Stressig vecka är till ända

Sjukt skönt att den här helgen är över. Student och mors dag betyder stress på hög nivå på jobbet. Eller ja, idag har det varit rätt lugnt, men torsdag, fredag och lördag var det mer fullt ös medvetslös. I morgon är jag ledig, men får jag sova ut för det? Nope. Smart som jag är bokade jag frisörtid klockan 09.00. Kan ni förstå?! Inte jag heller. Efter det blir det lite klänningsletande till bröllopet den 18 juni följt av blomköp till uteplatsen/balkongen/altanen. Kalla det vad ni vill. :P

Snart blir det pizza och soffhäng i väntan på Mästarnas mästare.

Ännu en supporterskandal

Egentligen borde jag inte ens ge skiten uppmärksamhet, men jag kan inte låta bli. Vad som skulle bli en fotbollsfest mellan skånelagen Malmö FF och Helsingborg IF slutade i skandal. Efter Helsingborgs 1-0 mål kastades ett knallskott in på planen vid Helsingborgs målvakt och efter det springer en 18-åring in på planen och knuffar till honom. "Jag blev förbannad", är hans försvar. Jag säger som sportchefen Jesper Jansson: "Jävla idiot!"

Vad är det för fel på dessa människor som bara ska förstöra?! De kallar sig fotbollsfans. In my ass, säger jag. Ett fotbollsfan springer inte in på planen under pågående match för att attackera spelare eller domare bara för att motståndarlaget gör ett mål. Det enda de gör är att förstöra för sig själva, sitt eget lag och i längden hela fotbollsvärlden. Malmö kommer med största sannolikhet att förlora matchen med 3-0, få böter och kanske spela för tomma läktare vilket resulterar i en stor ekonomisk förlust.

Det är andra gången, i år, som en allsvensk match avbryts på grund av supportrar. För några veckor sedan var det matchen mellan Syrianska och AIK där AIK åkte på förlust och böter som följd. Och vem minns inte huliganen som sprang in på planen och attackerade domaren i matchen mellan Danmark och Sverige för några år sedan?

Jag håller med gårdagens domare Stefan Johannesson: "man bli deppig".

Jack Sparrow

Fastnade totalt för den här låten. :)

Kändistät dag på Mantorp park

Dagen har spenderats på Mantorp park med brorsan. Lite STCC, Posche Carrera Cup och Pro Superbike är aldrig fel. Lyckades få några skymtar av både vår prins himself (Carl-Philip alltså) och Bygglovs-Matte utan sina hjälmar på. Min dag var räddad. ;) Jag trodde först Andreas skämtade när han sa att Matte körde Porsche Cupen, men inte då. Helt plötsligt gick han där framför oss i depåområdet. Inte för att han kör så bra, han bröt första loppet och var i bottenskiktet i andra. :P Prinsen däremot, han har lärt sig med åren och snygg har han blivit också. ;) Utanför deras "läger" stod Niklas Jidhe och skulle precis börja sända för Viasat. Där såg vi vår chans och väntade med att gå förbi tills han började prata in i kameran. Frågan är om vi lyckades komma med i tv. :P Vi gick förbi ytterligare en gång för att vara lite mer på den säkra sidan. ;) Och vem dök upp en liten bit ifrån oss i sista STCC-loppet om inte Thed Björk. Vad tusan han gör i Camaro-cupen i år förstår jag inte. Han ska ju köra STCC. Just det, vi såg också Calle Rosenblad, Alx Danielsson och Hubbe Bergh. :)

Några av mina egna bilder från dagen.

STCC Mantorp Park

Turtles på väg!

Jag har suttit och tittat på Mitt i naturen Australien som handlade om havssköldpaddor. De är ju så otroligt fina. För att inte tala om ungarna. Sötare liv får man leta efter. Kan ni fatta att det bara är en unge av tusen som överlever? Helt sjukt. De visade deras tripp från gropen där de kläcktes till vattnet och vad kom då? Jo, en måsjävel. Bye, bye lilla sötis. En annan liten krake fick hjälp av programledaren ner till vattnet. Jippi, tänkte han, men så kom det ännu en måsjävel och knyckte det lilla livet mitt framför ögonen på en haj. De har det inte lätt alltså. Men det är häftigt att de kommer tillbaka till samma plats där de föddes när det är dags för dem att lägga sina egna ägg vid runt 30 års ålder. Naturen är fucking awesome!

Den här havssköldpaddan såg vi när vi var i Grekland 2009. Visst är han/hon söt? :)


Turtle

Eurovision Song Contest 2011

Tänk att Sverige tog sin bästa placering på 12 år! Bra jobbat Saade. Vad jag däremot inte fattar är hur Italien kunde glida förbi och upp på en andraplats. Den låten var ju total katastrof. Snubben kunde ju inte sjunga för fem öre och man ville ju mest bara somna så länge den var igång. Och så har vi vinnarna Azerbajdzjan. Nästan så att vi kan säga att Sverige vann då det ju bara var sångarna som inte var svenskar. Svenska låtskrivare, svensk koreograf och svensk klädskapare. Men jag vet inte jag...tycker att låten är lite platt, fast bättre än många andra i tävlingen. Eller vad tycker ni?

Vinnarna:



Jag gillade ju faktiskt Storbrittaniens bidrag med Blue:



Och Estlands bidrag, vilket inte många andra gjorde. ;)



Och hur cool var inte sandmålaren i bakgrunden på den här?! HÄFTIGT!

Mc-runda

Pappa tog med mig på en mc-runda idag. Det var riktigt längesen jag åkte så det var på tiden att jag kom ut på en. Självklart började det droppa från himlen precis när vi startat, men det höll sig till några droppar. Planen på ett besök hos farmor och farfar sket sig dock eftersom vi inte vill riskera att hamna i ösregn på hemvägen. Vi höll oss till gamla marbäcksvägen utmed sjön och lite inne i stan. Så härligt! :D

(Ps. Just nu öser regner ner.)

Pappa, sälj inte morotcykeln än!

Pappa på sin mc.

Skål!

Ursäkta bloggtorkan. Hjärnan har stått still vad gäller skrivande.

Jag sitter här i soffan med ett hår i stort behov av ett frisörbesök, men jag får hålla ut tills lönen har kommit. Det ser rent ut sagt för jävligt ut. Men jag måste stå ut så att det är fint till bröllopet den 18 juni. Det är Carro och Daniel som skrider till altaret. Det ska bli så skoj att få gå på ett bröllop. Jag har aldrig varit på något, om man inte räknar med mammas och pappas förstås, men det är inte samma sak. De hade det hemma i vardagsrummet när jag var fem år och hela dagen var jag tjurig. Ja, ni läste rätt. TJURIG med stort T. PINSAMT! Jag har till och med snuttefilt på korten. :S Brorsan var hur glad som helst och så kom jag där och var värsta tjurpellen. Nåja, det ska bli annorlunda den här gången. :D

På tal om tjurig. Irritationen har varit hög idag kan jag säga. Fy Fan! Jag tänker inte gå in på vad, men groggen som jag sänkte nyss satt fint. Nu ska jag kolla på det senaste avsnittet av Vampire diaries (superbra serie med snygga skådespelare ;)), samtidigt som jag håller ett öga på VM-semifinalen mellan Tjeckien och Sverige. GO SWEDEN! Och precis som jag skrev det så gjorde Tjeckien mål... :S

Helgplaner

Har varit ute på en uppfriskande promenad med Malin ikväll. Vädret började visa sig från sin bästa sidan igen och i helgen ska det ju bli superväder. :) Det är bra för på lördag är det sista golflektionen som gäller. Nu jäklar ska den där sketna bollen göra det jag säger åt den att göra. ;) Och på kvällen blir det tjejträff hos Carro med lite grillning. Bra lördag med andra ord. :)

Nu är det dags att föna håret torrt, borsta tänderna och plumsa i säng. Tidig jobbdag i morgon.
Natti!

bin Ladin har gjort sitt

Jösses, Usama bin Ladin uppges vara död. Det var ju på tiden om man får uttrycka sig så. Det jobbiga nu är ju att al-Qaida säkerligen kommer komma med en hämndaktion. Frågan är bara när. Lite jobbigt att vi är i USA på 10-årsdagen av terrorattackerna den 11 september. Nåja, det går inte att gå runt och tänka på det. Drömresan blir av i vilket fall som helst.