Mitt favoritgodis är...

En liten onödig lista som jag hittade hos någon. Minna tyvärr inte vem. Har säkert svarat på några av frågorna innan, men lite repetition skadar väl inte. ;)

Har du pojkvän/flickvän? Ja, pojkvän.
Är du kär? Jättekär.
Hur tidigt stiger du upp? Nu för tiden blir det oftast runt halv tio, tio.
Vem/vilka vet mest om dig? Min familj.
Gillar du att slåss? Öhh, nej.
Vad ska du göra ikväll? Ut och äta med T. Sen kolla på Idol och hålla tummarna för att Andreas ryker all världens väg.
När var du senast full? Oj, hm...det var ett tag sen.
Har du utländska föräldrar? Nej.
Var har du ont? Ingenstans för ögonblicket. Eller mitt långfinger gör fortfarande oftast ont när jag böjer det.
Är du bra på att måla? Ibland.
Vem kramade du senast? T. <3
Vad längtar du till? SOMMAREN!
Favoritalkohol? Cider och drinkar.
Vad heter dina husdjur? Har inga husdjur.
Har du körkort? Jajemen.
Favoritgodis? Choklad. Gärna Marabou. Men egentligen är jag en chipsmänniska framför godismänniska.
Morgon- eller nattmänniska? Natt.
Sparare eller slösare? Både och.
Bio eller promenad? Beror på humör, väder, sällskap osv.
Är du kittlig? Ibland och ibland inte alls. Konstigt det där.
Rädd för insekter? Jag hatar dom.
Anser du att du är stark? Vem ska jag jämföra med? :P

God morgon

Idag känns det inte som en lika seg dag som föregående dagar då det mesta har varit i moll. Idag är det mer åt dur-hållet som gäller. Det är fredag, molntäcket är inte riktigt lika tjockt och jag ser fram emot kvällen då vi ska ut och äta. :) Har bokat bord på en restaurang här i stan (säger inte vilken :P). MYS!

Idag lovar jag att ta tag i diskningen innan du kommer hem och kanske dammsuga av igen. Det är sjukt vad det kan bli skitigt snabbt i den här lilla lyan. Mina hårstrån ligger överallt. Det är ett under att jag inte är flintskallig än. :P

Det är 24 dagar kvar till jul, i morgon är det 1 december och om 2 (!) dagar är det första advent. Brukar tycka att det är så mysigt att sätta upp ljusstakar m.m. men finns det nån här? Nope. Trots mitt tjat i flera veckor har det inte köpts nån. ;P Som sagt, det är bara 2 dagar kvar nu. ;)

Och till alla er där ute, jag tänker INTE sjunga i morgon!

Direkt från hjärtat


Jag är så glad att du finns i mitt liv. <3

image147

Underbar låt

Ray Lamontagne & Damien Rice - To Love Somebody


Drömma mig bort

Vaknade upp till en ännu gråare himmel än igår. Regnet yr och träden svajar. Det är en dag när man bara vill krypa ner under täcket igen och mysa med den man tycker mest om. Men älsklingen är på jobbet och jag sitter här. Dumt.

Får se vad jag ska göra med den här dagen. Mycket talar för en innedag även om jag måste ta mig till affären och fixa lite lunch sen. Igår gick jag inte utanför dörren alls. Öppnade fönstret en stund för att få lite luft, men det var allt. Det blev en dag vid datorn, tv:n och boken med lite avbrott för diskning, dammsugning och rumpträning. Kvällen avslutades med säsongsavslutningen av Grey's. *snyft* Tar ju evigheter innan det drar igång igen. Hur ska jag klara mig?

Dags att ta tag i duschen kanske? Eller ska jag ta och krypa ner i sängen en stund till trots att det blir ensamt? Ja, kanske. Bara en liten, liten stund. Och drömma mig bort.

Innedag

Jag funderar allvarligt på att ha en innedag idag. Lägga mig i sängen eller soffan, fortsätta läsa Tyskungen av Camilla Läckberg och bara vara. Vädret är inte så jättelockande. Grå moln som täcker himlen, men det ser inte ut att blåsa direkt. Kanske att jag ändå tar mig ut en sväng sen. Nu när jag har nyckel igen. T. hade nog tänkt låta mig vara inne idag. Han glömde slänga in nycklarna i brevinkastet när han låst dörren i morse, vilket betydde att jag varken kom ut eller in. :P Hans mamma kom upp och slängde in sin extranyckel som tur är. Känns inte riktigt lika instängt när man vet att man kan ta sig ut. :)

Har precis dödat en halvtimme i telefon med Ottilia. Pratat lite skit och så. Alltid behövligt. ;) Nu ska jag ta och läsa lite. Hej så länge!

image146

Bladdöd

T:s nya, fina, mysiga lampor är inte helt snälla. Dom har dödat några blad på växten brevid, som råkat vila mot lamporna i tänt tillstånd. Det gäller att passa sig.

image146

En sommar med Lasse?

Winnerbäck på turné igen redan i sommar.

Nåt man borde fixa biljetter till?

Nästa torsdag är det iaf dags för årets konsert med allas vår Winnerbäck. :)

Årets första julklapp

Igår köpte jag min första julklapp. Nu återstår det bara.....massor. :P Mindre än en månad kvar tills den stora dagen och jag är som vanligt seg med julklappsköpen. Men jag har så dålig fantasi när det gäller alla former av presenter. Som tur är brukar det alltid lösa sig tillslut och bli rätt bra ändå, men vägen dit kan vara riktigt frustrerande. Ett plus är att jag och min bror brukar lägga ihop till de flesta så vi kan köpa nåt lite dyrare. Känns som vi snart måste ta tag i det här ordenligt!

Borde gå ut

Jag är seg. Himlen är klarblå. Jag borde gå ut på en promenad. Men först ska frukosten ätas upp, sen ska det duschas och allt sånt krafs och efter det ska det skickas iväg en jobbansökan. Sen kanske jag kan gå ut. Fast jag måste diska också. Värsta megaberget har det blivit. =/

Men som sagt, jag borde gå ut.

Ändrade planer i helgen

Då var helgen över igen och som vanligt gick den alldeles för snabbt, men jag ska försöka sammanfatta den lite kort.

Lördag:
I lördags hade vi tänkt ta tåget över till Köpenhamn, men när vi kom till stationen och skulle köpa biljetter tyckte vi det blev lite väl dyrt, speciellt så här innan jul så vi skippade det. Istället gick vi på bio på kvällen och såg The Heartbreak kid med Ben Stiller och Malin Åkerman. En bra och rolig film så ska ni på bio och vill se en komedi, SE DEN! :)

När vi kom ut från bion hade vädret slagit om en aning och det ösregnade. Paraplyet ville inte vara med i blåsten taskigt nog så det blev en dyngsur promenad hem.

Söndag:
Även igår sket sig våra planer. Vi hade tänkt gå in till stan på julskyltningen, men vädret fortsatte vara emot oss så vi stannade hemma och myste vid tv:n istället. Vi kollade bland annat på VM kval-lottningen. Ett måste för oss "sportnördar". ;P Portugal, Danmark, Ungern, Albanien och Malta står för motståndet. Blir det ett sjätte raka mästerskap för Sverige mån tro?

Bjöd även in oss själva på mat hos T:s mamma. Vad gör man inte för att slippa laga mat och diska. ;) Jättegod lasagne blev det. :)

Det var vår helg det. Hoppas ni haft det bra också. :)

HELT FUCKING UNBELIEVABLE

Jag är stum.

Daniel är borta. Andreas är kvar.

Helt fucking unbelievable! Daniel skulle ju till final! :(

Andreas: Jag får alltid höra att "du rör dig inte bra". Jag tyckte att jag rörde mig lika bra som de andra.

Är han helt dum eller? Han har ju betong i skorna. Ge honom en inspelning av programmen och ett par glasögon så han fattar det nångång! Om han inte är alldeles för trög för det vill säga.

Because you worth it...

Sådär, då var jag tillbaka från min lilla tripp in till stan. Hade tänkt köpa knästrumpor/benvärmare, men hittade inga i min smak så det blev 2 toppar istället. Ja, dom var billiga! Och eftersom jag hört en hel del bra ord om L'oréals True Match Minerals (foundation) och tänkt testa det ett bra tag så slog jag till idag. Jäkla dyrt så jag hoppas det är värt pengarna nu. Färgen vet i sjutton, fanns ju knappt några att välja mellan. Har alltid svårt med vilken färg jag ska ha, men det återstår att se om den passar. Köpte även ett allt-i-ett nagellack. Hoppas att det är bättre än det andra jag köpte som flagnade direkt. =/
image144
Blev även lite mat inhandlat till i kväll. :)

Nu ska jag försöka orka ta tag i disken, men usch vad det tar emot. :P

Lycka två gånger om

Jag blev riktigt förvånad, men överlycklig igår när det visade sig att jag fick sitta själv hela bussresan ner till Lund. Lycka! ;) Kanke finns det en Gud trots allt.

T. mötte upp mig på stationen, men när han skulle låsa upp sin cykel var nycklarna borta. En mindre glad T. fick bära cykeln på framhjulet hem i förhoppning att nycklarna skulle ligga där cykeln stått tidigare eller vid soprummet där soporna dumpats av. Men icke. Vi gick in i huset och tog hissen. Det blev en tur ner till källaren eftersom tjejen som redan var inne i hissen skulle dit. Där nere går det på en man. T. muttrar lite om sina nycklar och då säger mannen:
- Har du tappat ett par nycklar? Jag hittade några och la dom på listen vid soprummet.
Hur stor är chansen att man träffar på den som hittat nycklarna liksom?
Lycka en gång till!

Mannen tyckte att T. skulle köpa en lott. Sagt och gjort. 2 st blev det till och med, men där tog lyckan slut. Ingen vinst, men glada var vi ändå. :D

Fulla bussar, ingen hit

Om några timmar sätter jag mig på bussen mot Lund. En full sån. Jag hatar fulla bussar. Utlänningar får säga vad dom vill om oss svenskar, det struntar jag i. Jag gillar ändå inte att ha en okänd människa precis bredvid mig. Jag vill sitta själv! Så det så!

Bye, bye Steve!

England missar EM. Trist. Jag gillar ju England. :(

Bye, bye, Steve McClearen. Du lär åka så det ryker av det. Det fotbollstokiga landet kommer vara allt annat än nöjda med det här fiaskot.

Men så kan det gå när man sparkar Svennis. :P

Kval och skrattattack i en salig blandning

Jag dumpade Bonde söker fru för att se på första halvleken mellan Sverige och Lettland. Sverige i ett jäkla nötskal att släppa in ett mål, men EM - HERE WE COME!!! :D

Andra halvlek lämnade jag däremot för Grey's. Kan bara inte missa en av mina absoluta favoritserier. Lyckades dock se Källströms mål när det var paus i Grey's. :)

Kvällens skrattattack kom när pappa och brorsan skulle bära ner den nya soffan för trappan som är vriden ett halvt varv. Haha, det skulle setts. Mitt i allt kommer jag och säger att jag ska hjälpa till och då blev det ännu flummigare. :P Går inte att beskriva, det var tvunget att upplevas. :D 

Dagens prestation (om man bortser från en hel dag med en massa ungar) är att jag monterade ihop den nya IKEA-stolen nästan själv. Var tvungen att be pappa om hjälp när den ena skruven inte ville passa i gängorna. Riktigt nöjd med mig själv. ;) Kan ju inte vara annat när man lyckats montera ihop nåt från Kamprad. ;D

Lite kreativ trots sömnbrist

Äntligen hemma! Snacka om seg dag. Den segaste på mycket länge. Tycker mest jag suttit och glott rakt fram. :P Och trött har jag varit. Har gäspat flera gånger och bara velat lägga mig ner och sova. Jag är verkligen inte van att gå upp innan 06.00 nu för tiden. :P

Men trots det har jag fått bygga båtar, målat tills mina fingrar stelnat i "pennpositionen" och byggt legohus. När barnen lekte hundar mot slutet och den ena ville att jag skulle vara ägare och gå ut och gå med honom, då tog det stopp hos mig. Inte en chans att jag tänkte gå runt i byggnaden med ett tunt snöre med en skällande unge i ena änden. :P

Som jag alltid sagt; jobba med barn är inte min grej, även om det funkar några få gånger. ;P

Jag har lite beslutsångest inför ikväll. Ska jag se på Bonde söker fru och Grey's Anatomy eller ska jag se på fotbollen. Lätt belslut, säger ni. Inte alls, säger jag, men det lutar lite mer åt det förstnämda. Kanske springer lite mellan tv-apparaterna. :P

Nu ska jag stoppa nåt i magen innan den kurrar sönder.

Med Mando Diao på repeat...

...och högsta volym började jag städa ur köksskåpen idag. Roligare kan man ju ha det, men det måste ju göras. :P

Har precis kollat på senaste avsnittet av Dexter. Himla bra serie det där. Och lika spännande varje gång. Me like! Ska ta och se på senaste Heroes-avsnittet sen också. :)

Har också börjat packa min väska inför mina 2 kommande veckor i Lund. Jepp, den här gången blir det en extra lång vistelse där. Åker på torsdag. :) Eftersom jag inte ska jobba som det var tänkt bestämde jag mig för att stanna ett par dagar extra och åka tillsammans med älsklingen upp hit. Nästan 20 dagar ihop får vi. :)

Åter till väskan. Den är ÖVERFULL. Vet inte hur jag ska få plats riktigt. Ett par tjockare tröjor extra och väskan fylldes direkt. Men det ska väl gå det här med tillslut. ;)

I morgon blir det att hoppa upp tidigt. Ska jobba heldag på mammas jobb, 7.30 (el.8)-16.30. SCARY. :P

Goda brunisar

image143
Igår bakade jag (med lite hjälp av brorsan) brunisar, dvs. brownies. Första gången jag bakade sådana och måste säga att jag blev rätt nöjd trots att dom blev lite för kladdiga och lite för söta. Nästa gång får jag nog bortse från receptet och minska sockermängden lite. Men smarriga är dom. :)

Så jävla typiskt!

Mina pengaplaner i december sprack. Hon som jag skulle vikariera några dagar för på mammas jobb har fått sin operation uppskjuten. Förbannade skit!

Jag kanske kan få några dagar ändå för mamma sa att hon kan tänka sig att vara ledig lite och att jag isf kan ta hennes tider dom dagarna. Vore bra om det blir så.

I NEED MONEY!

Fullspäckad dag

Idag har jag mycket på schemat. Måste strax ta och göra mig i ordning, sen ska jag och brorsan ta och hälsa på farmor och farfar en stund. Känns som det var lite väl längesen jag var där nu och dom blir alltid glada av ett besök. :) Efter det ska jag hoppa in på ICA och köpa ingredienser till brownies, som jag såg ett recept på i Allers. Yummie! :) Har även lovat mamma att städa ur alla skåp i bland annat köket så det ska jag ta tag i med. Självklart måste det lagas mat, spaghetti och tacoköttfärssås blir det. När mamma och pappa och slutat ska vi åka till IKEA i Jönköping för att kolla på en ny soffa. Vi har slipat upp trägolvet som låg under den hemskt fula, blå mattan i gillestugan (heter det så? i källaren iaf), så nu ska det möbleras om lite och köpas nytt. Kommer bli såååå fint. :)

Jag vill...

...att det ska bli torsdag nu!

Stackars Snöis

Stackars Snöis har fått några men efter gårdagens och dagens töande. När jag gick upp hade han fortfarande ett litet fågelhuvud kvar, men nu är det som bortblåst.

image142

Min lördag

Kl. 11.15 kom jag upp idag. Gäsp! Ska snart sätta mig vid tv:n, käka frukost och kolla på reprisen av Idol, som jag missade i fredags

Gårdagen bjöd på ett besök hos mormor, en snabbvisit hos Ottilia eftersom hennes lillasyster skulle prova lite kläder som jag inte kunde ha efter min garderobsrensning. Hon tog allt och jag tjänade 100 spänn. :D

Efter det var jag mest bara hemma. Kollade på High School Musical 1& 2. Rätt töntiga filmer och mesiga sångröster, men nu är dom sedda iaf. Sen hade jag grymt tåkigt i min ensamhet så jag ringde och pratade med T. i 1½ timme. :P Saknar honom så grymt mycket nu. <3

Självklart tittade jag på fotbollen med. Hade tippat på 3-1 till Spanien, så det var ju inte så långt ifrån iaf. 3-0 blev det. En timme efter det skickade vi iväg brorsans kompisar som var här och åkte för att hämtade mamma och pappa som varit hos vänner. Sen damp jag ner i sängen och slocknade.

Förlust med 2-5?

Hockeyn var ju en upplevelse. Tyvärr blev det, som så många andra gånger den här säsongen, förlust. 2-5 stod det på tavlan, men enligt mig borde det stått 2-6. Vet inte vad som hände med det ena målet. Får se i tidningen vad som är det rätta sen.

Jag ska aldrig mer gå på en match med pappa och hans jobbarkompisar igen. Shit majbritt alltså. Vad dom gapade och hade sig emellanåt och det gjorde ju det inte bättre att det var pub i klubbstugan dit dom sprang i pauserna. :P Jag ville helst sjunka genom jorden ett antal gånger. ;) Men roligt verkar dom haft det iaf. :P
 
Och Mattias fick lämna Idol. Jag ville ju att han eller Andreas skulle åka den här gången så det var ju bra, även om jag hellre ett Andreas ta sitt pick och pack idag.

Nu blir det snart sängen för min del.
Sov så gott!

Hockey ikväll

Idag är jag så där seg med att göra mig i ordning igen. Fast å andra sidan, varför ska jag inte vara seg. Det är ju inte precis så jag har nåt att hinna bli klar till. Så jag ska nog ta det i min sega takt idag.

Ikväll ska jag, mamma och pappa iväg på hockey. UIF (Ulricehamns IF) tar sig an IFK Kumla Hockey hemma. Gratis entré så då får man ju passa på. ;) Och nu när de spelar i division 1 MÅSTE man ju iväg på åtminstone en match. Jag borde gå på fler för det är ju så skoj, men det blir aldrig av, av nån dum anledning. Två av pappas jobbkamrater spelar, men tyvärr är båda sjuka eller skadade så dom får man väl inte se skymten av ikväll. Men kul ska det bli. :)

Jag offrar både Idol och Predikanten ikväll för det här. Inte dåligt för att vara mig. ;) Får se reprisen av Idol på söndag och så ber jag Ottilia spela in Predikanten. Blir finemang det här. :)

Nä, nu ska jag nog sluta sega trots allt. Mot duschen!

Som en isbit

Hemma igen efter några timmar med ungarna. Jag kommer nog inte tina upp på hela kvällen efter att ha varit ute i en timme eller vad det nu blev. Tappade snabbt känseln i både tår och fingrar och jag ville ju inte visa mig "mesig" så jag avböjde när den andra som jobbade frågade om jag ville byta av. Eller ja, hon frågade om det var okej att jag fortsatte vara ute. Självklart, sa jag, och hatade vintern ännu mer. :P Mina vinterstövlar borde inte få kallas vinterstövlar. Nästa gång blir det mina lite klumpigare stövlar, men som förhoppningsvis är varmare än de jag hade idag.

Jag borde nog ta en varmdusch för jag är som en isbit. Jag skojar inte. Jag är kall oftare än varm, men nu är det fasen på gränsen till nedfrysning.

Sommaren, jag längtar efter dig!

Mmm Marabou...

image141
Var tvungen att köpa nya Marabou NonStop igår när vi var och handlade. Måste ju testa när nya smaker som verkar jättegoda dyker upp. Och god var den. :) Choklad med crisp. Perfekt!  

Upp till bevis!

Äntligen funkar min blogg igen. Gick varken att publicera eller lägga upp bilder innan, men nu verkar det funka fint igen. :)

Om några timmar bär det iaf av till jobbet. Funderar på om brorsan ska få köra upp mig och hämta mig sen, så jag slipper köra. :P

Hur ska jag klara av en massa ungar? Bäst dom är snälla mot mig, annars springer jag hem. :P Men 3½ timme borde jag ju överleva. Upp till bevis! ;)

Jäkla snö!

Fan, det snöar igen! Värsta vintern ute ju. Och jag som ska iväg och jobba i morgon. Varför ska hon (mamma) ha ett jobb flera kilometer utanför stan, mitt ute på vischan där vägarna är katastrofala och där det brukar vara ännu mer snö än här. Jag HATAR att köra bil på vintern när det är halt och eländigt. Det spelar ingen roll att jag har haft körkort i nästan 4 år. Jag hatar det fortfarande lika mycket. ÅÅÅåååååhhhh!!!!

Rätt vinnare, fel vinnare och onödigt trams

Zlatan fick guldbollen och var jättestolt. Galans stjärna måste nog ändå varit Marta, som fick pris som bästa anfallare och fotbollskanalens hederspris som framröstats av tittarna. Två värdiga vinnare. För övrigt borde Lotta Schelin fått diamantbollen istället för Therese Sjögran som inte ens kunde dra på smilbanden som tack.

Det var en rätt trist gala. Och jag förstår inte vitsen med att Jessica Almenäs skulle göra 5 (!) klädbyten under sändningens två timmar. Onödigt så in i *pip*.

Bengt Andersson kunde knappt prata av alla förfriskningar och Magnus Uggla lät som, ja, Magnus Uggla. Hade jag inte vetat bättre skulle jag tro att han sjunger samma låt varje gång.

Och vad hände med Årets mål? Var det inget pris för det???

Lasse Anrell gör ett bra jobb i sin krönika och jag kunde inte sammanfattat det bättre själv.

Fullt upp

Vaknade av att pappa ringde ett par minuter i nio. Var på lagom bra humör då. Jag som hade planerat att verkligen sova ut idag och jag sov så grymt skönt. Och eftersom brorsan inte rörde sig ur fläcken var det jag som fick springa upp och svara, halvt medvetslös som jag var. Självklart var det brorsan han ville ha tag i för lite jobb. Snön har gjort intrång igen och han behövde hjälpa till med snöskottning.

Ingen idé för mig att somna om. Har massa planer för dagen. Inga roliga, men måsten. Kanske orkar jag ta tag i allt, annars fortsätter jag i morgon. Rummet ska städas (dammsugas och dammas), kläder ska strykas, trosor ska lagas (upptäckte ett hål i dom första gången jag använde dom, surt!), mat ska lagas (tills klockan ett) och garderoben ska rensas på sånt jag inte använder och som bara tar upp massa onödig plats. Dessutom måste jag komma ikapp med avsnitten av Heroes och Dexter.

Fullt upp med andra ord!
Först ut blir ett besök i duschen.

Skumma storlekar

Finns det nåt tråkigare att prova än jeans? Storlekarna på dom är ett STORT mysterium för mig. Jag fattar det bara inte. Jag provade ett par idag. Samma märke, samma storlek och samma modell (enligt de som jobbar där) som jag redan har ett par av fast i en annan färg. Men passade dom? Nope! Fick inte ens över dom över höfterna. Testade en storlek större i midjan. Då gick dom över höfterna, men det gick inte att knäppa. Provade ytterligare en större storlek och då, äntligen, kunde jag knäppa dem, om än med magen lite indragen. Fast jeans brukar ju töja sig lite, så jag ska nog inte få några större andningssvårigheter. ;)

Kung Bore på besök

Helgen är över och älsklingen har åkt hem och lämnat ett tomrum efter sig. Hela elva dagar tills vi ses igen. Jag längtar redan.

Annars har helgen varit hur bra som helst. Fredagen började med ett bastubad medan snön yrde utanför fönstren. Vintern, med Kung Bore i spetsen, har verkligen gjort sitt första besök för året den här helgen. T. blev helt lyrisk av sig. Skåning som han är får stackarn inte se snö så ofta. ;) Han skulle ut och ha snöbollskrig så det var ju bara att haka på. När vi väl kom ut ville jag göra en snögubbe och så blev det. Han blev hur fin som helst och fick namnet Snöis. :) Kriget pågick under tiden och i ett okoncentrerat ögonblick när vi var på väg in kom knocken. Jag blev fälld, drog med mig T. i fallet och anisktet (mitt alltså) badade i snö efter mulandet. Tyvärr kom T:s näsa i vägen och blodet var ett faktum. Men annars klarade vi oss oskadda. :D

image140

På kvällen kom Ottilia med chips och popcorn för att kolla på Idol och Isprinsessan. Måste bara säga att boken är tusen gånger bättre och Hjulström kan inte spela Hedström. Han är alldeles för ful för det. Hedström ska se bra ut, enligt boken och det gör verkligen inte Hjulström. Visst håller ni med? I övrigt slutade kvällen med en CHOCKAD Therese när Christoffer fick lämna Idol.

I lördags tog vi oss en promenad upp till golfbanan och tog skogsvägen hem. Har alltid tyckt att det är mysigt att gå i skogen och den här gången var inget undantag. Det var lite halt i snön på sina ställen vilket T. fick uppleva med sina "sommarskor". ;)

Eftermiddagen var rätt slö. Fick dra T. upp ur sängen för att sätta igång med det planerade bakandet. En supergod morotskaka blev resultatet. :) Måste jag nämna att den är slut för längesen? ;)

Kvällen avslutades med filmen "The Break-Up" med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. Annorlunda slut mot vanliga romantiska komedier, men den var inte så bra som jag hade hoppats på.

Även idag börjades dagen med ett bastubad, men annars har vi mest bara legat och myst. Nu blir det att gå igenom lite bloggar och andra Internetsidor innan Sporten och Parlamentet drar igång på tv. 

Ha det gott!

Designhysteri

Jag har aldrig förståt mig på den här hysterin som uppkommer så fort en känd designer designar åt något klädföretag, i det här fallet, H&M. Den här gången är det Roberto Cavalli som gjort det och folk blir som galna. 60 meters kö var det utanför H&M i Stockholm när butiken öppnade, enligt aftonbladet.se.

Kläderna är inte billiga precis och de är inte så värst snygga heller. Det är enbart för att det är en känd designer som gör att folk vill ha. Det är märket. Det är det som gör att man kan skryta lite. Som om jag skulle bry mig om märket. Är inte kläderna snygga kvittar det. Nu säger jag inte att alla dessa designkläder är fula, men jag skulle ändå inte ge 2000 för en liten klänning som kanske bara används 1-2 gånger, hur snygg den än är. Men det är ju jag det.

Jag skulle ärligt talat fly i vild panik om jag befann mig här.

image139
(Bilden tagen från aftonbladet.se)

Mot U-hamn igen

Orkade mig upp för 50 minuter sen och sen dess har jag fått i mig frukost och kollat igenom mina favoritbloggar och lite annat smått och gott.

I eftermiddag blir det att sätta sig på bussen hemåt. Har varit här nere en hel vecka. Det är sjukt hur fort veckorna går ibland. Alldeles för fort, enligt min mening. Tur jag får några extra dagar med sötnöten. Han hänger nämligen med mig hem tills på söndag. :) MYS!

image138

Nu blir det duschen för min del. Sen måste jag försöka få plats med allt i väskan. På nåt sätt känns det som att kläderna sväller för väskan känns ännu mer full nu än när jag åkte och ändå är det inga nya grejer i den. :P

Bra låt för bra humör

Den här låten får mig på ett himla bra humör. Den har precis fått mig att dammsuga, diska och träna. Inte illa pinkat för att vara en låt. ;)

Nu återstår det att se om den kan få mig att komma på vad jag ska äta till lunch också.


Bil på rymmen och grymtande ljud

Jag lyckas då alltid. Jag kan inte ens duscha utan att få men. :P Tvål och schampo i munnen är ingen höjdare, så det är inget jag rekommenderar som lördagsgodis precis. Smaken sitter ju i en hel evighet efteråt. Hjälper inte hur mycket man än spottar och har sig. Iuäck!

Hörde ett grymtande ljud nyss och undrade vad sjutton det var för nåt. Har vi fått en gris på besök? Men nej, ingen söt, liten minigris här inte. Det är stolen som ger ifrån sig klagoljud när jag rör på mig. Är jag för tung tro? :P

Häromdan hade en bil fått för sig att skita i alla regler på parkeringsplatsen för att göra sig en egen parkeringsruta.


image137

Det var många undrande blickar från folk som gick förbi och jag kunde naturligtvis inte låta bli att ta kort. Den stod där bra länge och vi undrade med spänning på vad den vita bilen bakom skulle säga (menar förstås vad ägaren skulle säga, inte bilen :P) när den skulle iväg. När jag tittar ut lite senare är den vita bilen borta och den röda står där den ska, i den riktiga "parkeringsrutan", med en stor sten bakom hjulet. Puttade den vita bilens ägare in den röda bilen dit och la dit stenen? Eller upptäckte den röda bilens ägare att bilen försökte smita och körde tillbaka den? Frågorna är många. Det vi vet med säkerthet är att handbromsen inte låg i. Hur vi vet det? Vi var tvungna att kolla såklart. ;)

Samtalen överstökade för den här gången

Då var mina jobbiga telefonsamtal avklarade och det var inte alls så hemskt att ringa faktiskt. Trevliga snubbar jag fick prata med. På ena stället går dom igenom ansökningarna vid behov och man får komma på intervju om man är lämplig och den andra tyckte det var jättebra att jag ringde för det kan ju hända att anökningarna kommer bort och så, men han skulle genast kolla efter min.

Får se om de behöver nån och att man får ett samtal framöver. Det skulle vara guld.

Har fått några dagars jobb nu i november och december som vikarie på mammas jobb (förskola/fritids). Inte min grej alls, men det är bara att stå ut. Nu lockar pengarna så mycket att jag är mer än villig att stå ut med massa jobbiga ungar. ;) Kanske känner några av dem igen mig också eftersom jag städat där på loven innan.

Håll tummarna för mig nu!

Gravid? Javisst!

Christina Aguilera har bekräftat att hon är gravid. Hon måste vara den sista att göra det för alla andra har ju redan konstaterat att den stora magen inte beror på för mycket godsaker. :P

De där kändisarna är bra roliga ibland. :D

image136

Telefonskräck

image138Jag har telefonskräck. Iaf när det gäller att ringa till nya ställen. Det har hängt med hela livet. Fråga mig inte varför, men jag bävar varje gång jag ska slå ett nytt nummer. Idag gjorde jag det ändå. Slog ett nytt nummer alltså. Till ett ställe dit jag skickat in en jobbansökan. Men som vanligt, när jag tagit mod till mig, säger rösten i andra änden att den jag ska prata med inte är där idag och att jag ska ringa tillbaka i morgon. Så är det jämt. Det blir det att samla nytt mod och slå det där numret igen plus ytterligare ett nytt. Men det ska nog gå fint. Det brukar det göra, så jag förstår inte varför jag ska tycka att det är så himla jobbigt.

Klarade 4 stycken

Dags för en liten uppdateringen här kanske. Har inget direkt vettigt att skriva (fast det är ju inte ofta jag har det :P), men känns ändå som jag borde skriva nåt. 

Jag känner mig rätt duktig just nu. Har precis legat på golvet och gjort sit-ups, rumpövningar och några armhävningar (konstigt nog). Jag som inte kan göra sånna gjorde nästan 4 stycken på raken. ;)

Annars har det varit en riktigt seg dag. Var iofs ute och gick en liten sväng, men annars har vi bara slappat och sovit. Blev bjudna på mat också. Skönt att slippa laga till nåt i miniköket. Speciellt med tanke på att varken jag eller T. är så förtjusta i matlagning. ;)

Nu ska vi spana in stormatchen Juventus-Inter och se om Zlatan kan göra mos av sitt gamla lag.

Ålandsbilder

Här kommer de utlovade bilderna från Ålandskryssningen. :)

image134

Äntligen!

Jag säger som Gert: ÄNTLIGEN! Det var verkligen på tiden att Sam fick ta sitt pick och pack och dra från Idol. Tack, svenska folket! :D

Nästa gång ska Andreas eller Mattias ut, gången därefter nån av dem igen, sen Amanda, efter det Christoffer och sen står det mellan Marie och Daniel i finalen.

Japp, så måste det bli.

Lite nytt

Efter mycket slappande och segande i morse/förmiddags tog jag mig tillslut ut i det fina vädret. Det blev en tur in till stan och det slutade att jag kom hem med sånt jag inte skulle kommit hem med. :P Det jag skulle haft fanns så klart inte, men jag hittade lite annat som jag inte kunde låta bli att köpa. Bara nödvändiga saker förstås. ;)

Mössa
Halsduk
Top/tee
(vad nu skillnaden är)
Kofta
Paraply
image135
Nu ska jag ta och sätta igång med allt som jag skulle gjort idag, men som jag skjutit upp på grund av slapphet. Diska bland annat.

Månadsfinalist!

Sitter nere i Lund nu och har varken orkat göra mig i ordning eller ätit frukost än. Helst har jag bara lust att krypa ner i sängen igen så kanske blir det, det alternativet snart. Eller så gör jag mig i ordning och lägger mig och vilar senare. Trött är jag i vilket fall som helst.

Bussresan ner igår var helt okej. Jag fick sitta helt själv nästan hela vägen. Gött mos! Bussen var dock en halvtimme försenad och vi fick vänta in en annan buss eftersom det varit en bilolycka utanför Stockholm och en bilbrand på motorvägen vid Gränna. Det fick jag veta efter att ha tjuvlyssnat på en som pratade i telefon. ;P

Det är hur som helst skönt att vara tillbaka i Skåneland. :) Ikväll blir det att se på första timmen av Idol och sen Isprinsessan (filmatiseringen av Camilla Läckbergs första bok). Typiskt att det ska gå samtidigt, men jag tänker inte missa Läckberg så mitt Idolberoende får stå åt sidan till reprisen på söndag.

Jag är förresten en av 3 månadsfinlister i Gurutävlingen på Lunarstorm. :D Alltid kul när något man gör uppmärksammas. :) Har redan vunnit 2 biobiljetter så nu återstår det att se om jag vinner mot de andra två och får en Mp3-spelare. ;)


image132