Så nu står han bredvid sängen med sina silverhorn. Han är en spargris, men så mycket mer i T:s hjärta. Men inte länge till. Snart är jag nummer ett igen! ;)

Oink - djävulsgrisen

Solen i ögonen

Jag är ledig! Woho! Känns som jag jobbar för jämnan. Jag har inte varit ledig två dagar i sträck på tre veckor. Tror ni jag kommer tycka att det är skönt att slippa jobba både lördag och söndag nu? ;) Mitt nya schema med fasta tider har satt igång. Fick ytterligare några timmar igår. Det gillar vi. :)

Nästa helg blir det Stockholm. Vi åker upp en dag tidigare än vad som först vad tänkt. Jag kom på den briljanta tanken igår att varför vänta till fredag när vi är lediga redan på torsdagen? Så jag ringde min kära moster och frågade om vi kunde bo där en natt (resten blir på hotell) och det gick utmärkt. Så jag, Thomas och Andreas tar bilen upp en dag tidigare än mamma, pappa och mormor. :) Underbart!

Lite minnen från i somras som förstärktes efter dokumentären Solen i ögonen - en film om Lars Winnerbäck igår.

Lite musik

En skön låt så här på onsdagseftermiddagen.

Eric Hutchinson - Rock 'N' Roll


Hm...hade tänkt lägga in en video här, men förstår inte hur det funkar längre. Finns ju inget att uppdatera på. Eller har jag bara blivit dum? Inte första gången idag i så fall. :P På jobbet väntade jag på att en dörr skulle öppna sig själv trots att jag är fullt medveten om att den bara öppnar sig själv när man kommer från andra hållet. En dörr jag springer ut och in i flera gången om dagen. :P

Ny design...igen

Som ni ser har jag lite beslutsångest vad gäller min header, men nu får den nog vara så här. I ett par dagar i alla fall. :P

Jag måste börja träna igen. Jag var sååååå nära att köpa ett gym-/simkort igår när jag och mamma var i simhallen, men så fick jag beslutsångest. Ska jag köpa kvartals-, halvårs- eller helårskort? Gaaah!!! Vilket i-landsproblem. Vet inte hur jag ska göra, men nåt av dem blir det. Nästa vecka slår jag till.

Seg, segare, Therese

Jag är seg idag. Klockan är nästan 12 och jag åt precis upp frukosten. Det lilla som fanns kvar efter Thomas frammarsch i kylskåpet vill säga. ;)

Dagen kommer bestå av Grey's-avsnitt (plus några andra serier förmodligen), tvätt, dammsugning och oxfilé. Ibland är det bra att jobba i en matbutik. Inte ofta man kan köpa över 700 gram oxfilé utan att bli ruinerad på kuppen. ;)

Annars så...ja segt som sagt. Men så är det ju söndag också. Den sega dagen på veckan.

Rik som ett troll

1½ timme! Så lång tid satt jag på banken. Men shit vad rik jag kommer vara när jag är pensionär. ;) Från och med nästa månad börjar sparandet. Och pengarna kommer jag inte åt förrän jag är 55 år. Surt om man skulle starva av innan. :P

Fick lite av en chock när jag gick förbi den enda och bästa klädaffären i stan för oss "ungdomar". Konkurs, utförsäljning, 50% på allt. När hände detta liksom??? Skit! Gick i alla fall in och roffade åt mig två halsdukar. Var inne på ett par jeans också, men det fanns såklart inte i min storlek. Hoppas affären kommer tillbaka. Det ska visst öppna en ny skoaffär i stan. Alltid trevligt då vi bara har en (rätt dyr) just nu.

Nu borde jag fixa mat som jag kan ha med mig till jobbet i morgon. Seeeegt.

Pension nästa

Sitter just nu hos mamma och pappa. Vi ungdomar är bjudna på middag och det tackar man ju inte nej till precis. ;) Thomas blir upphämtad på sin lunch så att han också får i sig lite grann.

Jag börjar inte jobba förrän 17.00. Tre timmars jobb, men dubbelt betalt. Sånt gillar vi! :) Imorgon är jag ledig, men ska på pensionskoll på banken. Hur tusan det ska gå vet jag inte. Jag är totalt puckad när det gäller sånt. Förhoppningsvis kan killen på banken förklara så att även min hjärna fattar, men förväntningarna är inte höga.

Fotbollskvällar

NFL-slutspelet är igång, vilket betyder en fastklistrad Thomas vid tv:n på helgkvällarna/nätterna. Jag försöker hänga med så gott jag kan och har faktisklt börjat lära mig lite regler. Men en hel match pallar jag inte med att se. Jag har till och med spelat NFL på x-boxen. :D Fast det går sådär. Ser aldrig var min gubbe är i allt kaos på planen. :P

NFL

Grabbarna var i Borås igår för att shoppa och Thomas kom hem med ytterligare en gitarr till Guitar hero och World Tour-spelet. Kul med nya låtar. :) Tyvärr vinner han över mig i de flesta låtarna, men det ska det bli ändring på!

För övrigt så är julen bortstädad här. Tog ett ryck i fredags och tvättade, dammsög, torkade golv, dammade, diskade...ja så nu är det rent här. Eller var åtminstone. En stund.

I morgon är det jobb igen för min del. Thomas har jobbat för mycket så han blev beordrad ledighet och har lovat middag på bordet när jag kommer hem. :D

Nu ska jag ge fotbollen (som jag för övrigt tycker borde heta amerikansk handboll istället :P) en chans till.

Årskrönika: året var 2008

2008 var året då Thomas flyttade upp hit. Vi trängde ihop oss i mitt rum hemma hos mamma och pappa i två månader innan vi tog vårt pick och pack och blev sambos på riktigt. En stor omställning, mitt första egna hem, men oj så skönt. Det blev mycket slit och många målartimmar innan vi kunde flytta in i vår gemensamma trea. Det lilla vi var lediga i somras ägnades åt renoveringen. Inte många soltimmar för min del. Vi hann dock med världens bästa Winnerbäck i ett så gott som regnfritt Göteborg och en tur till djuren i Borås.

2008 var också året då jag inledde min industrikarriär.  Två månader, en bautablåsa och ett ärr på armen senare var jag gladare än gladast av att gå ut genom deras dörrar för att aldrig komma tillbaka. Efter det var det dags för ett återbesök som sommarjobbare på ICA där jag fastnade och fortfarande säljer skinka, garnerar smörgåstårtor och plockar varor tills naglarna ryker (bokstavligt talat).

Sportåret var verkligen något att hänga i granen. Manchester United, Detroit och Hv71 gjorde alla vad de skulle, de tog GULD. Mina boråsare däremot åkte på däng och fick bara silver. OS bjöd på världsrekord i mängder och fotbolls-EM:s stora vinnare blev det rödgula landet i söder.

Farmor och farfar firade diamantbröllop och jag och älsklingen firade ett år tillsammans.

Året bjöd även på tårar som aldrig ville ta slut, men leendet kom tillbaka och 2009 välkomnas med öppna armar. Det är året då jag fyller halvt femtio, det är året då det avgörs om Sverige får spela ytterigare ett fotbolls-VM, det är året då jag kommer ligga och glassa på en solig strand, det är året då jag...ja det återstår att se. Jag hoppas i vilket fall som helst på ett helt underbart 2009. 

Året är nu 2009

Nyårsafton blev en trevlig tillställning med bra sällskap, spel, god mat (även om förrätten inte uppskattades av alla :P), fyrverkerier på hög nivå och en del dricka (lite väl mycket för vissa ;)).

På menyn stod
Förrätt: Toast med skagenröra och stenbitsrom
Huvudrätt: Helstekt fläskfil'e med hasselbackspotatis och tzatziki
Efterrätt: Daimtårta, men den kom aldrig fram för alla var proppmätta :P

Nyår 2008