Nytt i garderoben

Idag hängde jag med mamma till Borås. Först skulle hon på undersökning och sen åkte vi ut till Knalleland för lite shopping. Jag har knappt handlat något på flera månader och kände att det sög lite extra i shoppingtarmen nu. Snacka om att vi är effektiva när vi är i väg. Efter två affärer, Cubus och H&M, var vi klara och åkte hem. Det har nog aldrig hänt förut. Nog för att vi brukar vara ganska snabba, men inte såååå snabba. Kläderna på bilden fick följa med mig hem. :)

Nytt i garderoben

Förra veckan hittade jag en grön kofta på Lindex som jag inte kunde motså. Kände att jag behövde lite färg i garderoben. Koftan är mycket grönare än vad bilden visar.

Grön kofta

FAN!

Igår satt jag, bokstavligt talat, hela dagen med att få ihop en fotobok om USA-resan. Jag satt säkert en 8-9 timmar med att få ihop de 70 sidorna. Tillslut kände jag mig nöjd. Jag kollade igenom allt flera gånger. Jag bad till och med Thomas att kolla så att allt såg okej ut. Efter tillräckligt många (trodde jag då) kontroller klickade jag på beställa och jag var supernöjd. Tills vi hade gått och lagt oss och släckt lampan. Då fick jag värsta uppenbarelsen. FAN! Jag skrev "September 2012" på omslaget och bokryggen. Vaddå 2012?! Vi var väl fasen där 2011! Jag fick panik. Det första jag gjorde när jag vaknade var att maila dem och fråga om det gick att ändra eller om de kunde radera beställningen så jag kunde lägga en ny. Det är ju ändå 10 dagars leveranstid på böckerna och det var bara några timmar sedan jag lade beställningen. Det gick inte. Hepp! Kul! Fucking jävla k*k kul!

Så nu kommer vi ha en bok med reseminnen, men med fel årtal. Jag blir så less! Så mycket för all tid jag lade ner på att kontrollera allt och så missar jag det.

Tur att vi hade 50% rabatt på skiten i alla fall.

Suck, suck och åter suck!

Deltävling 4, Malmö

Jaha, vad ska jag säga om mellon idag... Jag tyckte ingen var så bra faktiskt. Inte efter en lyssning i alla fall. Däremot var Dannys show bäst! Synd bara att hans röst svek honom lite. Lotta och Christer....jag vet inte ens om jag vill kommentera eländet så jag låter bli. Håkan Hellström, förlåt, Axel Algmark var helt okej. En glad och studsig låt. Jag gillar ju Håkan så. De där OPA! hade kunnat stanna hemma. Vad tusan var det? Lät som något som något medelhavsland skulle kunna skicka till Eurovision, inte Sverige. Lite hårdrock kan behövas, men jag föll ändå inte riktigt för Dynazty. Charlotte Perrelli...nej, hennes miljonsatsning gick inte hem hos mig. Jag fick verkligen inte gåshud av Hanna Lindblad och Lisa Miskovsky gjorde mig ganska besviken med sitt sömnpiller till låt.

Till andra chansen: Lotta Engberg & Christer Sjögren och Dynazty
Till final: Lisa Miskovsky och Danny

Lotta och Christer, what the fuck! Tack gode gud att Danny gick vidare direkt till final.

Göteborgstripp

Universeum

Några kassa bilder från dagens besök på Universeum i Göteborg. Har velat åka dit länge, men det har inte blivit av. Sist stoppade en snöstorm vårat besök. Men idag styrde vi alltså mot storstan. Och satan vad folk. Snudd på att vi inte fick parkeringsplats. Det var någon sketen Horse show i Scandinavium som vi missat och IFK Göteborg hade träningsmatch på planen bredvid och ja...mycket folk! Men vi fick plats längst upp, i en trång ficka i andra parkeringshuset vi besökte.

Sen traskade vi, i ett kyligt men soligt Göteborg, mot Universeum. Mycket folk där också. Det var typ vi och en massa barnfamiljer. Och min längtan dit hade inte behövt vara så stor. Vi tyckte inte det var roligt alls. :P Visst, aporna var söta, men svåra att fånga på bild, och det var i stort sett allt. Fiskar har vi sett innan och regnskogens fuktiga luft gjorde oss bara svettiga. Vi får helt enkelt åka tillbaka när vi har barn. Tror det är roligare då.

När vi fått nog gick vi runt i centrum ett tag (lönehelg=jobbigt mycket folk) innan vi stegade mot Texas Steakhouse för att äta. Vi fick plats direkt som tur var. Jag beställde en halv hummer och mmmm så gott!

Sen var vi så sega så vi åkte hem. Men en kul dagstripp ändå. Alltid skönt att komma iväg lite. Nu väntar jag på sista deltävlingen i Melodifestivalen. Let it begin!

Estelle Silvia Ewa Mary

Det är namnet på vår nya lilla prinsessa. Inget namn jag väntat mig, men jag gillar det. Prinsessan Estelle. Kronprinsessan Estelle. Drottning Estelle. Ja, varför inte? Modigt val! Jag hade däremot varit förtvivlad om den lilla fått namnet Sibylla, Margaretha, Christina, Dessiré eller liknande. Det ligger helt fel i tiden och förknippas bara med mina föräldrars generation. 

Att Herman Lindqvist tycker att det är ett "totalt olämpligt" namn skiter jag fullständigt i. Han kan stoppa upp något där bak!

Undrar hur många ungar som kommer döpas till Estelle de närmaste åren? ;)

En prinsessa är född

Tidigt i morse föddes Sveriges nya tronarvinge. En liten prinsessa såg dagens ljus och hela Sverige svävar nu i bebislycka. Grattis Victoria och Daniel!

Slappardag

Har haft en riktig slappardag idag och knappt rört mig ur soffan. Thomas kom hem vid lunchtid och kände sig hängig. Näsan rann, bihålorna värkte och huvudet var inte helt med. Han försvann in i sovrummet och kom inte ut förrän fyra-fem timmar senare. Känns som att alla är mer eller mindre sjuka just nu. =/ Under tiden tittade jag på film, Crazy, Stupid, Love med bland annat Ryan Gosling. Bra och roligt romantisk drama/komedi helt i min smak. Häromdagen såg jag Friends with benefits med Justin Timberlake. Även den får två feta tummar upp av mig. I morgon väntar jobb igen för min del. Thomas ska vara hemma och kurera sig.

Födelsedagspresenten

Min nya älskling har anlänt! :)

Kamera

Cupcakes

Cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes. Har inte smakat än, men de kan ju inte vara annat än goda när de ser ut som de gör. ;)

Deltävling 3, Leksand

Youngblood - Youngblood: Manboy-kopian. En refräng som sätter sig på hjärnan, men pojkband känns lite passé. Eller så är jag för gammal.
Maria  Benhajji - I mina drömmar: Jag säger bara GÄSP! Hon kan fortsätta att hålla sig till körandet bakom andra artister.
Mattias Andréasson - Förlåt mig: Snyggingen himself! Tyvärr har jag svårt för hans lite mesiga röst, men rätt skön refräng ändå.
Love Generation - Just a little bit: Gillade dem förra året. Inte lika övertygande i år, men okej.
Carolina Wallin Pérez - Sanningen: Tråkig. Verserna är kass, både sång- och låtmässigt. Refrängen bättre, men det passar inte här. Tummen ner!
Andreas Johnson - Lovelight: Femte gången gillt? Njae, inte hela vägen, men till final borde han gå.
Molly Sandén - Why am I crying: Har aldrig varit någon favorit hos mig tidigare, men den här balladen gör hon riktigt, riktigt bra.
Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel: Ja, vad ska jag säga. Det är ju ingen låt. Sara Li sjunger bra i refrängen, men resten. Bara konstigt. Björn Ranelid ska hålla sig borta från Melodifestivalen.

Till final: Molly Sandén och Björn Ranelid feat. Sara Li
Till andra chansen: Youngblood och Andreas Johnson

Vad ända in i helvete! Jag sa det på jobbet idag att folk kommer att rösta på Ranelid bara för att låten är så jäkla dålig, men jag ville ju haft fel! Skandal!

Firad

Smörgåstårta

Nu har jag proppat i mig både smörgåstårta och chokladtårta. Mumsigt värre! Har ju blivit lite firad så här dagen före den "stora" dagen. Farmor, farfar, mormor, mamma, pappa och Andreas var här. Sandra låg tyvärr hemma i feber, men jag skickade med lite tårta till henne. Hon missade ju förra årets tårta också. Nu sitter jag i myskläderna framför tv:n. Sveriges mästerkock började precis och efter det är det Fuskbyggarna följt av säsongsavslutningen av Homeland. Min kväll är med andra ord räddad. :)

Alla hjärtans dag

Här sitter jag ensam på självaste Alla hjärtans dag. Thomas är iväg på kurs i några dagar så jag får fira med mig själv. Egentligen skulle jag jobbat till 20.15, men har inte känt mig helt hundra igår och idag så jag gick hem halv fyra som är min ordinarie tid. Hade aldrig orkat vara kvar längre och vara glad mot kunderna.

Istället har jag fixat med smörgåstårta och chokladtårta inför mitt lilla minifödelsedagskalas i morgon med närmsta familjen. Älsklingen missar ju det tyvärr, men han kommer hem på torsdag som ju faktiskt är min födelsedag så vi får fira lite då ihop.

Nu hoppas jag att febern håller sig borta (hade lite igår) och att min onda nacke och förkylning ger med sig snarast.

Dags att göra det sista på chokladtårtan.

Happy Valentine's Day!

R.I.P Whitney Houston

Whitney Houston är död. En stor röst är borta och saknad. Det är alltid lika konstigt när en stor stjärna dör. Det känns som att de ska vara odödliga på något vis. Men precis som med Amy Whinehouse känns det ändå inte helt oväntat med tanke på hur hennes liv har sett ut de senaste åren med drogmissbruk.

Whitney blev 48 år.

Helgens aktiviteter

Jag vet, jag är kass på att blogga för tillfället.

Men i alla fall... Igår hade jag en rolig kväll med Carro och Ottilia. Först beställde vi hem thaimat. Otroligt gott, så det får det bli idag med. ;) Och efter det drog vi till bowlingen. Kul! Nästa gång blir det i Borås.

I och med min roliga kväll missade jag, tro det eller ej, Melodifestivalen, så jag har inte den blekaste hur låtarna som gick vidare är än så länge. Men nästa vecka är jag på´t igen.

Har jobbat den här helgen trots att det egentligen är min lediga helt. Money, money! Men just nu är det segt på jobbet. Har kommit in i en liten svacka. Jag orkar inte med jobbiga kunder. I need a break! Men det är bara att bita ihop och le stort.

Vilket vårväder det har varit idag till skillnad mot den senaste tidens köldknäpp. Både mössa och vantar åkte av på vägen hem och mot slutet var jag tvungen att knäppa upp jackan också. Tyvärr hade jag lämnat solglasögonen hemma. De hade behövts. Sol och snö är inte alltid en bra kombination. Hade solen i ögonen hela vägen hem och fick kisa för att inte bli bländad. Men jag ska inte klaga. Tänk om det kunde fortsätta så här nu. Lovely!

Och så har jag ett litet problem. Förra året när jag fyllde år gjorde jag världens godaste chokladtårta. Vill göra den i år igen, men jag har ingen aning om vilket recept jag använde. :S Så jag får väl testa ett nytt och hoppas på att den är lika god. Surt!

På återseende förr eller senare!

Frusen

Frusen

Så här påpaltad har jag varit på väg till jobbet de senaste dagarna. I lördags var det nästan 18 minusgrader. Näsan och kinderna höll på att frysa ihjäl, men i övrig höll jag värmen hyfsat bra de 20 minutrarna det tar att gå. Nu ska det ju som tur är bli lite mildare igen. Snacka om att jag längtar till våren. Och som ketchup på moset har jag blivit dunderförkyld. Speciellt i näsan. Den bara rinner och rinner och är täppt däremellan, så det är skönt att vara ledig idag. I morgon kör vi hårt igen med 14 timmarsdag på jobbet.

Tjo flöjt!

Deltävling 1, Växjö

Oj, The Moniker sist i första deltävlingen. Jag som tycker att den var helt okej. Bäst är helt klart Loreen. Den går långt. Om inte så borde den det! Afrodite, ja vad ska jag säga. Jag har svårt för dem. Enda trösten är att den här låten åtminstone är bättre än skiten de vann med för tio år sedan. Sämsta vinnarlåten någonsin? Dead by April, gillar låten riktigt mycket, men skriket kunde däremot kvittat. Och så har vi Torsten Flinck. Jag tycker han är så äcklig. Hans blick, hans weirda handrörelse och hans prat. Låten då? Tja, inte dålig egentligen, men jag vet inte, kan inte bestämma mig. Rumpnissen Sean Banan svänger, men inte riktigt min melodi. Framstår mer som ett skämt i mina ögon.

Till final: Loreen och Dead by April.
Till andra chansen: Torsten Flinck och Sean Banan.

Måste bara nämna programledarna också. Fantastiskt bra! Båda tummarna upp! Bäst på flera år tycker jag allt.

Det var min analys av kvällens bidrag. Nästa vecka kommer en ny.

Biljävel

Bil

När vi åkte hem från Lund i söndags började en varningslampa lysa i bilen. Det visade sig att en slang i avgasreningssystemet var sönder så det var bara att punga ut 1100 spänn för att få en ny. Idag var det dags för besiktning. Inga problem, den tog sig igenom galant, så vi tyckte att den kunde vara värd en tvätt efter några månader av nerskitning och saltbeläggning. Som tack vägrade den att starta efteråt. Otacksamt eller vad?! Thomas traskade in på Volvo bredvid biltvätten och fick domen - trasigt tändningslås. Där rök ytterligare 2500 spänn. Tack för den, biljävel!