Potatis kommer lastat

Potatis
Thomas har fått för sig att odla potatis i år. Fråga mig inte var han fick den idén ifrån, men potatisen är inköpt och står  nu och förgror i vårt vardagsrum. Skitsnygg inredning. ;) Om några veckor ska knölarna förflyttas upp till mamma och pappa där han fått en plätt på 3*2 meter i trädgården att sätta dem på. Ska bli spännande att se om han lyckas med det här eftersom det aldrig gått något vidare bra att odla saker där uppe tidigare. Upp till bevis!

Medan Thomas, Andreas och Peter gett sig ut på en cyekeltur runt sjön, har jag putsat fönstren mot väster för en andra gång. De såg så fina ut efter första putsningen ända tills solen låg på. Randigt som tusan så jag hoppas innerligt att det blev bra den här gången. Orka göra det en gång till liksom. Ska ta de andra två fönstren som är kvar så fort solen flyttat på sig.

Au revoir!
Kommentarer
Postat av: Birgitta

Tips för fönsterputsning: Dra av skiten med fönsterskrapa, vatten och en skvätt ajax. Sen vanlig fönsterputsningsblandning som du sprutar på(sån man köper i affären) och tidningspapper att dra av det med. Blir jättebra! Ingen flammighet alls.



Det där med potatis. Han får läsa på lite om potatisodling, och så ska det ju "lukas" och grejas. Men det blir säkert gott till midsommar. Man kan inte lägga ner potatisen hur som helst. Det har med groddarna och "ögonen" att göra.

2009-04-11 @ 15:38:17
Postat av: Birgitta

Hörde idag att man kan odla potatis i hink. En potatis i varje hink på balkongen. Fast... då kanske man inte själv får plats där förstås. Många hinkar.

2009-04-13 @ 15:10:01
Postat av: celebri

Hej vilken fin blogg du har :P ska vi följa varandra på bloglovin? eller jag följer dig i alla fall :)



Ha det bäst


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback