Toalettnöje

Jag har gjort det igen! Hittat en, eller snarare två, figurer inbäddade i stengolvet på toaletten på jobbet. Måste ju ha något nöje när jag sitter där och har mig. ;) Det är två i en beroende på hur man tittar. Ett lejon och *trumvirvel* ingen mindre än Homer Simpson! Kan ni se dem? Homer tittar uppåt för han har en kattunge på huvudet som tittar ner på honom.

Homer and lion

Nej, jag är inte knäpp, jag har bara livlig fantasi.

Förra gången var det ju den här lilla hunden.

Hund i golvet.

Så Annika, sätt igång att leta! ;)

1 advent i stormens tecken

Kronlykta

Vi hade planerat in en Göteborgstripp idag med Universeum och Liseberg på schemat. Det sket sig rätt rejält i och med vädret. Vi tyckte att det kändes onödigt dumdristigt att ge oss ut på vägarna i stormen och tur var väl det. Liseberg har haft stängt och enligt vad vi läst under dagen har stormbyarna i Göteborg inte varit att leka med. Detta resulterade i en rastlös soffhängardag istället. Inte min melodi alls, som sett fram emot att hitta på något kul utanför lägenhetens väggar. Men det får bli en annan dag och då ska inte vädret få stoppa oss.

Dödens finger

Så jäkla häftigt!

Adventsfint

Adventspyntet är uppe och det är hur mysigt som helst. I love december! Ljusstaken på översta bilden är årets nyhet i pyntet och den blev verkligen perfekt i det fönstret. Till Lucia åker tomtarna och granen fram. Om jag kan hålla mig så länge vill säga...

Advent

Breaking dawn part 1

Breaking dawn

Ikväll har jag varit och sett på den nya Twilightfilmen Breaking dawn part 1. Helt klart den bästa hittills. Jag tycker skådespeleriet var bättre än tidigare och ja...me like! Självklart är böckerna bättre, men nu var det så längesen jag läste dem så det gjorde inget. Det sura är ju att del två inte kommer förrän i november nästa år. NÄSTA ÅR! En hel evighet ju. Över 366 dagar. Som sagt, surt.

Andreas hjärta Sandra

Ett stort grattis till min kära bror och hans Sandra som förlovade sig i fredags! :)

Sandra och Andreas

Räkfrossa

Helgen har bestått av jobb, både lördag och söndag. Och fest! I lördags kväll var det räkfrossa med charkgänget och respektive som gällde. Räkor, kräftor, paj, kex, ost, cider, vin, whiskey, likör, musik....you name it! Supertrevligt och gott, men jag var bra seg i söndags morse när klockan ringde. Men vad gör det, jag är fortfarande ung. Några av ungdomarna på jobbet trodde att jag är 23-24 år. Det tackar jag för och förtränger att jag snart är 28.

Odåga, det prefekta ordet

Jag har som alla andra fastnad i Wordfeud (alfapet i mobilen). Häromdagen knockade jag Daniel totalt genom att få till ett ord som gav 567 (!) poäng. Fatta hur mycket det är! Sen gick jag runt och log åt det hela kvällen. ;)

Wordfeud

Mysiga lyktor

Lyktor

Jag har länge letat efter de perfekta lyktorna och nu finns de äntligen i min ägo. Såg dem när jag köpte glasburkarna till badrummet och har inte kunnat sluta tänka på dem sen dess. Så idag gick jag tillbaka till affären, hivade upp VISA-kortet och tog med dem hem. Så fina och så mysigt.

Nytt i badrummet

Usch, vilket pissigt humör jag varit på idag. Humöret har verkligen varit i bott. Det är nog en blandning av PMS, att Thomas aldrig låter mig sova när jag är ledig och allmän uttråkhet. Jag och mamma skulle gått ut och gått, men jag ställde in. Jag var verkligen inget roligt sällskap. Däremot tog jag mig en egen promenad mot stan och vidare mot Jysk och Coop. Det resulterade i två nya kuddar till soffan, en ny badrumsmatta och tre glasburkar till badrummet. Väl hemma möblerade jag om i badrummet. Bra val för det blev mycket bättre än innan.

FÖRE

Vårt badrum.

EFTER

Badrummet

Brödbak

Lantbröd

Idag har jag gjort något som jag inte förstår varför jag inte gör oftare. Jag har bakat bröd. Grekiskt lantbröd. Och för att göra det extra gott slängde jag i tranbär. Mums! Hur enkelt som helst ju. Köpte en påse lantbrödsmjöl och blandade det tillsammans med jäst och vatten (och tranbären förstås). Lätt som en plätt. Det ska göras fler gånger och framför allt oftare.

Skulder upp över öronen

Jag sitter och kollar på Lyxfällan och kan inte annat än att skaka på huvudet och småskratta. Jag är riktigt fascinerad över hur dessa människor har lyckats sätta sig själva i dessa ekonomiska krissituationer. Ikväll är det två bröder, 19 och 21 år gamla, som på ett år lyckats dra på sig skulder på över 200 000! Helt otroligt. Hur lyckas man? Och framför allt, hur kan man låta det gå så långt? Kronofogden jagar dem, den ena killen har varken jobb eller a-kassa och ändå tar de dyra lån och köper nya saker hela tiden. Sjukt! Snacka om att förstöra för sig själv inför framtiden.

Inte alla indianer i kanoten

Okej, nu hänger jag inte med alls. Får man inte säga indian längre?! Sen när blev det rasistiskt? Löjligt ju.

"Ordet indian är lika illa som neger", säger Antonie Frank i Aftonbladets
artikel angående reklamslogan ”Du har inte alla indianer i kanoten” till tv-programmet Svagaste länken.

Det har väl inget med att se ner på indianer att göra. Det är ju för sjutton ett uttryck för att tala om att en person "inte har alla hästar hemma", alltså en inte så smart person. Inte indianen utan personen som uttrycket är riktat mot. Ska jag gå och stämma de som ligger bakom reklamen för att de påstår att JAG är dum i huvudet? Knappast va! Jag blir så trött!