Överraskningsbesök i Lund

I torsdags, när Thomas slutat, styrde vi bilen mot Lund för att hälsa på hans mamma, syster och hennes sambo. Birgitta hade inte en aning om att vi skulle komma, men vi hade förvarnat Camilla och Adam som lyckats hålla tyst om besöket. Och vad lyckat det blev! Hon öppnade dörren och trodde knappt sina ögon att det var vi som stod där och sen kom tårarna. :)

Helgen bjöd på promenader, lite shopping, restaurangbesök och tråkigheter som inbrott och skit, men det blev ändå en lyckad överraskningstripp.

Snart blir det ett besök i simhallen. 1000 meter ska klaras av.

På återseende!

Bäst just nu

Glee

Jag har aldrig direkt kollat på Glee, bara några enstaka avsnitt, men så har de börjat sända serien från början på tv och jag är fast! Så fast att jag var tvungen att beställa första säsongen på DVD. Får inte missa något ju.

Men bästa serien just nu är ändå
Homeland. Har ni missat den borde ni skämmas, så bra är den!

Homeland

Fuck my eye!

Jag har varit hemma från jobbet i två dagar på grund av en fucking ögoninflammation i ena ögat. Det har inte kliat, inte varit rött, utan bara jävlats med att rinna lite och ha sig. Och har man ögoninflammatiom ska man inte jobba med livsmedel. Surt som fan! Men idag är det bättre så i morgon blir det jobb. Ska tvätta och sprita händerna som en idiot. Rent ska det va!

Ikväll blir det filmmys hos Ottilia. Tror inte vi setts sen nyår. Skandal! Så nu ska jag leta upp en bra film som vi båda kan tänkas vilja se.

So long!

Idrottsgalan 2012

Jag borde inte sitta och kolla på idrottsgalor, men ändå sitter jag jämt framför dumburken när det är dags. Ikväll är det Idrottsgalans tur och jag blir lika irriterad varje gång över vem prisernna går till. Jag fattade inte hur Therese Alshammar kunde få bragdguldet och nu tog hon precis hem priset för årets prestation. Va fan liksom! Daniel sedin skulle ju lätt haft det. Att vinna poängligan i NHL är väl en prestation om något! Och så är divan inte ens på plats för att ta emot priset. Det hade ju inte Daniel Sedin heller varit, men han är ju mitt uppe i säsongen där borta i Amerika så han hade varit förlåten. Nu hoppas jag starkt på att han tar hem Jerringpriset, folkets pris.

Årets lag gick till Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter för sitt sprintguld. Kan det ens räknas som ett lag? Tveksamt. Jag är inte helt nöjd med det priset heller.

Galan håller på i 1 timme och 25 minuter till. Ska jag orka kolla klart? 14 timmarsdag på jobbet i morgon, men jag kommer säkert vara för nyfiken för att missa resten. Hej trötthet i morgon!

Tror fan det! Alshammar knep just priset för bästa kvinnliga idottare också! Hur är det möjligt?!

Galan känns mer B än vanligt. Inte bara för det här med att Alshammar tar hem allt, utan det mesta som underhållning och mellansnack. Bäst hittills är hyllningen till de idrottsprofiler som inte längre är med oss.

Årets manlige idrottare - Marcus Hellner! Ingen Alshammar alltså. Skönt! :P Jag hade hellre sett Niklas Lidström som vinnare. Han kämpar på i NHL och kandiderar som bäste back år efter år, men inte får han nåt pris för det. Grabben är ju 40 bast! Det är hans tur nu!

Men ååååhhhhh! Sedin blev bara fyra i Jerringprisomröstningen. :( Men Alshammar vinner inte! Tjoho! Hon blev "bara" trea!

Oj, Patrik Sjöberg tar hem Sportspegelns pris för sina avslöjande om övergrepp inom friidrotten. Bra att det kom fram!

Bara Jerringpriset kvar nu. Snart får jag sova. Det står mellan Rolf-Göran Bengtsson och Marcus Hellner. Jag tror på Roffe. Hästfanatikerna har gaddat ihop sig och offrat hela lönen på att ringa in på honom ikväll. Och vinnaren är.............*konstpaus*.............Rolf-Göran med hela 44,6 % av rösterna! Grattis, grattis!

God natt!

Hamilton - I Nationens IntresseIgår fick jag med mig mamma och pappa på bio, Hamilton - I Nationens Intresse. Bra film! Förr gillade jag inte Mikael Persbrandt, tyckte bara han såg äcklig ut, men på senare år har det ändrats. Han har något, jag vet inte vad, som gör honom...hm...sexig? Kanske fel ord, jag kan inte sätta fingret på vad det är, men han är i alla fall bra (och vältränad ;)) i den här filmen. Svenska actionfilmer kan ibland vara ganska mesiga och tråkiga, men inte den här. Den höll mig intresserad från början till slut. Så gå och se!

Bästa Takida och Helena Josefsson har gjort soundtracket till filmen.

Väckt ur min skönhetssömn

Jag är tröööött och seeeeeeg. Igår var vi hos Carro och Daniel och hade det urtrevligt. Eftersom ingen av oss skulle upp tidigt (jag skulle inte börja förrän 13.00 idag och Thomas är ledig) så tänkte vi inte direkt på tiden. Men den bara flög iväg och helt plötsligt var den 01.00. Vi åkte hem och kom i säng vid tjugo i två. Strax innan klockan 6.00 vaknade jag av att telefonen ringde. Fan! var min första tanke. Nu ringer de säkert från jobbet. Och mycket riktigt. Där var det kris, så det var bara att hoppa upp ur sängen, slänga på sig kläderna och ge sig iväg. Halv sju var jag där så det gick undan vill jag lova. Stressnivån har varit hög hela dagen och tiden har bara runnit i väg. Det är skönt att vara hemma igen.

Monsterarmarna från Norge

Marit Björgens arm
Jag säger bara OH MY GOD! Vad är detta? En hybrid? En utomjording? En man? För det kan ju omöjligt vara en kvinna. Kolla in Marit Björgens arm. What the fuck liksom?! För det första, hur sjutton kan hon ha en sådan klänning till till sådana armar? Och för det andra, det är ju inte snyggt någonstans. Det ser ut som att det är en ditklistrad mansarm. Jag får rysningar och det är inga behagliga sådana. Men jag får ändå ge en eloge till de där monstertentaklerna. De sköter sig ruggigt bra i skidspåret för där är hon grym! Och så är det skönt att veta att det inte bara är jag som har extremt synliga blodådror på armarna...

Nyårsafton

Gott nytt år allesammans! Nyårsafton förflöt lugnt här. Jag jobbade först 6-14. Att gå upp halv fem på nyårsafton är inte att rekommendera. Klockan elva på kvällen var jag så trött att jag höll på att somna flera gånger om. Dessutom skulle magen börja krångla då också. Tack gode gud att jag inte skulle upp och jobba idag. Men det var en trevlig kväll. Ottilia var här så det blev lite mat och spelande. Tyvärr vann Thomas nästan varje gång. :P Men det var kul ändå. Precis innan tolvslaget gick vi ut för att titta på fyrverkerierna och för att smälla av våra som Ottilia fixat. Jag är inget fan av sånt alltså. Håller mig helst på avstånd. Gärna flera hundra meter bort. ;P Men lådan med 48 skott fungerade och vi klarade oss helskinnade. 00.40 låg jag i sängen och ett par minuter senare sov jag som en stock.  

Våra fyrverkerier i kass bildkvalitet. :)Idag gick jag upp efter elvasnåret och började städa bort julen. Endast julgranen, en ljusstake och adventsstjärnan är kvar. Återstår att se hur länge jag står ut med dem.