Hur snabbt växer benhåren?

Thomas är ju för rolig. I förrgår när jag rakade benen så fick han för sig att också göra det. Det började med en liten ruta som utökades till en naken rand. När han föreslog att han skulle ta hela benet sa jag stopp. Någon måtta får det ju vara på dumheterna. :P

Anledningen till hans tilltag: han vill se hur lång tid det tar innan det växer ut igen. :P

Rakat ben

Rena mattfyndet

Idag har jag fyndat. Efter jobbet mötte jag upp Ottilia och vi traskade iväg till mattutförsäljningen som pågår idag och i helgen. Jag tror vi var där inne i en timme eller nåt sånt. Jag och min beslutsångest. :P Men efter mycket velande och samtal till mamma och pappa kom jag hem med en ryamatta till vardagsrummet som jag längtat efter länge. Nu ser det mycket mer hemtrevligt ut. :)

Mitt velande gällde mattstorleken (160*230 cm). Jag har hela tiden tänkt mig en som går utanför sofforna, men det fanns inte och jag vet inte om det finns heller, och det finns absolut inte till det här braiga priset, så jag slog till. Och visst blev det bra? Jag är i alla fall helnöjd. :)

Nya mattan

1 år av kärlek

Idag firar vi 1 år tillsammans.
Älskar dig, Thomas! ♥
Kärlek

Finfina tänder

Årets tandläkarbesök är avklarat. Pustar ut och kan ännu en gång konstatera att mina tänder är så gott som perfekta. Hade knappt inte ens någon tandsten. Det var bara ett tunt lager som tandhygienisten inte ens visste om det kallades tandsten. *skratt* Det enda "problemet" var väl mina visdomständer i underkäken som envisats med att växa upp snett mot tanden bredvid och skapat en ficka. Dvs. tandköttet och tandbenet som håller uppe tanden brevid har försvunnit en bit, men tandläkaren trodde att det varken skulle bli bättre eller sämre så det blir ingen åtgärd för det förutom att fortsätta borsta tänderna bra.

Kan dock inte komma ifrån känslan av att det känns som att varenda tand är på väg att lossa efter att de varit där och pillat och skrapat. :P Dessutom har man alltid någon prick i ansiktet av den där polerkrämen som skvätter hej vilt. Förra året hade jag en vit prick vid munnen när jag gick till affären efteråt. Upptäckte inte missödet förrän jag var hemma igen. :P Idag kollade jag dock noggrant i spegeln innan jag gick därifrån.

Tummen ner för PS. I love you

Egentligen ska man ju inte se en film baserad på en bok, när man redan läst boken, eftersom filmen alltid, iaf oftast, är sämre. Men jag kan ju inte låta bli så igår satte jag mig hos Ottilia med stora förväntningarPS. I love you. Vilken besvikelse. Det var längesen jag blev så besviken på en film. Visst att man inte kan göra film av hela boken, då skulle det bli en väääldigt lång film, men man behöver ju inte ändra en massa på innehållet för det.

Exempel:
-i filmen bor de i USA, i boken på Irland tror jag det är
-hur breven dyker upp är helt olika i handlingarna
-Lanzaroteresan har blivit en Irlandsresa med en kort sexförbindelse för Holly
-Hollys familjeförhållanden är helt förändrade. I filmen är mamman ensamstående och Holly har ett syskon, i boken är föräldrarna tillsammans och hon har 3 syskon som hon har olika relationer till.
-i filmen bor de i lägenhet istället för i hus med trädgård
-i filmen är hon inte alls en så katasrofal sångare som boken beskriver
-Daniels tidigare förhållande är olika i filmen respektive boken

Ska jag fortsätta?

Jag vet inte om det är för att jag läst boken som jag blev så besviken på filmen, men Ottilia har inte läst boken och tyckte inte filmen var bra. Å andra sidan kan hon ha blivit påverkad av mitt muttrande av allt som inte stämde. :P

Hur som helst, jag rekommenderar helt klart boken framför filmen. Den är tusen gånger bättre.

Ensam hemma

Nu har T åkt till Sthlm och SM-finalen i amerikansk fotboll. Det var mitt förslag att han skulle åka dit, så jag får väl skylla mig själv för att jag är lite avundsjuk. Men lite rättvisa skipades då han inte får sovmorgon i morgon utan ska hjälpa till med fotbollen. ;)

Själv är jag hemma hos mamma och pappa för att tigga mat. :P Nejdå, jag blev erbjuden. :) Fick till och med sova över, men jag vill  hem, trots att jag inte föredrar att vara ensam. Och så ville de ha hit mig för att jag skulle köra jord (alltid någon hake ;)). Det börjar arta sig rätt bra på framsidan nu. Stenarna är lagda så nu fattas det mest gräs och växter. Blir nog super när det är klart. :)

Var i Borås med Andreas idag och kom hem med fyra kuddar till soffan. Bild kanske kommer.

Imorgon blir det brödbak och filmkväll hos Ottilia. Nu ska jag bli huslig. ;) 

Uppdatering: Träffade ju Ida för första gången i torsdags. Jättetrevlig tjej. Bowling var det som gällde. Vi hade hela hallen för oss själva. :P Fick en ljuslykta av henne som jag gjorde om till en bommullsskål i badrummet. Passade perfekt till det. :D

Ellos, frissan och tv

Sitter här i min ensamhet ikväll. Thomas är på firmafest i Jönköping, så jag har roat mig framför tv:n. Sjukhuset, Idol och Maria Wern-Främmande fågel har klarats av. Den sistnämda är en serie i fyra delar som måste fortsätta kollas på.

Har också klarat av ett besök hos frissan, vilket var mer än behövligt. Mitt hår, framför allt luggen var alldeles för lång, men nu ser jag bra ut igen. ;P

Hämtade även ut ett paket från Ellos. Det första av tre. Några varor kommer i oktober och december (!). Fyra innerkuddar (kuddfodralen kommer i okt), påslakanset (fel färg mot vad jag beställde, men skit samma, jag orkar inte byta och ha mig), en top (skitsnygg! ;)) och tre st ljuskoppar i form av kronor (se bild). I bakgrunden kan man även skymta fotoramarna som vi satte upp på
den tomma väggen igår. Har inte foton i alla än, men det kommer så fort jag tagit några bra. :)

Ljuskoppar

Jag överlevde helgen med Mischa

Helgen har spenderats i Lund hos Birgitta och Camilla. Skönt väder, härlig promenad, god mat och lek med hunden. Mischa var ju inte så farligt trots allt. :P Inte så stor än som jag föreställt mig, skönt nog, och jättesnäll och söt. Enda problemet var väl allt äckligt dreggel på pipleksakerna hon ville att man skulle kasta iväg och slickandet. :P Jag är inget stort fan av det. Men i övrigt, mysig hund. :) Tyvärr glömde jag ju kameran när vi var ute och gick, så jag lyckades inte få någon bra bild på hundrackarn.

Mischa

Idol levererar

Den här killen är grym!  Jag älskar hans sound. Speciellt låt nr.2 som han skrivit själv.



Och vem hade trott att den här tjejen hade en sån här fantastisk röst innan hon öppnade munnen.

Big Bang på nytt

Forskarna håller på att återskapa Big Bang för fulla muggar. Katastrof, menar en del forskare. Skitsnack, svarar andra. Hur det än är med den saken så är det rätt intressant ändå. Tänk om vi kan få veta hur jorden och universum skapades och få slut på alla spekulationer. Men jag har ju ingen lust att slukas upp i ett svart hål eller att jorden förintas på bekostnad av experimentet. Men hm...spännande och intressant ändå.

100 meter under jorden i Geneve, Schweiz, sker det hur som helst. Inte allt för långt härifrån, så vi får väl se om vi överlever. Första testet är i alla fall avklarat och än har jag inte märkt av några konstiga vibbar. :P Faran är dock inte över förrän om flera veckor.

Du kan bland annat läsa om det här:
Aftonbladet.se
Expressen.se

Gardininköp

Gardiner

Då var gardiner inköpta till resten av rummen. Får se hur det blir när de kommer upp. Har inte ens gardinstänger än. Har så svårt att föreställa mig hur det kommer se ut innan de är uppsatta så jag vågar inte hoppas på för mycket än. Men de var billiga så jag har råd att byta om det ser för jävligt ut. ;)

Imponerande kille

Är det någon som imponerar på mig så är det Christoffer Lindhe här i från stan. Jag känner honom inte och har aldrig träffat honom. Bara sett honom på stan någon gång. För två år sen förlorade han båda sina ben och en arm när han blev påkörd av ett tåg. Nu är han i Peking och tävlar i Paralympics. Simning är det som gäller. Han slog sitt svenska rekord två gånger om på 100 m fritt och blev fyra i finalen.

Jag är sjukt imponerad av honom som klarat av att komma tillbaka så fort efter olyckan. Jag har alltid undrat hur man tar sig igenom en sån sak, men antagligen går det. Det har Christoffer om någon bevisat. Snacka om kämparglöd.

Betyder det att ingenting är omöjligt? Kanske. Hur jag själv skulle reagera om något sånt hände mig går inte att svara på, men en spontan tanke är att jag skulle gå under. Jag vet, så ska man inte tänka, men som sagt, det är min spontana tanke.

Nu håller jag tummarna för honom att det går bra även på 200 m. :)

Ansiktslyftning

Bloggen har fått sig en liten ansiktslyftning. Det är mer än vad man kan säga om mig idag. Går omkring, eller ja, sitter mest, helt osminkad i slapparkläder och orkar inte göra ett skit. I vanliga fall hatar jag att gå helt osminkad. Jag känner mig bara ful och ofräsch, men idag orkar jag bara inte göra något åt det. Det är ändå ingen som ska se mig. Förutom Thomas då, men han älskar ju mig ändå. ;) Och ansiktet kan behöva vila från alla kemikalier någon dag ibland. Tänkte släpa mig från datorn om ett tag och sätta mig vid tv:n och glo på någon tonårsfilm. Det har ju tyvärr inte kjommit några nya avsnitt av Gossip Girl eller One Tree Hill som kan underhålla mig. Måste ta reda på vilka avsnitt 5:an slutade sända Grey's Anatomy och Desperate Housewives på. Eftersom vi inte har 5:an än måste jag ju fixa avsnitten på egen hand. Om någon vet, så hojta till! Tyvärr har jag lovat att diska också. Ge mig en diskmaskin någon!

Veckan

Kanske dags att ge en uppdatering av veckan som gått. Inte för att det hänt så mycket, men ändå. Jag jobbar på, på ICA. Det är väl mest det som händer. Iaf tills början av oktober för längre än så har jag inte tider än, men det hoppas jag rullar in. Kom hem därifrån för en stunds sen, men nu är jag ledig till onsdag (om ingen ringer och vill att jag ska jobba innan).

Nästa helg blir det Lund för hela slanten. Var ett tag sen jag var där nu, så det ska bli skoj, så länge hunden uppför sig. :P

Igår var Andreas här så vi spelade Fia med knuff (1 gång) och Kina-schack (2 gånger). Jag blev tvåa hela tiden, Thomas vann två gånger och Andreas en.

Ikväll blir det lite mat, VM-kval och kanske en film. Men först ett senaste avsnittet av Gossip Girl. :)

Minikräftskiva

I lördags hade vi en minikräftskiva hos mamma och pappa. Jag verkligen älskar kräftor, tror nog att jag åt flest. ;) Det fanns både egenkokade, svenska kräftor och havskräftor från fiskbilen. Thomas som aldrig ätit sådana här kräftor (bara kräftstjärtar i lake på burk :P) och aldrig skalat själv fick en lektion och fastnade mest för havsdjuren. Jag föredrar de svenska även om havskräftorna är riktigt goda också. Riktigt kul att träffa brorsan också som kom hem från Spanien i fredags. Snacka om att de haft det livat. ;)

Ikväll är det inventering på jobbet som gäller. Fy fasen vad tråkigt. :P Börjar fem, men har ingen aning om när jag kommer hem. Tur att jag är ledig i morgon. Och håll i er nu, Thomas är också ledig i morgon. :D

Kräftskiva