Ledig shoppingdag

Är ledig idag och i helgen. Lyx! Jobbade igår istället och det bytet kunde jag ju inte säga nej till. Fler timmar och tre lediga dagar i rad. ;)

Men ingen sovmorgon idag inte. Upp tidigt för att skjutsa, en på gränsen till sjuk, Thomas till jobbet för att sedan åka och hälsa på mormor tillsammans med mamma. Vet inte när jag var där sist och började få lite dåligt samvete. Efter lite prat, fika, korsordlösande och ett tyst, litet utbrott på det "lätta" sudokut, hängde jag med mamma hem och sen tog vi med oss pappa till Borås. Medan de två uträttade sina ärenden, sprang jag runt på Knalleland. Bra när de har procent på allt man handlar. Det gillas! :D Kom hem med bland annat sjalen på bilden. I just love it!

Ny sjal

Thomas gav mig i uppdrag att köpa några t-shirtar till honom. Han gillade de jag köpte till honom i födelsedagspresent så han litade på att jag kunde hitta några till. Hoppas nu att de duger. Ska försöka fånga honom på bild när han provar dem sen. ;)

26 år idag!

Thomas

Ny lampa och lykta

I love them!

Ny lampa och ljuslykta

Kräftkok

Så här i kräfttider bjuder jag på en 3 år gammal bildserie som jag tog när vi kokade kräftor. Ni kanske har sett den innan, men jag tycker den är lite kul ändå. ;)

Inte helt okej

Mitt huvud har feber. Termometern säger att min kropp är på normal temperatur, men mitt huvud säger annat. Det är tungt, näsan är täppt och halsen känns skum, men bättre än igår. Presentköparresan till Borås idag får nog ställas in. Tror inte jag orkar gå i affärer och leta. Älsklingen fyller år på onsdag, så en present måste inhandlas. Vad vet jag inte, han har inte önskat sig något. Han är svårflörtad, den mannen.

Ska stanna inne och kurera mig idag. I morgon är sista semesterdagen. På lördag börjar allvaret igen. Känner mig lagom taggad. Men det brukar bli bra bara man kommer in i det igen. Kanske får jag ta mig an lite fler, nya uppgifter som min utbildning snuddar vid? Tiden får utvisa vilket.

Nu ska jag försöka få min andra hälft att åka och köpa lite nödvändigheter som apelsiner, glass och annat som jag är värd. Någon midagsmat också kanske.

Jag och Thomas

Vaxholms fästning

Vaxholms fästning

Dagens Therese

Jag leker modebloggare för en sekund och lägger upp en suddig dagens outfit i brist på annat.

Dagens outfit.

Charlie bit me

Hur underbar är inte den här. Titta först på orginalet, sen på sångversionen. :DStockholm 2010

Nu är vi hemma igen efter några bra dagar i Stockholm. Och det bästa av allt, vädret var kanon hela tiden. I torsdags drog jag, Thomas och Andreas in till stan för att spana in läget. Gick runt i lite affärer på Drottninggatan, promenerade till Gamla stan och tog sedan tunnelbanan hem från Slussen när våra hjärnor och fötter inte orkade med mer. 

Kulturfestivalen pågick för fullt och jag hakade på Lisbeth in till Gustav Adolfs Torg på kvällen för att se Simone Moreno sjunga loss med sina sambatakter. Helt okej, men lite stel publik. När det väl började komma igång var det slut. Hon sjöng bland annat den här, men fick klara sig utan Timbuktu.
I Fredags tog jag och Lisbeth båten ut till Vaxholm eftersom vädret verkligen inbjöd till en dag i skärgården. Strosade runt där, åt världens största och godaste muffins och åkte ut till fästningen. Perfekt!

Jag och Lisbeth i Vaxholm.

På kvällen köpte vi med oss pizza, satte oss i Långbroparken, åt och spelade kort. Sjuan är vår nya speldrog. ;) Jag lyckades med nöd och näppe få med oss alla på en bild.

I Långbroparken.

Lördagens väder var näst intill olidligt varmt. Jag och Thomas åkte in till stan en snabbis. Gjorde det vi skulle, bland annat köpte vi mumsiga hallon till halva priset på Hötorget, innan vi kokade upp och åkte tillbaka.

Men som sagt, några riktigt sköna och bra semesterdagar i storstan.

Lejonen vann

Leigh Adams, Speedway
                                                                                            Foto: Andreas Hultgren

Det var faktiskt roligare att se speedway live än på tv. Ljudet, farten, stämningen...ja allt. Men STCC, cross m.m. är bättre. ;) Lejonen (Gislaved) vann med 53-43 över Västervik. Bra, bra.

Ett ljus i mörkret

Ljuslykta

Ljuslykta

Bort med uttråkheten

Sitter och slöar i soffan, halvtittar på tv och känner mig allmänt rastlös och uttråkad, precis som jag har gjort hela dagen. Vädret suger och man blir inte inspirerad att göra någonting. Men i morgon råder jag bot på det genom att dra till Gislaved och se på speedway med mamma, pappa, bror och hans kompis. De sistnämda har lyckats få presspass så dem lär man väl inte se skymten av. Jag ger speedwayen en chans i verkligheten, på tv är det skittråkigt.

Och på onsdag tar vi vårt pick och pack och drar till huvudstaden. Vi måste komma härifrån lite och kusten, som vi tänkt innan, känns kört på grund av vädret. Men Stockholm är ju aldrig fel.

Nu sjunger Tommy Körberg Stad i ljus på tv. Underbar låt från en fantastisk röst. Ville bara säga det. ;)

Hallbyrån

Hallbyrån har fått ny inredning...igen. Thomas tycker jag har för mycket ljus överallt, men det är ju bara mysigt. ;)

Hallbyrån

En heldag på Liseberg

Gårdagen bjöd på en heldag på Liseberg. Att det fortfarande kan vara så kul att åka. Favoriterna är helt klart Lisebergbanan, Balder, SpinRock och Uppswinget. Sjukt mycket folk, men ändå inte mer än 30-45 minuters kö. Helt okej. Jag har varit med om mycket värre kötider. Uppswinget åker jag med skräckblandad förtjusning. Den är skön, samtidigt som den ger värsta pirret och suget i magen.

Sista åkturen blev Lisebergbanan och då passade jag på att ta några halvkassa bilder med mobilen medan vi stod i kön. Sandra stod över och fick vara chokladpassare. Thomas vann nämligen 2 kg mjölkchoklad. Mumma! :D

I Lisebergbanekön

I Lisebergkön

I Lisebergbanekön

På hemvägen sniffade Andreas och Sandra helium och vi fick oss alla ett gott skratt.

Heliumsniff

Ps. När vi kom hem var skogen runt husen borta. :)

Ogräset anfaller

Gräset har fövandlats till en växande skogsdunge.

Skog