Näst sista jobbdagen

Sista jobbdagen på industrin för den här veckan. Skönt. Blir lite enformigt att stå och montera pedalställ hela dagen, även om det gått rätt fort den här veckan. Fick förresten förlängt kontrakt till sista maj om jag inte redan skrivit om det. :)

I morgon är det dags för årets Sten Sture Rally. Man åker runt i bil (ca. 6 mil) till olika frågestationer. Skoj! Hoppas bara det går bättre än förra året för då var jag kass. :P Det blir jag, Ottilia, hennes mamma och bror och Thomas, tror jag.

På fredag blir det jobb på Ica för att lära upp mig lite på nytt. Och så kommer kusinen och moster från Stockholm hit i helgen. Trevligt. :)

Fler jobbveckor i sommar

Har fått ytterligare 2 veckor på Ica. Jag kommer jobba ihjäl mig. :P Men jag har iaf v.30 ledig. :) Ska dit på fredag och lära upp mig på nytt. Så mina 4 dagars ledighet i helgen sprack. Men men, extra pengar ju.

Hinner inte skriva mer. Ska få i mig frukosten och en bit morotskaka och kladdkaka som jag bakade igår. Det lär ju inte finns något kvar av dem när jag kommer hem inatt. :P

So long!

This is the life

Surfade in på Ninas blogg och hittade en fantastisk bra låt. Och eftersom jag inte har något speciellt att dela med mig av idag, så låter jag er avnjuta den här. :)

Amy Macdonald - This is the life


Älskar dig så mycket <3

Sju månader tillsammans

Dagens trötthetsbevis

1. Jag till mormor: 03.40 ringde doktorn.

Vad jag skulle sagt: 03.40 ringde klockan.

2. Jag skulle in i duschen och tog av mig alla kläderna. Trodde jag. När jag ställde mig under vattnet kändes det lite konstigt så jag tittade ner. BH:n var kvar. :P

Hemskt

Vår granne (65+) kom hem i helgen efter behandling och operation av en hjärntumör stor som ett ägg (!). Inte ens läkarna fattade hur han kunde leva. Mamma och pappa pratade lite med honom i helgen, så där som grannar gör när de träffas på utanför husen. Han var hemma själv, men någon kom och besökte honom några gånger om dagen så att han tog sin medicin och så.

Igår kväll, när vi skulle äta, ramlade han ihop på gatan utanför sitt hus. Som tur var såg ett annat grannpar det. Andra grannar kom också till undsättning, inklusive mamma och pappa. En kille/man gjorde hjärt- lungräddning, vilket antagligen räddade hans liv. Han krampade också och mamma trodde att han kanske hade fått ett epileptiskt anfall. Hon satt och strök honom över håret. och pratade lugnande, men han kände inte igen henne. Jag och Thomas stod i trädgården och följde vad som hände. Hade ingen lust att gå ner dit till allt folk. Efter ett tag hörde vi tillslut sirenera och räddningstjänsten dök upp. Efter ytterligare en stund kom ambulansen, som var tvungen att åka ändå från Borås efter som den här inne i stan var ute på vift. Pappa ringde ena sonen och berättade vad som hänt och fick även nycklar att gå in i huset så inte spisen var på eller liknande. Hur det har gått med honom vet vi inte. Det verkade dystert. Det blev inte många timmars sömn för mamma i natt.

Tänk om det hänt inomhus. Då hade ingen märkt något och han hade garanterat inte levt. Hemskt. =/

Måste jag säga att det inte blev någon njutning av grillningen. Det stod på bordet och kallnade.

Nya skor

Jag och Ottilia tog oss en sväng till Gällstad efter jobbet för att hitta ett par snygga skor till henne att ha på jobbet. Naturligtvis blev det jag och inte hon som kom hem med ett par. :P Jag fastnade för dem direkt. Inte jättedyra (300 kr) och sköna på (vilket i och för sig inte garanterar att jag inte kommer att få skoskav). Men bra köp av mig. :D

Nya skor

Ikväll blir det grillning. Igen. :) Kotletter, kall sås och en sallad. Smarrigt. :)

I Vitsippeland

Det är underbart med vår. :) Fast längtar tills det blir ytterligare lite varmare, det blåser lite småkyligt som det är nu och min lättfrusna kropp gillar det inte riktigt. Jag och Thomas var ute och gick en liten sväng genom skogen igår. Mysigt. Har alltid gillat skogen. På dagen förstås. När det är mörkt är den bara läskig.
 

I Vitsippeland
Var nere på Ica innan och fick mitt schema. Ser fint ut. 6 veckor med chans på fler. Fast ska se till att vara ledig en vecka när Thomas har semester så vi kan göra något tillsammans. Och lönen är bättre än jag trodde. :D

Årets första grillning

Årets första grillning är avklarad. Kyklingfilé i hemmagjord marinad, ugnspotatis, en god kall sås och sallad. Supergott!

Efter en mindre bra dag igår så slutade den ändå helt okej. Jag och Ottilia tog en långpromenad och sen hakade hon på grillningen. Efter det spelade jag, hon, Thomas och mamma Geni-underhållning. De två sistnämda gav upp snabbt. De gillade inte frågorna. :P Men jag och Ottilia spelade vidare. Det var jämnt, men jag vann tillslut. ;D

Nu håller pappa på att förgifta hela området med att elda upp rishögen som egentligen skulle eldats på påskafton. Jäklar vad det rök innan Tror det lugnat ner sig nu, men jag håller mig inne, nyduschad som jag är. Får bli en promenad senare.

SM-guld, SM-guld, SM-guuuuld!!!

Där satt den! :D Säga vad man vill om Linköpings bortdömda mål, Hv var bäst och ägde grundserien. Värdiga vinnare! Och jag är superglad. :D Grattis grabbar! SM-guld, SM-guld, SM-guuuuld! :D


Hv71

Skärsår

Jag är så jäkla klantig av mig. Ska alltid skära mig på saker och ha mig. Igår på jobbet var olyckan framme igen. Vet inte riktigt hur jag bar mig åt, men slog i armen i en konsol på något sätt och sen hade jag ett djupt hack nedanför armbågen. Det kändes inget direkt. Jag kollade mest till för att se om det blev något och då gapade såret mot mig. Inget stort, ca. en centimeter brett bara, men ändå. KLANT! Sköljde av det och så tejpade vi ihop det. Vågar inte kolla om det läkt rätt nu. :P För att jag inte villa belasta armen så att det gick upp eller började blöda igen fick jag göra värsta lätta uppgifterna de sista 1½ timmarna på jobbet igår. Lyx. :P

Men nu är det helg och ikväll är det jag, chipsen och dipen som bänkar oss framför hockeyn,  och håller tummar och tår för att Hv vinner och tar hem guldet. :D

Min alldeles egen godisskål

När vi kom hem från jobbet igår var, till min förvåning, hela familjen uppe. Till och med Thomas som brukar sova som en stock vid den tiden stoid och väntade fullt påklädd. Jag visste att han köpt med sig något hem från Småland, men inte vad. Gissa om jag var nyfiken. Det visade sig att han köpt ett blått fat till sig själv som är handblåst. Heter det så? Hm... Hur fint som helt är det. Måste upp i nya lägenheten sen. :) Själv fick jag en hjärtformad skål från Orrefors. Min alldeles egen godisskål. Hur söt är inte älsklingen min. <3

Skål och fat

Sommarjobb fixat

Snäll som jag är skjutsade jag ner älsklingen till stan vid kvart över nio, så att han slapp gå ner. Han och arbetskamraterna ska iväg till ostkusten på någon kurs om fönster. Kommer hem i morgon igen. Vädret var så underbart så när jag kom tillbaka tog jag mig en liten promenad. Riktigt vårigt idag. :) Och löven slår nog ut när som helst på vissa buskar/träd. Det såg så ut. :)

Har även fixat åtminstone fem veckors jobb på ICA i sommar. Från att inte ha haft några tider till mig alls, har jag alltså hela fem veckor. Minst. Han ringde mig igår och sa att han hade tre veckor. När jag ringde och bekräftade att jag ville ha dem idag så hade han ytterligare två. Skönt att få hålla till i stan och slippa åka iväg 2,5 mil. Inte långt iofs, men det räcker gott och väl. Och så kommer jag ju bo nästan granne med affären när vi flyttat. ;)

Dagen började bra, hoppas den fortsätter så nu. :)

STOR kisse

Stor katt

(
aftonbladet.se)

Det där kan man kalla för en STOR katt. Haha! Så ful, men ändå lite gullig på något knasigt sätt. :P Stackarn, han kan inte ha det lätt när han ska röra sig.

Sen vecka och en grym längtan

Det är måndag och en ny jobbvecka. Sen den här veckan. Börjar 13.24 och slutar 22.48. Kommer med andra ord knappt träffa någon annan i familjen än brorsan. Missar dessutom finalhockeyn, vilket är lite av en skandal då det kan avgöras vem som tar guldet. Fördelen med sena jobbdagar är att det bara gäller fyra dagar, på fredag är jag ledig. :)

Jag längtar något grymt tills vi får lägenheten. Kan knappt tänka på något annat, på vad vi ska köpa för möbler och vilka fäger vi ska måla i. Kan det bli första juni nu kanske? Ottilia kommer flytta då också. Då får vi närmare till varandra, det vill säga, gång/cykelavstånd. :). Detta sammanfaller bra. :)

Slingor

Var ju hos frissan igår och fick beskedet att det inte går att färga/tona ljusare när det redan är färgat mörkt. Hon testade, men det hände inte ett jota. Så istället blev det slingor som ljusar upp det lite och så får man ljusa det lite pö om pö när det mörka har lagt sig. Men jag är nöjd iaf, även om jag vill ha det lite mer åt det ljusbruna hållet. Men det kommer. Jag får bara vänta lite extra länge. :P Snedluggen är också tillbaka. :)

OBS: bilderna gör inte färgerna riktigt rättvisa.



Slingor

Dagens ironiska: Idag är det exakt ett år sedan jag snubblade och skadade mitt högra långfinger, som fortfarande inte är helt okej. Idag
skadade ju Thomas sitt högra långfinger. En förbannelse?

Nära hjärtstillestånd

Jag höll fan på att få hjärtstillestånd innan. Vi hade precis tagit mat och skulle gå ner till källaren för att sätta oss vid tv.n och äta. Thomas var först, jag stod kvar i köket. *Dunk, dunk, dunk* var det enda jag hörde.

Mamma: Ramlade han?
Jag: Thomas?
Inget svar,
Jag: Thomas?
Hjärtstilleståndet var nära. Trodde han slagit i huvudet och tuppat av eller något.
Thomas: Jag lever.

Jag sprang ner och där satt han, på väg att resa sig, med maten runt omkring sig och med ett finger som gjorde sjukt ont. Antagligen fastnade han med det när han försökte ta tag i något för att hålla balansen. Först trodde han att han slitit av det, men riktigt så illa var det inte. Blev en sväng till vårdcentralen så att de kunde bränna hål i nageln för att blodet skulle försvinna. Så nu går han med långfingret inlindat och har svinont. Värktabletterna har inte hjälpt något. Stackarn. :(

Helgen är här! :)

Jag säger bara: fy fan vad skönt med helg!

Ingen sovmorgon i morgon inte. Tyvärr. Kl 9.00 ska jag, Thomas och Andreas vara hos frissan. Äntligen ska det bli lite ordning på mitt hår. Kl.16.00 ska vi vara hos kusinen som har förelsedagskalas. Hela 12 år blir han denna gången. På söndag SKA jag ha sovmorgon.

Nu ska jag på toa.

Det var allt. Over and out.

Snart söndertacklad

Det är farligt att vara tillsammans med en amerikansk fotbollsspelare. *DUNK* och man ligger med en 100-kiloskoloss över sig på sängen och kan knappt andas. *DUNK* och man ligger i en hög på golvet och har ont lite överallt. Igår åkte hans axel upp i mitt ansikte och gav mitt käkben en snyting. Det är helt ömt där idag. Tur det inte har svullnat. Har sagt att han får skaffa sig en docka att meja ner. Min stackars kropp klarar inte sånt där. Men han vägrar, det är mig han ska tackla sönder. :P

Väderfnatt

Vädret fick fnatt för en stund sedan. Snön vräkte ner och det var inga små flingor. Stora som dasslock var dem. Nästan iaf. :P Tycker snön ska hålla sig borta nu och inte komma tillbaka på många, många månader. Jag vill ha VÅR!!!

Vår vs. vinter

Trött och illamående

Jag är så sjukt trött. Och så mådde jag småilla och kände mig yr på jobbet. Arbetade i slow motion. Känns lite bättre nu iaf och jag hoppas det inte bli likadant i morgon. Knappt jag orkade stå vid maskinen och montera. =/ Ska lägga mig supertidigt ikväll. Vid åtta eller något. Ingen idé att lägga sig och sova nu, då somnar jag säkert inte sen.

Elfsborg vann igår mot AIK. Yeey!!! Hv torskade mot LHC. Urk!!!

Nu orkar jag inte skriva mer. På återseende. 

Upp mitt i natten

Då var man nyduschad och hemma från jobbet igen. Har tidig vecka den här veckan vilket betyder att jag börjar 5.24 och slutar 13.30. Klockan ringde 03.40 i morse (!). Det är fasen mitt i natten. Och den tiden ska jag gå upp hela veckan. Usch och tvi. Förra veckan kunde jag inte se mina serier och hockeyn för att jag jobbade kväll, den här veckan kan jag inte se det för då orkar jag inte upp på morgonen. :P Hatar dessa tider. Ikväll går både LHC-Hv och Elfsborg-AIK. Jag ska se!

Thomas får fixa byxdammsugningen själv idag. Eller ska jag vara så snäll att jag hjälper till... Han orsakade lite jobb i helgen nämligen. Trots att mamma bad honom kolla igenom jobbyxorna innan tvättning så missade han en av fickorna, vilket resulterade i att hans, mina och Andreas jobbyxor blev vitprickiga av Thomas kvarglöma anteckningsblock. GRRR!!! Två av byxorna fixade vi igår, Andreas är kvar. Gör han så en gång till stryper jag honom. :P

Nu ska jag få i mig lite mat innan jag dör av svält. Fisksoppa från igår med massor av vitlök i. Mums! Luktar nog inget vidare sen, men shit the same. ;)

Blommiga vårtecken

Blåsippor & vitsippor

Äntligen sett lägenheten :)

Nu har vi äntligen varit och sett lägenheten och jag måste säga att jag är positivt överraskad. :) Efter vad mamma berättat hade jag förväntat mig något mycket värre. Men med lite ny färg på väggarna så blir det finfint! :) Parkettgolvet i vardagsrumemt var lite slitet också. Thomas pratar om att slipa upp det, men får se om vi orkar göra något med det. Vill han, så får han, annars får det vara så länge.

Måste ringa hyresvärden på måndag bara. Lite kontraktsfrågor måste redas ut bland annat.

Har även varit iväg på Hem och trädgårdsmässa i Borås idag. Var inte så mycket grejer som jag förväntat mig, eller någon av oss förväntat oss så vi tog vägen runt Gällstad hem och hoppade in på Bolagret. Där skulle jag kunna shoppa loss en hel del, men det fick räcka med 12 shotglas som jag letat efter ett tag. Billiga var dem också. :)

Men höjdpunkten på mässan var ju ändå att Johan Wiland (Elfsborgs målvakt) var där tillsammans med en snubbe som jag kände igen. :D Kan bara inte komma på vem det är. :P Kocken Anders Dahlbom (tror jag han heter) var där och lagade mat också.

Eftermiddagen kommer bestå av tv-tittande i form av fotboll.

Mina lag är bra, riktigt bra :D

Det är helg! :D Så skönt. Gick bra på jobbet igår. Fick montera hela dagen, så har inte så ont i kroppen idag som när jag får serva alla andra. 509 kopplingar fick jag ihop. Inte så illa, tror jag. :)

Hv är i final! :D Gustaf, LHC ska få så mycket stryk så att du vill åka hem till de mörkaste småländska skogarna och gråta en skvätt. ;)

Detroit vann grundserien i NHL. :D Och Manchester Untied vann över Roma ännu en gång i Champions League nu i veckan. :D Bra vecka för mina lag det här. ;)

Har inte riktigt bestämt mig om vad som händer idag. Planerna var att åka ut till farmor och farfar. Har inte varit där på superlänge och jag har lovat dem att komma. Men kanske gör det i helgen istället och tar med mig T. dit. Eller så åker jag sen. Får se. :) Ska till ICA med och fråga om sommarjobb.

Nähe, nu ska det bli människa av mig. Duschen nästa!

Ormar i öronen

Vilken jäkla dröm jag hade. Jag drömde att jag drog ut maskliknande ormar ur öronen. En orm var gulvit, 20-30 cm lång och kanske 1½ cm i diameter. Hemskt! Det läskiga är att den kändes verklig och att mamma sa att jag borde ringa vårdcentralen om det fortsatte. :P Inga fler sådana drömmar tack!

Har inte så mycket nytt att berätta. Jag jobbar på och mina krämpor orkar väl ingen läsa om längre. :P Så nu går jag och duschar istället. ;)

Bara stearinljus och varandras sällskap

Äntligen fungerar blogg.se igen så jag kan uppdatera lite. I lördags blev det ju en vända ner till Lund för att hämta Thomas saker. Så nu bor han här. :) Nu väntar jag bara på att huresvärden ska höra av sig så vi vet när vi får tillgång till lägenheten. Om inte annat får jag höra av mig nu i veckan.

I lördags var det även något internationellt grejs för klimatet. Man skulle släcka ner allt hemma undre en timme (mellan 20 och 21) och det gjorde vi. Duktigt va? :D Ingen, dator, ingen tv, inga lampor. Bara stearinljus och varandras sällskap. Men direkt när timmen var över åkte allt på igen. :P

Ljus i mörkret

I söndags var vi hos mormor som fyllt år. God mat och tårta. Thomas höll på tråkas ihjäl. Jag sa att det är ännu värre när farmor och farfar fyller år. Mormors syskon är iaf roliga. ;P Sporttokiga hela högen. :D Och så håller dom på Elfsborg. De gjorde ju allsvensk säsongsdebut i söndags. Blev bara 1-1 mot Gais tyvärr. Typiskt Elfsborg att släppa in ett mål i slutminten.

Igår var det jobb igen, idag ska jag få börja montera. Får se hur det går. Thomas ska vara i Göteborg resten av veckan och lära upps ig på sitt nya jobb och nästa vecka ska han vara nere i Skåne. Dumt! Då jag slutar tidigt och allt. Buhu.